Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Iphone 5 съвет

Featured Replies

Приятели отново бих искал да се допитам до вас.Значи преди около 3 дена направих бартер по ЕКОНТ,предполагам сте запознати с процедурата.Аз взех Iphone 5,като го преглеждах преди да се съглася на бартера Айфона беше с ios 7.0.4 и беше джейлнат(това разбрах от приятел,който ми обясни за CYDIA)та така,докато го разглеждах нямаше вписани акаунти и темп подобни,съгласих се на бартера,прибрах се и го вкл. към компа,след което itunes ми изписа че има налична актуализация.Актуализирах телефона и при активация ми изисква Icloud акаунт,опитах да се свържа да се свържа с човека който ми го прати но не вдига телефона си и не отговаря на съобщения.

Въпроса към вас ми е един,има ли начин чрез полицията да си възвърна телефона който съм му пратил аз и да върна айфона с който фактически съм прецакан?

Благодаря предварително !

Не можеш, ти си приел ДОБРОВОЛНО предлаганата от него стока. Всичко е легално с изключение на това, че Iphone-а може би е откраднат/намерен.

• Автор
Току що, niki292002 написа:

Не можеш, ти си приел ДОБРОВОЛНО предлаганата от него стока. Всичко е легално с изключение на това, че Iphone-а може би е откраднат/намерен.

Не мога ли да представя в полицията че са ми изпратили откраднат телефон,понеже е блеклиснат ?

Не. Ти нямаш никакви доказателства, че той някога изобщо е притежавал този телефон. Но ти в момента си длъжен да предадеш този телефон в полицията. Ти изгоря от цялата работа. Евентуално ако имаш документите на телефона който си пратил, можеш да го обявиш за откраднат и като лицето сложи карта в апарата, ще го засекат. Ти ще си го възвърнеш.

• Автор
преди 1 минута, niki292002 написа:

Не. Ти нямаш никакви доказателства, че той някога изобщо е притежавал този телефон. Но ти в момента си длъжен да предадеш този телефон в полицията. Ти изгоря от цялата работа. Евентуално ако имаш документите на телефона който си пратил, можеш да го обявиш за откраднат и като лицето сложи карта в апарата, ще го засекат. Ти ще си го възвърнеш.

Като цяло имам доказателства,всички съобщения с които сме се договаряли и бележките от еконт,мисля че с тях е достатъчно да докажа от кой съм го взел или пак не съм в право ?

Аз имах подобен случай с един бартер по еконт пак за айфон 5.Моята история е много дълга няма да га разказвам.

Аз директно отидох при адвокат платих си да напише жалбс директно до прокоротурата.Обаче и от там не обърнаха внимание чаках повече от 1 месец без резултат.Подържах връзка с адвоката и той ми каз,че жалбата е отеглена тъй като не съм бил ощетен повече от една минимална заплата или над 500лв така мисля,че беше.След което аз поех всичко в мои ръце моя телфон след,като направихме бартер още на другия ден бе пуснат в олх за продан.Та накарах жената да звънне и да го поръча до офис в сандански по еконт.Аз съм от петрич.Поръчахме телефона до еконт в сандански на другия ден беше там.Отидох уж да го тествам и да го видя и докато си рових в телефона си вкарах името и паролата.Върнах телефона с причина,че не ми е харесъл.И започнах следенето от компа ми към телефона.И след 3дни чак го включи газарчето и вуала аз от компа директно го заключих с айклауд.Та му се обадих и му казах че ако не ми върне телефона и той неможе да го използва или да го продаде..Та съгласи се да ми върне телефона но парите които бях доплатил не ги върна.Цялата далавера беше аз дадох айфон 4S 32gb за айфон 5 плюс 200лв доплащане от моя страна.Успях да си върна телефона но парите не.

• Автор

Де да можех и аз да постъпя като теб,но няма да мога защото моят не са го пуснали за продаване .. 

Току що, Михаил Д. написа:

Де да можех и аз да постъпя като теб,но няма да мога защото моят не са го пуснали за продаване .. 

Ами той, niki ти е написал ясно и точно: Изгорял си напълно. Единственото, което ще ти остане е жалването ти по страниците на форума. А е можело предварително да пуснеш една тема за размяната (бартера) и да получиш що годе добра информация как да постъпиш в този случай. Нямаше да се стигне до този краен и неприятен резултат. Нищо лично към теб, но никой няма да ти обърне внимание от страна на "държавния апарат".Единственото, което ти остава е среща на 4 очи със бившият му собственик и изясняване на създалата се между Вас обстановка! Дали съм прав, сам прецени. Горният пост е достатъчно красноречив за това.

преди 18 минути, Михаил Д. написа:

Като цяло имам доказателства,всички съобщения с които сме се договаряли и бележките от еконт,мисля че с тях е достатъчно да докажа от кой съм го взел или пак не съм в право ?

Това не е доказателство. В пакета може да е имало всичко, а не можеш да докажеш, че съответното лице притежава профила в OLX.

Един съвет за покупка на Iphone за следващия път, най-напред провери IMEI-я дали е в някой блек лист. ;)

преди 15 минути, Михаил Д. написа:

Ясно,благодаря ви за бързите отговори,това ще ми е за обица на ухото ! :emoji_smiley-19:

Ако в темата ти се появи BMW maniac - посъветвай се с него какво би могъл да направиш, за да заработи телефончето, независимо, че вече са ти отговорили. Той добре е запознат със процедурите за   Iphone . И накрая: това е лично мое мнение. Iphone телефон не може да притежава всеки човек.  То е донякъде за по престижни, по платени в работата си хора, които съответно могат да се грижат и за неговата поддръжка.  Има една поговорка, която е много важна за такива, като Вас: "Видяла жабата че подковават коня и Тя (жабата) надигнала крак!"  Не се обиждай от истината.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Току що, * СТЕФАН * написа:

Ако в темата ти се появи BMW maniac - посъветвай се с него какво би могъл да направиш, за да заработи телефончето, независимо, че вече са ти отговорили. той добре е запознат със процедурите за   Iphone . И накрая: това е лично мое мнение. Iphone телефон не може да притежава всеки човек.  То е донякъде за по престижни, по платени в работата си хора, които съответно могат да се грижат и за неговата поддръжка.  Има една поговорка, която е много важна за такива, като Вас: "Видяла жабата че подковават коня и Тя (жабата) надигнала крак!"  Не се обиждай от истината.

Щом е в блек лист - изобщо не е добра идея. С 200 кинта лесно ще се подкара, ама после ще му се обадят от районното и ....

преди 45 минути, niki292002 написа:

Как ще няма доказателства? Абе хора, вие когато получавате нещо от Еконт да не ги мачкате и хвърляте тези листчета, дето ви ги дават?

Когато купиш или изпратиш нещо по Еконт накрая ти дават фактура, на която пише имената на човека, телефона, каква е пратката, градът му, улицата му... такива неща. 

Винаги, когато купя нещо от еконт си запазвам бялото листче, което ми дават. На него са нещата, които изброих.

Ако си го хвърлил, колега, може да отидеш в еконта и да говориш с тях да ти дадат данните му... знам ли. Но засега не отивай в полицията, защото май ще ти го вземат. 

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

преди 1 минута, baner4ooo написа:

Как ще няма доказателства? Абе хора, вие когато получавате нещо от Еконт да не ги мачкате и хвърляте тези листчета, дето ви ги дават?

Когато купиш или изпратиш нещо по Еконт накрая ти дават фактура, на която пише имената на човека, телефона, каква е пратката, градът му, улицата му... такива неща. 

Винаги, когато купя нещо от еконт си запазвам бялото листче, което ми дават. На него са нещата, които изброих.

Ако си го хвърлил, колега, може да отидеш в еконта и да говориш с тях да ти дадат данните му... знам ли. Но засега не отивай в полицията, защото май ще ти го вземат. 

ТОЧНО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ОТИДЕ В ПОЛИЦИЯТА! Трябва да върне телефона до 72 часа или ще си има доста по-големи проблеми. А и за какви доказателства говориш ? За това листче ? В плика може да е имало всичко...

Ми нали за това са тези фактури, за да може да докажеш, че си получил от Еконт. И пише кой го е изпратил.

преди 2 минути, baner4ooo написа:

Ако си го хвърлил, колега, може да отидеш в еконта и да говориш с тях. 

Ако питащият е така любезен и след месец, два ни напише какво се е случило, ама честно, ще се съглася с теб. Мой познат така изгоря с над 500 лева, купувайки си усилвател."Бележките" или документите с които го получи, още си ги пази, почти 2 години. Аз съм описал случая във форума, но явно не си попадал на поста.

преди 4 минути, baner4ooo написа:

Ми нали за това са тези фактури, за да може да докажеш, че си получил от Еконт. И пише кой го е изпратил.

Да, но въпроса е, как ще докажеш, че си получил точно конкретния телефон ? Хубаво, на плика пише, че е Iphone 5. Но пак, как ще докажеш, че в плика е бил конкретния Iphone, а не се опитваш да натопиш някой ?

На фактурата особено, когато от Еконт трансферират телефони втора ръка записват IMEI кода. Всичко е измислено. Говорил съм си няколко пъти по този въпрос с хора от въпросната фирма. Защото веднъж и аз щях да бъда измамен по този начин (писах го и в друга тема). А по принцип доста пъти са хващали така хора. Но разбира се, този, който е платил остава прецакан.

Когато взех едно G2, не видях на плика да пише IMEI или нещо относно телефона. Само пратката в плика и на листчето пишеше под описание "телефон".

преди 10 минути, niki292002 написа:

Когато взех едно G2, не видях на плика да пише IMEI или нещо относно телефона. Само пратката в плика и на листчето пишеше под описание "телефон".

Аз се съгласявам, че има и такива случай. И аз преди няколко месеца реших да взема телефон. Дойде без IMEI, жените в офиса се учудиха и когато го провериха се оказа, не само че си търгува редовно, а и че е някакъв шеф в Еконт-а в Хасково. Обадих му се и го скъсах от псувни. Вярно, ако олекна с 50лв, няма да наруши благосъстоянието ми, но защо трябва да ме прецаква, а същият измамник има профил в OLX пълен с обяви. Та, не беше написан IMEI-я на фактурата и отказах да го взема. Но човек трябва да мисли преди да купува, каквото и да било от подобни сайтове. 

Със Стефан също няма да споря, защото и той е прав. Има сумати опарени хора и напоследък чета за все повече такива и особено от сайта OLX. И все повече се замислям да не пазарувам от там, каквото и да било. 

• Автор
преди 9 минути, niki292002 написа:

Да, но въпроса е, как ще докажеш, че си получил точно конкретния телефон ? Хубаво, на плика пише, че е Iphone 5. Но пак, как ще докажеш, че в плика е бил конкретния Iphone, а не се опитваш да натопиш някой ?

На въпросното листче току що видях че има Имейя на Айфона,това вече би ме аргументирало пред полицията според мен,според вас ?

Да, може да отидеш до РПУ-то и да обясниш всичко, както е, но може да го вземат заради разследването. Ако имаш още там глупости от Еконт, като плик и тн. Всичко може да дадеш, те със сигурност са имали подобни случай.

преди 4 минути, Михаил Д. написа:

На въпросното листче току що видях че има Имейя на Айфона,това вече би ме аргументирало пред полицията според мен,според вас ?

Виж тук какво ти е написал наш потребител, който вече е бил потърпевш! Но ако имаш време и пари за допълнителни разходи които са ти излишни - занимай се.

" .Подържах връзка с адвоката и той ми каз,че жалбата е отеглена тъй като не съм бил ощетен повече от една минимална заплата или над 500лв така мисля,че беше. "

Така е за жалост...

А в Еконт, когато бях ми казаха, че може и да си дал пари, но полицията ти го взима и го връща на човека, от който е откраднат. И те вече на крадеца дето ти го е пратил си му правят там досъдебното производство, но никой не го интересува, че си дал пари и гориш. 

Със сигурност ще му го вземат като доказателство, ако се повдигне обвинение. Предмета на деяние се отнема докато не излезе решението на съда, ако въобще има такова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.