Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване Technics SC-EH750 със звукова карта

Featured Replies

преди 7 часа, Vayu.Ap написа:

H55M-LE12.thumb.jpg.3ea8da19c29c2cf4fa17

.... но 6-тия звук (субуфера) се чува през предна дясна колона.

Ако си объркал входа на централните предни колони и си ги свързал към вход номер 5,така ще се чува баса!Правилното свързване е следното:предни две колони в номер 7, задни тонколони в номер 4, централната и бас в номер 5,Понеже от номер 5 излиза сигнала за предната колона и баса(има два жака за към усилвателя),само единият жак ще оставиш включен към усилвателя(central).Другия жак е за баса,но ще бъде за към субуфъра в бъдеще,когато решиш да включваш такъв.Т.е. единия жак не го включваш никъде в усилвателя,стои си изключен в този случай.В номер 3 не включваш колони,понеже това е изход за две допълнителни странични колони,но само при 7.1 система.

• Автор
преди 12 минути, Димитър 59 написа:

Ако си объркал входа на централните предни колони и си ги свързал към вход номер 5,така ще се чува баса!Правилното свързване е следното:предни две колони в номер 7, задни тонколони в номер 4, централната и бас в номер 5,Понеже от номер 5 излиза сигнала за предната колона и баса(има два жака за към усилвателя),само единият жак ще оставиш включен към усилвателя(central).Другия жак е за баса,но ще бъде за към субуфъра в бъдеще,когато решиш да включваш такъв.Т.е. единия жак не го включваш никъде в усилвателя,стои си изключен в този случай.В номер 3 не включваш колони,понеже това е изход за две допълнителни странични колони,но само при 7.1 система.

Не, не съм объркал, точно както казваш са свързани, и субуфера ми излиза през предна дясна колона, затова се озадъчих. Явно уредбата там решава да го изкара. Тоест кабела за субуфера ще го извадя. Нали няма да се губи звук при 5.1 канален запис в този случай? Иначе в уредбата не е предвиден вход за субуфер, ако за в бъдеще купя такъв, за да включа и 6тия кабел, то активен ли трябва да бъде. 

Редактирано от Vayu.Ap (преглед на промените)

преди 1 минута, Vayu.Ap написа:

Не, не съм объркал, точно както казваш са свързани, и субуфера ми излиза през предна дясна колона, затова се озадъчих. Тоест кабела за субуфера ще го извадя. Нали няма да се губи звук при 5.1 канален запис в този случай? Иначе в уредбата не е предвиден вход за субуфер, ако за в бъдеще купя такъв, за да вклщюча и 6тия кабел, то активен ли трябва да бъде. 

Изкарваш този жак,който е за субуфера,не трябва да се губи сигнала за 5.1.Правиш пак теста, всичко ще трябва да се чува както е реда.И похвала,че си дал схемата с изходите на компютъра,за да може да се отговори лесно на въпроса!Другите потребители не дават никаква информация,за това което имат,а питат и се сърдят когато не им се отговори на някой въпрос. 

• Автор
преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Изкарваш този жак,който е за субуфера,не трябва да се губи сигнала за 5.1.Правиш пак теста, всичко ще трябва да се чува както е реда.И похвала,че си дал схемата с изходите на компютъра,за да може да се отговори лесно на въпроса!Другите потребители не дават никаква информация,за това което имат,а питат и се сърдят когато не им се отговори на някой въпрос. 

Аз освен, че питам, гледам и да ви улесня, за да разбера и отговора, а и да не си губим времето все пак. Добре, а за субуфер ако купя, при условие, че не е предвиден към уредбата (няма вход), активен ли трябва да е? И колко вата има ли значение, в смисъл повече или по-малко ватове от предните колони на уредбата примерно, или не се правят такива съотношения.

преди 12 минути, Vayu.Ap написа:

Аз освен, че питам, гледам и да ви улесня, за да разбера и отговора, а и да не си губим времето все пак. Добре, а за субуфер ако купя, при условие, че не е предвиден към уредбата (няма вход), активен ли трябва да е? И колко вата има ли значение, в смисъл повече или по-малко ватове от предните колони на уредбата примерно, или не се правят такива съотношения.

Активен субуфер ти трябва.При положение,че усилвателят ти е по 70 вата на канал,за да има ефект от субуфера,той трябва да е поне 100 вата.

• Автор
преди 39 минути, Димитър 59 написа:

Активен субуфер ти трябва.При положение,че усилвателят ти е по 70 вата на канал,за да има ефект от субуфера,той трябва да е поне 100 вата.

Митко, още веднъж благодаря за отговорите. Това което правите в този форум е похвално и ми е ясно, че за вас файда никаква, но продължавайте и бъдете здрави. Бих затворил темата, но не ми излиза опция за най-добър отговор, така че дано не се разводни.

П.С. Сега видях, че точно до входа за субуфера има изход за субуфер, така че в този случай сигурно и пасивен ще е достатъчен. 

преди 1 час, Vayu.Ap написа:

П.С. Сега видях, че точно до входа за субуфера има изход за субуфер, така че в този случай сигурно и пасивен ще е достатъчен. 

Този изход е жак!От него излиза сигнал с ниска честота,същия като този който включваш от компютъра.Няма да стане без активен субуфер.

• Автор
преди 13 минути, Димитър 59 написа:

Този изход е жак!От него излиза сигнал с ниска честота,същия като този който включваш от компютъра.Няма да стане без активен субуфер.

Разбирам, този изход (жак) наистина е явно само за сигнал, а няма връзка с усилвателя, така че както казваш активен субуфер. Иначе уредбата в момента музика(5.1 DTS) я свири прекрасно, както и филм на DVD файл, така че ъпгрейда е успешен :). Може би музика на 5 канала не е кой знае колко удачно от професионална гледна точка, но на мен ми се струва, че звучи добре. Така че благодаря и със здраве!

преди 7 минути, Vayu.Ap написа:

Разбирам, този изход (жак) наистина е явно само за сигнал, а няма връзка с усилвателя, така че както казваш активен субуфер. Иначе уредбата в момента музика(5.1 DTS) я свири прекрасно, както и филм на DVD файл, така че ъпгрейда е успешен :). Може би музика на 5 канала не е кой знае колко удачно от професионална гледна точка, но на мен ми се струва, че звучи добре. Така че благодаря и със здраве!

Щом всичко се е получило, поздравления и от мен. В този случай ще премахна снимките от мен за да си освободя място. Всичко добро и приятно слушане!

преди 2 минути, Vayu.Ap написа:

Иначе уредбата в момента,музика(5.1 DTS) я свири прекрасно, както и филм на DVD файл, така че ъпгрейда е успешен.

Щом сега ти харесва,със субуфер ще ти хареса многократно повече.!Мощноста,която ще имаш заедно със субуфер,като слушаш всичко заедно,ще ти се струва че е три пъти повече от сега.

• Автор
преди 9 минути, Димитър 59 написа:

Щом сега ти харесва,със субуфер ще ти хареса многократно повече.!Мощноста,която ще имаш заедно със субуфер,като слушаш всичко заедно,ще ти се струва че е три пъти повече от сега.

Ще си купя и субуфер, но и за там ще ми трябва помощ, така че може и да възобновя темата. Иначе уредбата има някакъв super woofer на двете големи колони и има и бутон с 2 степени за него и се усеща мощност от нея, но си представям с отделен активен субуфер за какво иде реч. 

преди 18 минути, Vayu.Ap написа:

...но си представям с отделен активен субуфер за какво иде реч. 

Знаеш ли какво си мисли всеки,след като добави субуфер в системата си?Първото което се пита е:„От къде се взеха толкова допълнителни звуци,които по рано не забелязвах да ги има?“.Други пък се пляскат по челото и казват:„...и аз си мислех,че съм слушал музика преди!“

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор
преди 31 минути, Димитър 59 написа:

Знаеш ли какво си мисли всеки,след като добави субуфер в системата си?Първото което се пита е:„От къде се взеха толкова допълнителни звуци,които по рано не забелязвах да ги има?“.Други пък се пляскат по челото и казват:„...и аз си мислех,че съм слушал музика преди!“

Само за пример давам тази Ямаха, тя е 100-вата динамична мощтност, това ли трябва да гледам и различава ли се с  75W RMS/130W MAX  и как? Тоест  RMS или MAX да гледам?

преди 2 минути, Vayu.Ap написа:

Само за пример давам тази Ямаха, тя е 100-вата динамична мощтност, това ли трябва да гледам и различава ли се с  75W RMS/130W MAX  и как? Тоест  RMS или MAX да гледам?

Тази Ямаха е добра за твоята система.

• Автор
Току що, Димитър 59 написа:

Тази Ямаха е добра за твоята система.

Сигурно не се чуват всички звуци като на такъв от 1000 лева, но не може на уредба на 15 години да се сложи нещо толкова скъпо, то няма да има никакво равновесие. 

преди 1 час, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Щом всичко се е получило, поздравления и от мен. В този случай ще премахна снимките от мен за да си освободя място. Всичко добро и приятно слушане!

Потребител 65, премахни ги, ако някой го интересува темата, той ще намери панела на Technics SC-EH750 и ще се ориентира. Чао и благодарско за помоща!

преди 16 минути, stanimir.drandev написа:

Имам Pioneer VSX-521.

Ами честито! Със здраве да си го ползвате.

Това е отговор до oic от страница 3. Проблемът е че съм през телефон и не можах да цитирам въпроса.

преди 23 минути, stanimir.drandev написа:

Имам Pioneer VSX-521.

Да може да "изкарате" 5 канален звук, стига да вземете външна звукова карта, която има някой от следните изходи:

Digital Coaxial output

Digital Optical output.

Хубаво беше да отворите нова тема,ако питате още нещо, че само разводняваме старата.

Редактирано от oic (преглед на промените)

преди 9 минути, stanimir.drandev написа:

Това е отговор до oic от страница 3. Проблемът е че съм през телефон и не можах да цитирам въпроса.

Ако нямате сервизното му описание, ще се постарая да ви го пусна някъде,където ви е удобно да си го изтеглите. Само посочете, при положение че не разполагате с пълното описание на ресивъра

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.