Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Refund в Aliexpress

Featured Replies

Онзи ден продавач ми изпрати повторно след 2 месеца чакане стока. И без диспут - само с диалог. Стоката не е за някакви пари - $8

• Отговори 52
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, A.com написа:

Там пък въобще не открива пратката. :) Сумата е около 5$, ама за първи път ми се случва да не пристигне пратка от въпросният сайт.

Напоследък не са ми дошли доста неща. (14)

Това се случи и миналата година покрай Коледа, всичко дойде, ама с много голямо закъснение. (имах неща, които съм поръчал малко след Коледа, а дойдоха чак Май месец)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Онзи ден продавач ми изпрати повторно след 2 месеца чакане стока. И без диспут - само с диалог. Стоката не е за някакви пари - $8

Диспутът в твоя случай е задължителен, тъй като може да те е метнал, че е пратил, чакайки да изтече времето за защита.

преди 1 час, niki292002 написа:

Напоследък не са ми дошли доста неща. (14)

Това се случи и миналата година покрай Коледа, всичко дойде, ама с много голямо закъснение. (имах неща, които съм поръчал малко след Коледа, а дойдоха чак Май месец)

И ТОВА бърка, нищо че е от декември.

преди 2 минути, XYconstant написа:
преди 1 час, ExaFlop написа:

Диспутът в твоя случай е задължителен, тъй като може да те е метнал, че е пратил, чакайки да изтече времето за защита.

Производител е и няма се занимава с кокошкарска история и негативни оценки.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 22 минути, XYconstant написа:

Както каза @ExaFlop, не му се занимава с лоши отзиви. Предпочита да загуби едни 8$, от колкото клиент и да си спечели 1 лош фийдбек. Всеки лош фийдбек му сваля малко от репутацията, а продавача без добра репутация е продавач с малък оборот.

И все пак диспутите са точно за това, ако пренебрегнем опцията за удължаване на protection-а от страна на продавача.

The money will be released to the seller in two cases:

After the buyer protection runs out, if you didn’t confirmed receipt earlier

Да, така е. Но може първо да се направи контакт с продавача и според отговора да се предприемат и други мерки.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, може ли малко помощ? Получих от Алиекспрес един тъч скриин, пристигна на време, нямаше проблем с доставката. На външен вид изгледа, че няма проблеми, но след като го монтирах и го включих се оказа, че е дефектен - една голяма черта на дисплея  и нищо друго. Писах съобщение на продавача, към момента нямам отговор. Бих искала да ми възстановят парите, но не знам точно как се случват нещата. Отварям диспут, после refund only, но се чудя, ако реша да им върна артикула, каква ще бъде стойността за мен, когато го пусна обратно? Някой имал ли е подобен случай? Благодаря.

Най-вероятно, ако успееш да докажеш дефекта, артикулът ще остане в теб, тъй като доставката в обратна посока ще струва колкото или повече от протектора. А и не вярвам на търговецът да му трябва пукнат протектор.

По-добре е първо да видите отговора от търговеца. Най-вероятно няма да иска връщане и ще прати нов. Но щракнете една-две снимки на ситуацията и му ги пратете.
Ако до 2-3 дни не отговори, тогава пуснете диспут.

Стоки от този вид, се отварят и тестват докато снимаш видео - така ще си спестиш доста нерви и ядове. 
Но изобщо не чакай и минута повече отваряй диспут, качи снимки, видео опиши подробно всички стъпки, които си предприел по време на монтажа и просто изчакай да видиш ответната страна какво ще предложи.

По-добре е първо да видите отговора от търговеца. Най-вероятно няма да иска връщане и ще прати нов. Но щракнете една-две снимки на ситуацията и му ги пратете.
Ако до 2-3 дни не отговори, тогава пуснете диспут.

Диспутът има опция за прикачване на снимки, няма защо да му пише отделно.

Щот може да мине и без диспут и направо да изпрати друга бройка.

на 2/11/2017 в 1:00, niki292002 написа:

не му се занимава с лоши отзиви

Никак не обичат китайчетата лошите отзиви и по-скоро са съгласни от тях да мине, отколкото да инат закачен лош отзив.

Не че не ги обичат, просто после ще има отлив на клиенти - както аз като клиент гледам да е над 95% и колкото повече - толкова повече, така и другите гледат да си купят от сигурен търговец доказел се с времето. А напоследък по-скъпите стоки ги купувам от GB, за 3-4-5$ отгоре, но си заслужава, но това е друга тема.

Щот може да мине и без диспут и направо да изпрати друга бройка.
Никак не обичат китайчетата лошите отзиви и по-скоро са съгласни от тях да мине, отколкото да инат закачен лош отзив.

Ще му каже - пуснах ти нова бройка - чакай я. Минават 1-3-5 месеца - няма го новият протектор. Лош съвет. И китайците си имат номера, така че диспутът е неотложен.

Отворих диспут. Прикачих снимки и видео. Предложи да ми изпрати друг, но когато попитах дали е сигурен, че ще работи и няма да има такъв дефект(дали има тест поне), нищо не ми отговори. Предпочетох да ми върне парите, но пък иска да му го изпратя обратно този към него. Сега ще трябва да проверя, колко ще ми струва тази цялата история :)

на 4/21/2017 в 14:35, XYconstant написа:

Ще му каже - пуснах ти нова бройка - чакай я. Минават 1-3-5 месеца - няма го новият протектор. Лош съвет. И китайците си имат номера, така че диспутът е неотложен.

При мен ако продавача реши да мине без диспут, има 2 опции:

1. Предпочита да ми върне парите през пейпъл например и да му оставя добър фийдбек след това.

2. Изпраща ми нова бройка, като до 3-4 дена ми пуска и тракинг номер. 

А, също веднъж бях поръчал един дисплей и беше дошъл на сол. Винаги пиша едно съобщение на продавача преди да отворя диспут. Той ми предложи да ми върне парите или да ми изпрати нова бройка, в замяна на което аз да му оставя добър фийдбек.

Ако ползваш eB - да, но при положение, че покупката е от AliEx, то няма как да ти върне парите веднага. Докато се обработят и влязат в баланса се изисква време - обикновено в рамките на 10-14 business days.

Не е срамно да се отвори диспут в случай, че наистина има някакъв дефект по пратката, той е универсалният метод и доказателство с което си свидетелстваш през AliEx support-a или в който и да е сайт. За това е и направен.

Самото използване на диспута косвено предупреждава търговеца, че не си вчерашен и няма начин да не ти върне парите.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте 

имам следният казус .

Поръчвам от алиекспрес - и чакам и гледам проследяващ номер - но няма никаква информация че е в движение пратката . Гледам че е подготвена за път , но не е тръгнала . А са минали 1 седмица .

Попитах го и той каза че чака пощите да я поемат .

Аз чакам ли чакам и след 11 дни пише че пратката е спряна от него .

Аз поисках да ми върне парите защото не мога да чакам повече .Той ми отговори в Събота  че била загубена в транспорта и че подготвя нова да ми прати и дали мога да изчакам , защото в Понеделник ще ми я прати . Аз се съгласих  и ще изчакам . 

В Неделя му писах писмо да ми каже проследяващ номер за следене на състояние  и колко дни ще трябва да чакам . 

Сега сме Сряда и още никакви отговори не съм получил 

Но все още имам краен срок на тази пратка която чаках - 43 дни остават . Тук ми намирисва на измамник - но все пак ще изчакам още малко .  И ако не получа никакви писма от него за уж ново пратената пратка ще пиша на сайта за връщане на парите ,. 

Ако подходя с лошо и опиша че е измамник и така нататък - дали ще си получа парите или трябва да целувам ........ :) 

преди 2 часа, Atanas Yankov написа:

Здравейте 

имам следният казус .

Поръчвам от алиекспрес - и чакам и гледам проследяващ номер - но няма никаква информация че е в движение пратката . Гледам че е подготвена за път , но не е тръгнала . А са минали 1 седмица .

Попитах го и той каза че чака пощите да я поемат .

Аз чакам ли чакам и след 11 дни пише че пратката е спряна от него .

Аз поисках да ми върне парите защото не мога да чакам повече .Той ми отговори в Събота  че била загубена в транспорта и че подготвя нова да ми прати и дали мога да изчакам , защото в Понеделник ще ми я прати . Аз се съгласих  и ще изчакам . 

В Неделя му писах писмо да ми каже проследяващ номер за следене на състояние  и колко дни ще трябва да чакам . 

Сега сме Сряда и още никакви отговори не съм получил 

Но все още имам краен срок на тази пратка която чаках - 43 дни остават . Тук ми намирисва на измамник - но все пак ще изчакам още малко .  И ако не получа никакви писма от него за уж ново пратената пратка ще пиша на сайта за връщане на парите ,. 

Ако подходя с лошо и опиша че е измамник и така нататък - дали ще си получа парите или трябва да целувам ........ :) 

Опиши ситуацията каквато е. Дали е измамник или не няма как да знаеш и затова не си позволявай да даваш такива квалификации особено при комуникацията си с магазина. Може да има проблеми човекът.

Поискай да ти върне парите или да ти я изпрати отново. Между другото, някой път китайците имат проблеми с китайската митница и просто ги връщат по незнайни причини. (случвало ми се е, като го помоля да го изпрати отново го прави)

Сега се сети оня да ми пише - даде ми и нов номер - ще видя какво ще се случи . 

Ако доближи края на сегашната ми поръчка тогава ще пиша до центъра за клиенти 

здравейте - остана 1 ден до края на диспута . 

Продавача ми писа - че ще ми бъдат възстановени парите - но ако откажа диспута и напиша че : Вече не се нуждая от продукта и след кликване ще ми бъдат върнати парите . 

Но има 3 изхода:

1: спирам диспута и чакам в картата - ама няма никой и пак го отварям 

2: същото - ама няма отваряне на нов и кой от къде е :)

3: спирам диспута и в картата ми се връща сумата 

Редактирано от Atanas Yankov
исках да добавя пояснение (преглед на промените)

Диспутът е, за да се реши.
Вероятно търговецът си прокарва евтините и дребни номера. Ако съм на твое място няма да бутам диспута, докато парите не ти се възстановят, но и на всичкото отгоре ще му сложа ниска оценка в последствие.
Естествен отбор.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте!

При мен проблема е друг. Поръчах си стока, платих и я проследих по тракинг номера. Аз съм от Пловдив а се оказа че е получена и предадена във Велико Търново. След справка в пощата ми казаха, че се е получило дублиране на номер и да чакам. Чаках, чаках и накрая им писах и обясних какъв е проблема. Отговориха ме ,че проблема е при тях и понеже нямали тази стока в наличност ще ми върнат парите но през PayPal. So we are happy to refund you through paypal, fine? Could you please kindly give me your paypal account info?
If you don't have it, it is easy to register and use, http://www.paypal.com; Paypal will be a useful tool for your futhure online transactions. Та въпросът ми е какво точно инфо трябва да им дам.  При същия им зададен въпрос те ми отговарят-Dear we refund to you by dispute? Какво да правя?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.