Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 650-700лв за игри и видеообработка без видео карта,HDD и кутия

Featured Replies

4690 е на цената на 6600 та в случая той трудно ще се мери с актуалния.

Така е. Не ми се вижда добра идея да се вземе Haswell само за да се спести от дъно и памет. Да не говорим, че H81 даже не поддържа PCI Express 3.0. Базовата честота на 4690 е малко по-висока, но не ми се вижда от значение.

• Автор

Значи остава i5 6600 3.3, най-удачният избор за мен имайки предвид, че ще стриймвам и видеообработвам с него :)

преди 12 часа, D71149 написа:

Значи остава i5 6600 3.3, най-удачният избор за мен имайки предвид, че ще стриймвам и видеообработвам с него :)

Много зависи какво ще стриймваш.
Изглежда колегите ти игнорираха въпроса за стрийминга.
Този процесор ще се справя прилично , но и доста зависи КАКВО ще стриймваш.
Ако става въпрос за игри като CS:GO , League of Legends , Dota 2 и подобни няма да имаш абсолютно никакъв проблем.
А и задължително ще ти трябва видео карта , възможно най - скоро. ;)

Аз бих ти препоръчал да си запазиш сегашния компютър за да го използваш специално за енкодинга.
Така стрийминга ще го върши текущия ти(стария) компютър , а игрите ще ги играеш на новия.
Но в случая ще ти трябва и capture карта и работата става дълбока и широка.
Има начин и без такава карта , но не мисля че ще се справиш.

• Автор
преди 15 минути, kr0daking написа:

Ако става въпрос за игри като CS:GO , League of Legends , Dota 2 и подобни няма да имаш абсолютно никакъв проблем.

Аз бих ти препоръчал да си запазиш сегашния компютър за да го използваш специално за енкодинга.
Така стрийминга ще го върши текущия ти(стария) компютър , а игрите ще ги играеш на новия.

Благодаря много, чаках такъв отговор :) Ще стриймвам повече на CS:GO, но то е ясно, че с 1gb 128bit-а няма да е много добре, но за първо време така ще го карам :) Не можах да те разбера какво искш да кажеш да не си продавам старият компютър, можеш ли да обясниш по-подробно?

преди 25 минути, kr0daking написа:

А стига де... Коя игра ще му се опъне и няма да може да я стриймва? Стига, аз с G3258 играя по-горе изброените 3 игри доста прилично (ако махна VSync - над 150 FPS всяка). Пък i5 последно поколение, ме съмнява да има такива проблеми ;)

преди 32 минути, Just Human.. написа:

А стига де... Коя игра ще му се опъне и няма да може да я стриймва? Стига, аз с G3258 играя по-горе изброените 3 игри доста прилично (ако махна VSync - над 150 FPS всяка). Пък i5 последно поколение, ме съмнява да има такива проблеми ;)

Battlefield : Hardline , GTA V , Crysis 3 , Arma 3 , Witcher ... има игри които да му се опънат дори и като не стриймва , особено с това вградено видео. ;)
Та всичко опира до личен избор , ако няма намерение да играе/стриймва 3хААА игри всичко е наред. 

ЕДИТ: Извинявам се , мислех че ще се използва вграденото видео на процесора! 

@автора
Говорех за нещо подобно на това. 
Можеш да използваш единия компютър да стриймва , а другия за да играше , но ще ти излезе скъпо.
Признавам , че може би не беше най - добрия съвет , понеже ще  ти излязат доста допълнителни разходи.
Peace out \\//

Редактирано от kr0daking (преглед на промените)

преди 3 минути, kr0daking написа:

Battlefield : Hardline , GTA V , Crysis 3 , Arma 3 , Witcher ... има игри които да му се опънат дори и като не стриймва , особено с това вградено видео. ;)
Та всичко опира до личен избор , ако няма намерение да играе/стриймва 3хААА игри всичко е наред. 

Абсолютни глупости говориш за тези игри... С този процесор ще си ги стриймва без проблем... Ся да беше казал ARK: Survival Evolved, да се замисля, но при тези заглавия няма как...

Понякога трябва да се чете внимателно. Авторът на темата има някакъв Radeon R7 с 1 GB RAM и 128-битова шина на паметта. Все пак е по-добре от вградено видео. И възнамерява в последствие да купи Geforce GTX 970.

• Автор

Благодаря Ви много, хора ;) А да попитам дали има 3.2 ghz на Skylake 4-ядрен?

П.П От чисто любопитство питам :) 

Редактирано от D71149 (преглед на промените)

преди 26 минути, D71149 написа:

Благодаря Ви много, хора ;) А да попитам дали има 3.2 ghz на Skylake 4-ядрен?

П.П От чисто любопитство питам :) 

Има 3.3 - http://nikem-bg.net/computer-components/I5-6600-3.3-6M-BOX-LGA1151/
А има и на 4.0 - http://nikem-bg.net/computer-components/i7-6700-4.0GHz-8MB-LGA1151-BOX/
ПП: Ти твоят с клок можеш да го направиш на 3.2, смятам, че няма да е проблем

https://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%80/%D0%95%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-Skylake-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B2%D1%8A-106980.html

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Just Human.. написа:

Аз мога, но няма да е същият като i5 6***, а ще си е просто Quad Core, който ще е 3.2 :D няма смисъл да го истискам, то така и така ще замине скоро по-добре да го продам на някоя фирма за изкупуване на компютърни части втора ръка. ;) А между другото вярно ли е, че DDR3 и DDR4 разлики имали само в тестове, смисъл като играя няма да видя голяма разлика или това е грешно? 

П.П Обмислям за i5 4690к, но ако има разлика бих скочил на новото :) 

преди 6 минути, D71149 написа:

Аз мога, но няма да е същият като i5 6***, а ще си е просто Quad Core, който ще е 3.2 :D няма смисъл да го истискам, то така и така ще замине скоро по-добре да го продам на някоя фирма за изкупуване на компютърни части втора ръка. ;) А между другото вярно ли е, че DDR3 и DDR4 разлики имали само в тестове, смисъл като играя няма да видя голяма разлика или това е грешно? 

Има си разлика в скоростта, но просто за обикновения потребител не е видима... Аз те съветвам да скачаш на новото защото има много повече плюсове от колкото старата 1150 платформа: 
По-бързи процесори с по-малка консумация на мощност, от което следва че са по-студени. Използваш нова платформа, която можеш да ъпгрейднеш след време и т.н

• Автор

Ясно, новото си е ново значи ;) А важно ли е да ми е хубаво захранването, защото ако си вземам ще си взема 500-550w отново, в момента съм с 500w, но е от 2009? А ако случайно остана с него и му стане нещо има ли риск да остана направо без процесор, дъно и т.н?

преди 13 минути, D71149 написа:

Не е вярно! DDR 4  си е DDR4. Особено това е валидно, ако ползваш вграденото видео. При много игри DDR4  буквално мачка системите с DDR3, когато паметите работят на еквивалентни честоти и тайминги - разбирай, изкуствено изравнени за по-добро сравнение. С външна видеокарта разликите са по-малки, но тук го има и момента, че DDR4  с Win 10  замества доста успешно липсата на видеопамет. Тоест, ако с DDR3  и запълнена памет на видеокартата имаш насечена картина, то с DDR4  липсва такава. Поне при моята система с GTX970  е така. 

Напълно е възможно дъното да замине, ако захранването издъхне. Може би е по-малко вероятно, но и видеото може да замине, ако е вързано с допълнително захранване.

• Автор
преди 17 минути, plamenbm86 написа:

Напълно е възможно дъното да замине, ако захранването издъхне. Може би е по-малко вероятно, но и видеото може да замине, ако е вързано с допълнително захранване.

Ето това ме интересуваше :) Явно като за начало ще съм с 4gb adata 2133ghz и с хубаво захранване и занапред ще ъпгрейдна с още 4

• Автор

Здравейте! Можете ли да ме посъветвате кое от двете по-добро?

12528187_978002185572267_1107503291_o.jp

П.П Здравейте отново! 1151 ще ми бъде конфигурацията 100% ;) Като го купя и сглобя непременно ще сложа една снимчца в темата за конфигурациите ;)  За напред ще добавя още една плочка от 4гб и това ще бъде..А за още по-напред една р9-ка :D:D:D но като за начало да се сдобия с това което съм дал пък ;) 

Очевидно по-новото винаги е по-производително. Дори по-евтиния I5-6400 би дал по-добри резултати във игрите и видеообработката.

Всъщност най-скъпия I3-6320 които е по-евтин от базов I5 без значение нов или стар би дал по-добър резултат 

в голяма част от игрите а и някой приложения (зависи от софтуера) сравнение с тях.

Паметта също не е маловажна та с 4ГБ си за никъде и трябват поне 16ГБ демек или купуваш 8 или дъно с 4 слота.

Ако говорим за енкод на клипчета дори да са 3 часови паметта не те бърка особено но пък игрите си искат над 4ГБ.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.