Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на "Издържлив" смартфон

Featured Replies

Здравейте, 

Изискванията ми са: здрава сглобка и добра издържливост на батерията

Не искам най-голямата камера или най-бързия процесор, нямам нужда от тях.

Удачни избори като марки мисля, че са Microsoft, Cat, що помоля и тук за мнение.

Моля дайте предложения ценовия диапазон е отворен.

До момента бях с HTC desire 500, от който съм доволен като изключим батерията(нормално за смартфон).

За Microsoft не ми се мисли - телефон с Уиндоус :angry22:

За CAT обаче мога само да кажа, че добре си се насочил. Ето ти няколко варианта.

Току що четох ревю и разглеждах снимки на RedMi Note 3 Snapdragon 650

Апарата изглежда много добре. Резултата в Антуту е впечатляващ а батерията е 4000м.а

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

Не бих го нарекъл "издръжлив" иначе би му помогнал едно закалено стъкло със някъв по корав кейс. 

преди 1 минута, VipKokata написа:

Не бих го нарекъл "издръжлив" иначе би му помогнал едно закалено стъкло със някъв по корав кейс. 

Метален е с един силиконов кеис и стъкло ще стане идеален 

Пък китайците и те и без това ги дават подарък към телефона.

Току що, П.е.т.ъ.р написа:

Метален е с един силиконов кеис и стъкло ще стане идеален 

Пък китайците и те и без това ги дават подарък към телефона.

Аз моя съм го екипирал така, и засега нямам забележка по стъклото няма 1 драскотина. 

преди 6 минути, VipKokata написа:

Аз моя съм го екипирал така, и засега нямам забележка по стъклото няма 1 драскотина. 

При мен също.

преди 39 минути, vidimiq написа:

Здравейте, 

Изискванията ми са: здрава сглобка и добра издържливост на батерията

Не искам най-голямата камера или най-бързия процесор, нямам нужда от тях.

Удачни избори като марки мисля, че са Microsoft, Cat, що помоля и тук за мнение.

Моля дайте предложения ценовия диапазон е отворен.

До момента бях с HTC desire 500, от който съм доволен като изключим батерията(нормално за смартфон).

Искаш нещо издръжливо ? Ето:

nokia-3210.jpg

преди 33 минути, VipKokata написа:

С Redmi Note 2 ли си колега? Иначе гласувам за Xiaomi-то. В Четвъртък си взех моето Redmi Note 2 и съм изключително доволен от него. Само махнах гадното MIUI и си минах на Cyanogen. Иначе за CAT мога да покажа само едно нещо:
12583856_1133078680076066_1020647531_n.j

:D

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

преди 8 минути, Just Human.. написа:

С Redmi Note 2 ли си колега? Иначе гласувам за Xiaomi-то. В Четвъртък си взех моето Redmi Note 2 и съм изключително доволен от него. Само махнах гадното MIUI и си минах на Cyanogen. Иначе за CAT мога да покажа само едно нещо:
12583856_1133078680076066_1020647531_n.j

Ти си машина - можеш да унищожиш и Nokia-та по-горе.

Телефона не е мой... Говорехме си с един приятел, и той ми вика: 
- Чудя се как ли мога да го счупя този телефон
Аз му казах, да го хвърли в земята... И така и стана xD

преди 20 минути, Just Human.. написа:

Да със Note 2 съм. Пробвах го този Cyanogen, но не ми харесва много е беден от към функционалност. Миуито е къде, къде по-добре. Xiaomi трябва да пуснат кернела и тогава ще пада играчка с тоя телефон.  

Издръжлив телефон ? Runbo X5 или X6 ако го намериш някъде де.

Или ако ще се изхвърляш за издръжлив дисплей - Motorola Droid Turbo 2

Редактирано от The Owl (преглед на промените)

• Автор

Бих искал да е наличен в България, китайските автоматично отпадат. Нокията е супер, но искам все пак да съм в крак с времето и да имам някакъв достъп до мобилната мрежа с данни :(

Цитат

Значи и моторолата отпада... Аз на този етап изобщо не бих я взел, понеже я предлага само Verizon. Тоест, американска версия - няма 4G в БГ.

Телефона не е мой... Говорехме си с един приятел, и той ми вика: 

- Чудя се как ли мога да го счупя този телефон

Виж ся, ако е до идиотизъм - винаги може повече. Аз съм виждал счупени и много "по-нечупливи неща". После съответния производител се чеше, дет не го сърби и вика - " Ама как успя да го счупиш?"

Това е телефон, ну чук - да забиваш пирони с него. Приятелят ти е пълен идиот. Ама щот парите не ги е изкарал той, нали?

Телефона не е мой... Говорехме си с един приятел, и той ми вика:  - Чудя се как ли мога да го счупя този телефон

Виж ся, ако е до идиотизъм - винаги може повече. Аз съм виждал счупени и много "по-нечупливи неща". После съответния производител се чеше, дет не го сърби и вика - " Ама как успя да го счупиш?"

Това е телефон, не чук - да забиваш пирони с него. Приятелят ти е пълен идиот. Ама щот парите не ги е изкарал той, нали?

Извънземни отвлекли французин, американец и нашенец, затворили всеки от тях в напълно празна кабинка 3х3х3 метра и дали на всеки по три титанови топчета, големи колкото яйце. После обявили: 

- Господа, това е тест за изобретателност. Даваме ви шест часа, за да измислите възможно най-остроумен начин за използването на тези топчета. Който от вас се справи най-добре, го пускаме обратно, резултатите му вземаме за еталон, а останалите двама ще изследваме до клетъчно ниво, за да разберем защо те не са се справили така добре! 

Минали шест часа и влезли първо при французина. Човекът жонглирал умело с топчетата, като при това пеел с пълно гърло "Марсилезата". 

- Хубаво! - казали извънземните и отишли при американеца. Оня не само че жонглирал и пеел, ами и при това играел степ. 

- Браво! - казали извънземните и тръгнали към стаята на българина. На половината път ги спрял някакъв изумен тип от техните: 

- Колеги! Това е невероятно! Този човек за шест часа успя да загуби едното топче, счупи второто и току-що ми продаде тетото!

преди 11 часа, vidimiq написа:

Бих искал да е наличен в България, китайските автоматично отпадат. Нокията е супер, но искам все пак да съм в крак с времето и да имам някакъв достъп до мобилната мрежа с данни :(

Моторолата не е китаец. Но не е наличен в BG, може да го изчакаш понеже няма такъв телефон!

преди 15 часа, vidimiq написа:

Щом отпадат китайските остава Самсунг, те се произвеждат в Корея.

Доколкото знам Майкрософт не купиха заводите на Нокиа в Индия та вероятно и Лумията се прави в Китай.

И да ти кажа от безименен китаец до такъв с марка има огромна ама наистина огромна разлика.

Има производители/марки които просто не желаят да си плащат патентите и продават само в Азия основно Индиа и Китай.

За да избегнат безумни суми за патенти просто купуват някоя "марка" и си я лепват на апаратите.

Пък заради гаранцията която в БГ е илюзия нашите търговци шибват двоини цени

преди 4 часа, Ultimate Computers написа:

Моторолата не е китаец.

През 2014г. Леново закупиха Моторола а Леново си е Китаец та чак дрънка.

Миналата година за Коледа се престраших да си поръчам таблет от Алиекспрес за 60 долара взех страхотен таблет.В момента при Румънците от емаг се продава за 170-180лв. Modela e Gube U27GT S Ползвам го основно за четене на книги батерията държи 5-6 дни.  

Скоро след това купих телефона за майка ми Xiaomi redmi note 1W исках нещо евтино с голям дисплей, обаче и дойде голям и го взех аз. Покрай мен доста хора се запалиха и до момента имам поръчани над 15бр. Xiaomi различни модели, не съм имал проблеми с нито един.

Китайците дават и доста подаръци калъф,карта памет,зарядно за кола,закалено стъкло и т.н аксесоари които тук струват поне 30-40лв.

Е да реално няма гаранция но пък и при нашите търговци е доста трудно да се възползваш от нея ако не дай си боже стане нещо.

Познато. На майка ми отказаха гаранцията, защото лайсната на телефона е надраскана. Но имаше застраховка и искаха не искаха... Същата работа и с Nexus 5 на един приятел - защото капака бил попил синьо-то от дънките (за това препоръчвах черния вариант) и в ъгълчето имаше едно одраскване, което те описаха като спукано. (одраскано от ключове)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Абе хора - що не разберете най-после, че гаранция еди колко си години означава само едно. производителя си е сметнал, че за това време ще се повредят толкова процента от изделията, колкото може да си позволи да ремонтира безплатно / смени. Това, че един ти дава 1 година, а друг - 5, не значи че второто нещо е по-качествено. Аз съм си купувал много неща с малка гаранция и работят по повече от 10 години (пералнята - 1 г. гаранция, а работи вече 22).

Колкото до "китайците":
- едно е европейска или американска марка на която завода е в Китай,
- друго е истинска кигайска - Xiaomi примерно,
- а съвсем отделно - нещо правено в Китай, ама без марка.

преди 20 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Щом отпадат китайските остава Самсунг, те се произвеждат в Корея.

Доколкото знам Майкрософт не купиха заводите на Нокиа в Индия та вероятно и Лумията се прави в Китай.

И да ти кажа от безименен китаец до такъв с марка има огромна ама наистина огромна разлика.

Има производители/марки които просто не желаят да си плащат патентите и продават само в Азия основно Индиа и Китай.

За да избегнат безумни суми за патенти просто купуват някоя "марка" и си я лепват на апаратите.

Пък заради гаранцията която в БГ е илюзия нашите търговци шибват двоини цени

През 2014г. Леново закупиха Моторола а Леново си е Китаец та чак дрънка.

Миналата година за Коледа се престраших да си поръчам таблет от Алиекспрес за 60 долара взех страхотен таблет.В момента при Румънците от емаг се продава за 170-180лв. Modela e Gube U27GT S Ползвам го основно за четене на книги батерията държи 5-6 дни.  

Скоро след това купих телефона за майка ми Xiaomi redmi note 1W исках нещо евтино с голям дисплей, обаче и дойде голям и го взех аз. Покрай мен доста хора се запалиха и до момента имам поръчани над 15бр. Xiaomi различни модели, не съм имал проблеми с нито един.

Китайците дават и доста подаръци калъф,карта памет,зарядно за кола,закалено стъкло и т.н аксесоари които тук струват поне 30-40лв.

Е да реално няма гаранция но пък и при нашите търговци е доста трудно да се възползваш от нея ако не дай си боже стане нещо.

Ами повечето китайски марки произвеждат много хубави телефони наистина, дори аз съм с такъв. Но човека не желае китайци.

Произвеждат и следващия е доста вероятно да ми е такъв. (За сега основно съм набелязал Xiaomi, но за 1 година нещата доста ще се променят)

• Автор
преди 23 часа, jhoro написа:

Колкото до "китайците":
- едно е европейска или американска марка на която завода е в Китай,
- друго е истинска кигайска - Xiaomi примерно,
- а съвсем отделно - нещо правено в Китай, ама без марка.

Това имам предвид, не желая да купувам ксаомита, нищо лично към гордите собственици на марката. Моля не ме убеждавайте в супер качествата на посочената марка :)

За момента съм се спрял на Cat S30

преди 8 минути, vidimiq написа:

Това имам предвид, не желая да купувам ксаомита, нищо лично към гордите собственици на марката. Моля не ме убеждавайте в супер качествата на посочената марка :)

За момента съм се спрял на Cat S30

Марката "Xiaomi" беше само примерно.

Коркото до CAT-а - казах ти го още ...

на 17.01.2016 г. at 20:48, jhoro написа:

За CAT обаче мога само да кажа, че добре си се насочил. Ето ти няколко варианта.

Единия беше точно S30

преди 17 минути, Ultimate Computers написа:

От cat по-лош вариант не съм чувал. 

Новия Cat е по-добре от някой бумащини на LG, Sony, Samsung, Motorola, Lenovo и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.