Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталация от win10 на 7

Featured Replies

Добър вечер, значи от 20 дена съм с нов лаптоп оригинално дойде с win 10 и вчера се бъгна както си гледах филм се ресна и ми излезе син екран и пишеше, че някви файлове липсаваха, свалих си win 7 и пробвах да го преинсталирам, обаче  боот менюто, нещо създаваше съкатлък, влезнах в биоса и вядах, че има забрана за win по стар от 8, махнах забраната. Лаптопа се рестартира и ми излезе, черен екран да напиша код 3194 + enter ако искам да потвърдя, това и направих, показа ми се същия син екран с възможност да натисна esc (която е имаше и преди.) За да мога да избирам междо f11System Diagnostic, f12System Test, F9 Boot, F10 Bios. И натиснах F9 екрана стана черен, изчаках 10 мин рестартирах лаптопа и нищо. Та тук съм в задънена улица,  разбрах, че трябвало да сменя формата на диска, но не знам как. Ако може да ми обясните как да се справя с проблема, ще съм много благодарен. 

П.С. Изключих лаптопа и махнах батерията, с идеята да се оправи поне черния екран. Благодаря ви предварително :)

/Off 

Ей това не мога да го проумея - да има лицензиран уиндоус и човек да предпочете да инсталира пиратска версия...

преди 11 минути, toc написа:

/Off 

Ей това не мога да го проумея - да има лицензиран уиндоус и човек да предпочете да инсталира пиратска версия...

Ще разбереш като те накарат да плащаш за почти всичко след време. А и едва ли е приятно да те следят какво правиш постоянно.

Не мога да разбера какво против имат някои хора относно пиратския софтуер. Работи си като оригиналният. Почти всички сме с пиратски софтуер и нямаме проблеми.

• Автор
преди 15 минути, toc написа:

/Off 

Нека да отговоря на твоя въпрос. Значи първо лаптопа е закупен от англия (понеже там живея), в момента е в България тук съм за следващия месец два (лаптопа ми трябва) имаш ли някаква идея за друг варият? без да иснталирам друг win . Трето както написах по горе даде няква грешка за липсващ файл. или backup или устойство като флашка с файлове които аз нямам. от къде да му го изкопая да не съм магиосник. Четвърто windows 10 не ми харесва ! Понеже е бъгав.

Ами да - идват ми различни варианти на ум:

1. Пробвам да възстановя като върна системата към някоя точка от System Restore;

2.1. Ако лаптопа има Recovery дял, възстановявам уиндоуса от него;

2.1. Или правя Reset на Windows - има такава опция, която дефакто го преинсталира;

3. Ако нищо до тук не работи правя чиста инсталация на Windows 10 - лаптопа би трябвало да се активира сам.

ПС. Как какво имам против пиратския софтуер? Ами това просто не е законно, някой е свършил една камара работа и някой иска да му го ползва труда ей така без пари. Предполагам вие работите /или ако не работите все някога ще работите/ и не го правите без пари нали?

Редактирано от toc (преглед на промените)

Преди време бях чел, всяко ново изделие с предварително инсталиран  с Windows 10 е заключен и може да работи само с тази ОС....

преди 1 час, toc написа:

Ами да - идват ми различни варианти на ум:

1. Пробвам да възстановя като върна системата към някоя точка от System Restore;

2.1. Ако лаптопа има Recovery дял, възстановявам уиндоуса от него;

2.1. Или правя Reset на Windows - има такава опция, която дефакто го преинсталира;

3. Ако нищо до тук не работи правя чиста инсталация на Windows 10 - лаптопа би трябвало да се активира сам.

ПС. Как какво имам против пиратския софтуер? Ами това просто не е законно, някой е свършил една камара работа и някой иска да му го ползва труда ей така без пари. Предполагам вие работите /или ако не работите все някога ще работите/ и не го правите без пари нали?

За вариантите - ОК. Недей само да даваш толкова категорични оценки:

1. автора никъде не е казал, че слага пиратски Уиндоус 7. Може да има оригинален диск.
  2. Научете се най-после, че няма пиратски софтуер. Има нелегитимно използване.

Към питащия - виж Understanding downgrade rights и Downgrade rights for Microsoft Volume Licensing, OEM, and full-package product licenses

Текстовете са на английски, но се надявам да нямаш проблем с това.

преди 5 часа, jhoro написа:

Текстовете са на английски, но се надявам да нямаш проблем с това.

преди 8 часа, Young Thrasher написа:

закупен от англия (понеже там живея),

преди 10 часа, Young Thrasher написа:

Нека да отговоря на твоя въпрос. Значи първо лаптопа е закупен от англия (понеже там живея), в момента е в България тук съм за следващия месец два (лаптопа ми трябва) имаш ли някаква идея за друг варият? без да иснталирам друг win . Трето както написах по горе даде няква грешка за липсващ файл. или backup или устойство като флашка с файлове които аз нямам. от къде да му го изкопая да не съм магиосник. Четвърто windows 10 не ми харесва ! Понеже е бъгав.

За чиста инсталация на windows 10 към windows 7  ще трябва да смениш формата на HDD по описания начин в този клип. На мен също не ми допадаше windows 10, но ми предложи някой да си инсталирам ClassicShellSetup. Това ми направи менюто едно към едно със windows 7. Сега съм на мение, че windows 10 е по-добрата ос.

Ако все пак държиш на 7-ца, пътя е този.

https://www.youtube.com/watch?v=nymMWop7bPw

преди 7 часа, niki292002 написа:
преди 15 часа, Young Thrasher написа:

закупен от англия (понеже там живея)

Защо приемаш по дифолт, че всички живеещи в Англия [ и останалите части на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия (на английски: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) ] знаят английски ?

Нямам предвид перфектно владеене - даже и нещо повече от ниво А1 (Basic Speaker - Breakthrough or beginner).

PS. Към предишния пост пропуснах да отбележа, че даунгрейт към Windows 7 Ultimate не се предлага / поддържа.

Също така, щом лаптопа е закупен с OEM версия - най-вероятно нищо няма да стане.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор
преди 27 минути, jhoro написа:

Защо приемаш по дифолт, че всички живеещи в Англия [ и останалите части на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия (на английски: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) ] знаят английски ?

Нямам предвид перфектно владеене - даже и нещо повече от ниво А1 (Basic Speaker - Breakthrough or beginner).

PS. Към предишния пост пропуснах да отбележа, че даунгрейт към Windows 7 Ultimate не се предлага / поддържа.

Също така, щом лаптопа е закупен с OEM версия - най-вероятно нищо няма да стане.

Може и да си прав, защото екрана си стои черен, свети само power бутона и caps lock-a мига, нямам никъв достъп до биос или нещо подобно.. :/

Току що, Young Thrasher написа:

Може и да си прав, защото екрана си стои черен, свети само power бутона и caps lock-a мига, нямам никъв достъп до биос или нещо подобно.. :/

Прочете ли това, което пишат от Майкрософт? Там са указани различни варианти, има и Customer Service Number (I hope).

... но лично аз бих предпочел да съм щастлив, отколкото да съм прав. Винаги.
... I'd far rather be happy than right any day.

• Автор
преди 4 минути, jhoro написа:

Прочете ли това, което пишат от Майкрософт? Там са указани различни варианти, има и Customer Service Number (I hope).

... но лично аз бих предпочел да съм щастлив, отколкото да съм прав. Винаги.
... I'd far rather be happy than right any day.

Прочетох го, имат някви тъпи правила.... примерно от win 10 pro на win 7 professional, става много сложно от ден на ден, защото не знам къв тъп windows са ми сложили тея маини, а за звънене по телефона става много сложно голями врътки по тъпи и неграмотни секретарки. Не знам лично и аз какво да правя вече върти ми се една идея да го карам на един познат, но не знам нямам доверие на такива сервизи.  

Слагай Линукс и забравяш за проблемите :)

"Тъпата идея", която ми се върти из главата (то добре, че има място бол) е - да си смениш BIOS-а.

Но - това е само идея, не съвет.

преди 4 минути, McLane написа:

Човека пита "Що не ми пали колата" - ти му предлагаш да си извика такси или да вземе автобуса.

Жоре не му вкарвай муха в главата .............че от тия смени на БИОС може да стане мазало.Това се прави под DOS със боот флашка.Не е за всеки !!!

преди 5 минути, McLane написа:

Жоре не му вкарвай муха в главата .............че от тия смени на БИОС може да стане мазало.Това се прави под DOS със боот флашка.Не е за всеки !!!

Определено.

Може и с външно флопи  :D

PS. Аз винаги съм си купувал компютри и лаптопи без никаква ОС - няма Уин, няма DOS. Абсолютно празни. Да си сложа каквото искам, когато искам и както си искам. (ако мога де)

Nobody is perfect. My name is ... Nobody.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

То може ........ама се прави от някой с опит....сиреч в сервиз.Ако автора му се дават 25-30 кинта да го води на майстор за downgrade на bios...............въпроса е дали има и bios за тази цел.

То даже не знаем къв е лаптопа :) ма тва бел кахър дет се вика.

Редактирано от McLane (преглед на промените)

преди 5 минути, McLane написа:

То може ........ама се прави от някой с опит....сиреч в сервиз.Ако автора му се дават 25-30 кинта да го води на майстор за downgrade на bios...............въпроса е дали има и bios за тази цел.

Да, да, да. (btw - 25-30 лева са 10-12 паунда.)

Пропусна само да кажеш - "Моля не правете това у дома. Оставете на професионалистите."

И да допълня относно

преди 19 минути, McLane написа:

Линукса не е решение на задачата - Линукса е "план Б".  :wink12:

Да да ....ама аз пак казвам ............terra incognita е ква е машината .........оти мое да нема вариант с downgrade на bios :)

преди 2 часа, Young Thrasher написа:

Така и не написа какъв модел е този лаптоп. Май е време за ресет на биоса. Поне не си споменал да си трил дялове, та все още не си направил големи бели. Ето един примерен клип за нулиране на биоса.

https://www.youtube.com/watch?v=_LlPm0jEaVI

• Автор
преди 9 минути, nikolela написа:

Така и не написа какъв модел е този лаптоп. Май е време за ресет на биоса. Поне не си споменал да си трил дялове, та все още не си направил големи бели. Ето един примерен клип за нулиране на биоса.

https://www.youtube.com/watch?v=_LlPm0jEaVI

HP Pavilion star wars edition е модела. 

преди 3 часа, Young Thrasher написа:

става много сложно от ден на ден, защото не знам къв тъп windows са ми сложили тея маини

Фабрично идва със инсталиран Windows 10 Home 64. Не е професионал и няма такива възможности. За това е имал липсващи файлове. Home е орязана версия на windows 10 про.

Това би трябвало да доведе до ресет на биоса. След като махнеш батерията изчакай 5-10 минутки, можеш и да натиснеш копчето за включване за да се изконсумира всякаква останала енергия.

Има и клипче, има и по снимки.

http://support.hp.com/us-en/product/Star-Wars-Special-Edition-Notebook---15-an001na-(ENERGY-STAR)/9033381/model/9260178/document/c04797787

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 2 часа, acerats написа:

значи, че е за сервиз

не му давай такива идеи, че може да направи по-голяма беля

Работи се само с отвертка и на официалния сайт има доста упътвания за смяна на батерията, за смяна на дисплея, за смяна на копчето за включване и др. Явно са проблемни тези машинки и лесни за отстраняване на доста от проблемите, та всеки въоръжен с отвертка може сам да се справи. Все пак, ако собственика мисли, че му е сложно да го носи в сервиз.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 3 часа, nikolela написа:

Фабрично идва със инсталиран Windows 10 Home 64. Не е професионал и няма такива възможности. За това е имал липсващи файлове. Home е орязана версия на windows 10 про.

Ако е с Home Edition е още по-кофти - забелязахте ли, че в оня документ M$ говорят за даунгрейд само на Windows 10 Pro и Windows 10 Enterprise.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.