Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация до 1000лв.

Featured Replies

преди 1 час, Кико написа:

Аха. Ами да взема тогава GTX280, тя е 512 битова и сигурно струва 50 лева в продавалника. Сигурно ще е два пъти по-бърза от 380X  и 4 пъти от GTX960. Проста сметка. Как не са се сетили и 1024 бита да пуснат. Що не им пишеш? Пфу, NVIDIA  не знаят как  да правят карти. 

А по темата с клока...тя постоянно се развива. Клок е възможен дори с H110  дъно, стига да има нужния ъпдейт на BIOS  и производителя да е избрал да направи това. Затова е добре да се гледа списък от дъна, поддържащи клок, щом се мисли да се слага 6700К. Asrock  със сигурност запазват HT  при клок с подобни евтини дъна. Проблем са енергоспестяващите функции и AVX,  който е доста рядко използван при игри, а примерно при игрите на Codemasters, където се ползва, не оказва никакво влияние на производителността и fps. Asrock  позволява само временен клок на процесора докато се играе, а след това процесора си минава в нормален режим и тогава енергоспестяващите функции са налични, както и AVX. Но нещата постоянно се развиват, постоянно се появяват новини по въпроса и производителите постоянно работят. 

Разгон Skylake на платах ASRock не ведёт к отключению Hyper-Threading

Явно не си ме разбрал. Не казвам, че е задължително да се взима 256+ битова карта, но да даде 450+ лева за 128 битова, просто ми се вижда малко смешно. Аз не бих взел 950/60, при положение, че мога да взема по-добра на АМД. Моето мнение, е че Нвидиа имат добри видео карти в нисък и висок клас (GTX 750ti/GTX 970/80/80ti), а АМД имат добри видео карти в среден и висок клас (R9 270/70X;280/80X;380/80X).

преди 34 минути, kyoshinn написа:

Явно не си ме разбрал. Не казвам, че е задължително да се взима 256+ битова карта, но да даде 450+ лева за 128 битова, просто ми се вижда малко смешно. Аз не бих взел 950/60, при положение, че мога да взема по-добра на АМД. Моето мнение, е че Нвидиа имат добри видео карти в нисък и висок клас (GTX 750ti/GTX 970/80/80ti), а АМД имат добри видео карти в среден и висок клас (R9 270/70X;280/80X;380/80X).

Виж, аз разбирам всичко. Изгъбарках се малко, ама ми прости. А това, дали АМД за тия пари е по-добра или не...няма да пиша много, само ще покажа малко:

Spoiler

2016-01-24_150456.jpg

Spoiler

2016-01-24_150811.jpg

Spoiler

2016-01-24_151053.jpg

Spoiler

2016-01-24_151518.jpg

Spoiler

2016-01-24_151808.jpg

Spoiler

2016-01-24_152038.jpg

Spoiler

2016-01-24_152609.jpg

И така нататък. Мога всички актуални игри да ти изредя. Наистина имах огромното желание да намеря игра, при която 256 битовата карта да е поне един кадър напред, но не успях :(

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 3 минути, Кико написа:

Виж, аз разбирам всичко. Изгъбарках се малко, ама ми прости. А това, дали АМД за тия пари е по-добра или не...няма да пиша много, само ще покажа малко:

Покажи скритото съдържание

2016-01-24_150456.jpg

2016-01-24_150811.jpg

2016-01-24_151053.jpg

2016-01-24_151518.jpg

2016-01-24_151808.jpg

2016-01-24_152038.jpg

2016-01-24_152609.jpg

И така нататък. Мога всички актуални игри да ти изредя. Наистина имах огромното желание да намеря игра, при която 256 битовата карта да е поне един кадър напред, но не успях :(

Даваш клипове и графики за сравнение м/у 380 и 960, а аз му предлагам 380Х вместо 960 или аз нещо бъркам ?

преди 1 минута, kyoshinn написа:

Даваш клипове и графики за сравнение м/у 380 и 960, а аз му предлагам 380Х вместо 960 или аз нещо бъркам ?

Ти му предлагаш 256 битова карта за тия пари, а за тия пари конкурент е r9 380. Но дори и малко повече пари да даде за 380X, то тая карта се проваля в много игри. Поне в началото АМД никога не са в час с производителността. Най-малкото заради това човек не трябва изобщо да се спира на оферта от AMD, освен ако тя не е стотина лева надолу, та да си плати за нервите. 

Човека си държи на добра кутия и дъно с 4 слота за рам та излишно се хабите. Нито една от споменатите карти не се събира в бюджета от 1 000 лв.

преди 1 час, Roujin Z написа:

Човека си държи на добра кутия и дъно с 4 слота за рам та излишно се хабите. Нито една от споменатите карти не се събира в бюджета от 1 000 лв.

А, аз не се хабя за човека , а за битовете ;) Навремето мегабайтите бяха важни, от две години насам вече са битовете. трябва да си изясним защо. Просто е. АМД ползват архитектура, основите на които бяха положени преди няколко години. Преди 2 години NVIDIA  въведе нова архитектура за своите продукти и в тях бе намалена ширината на шината. За сметка на това честотата на паметта бе увеличена доста над тая на АМД. Само ще попитам, защо и АМД не увеличиха честотата, та така с един удар - широка шина и висока честота на паметта да смажат NVIDIA? Ами защото консумацията им така и така е много по-голяма. NVIDIA  подходиха по друг начин - усъвършенстване компресирането на данни между паметта и ядрото, въвеждането на няколко пъти по-голям L2  кеш и някои други тайни неща, които никой не знае. Това всичко доведе до повишена реална производителност при игри и ниска консумация. Сега...да сравняваме старата архитектура на NVIDIA  с новата е все едно да сравняваме сегашните "битове" на AMD  със сегашните "битове" на NVIDIA. NVIDIA минаха по пътя на широката и лакома шина, АМД все още не са узрели за там. Макар че и те понамалиха ширината на шината само и само да икономисат някой ват. Ако битовете бяха важни, то да бях си останал с една от старите си 256 битови видеокарти - 8800GT. В момента съм боднал Palit GTX750Ti StormX Duall 2G, която е със 128 битова шина. Само че е поне два пъти и половина по-бърза. Какво ме интересува мен, че прахосмукачката 8800GT  е с 256 битова шина, след като други неща не са наред в тая карта? Абсолютна безсмислица е да се сравняват две карти по ширина на шината и дори по пропускателна способност на паметта. Знае ли някой, каква пропускателна способност на паметта е нужна за r9 380  и GTX960, че да работят добре тия карти? Не знае. Знаят единствено производителите. Тогава как някой може да твърди, че 256 битова шина при дадена видеокарта е по-добра от 128 битова при друга? И за какво му е тая шина? Да, може да се твърди, че 256 битова шина при NVIDIA  е с по-голяма пропускателна способност от 128 битова и може да даде предимство, но няма как да сравняваме видеокарти от два производителя и дори от един, но с различни архитектури. Но какво предимство е това, при положение, че 256 битовата шина ше даде и по-голяма консумация в общия случай, а това ще означава и преоразмеряване на другите компоненти? И когато стигне Power Limit  с тая консумация, какво става с широката шина? Дали пък тогава ниската честота на ядрото няма да е по-лошия вариант от тясната шина?  И когато се преоразмерят тия компоненти, когато се вдигне консумацията, какво правим с цената на видеокартата? То се вижда какво правят АМД - трудно им е да смъкнат цената на Fury, нищо че тия карти в много случаи са доста по-слаби от аналогични по цена NVIDIA  карти. Така не става. Като толкова знаете, идете дайте съвет на NVIDIA  как да си разшири шината, как да се впише в зададената консумация и как да удържи цените под 1000 лева. 

Кико трудно или не го направиха с Nano а до месец и Fury ще е намалена. Просто нямат избор лошото е че в България цените едва ли ще се променят.

Те това е още една причина покупката на АМД карта да е лоша инвестиция тъй като вървят на много ниски цени.

От друга страна си остават вариант за нещо втора ръка поради същата причина.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

С мъка държат тия цени. Ако не бе цената, Fury  щеше да бъде доста по-бърза за парите си. Това, че сега намалят цените се дължи на по-добрия добив. NVIDIA  си играят с цените, защото произвеждат икономични и бързи продукти. Чисто и просто са доста напред с Maxwell  като архитектура, което им дава и предимство в определяне на цените. само се замисли, че една памет със 128 битова шина е по-евтина от такава с 256 бита. Да не говорим, че и видеокартите са по-икономични, което дава свобода за определняне примерно на охлаждащата система, която може да е по-постна и евтина. Ако АМД продават без печалба или с минимална такава, то NVIDIA  имат голям мегдан да определят цени, ако се наложи. Няма да забравя, как преди няколко години NVIDIA  се изсмяха на АМД, когато на ход беше шеста серия. Тогава се разпространи една реплика - само толкова ли могат? И от там се почна с икономиите откъм производителност на картите. Не е като навремето, когато изстискаха максимума от G92  с 8800GT, която работеше като печка. Тая карта почти не се клокваше, толкова бе изстискана като честоти и на ядро и на памет. 

Аз на АМД нямам вяра, докато не изкарат еднаква производителност на картите си във всички игри и то от първия ден. Не да чакаме седмици, че и месеци да оправят някоя игра, когато вече никой не я играе. Преди няколко години поне имаше някакво надмощие ту на единия производител, ту на другия в зависимост от играта. Сега единственото предимство на АМД е при много висока резолюция с HBM памет, но тогава кадрите на практика клонят или към 0 или са доста под комфортната игра. Но за начесване на крастата става. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.