Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 650-700лв за игри и видеообработка без видео карта,HDD и кутия

Featured Replies

Здравейте! От година сигурно вече спестявам пари, за да си сглобя компютър, вече имам към 600лв, но мога да дам до 700лв. Преди няколко месеца излязоха Skylake системите. Чудя се какво да си купя и дали да си оставя старото захранване, то е 500w, но дойде с кутията ето какво представлява, но за всеки случай съм добавил и захранвания. Моля едно добро мнение за захранването дали си струва а го запазя или не :) и с какво примерно това захранване, което съм дал по-долу Corsair 550w е по-добро от моето? Нищо против AMD, но не съм им фен, в момента съм с Intel Quad Core Q8200, за което мисля, ,че ще изкарам около 70лв, също така имам и AMD R7 и hdd Sasung SATA 2 и кутия, които ще ги изполвам. (Снимките са от интернет, но съм с такова захранване). Много съм чел за Skylake i3, но мисля, че 4460 пада от него само на Single Core. Сега точно в края ще кажа за какво ще използвам компютъра: Занимавам се с гейминг и ми трябва хубав процесор, който ще издържи на новите заглавия, за напред имам планове за GTX 970, но това е за напред. Също така ще се използва и за обработка на видеа, дали 2-ядрен процесор ще бие 4460 в случая i3 6320 vs. 4460? Ако имате по-добри предлжения, моля дайте ги. До края на този месец ще примемам всякви предложения. Имам още един въпрос. Nikem добър магазни ли е и дали някой е имал проблем с гаранията? Конфигурацията ще бъде закупена и сглоена в началото на февруари месец, ако не излезе някакъв проблем.

88605342_2_585x461_zahranvane-snimki_rev73818136_3_585x461_zahranvane-za-kompyut73818136_1_800x600_zahranvane-za-kompyut

GB H81M-S1 / 1150 
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150 
CORSAIR 1x8GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V 
DeepCool PSU 550W Bronze DA550 

Обща стойност - 649.25 лв. с ДДС

GB H110M-S2H LGA1151 
CPU Intel i3-6320 3.9GHz 4MB LGA1151 box 
8G DDR4 2133 ADATA 

Обща стойност - 640.59 лв. с ДДС

Захранването ти е за боклука. I5-4460 е за предпочитане що-се отнася до работа а и за игри не е по-зле от 6100.

6320 е друга бира отделно е напълно достатъчен и за любителска видеообработка.  Дъно и рам добре.

Захранването го смени със XFX 430W по-качествено е. Достатъчен е за всяка Nvidia от последното поколение та 970 не е проблем.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

За видео обработка 4-те ядра са необходимост.  За някои нови игри също. Захранването си е голям риск и най-вероятно GTX 970 няма да тръгне с него.

• Автор

Благодаря Ви много за бързите отговори. Видеата, които обработвам са на Full HD и над 10 минути, мислех  си за i5 6600k, но ако ще си вземам него, ще има още много време да седя с тоя Quad Core.. Захранването щях да си го ползвам за първо време тука до 5-6 месеца, защото ако случайно не ми достигнат парите за 970, да мога да си взема нещо на AMD, някоя R9-ка, а те искат над 500w повечето. За това се чудя дали да си взема сега 550w или да си взема 450w или пък да изкарам с моето 5-6 месеца и да си взема 550 или 650w? 

Това е напълно невярно. И обикновен Селерон става за тая работа въпроса е до колко време ще я свършиш.

Години наред съм ползвал много по-слаби процесори от I3-6320 всъщност ти самият ползваш такъв пък бил и 4 ядрен.

Ако бяха необходимост просто щеше да продължиш да си го ползваш. 

Колкото до игрите 6320 е за предпочитане пред 4460. Там се притеснявай за видеото не за него.

пс. Ето ти тест с топ видеокарта та си прави сметката - 

gta5.png

• Автор

Значи и с две ядра да съм пак ще ми стигат за обработка, но ако стриймвам? Ще стига ли? А бяха ми казали, че когато съм със силен процесор, а със слаба видео карта процесорът се товарил повече вярно ли е? 

2 физически + 2 логически. 2 ядрени са селерон и пентиум но и те са достатъчни за конверт на някво 10 минутно клипче а I3 е значително по-добър.

Това с което трябва да се съобразиш са игрите не клипчетата а там 6320 е на нивото на базов 4 ядрен които излиза по-скъпо.

Демек ако ще даваш повече пари гледай I5-6400 а не стария 4460.

• Автор

Ехе... 6320 бие с 2fps 4460 пък е с две ядра и с 2мб кеш по-малко :D Значи си струва доста като имаме предвид, че струва малко пари.. 

Ясно, имам намерение също така да започна да Stream-вам, което моят Quad, не ми позволи за жалост много ми се товареше процесора, и не можеш дори да стрийвам на 720p а какво останало за 1080p, дали i3 6320 ще и бъде достатъчен за снимане 1080p и стримване?

Това имам предвид. А разликата може да е и по-сериозна просто това е една от игрите дето уш искат 4 ядрен... 

• Автор

Ясно, а какво за стриймването с i3? Дали 4-ри ядреният 4460 няма да бъде по-добър от него или отново i3-ката ще бъде над него?

Е ти и кафе ще искаш да ти прави. Ориентирай се към 6400 ако искаш по-добър процесор и не се занимавай със старите.

• Автор

Значи с една дума да забравя, че има Haswell процесири и да се захвана с 6*** :D 

Аз не мисля да си вземам 6400, защото  2.7...Мисля, че не ми върши работа, защото сегашният ми процесор е 2,4.. И направо ще скоча на 6500 3.3. В момента се чудя от какво да спестя пари? Да си взема 4gb ddr4 2133ghz и захранване или 8b ddr4 2133ghz и да не си купувам захранване (по-точно да си го купя до 5-6 месеца?)

П.П

I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 
GB H110M-S2H LGA1151 
4G DDR4 2133 KINGSTON 

Обща стойност - 739.66 лв. с ДДС

I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 
GB H110M-S2H LGA1151 
4G DDR4 2133 KINGSTON 
8G DDR4 2133 ADATA 

Обща стойност - 715.17 лв. с ДДС

Редактирано от D71149 (преглед на промените)

Според мен 4460 е много добър за всякакви игри и по-важното по-производителен в програми, които ползват всички ядра, като програми за видео обработка. В игри едва ли ще забележиш разлика. Да не говорим, че някои хора в интернет твърдят, че i5 може да бави някои игри защото, не е 8-нишков. На мен ми се вижда глупаво, но просто някои игри въобще не са оптимизирани.

• Автор

Аз се водя от мисълта 4 е повече от 2 :D, но се твърди, че i3 6320 е по-добър в игри, а 4460 ми идва стар вече, явно ще мина на 6600 без К-то :) или пък на 4690к

Ами и твоя е 4 ядрен та е повече от 2... Много ми е смешно някой като почне да ми вади спецификации. :D

Хора важен е резултата и цената не някви характеристики. А клипчето дали ще стане за 2 или 3 минути едва ли е причина да се бутат повече пари.

Ако искаш и 3 бона дай за процесор парите са си твой. С Пентиум за 100 лв. няколко поколения по-стар това клипче е готово за 5 мин.

Точно игрите са важните за любителски конвертчета на няколко минутни клипчета е безсмислено да се говори.

Аз съм с i5-4590, не бих си взел i3, Но не бих се изръсил за i5-6600. Но ако ще се занимаваш с видео, производителността няма да е излишна.

Редактирано от plamenbm86 (преглед на промените)

• Автор

@plamenbm86 Ясно. 

@Roujin Z Да, напълно съм съгласен, но не мислите ли, че 6600 или 4590 или 4590к са по-добри от i3 6300 Или 6320?

Както казах въпрос на пари а ти говориш за 600 лв. Всеки от процесорите е по-добър от 6320.

6400 въпреки ниските честоти също е малко по-добър в игрите и още малко сравнение с 4460. 

Просто да даваш 500 лв. за процесор при бюджет 600 лв. е нереално.

пс. Ако говорим за видео с времетраене часове и ти плащат за целта като си затрупан с поръчки е друг въпрос.

Ето нещо със Skylake и в бюджета:

i5-6400 2.7GHz 6MB LGA1151 BOX 
8G DDR4 2133 ADATA 
XFX TS 430W 80Plus Bronze Power Supply P1-430S-XXB9 
GB H110M-S2H LGA1151 

Обща стойност - 700.80 лв. с ДДС - РЕДАКТИРАНО! Извинявам се... От бързане не забелязах, че е с DDR3 памет (говоря за старото) :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Дънцето.;)

На моята конфигурация?

преди 14 минути, Just Human.. написа:

Ето нещо със Skylake и в бюджета:

GB H110M-S2PV DDR3 LGA1151 
i5-6400 2.7GHz 6MB LGA1151 BOX 
8G DDR4 2133 ADATA 
XFX TS 430W 80Plus Bronze Power Supply P1-430S-XXB9 

Обща стойност - 695.18 лв. с ДДС

Ще се наложи смяна или на рам памет или на дънна платка,която оперира с ddr4.

Все пак предимството на Skylake, че ползва DDR4. DDR3 постепенно ще изчезне. i5-6400 все пак има турбо до 3.3GHz, което най-вероятно се задейства в повечето игри, но наистина трудно може да се мери с 4690.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.