Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам въпрос относно Intel конфигурацията ми

Featured Replies

Привет ;) Понеже знам,че няма смисъл да наливам излишни пари за ъпгрейт на компютъра с който съм в момента,мисля да си сменя компютъра с нещо от среден клас до 300-350лева,нещо от рода на : Процесор Dual Core ( по възможност да е Intel) Рам 2 или 3GB видеокарта нещо средно да кажем примерно Nvidia GeForce 9600GT 512MB или 1GB P.S. компютъра ще се използва главно за League of Legends от време на време cs 1.6/source сърфиране из интернет (всекидневно) и филми ;) Сегашната ми конфигурация е : Процесор Intel (R) Pentium 4 530 3ghz ... Рам 2GB DDR400 ... Видеокарта AGP Nvidia GeForce7600GS 256MB 128bit въпроса ми е ? колко пари горе/долу мога да му взема на моя компютър и като добавя парите които имам събрани около 150лева да се получи една прилична сума за друга конфигурация ;) Ако имате допълнителни въпроси питайте :min01:

По-добре вземете конфигурация без отделна видео карта и използвайте вградения видео чип в процесора (естествено търсите процесор, който да има такъв). И без проблем вграден графичен адаптер ще се справя с тези игри на средни и дори максимални настройки. Ако вземете видео карта, няма да си струва много покупката. 

Хм,така както е,ако продадете само процесора,дъното и рам-паметта,едва ли ще вземете повече от 50-60 лв.Още 15-20 за картата,ето че стават към 70 лв.И то при много добро желание.

Какъв точно в хард-диска? А захранването и кутията?

Мисля,че ще трябва да се ориентирате към втора ръка компоненти.

Той човека се е ориентирал към втора ръка. Въпросът е, че Първа ръка ще му свърши по-добра работа и то за същите пари. В сравнение с това, което е замислил като покупка - C2D  и 9600GT.  Но нека е втора ръка - Celeron G1620, H61 дъно и  4/8 GB DDR3. При необходимост и хард  диск, ако стария е с IDE  интерфейс. Така както го смятам, втора ръка ще излезе под 100 лева + евентуално нов хард диск. Вече при добро желание, продавайки старите неща  - процесор, дъно и РАМ, добавяйки останалите пари, може да се купи и някоя видеокарта около 100-120 лева. Разбира се, пак втора ръка. 

Цитат
компютри HP 8000 Elite
  • Процесор: Intel Core2 Quad Q8400 (2.66GHz, 4MB Cache, 1333MHz FSB, 4 Cores)
  • Памет: 4GB DDR3 Ram(max 8GB, 4 слота)
  • Хардиск: 250GB
  • Видео карта: Intel GMA 4500
  • Чипсет: Intel Q45
  • Оптично устройство: DVDRW
  • Друго: 10xUSB, PS/2, LAN, VGA, Display port, HD Audio, 2*PCIe x16, 1*PCIe x1, 3*PCI, LPT, COM, 5*SATA
  • Захранване: 320W 89% efficient power supply – active PFC
  • Вид кутия: права
  • Form Factor: ATX
  • Компютри втора употреба
  • Гаранция: 12 месеца
цена: 330 лв

старите ти неща са трудно продаваеми поотделно освен паметта може би. Подобни конфигурации по фирмите за втора ръка се продават за 6-70лв с гаранция и фактура. Ако на твоята и вземеш толкова заради видеото се радвай. И ще трябва да се понапънеш още, че за 200-220лв Dell Optiplex 360 - 207лв. или  HP Compaq 6200 Pro Towe за 240

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Интересно защо му предлагате готови конфигурации? Като ще вземе повече, за същите пари, ако вземе компонентите отделно.

преди 8 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Интересно защо му предлагате готови конфигурации? Като ще вземе повече, за същите пари, ако вземе компонентите отделно.

Колко да вземе? Аз купих преди две години P4  за 6 лева! RAM  паметта в момента е с ниска цена, макар DDR400  да е стара. За дъно не знам колко ще дадат, но ако вземе 30 лева, да скача до тавана. Кой знае с каква кутия е тая антика, а хард диска сигурно с бол лоши сектори. 

Нямах предвид да си продава сегашните компоненти (то е по-добре да ги продаде защото и без това няма друга полза от тях), а че е по-добре да закупи компонентите отделно за бъдещата конфигурация, от колкото да щупи готова такава. 

преди 10 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Нямах предвид да си продава сегашните компоненти (то е по-добре да ги продаде защото и без това няма друга полза от тях), а че е по-добре да закупи компонентите отделно за бъдещата конфигурация, от колкото да щупи готова такава. 

А, така може. Разбрал съм те грешно. На старо G1620  върви по 35-40 лева. А тоя процесор почти стига за лигата на средни детайли. Взема едно H61  дъно на старо, защото нови има само остатъчни наличности и то за над 100 лева. Трябва му и RAM, тя може и нова да е, защото цените са ниски в момента. Хард диска може да е проблем ако е IDE. Общо взето друго не му трябва. Ако иска всичко да му е наред, търси и едно малко SSD  за операционната система и евентуално за лигата. Според моите сметки, това означава малко под 200 лева  със 64 GB SSD.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 4 часа, ✯Blue Ray✯ написа:

По-добре вземете конфигурация без отделна видео карта и използвайте вградения видео чип в процесора (естествено търсите процесор, който да има такъв). И без проблем вграден графичен адаптер ще се справя с тези игри на средни и дори максимални настройки. Ако вземете видео карта, няма да си струва много покупката. 

Хубаво е да даваш и нагледни примери. 

Да погледнем машината за 207лв ти за колко би я сглобил. Един бърз поглед в OLX процесор 35-40лв., дъно около 50, памети 2х25, диска 25-30, това е маркова машина с читаво захранване значи и едни 25-30 захранване та до тука го докарахме на същата цена и остава кутията която пак е маркова и стабилна, ОУ, гаранция са безплатни а и това са цени с ДДС който на някой могат да му свършат работа а в продавалника фактури не издават. 

Та те така нещо не виждам колко по евтина може да му излезе конфигурацията кат си я сглоби сам ако може изобщо.

По-евтино няма да излезе, но според мен може да вземе повече от колкото една готова конфигурация. При тях хем проблемите са доста повече от обичайно, хем все по нещо от някъде е орязано. Даже доста. В повечето случаи де, има и изключения. При силно ограничен бюджет като този това не важи в пълната си сила, но отново според мен ще вземе повече, от колкото от готовата конфигурация. Все пак може да заложи и на готовата, разбира се. Това е по-прост вариант.

• Автор
на 28.01.2016 г. at 8:41, onogondur написа:

Хм,така както е,ако продадете само процесора,дъното и рам-паметта,едва ли ще вземете повече от 50-60 лв.Още 15-20 за картата,ето че стават към 70 лв.И то при много добро желание.

Какъв точно в хард-диска? А захранването и кутията?

Мисля,че ще трябва да се ориентирате към втора ръка компоненти.

Хард диска е 160GB захранването е някво неизвестно 300W кутията ми е MAXDATA аз и по принцип към втора ръка съм се ориентирал едва ли ще намеря нещо 1ва ръка а 300-350 лева ;)

на 28.01.2016 г. at 10:31, Кико написа:

Колко да вземе? Аз купих преди две години P4  за 6 лева! RAM  паметта в момента е с ниска цена, макар DDR400  да е стара. За дъно не знам колко ще дадат, но ако вземе 30 лева, да скача до тавана. Кой знае с каква кутия е тая антика, а хард диска сигурно с бол лоши сектори. 

Аз съм виждал P4 за 10 за 20 за по 30 лева :D  кутията е MAXDATA а хардиска доколкото знам няма лоши сектори :)

на 28.01.2016 г. at 11:22, Христо Сандев написа:

Събери малко пари и си вземи от а-серийте на амд дават добри резултати и са да добри цени (нови) 

Да ти кажа не съм фен на AMD ;) а и горе съм писал да е по възможност INTEL :)

преди 1 час, xXx*Triple*xXx написа:

Хард диска е 160GB захранването е някво неизвестно 300W кутията ми е MAXDATA аз и по принцип към втора ръка съм се ориентирал едва ли ще намеря нещо 1ва ръка а 300-350 лева ;)

Аз съм виждал P4 за 10 за 20 за по 30 лева :D  кутията е MAXDATA а хардиска доколкото знам няма лоши сектори :)

Да ти кажа не съм фен на AMD ;) а и горе съм писал да е по възможност INTEL :)

За АМД си прав, ако мислиш да вземаш нещо евтино като A4 4000. Тествах точно лигата с тая игра и да ти кажа, повече от 42 fps  средно не можах да изкарам дори при минимални настройки и ниска резолюция от порядъка на 1024х768. Всъщност, резолюцията много не влияеше на резултата, което говори само едно - слаба процесорна част и може би спъване и от RAM  паметта. Та там нещата са малко...давам малко пари, ама ми трябва много РАМ на висока честота, клокърско дъно и по-якичко захранване. Накрая като дръпнеш чертата и сложиш консумацията, разбираш че си се набутал яко и за 2-3 години си дал не само повече пари, но и си играл по-зле. 

Относно P4...аз все пак говоря за P4 Northwood. Това бе преди две години, взех го за 6 лева, с доставка излезе малко повече. Е, трябваше да купя и охладител за него, че моя бе със счупени пластмаси, но като цяло ми излезе доста евтина покупка. резултатът бе завиден - сменяйки стария си Celeron Northwood, Който работеше на същата честота, но бе с 4 пъти по-малко L2  кеш, получих 250% увеличение на кадрите в игри като NFSMW, Far Cry и DOOM 3. Което за 6 лева си е убийствено изгодна оферта. Разбира се, видеото ми бе 7600GT, та и за това тоя прираст, но фактът си е факт. Просто тия процесори вече не стават не само за игри, а и за You Tube над 480p. И това е главния проблем - флаш плеъра умира с тях. Иначе в краката си имам направо сглобено дъно, процесор, охладител и РАМ - същия тоя P4, който замених със Celeron G1620 + 20 GB SSD. Мяасто за сравнение няма - нито при игри, нито при нормална работа. Машинката работи в интернет по-бързо дори от системи за няколко хиляди, но без SSD. 20 GB SSD  все пак са доста малко за Win 7 64 bit, какъвто съм поставил, та се налага да ограничавам всичко. Но за нормална работа в интернет няма проблеми, както и за игри, инсталирани обаче на друг стар хард диск. Според мен 64 GB SSD  е достатъчен за браузване и някоя игра като LoL, макар че разликата в цената спрямо 120 GB SSD  е пренебрежимо малка. Вече ако се намери 32 GB SSD  за малко пари, може да се ползва преспокойно за браузване и филми. Та това е моят скромен опит с ъпгрейд на Celeron Northwood, Почнал още от 2004 година. Решението в момента е само едно - нова платформа, различна от LGA 478. LGA 775  добре, но трябва да я вземеш за минимални пари. Освен това ти трябва и видеокарта, където пак ще хвръкнат поне 50 лева. H61  дъно със Celeron G1620  е най-изгодната покупка като производителност/цена. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Абе вие да не сте в Северна Корея? Ходи в близката заложна къща и си купи някой стар телефон за 30-40 лв. и ще подкарваш игрите по-добре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.