Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Референдум за връщане на смъртното наказание?

Референдум за връщане на смъртното наказание? 20 гласували потребители

1. 1. Как бихте гласували ако се състои референдум за връщане на смъртното наказание?

• За
      40%
      8
    • Против
      50%
      10
    • Няма да гласувам.
      10%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Патриотите подкрепят референдум за връщане на смъртното наказание

Патриотичният фронт подкрепя искането да се проведе референдум, на който да се постави въпроса за връщане на смъртното наказание. Това стана ясно след като евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО и народният представител Искрен Веселинов от Патриотичния фронт се срещнаха с роднини на жертви на убийства. 

На дискусията присъстваха роднини на Вероника Здравкова, убита през февруари 2015 г. във Велико Търново, Яна Кръстева, убита през юли 2011 г. в София, Тодор Йорданов, убит през януари 2016 г. във Враца, Михаил Стоянов, убит през септември 2008 г. в София, Николай Димитров, убит през октомври 2013 г. във Враца и други.

Евродепутатът Ангел Джамбазки отбеляза, че при ширещата се тежка престъпност има резон с референдум да се върне смъртното наказание. "През последните десетилетия моралните устои са твърде разклатени и смъртното наказание има възпираща роля", изтъкна депутатът Искрен Веселинов. "Дебатът все повече ще се превръща и в европейски, въпреки че преди време идеята бе смятана за антихуманна. Има крещящи гаври с нашето чувство за справедливост, не може убиецът на Вероника три пъти да убива, да лежи в затвора, а като излезе на свобода - да убива отново", разгневи се Веселинов, който призова да се сложи край на това. 

Почернените родители поискаха да се обърне сериозно внимание на превенцията, компетентните разследващи и правораздавателни органи да си вършат съвестно работата, да се достига до 100% доказване на убиеца, за да не отиват невинни в затвора, а убийците да получават адекватни присъди - над 30 години за убито дете под 18 години. 

http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/patriotite-podkrepiat-referendum-za-vrushtane-na-smurtnoto-nakazanie

• Отговори 97
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма да се върне смъртното наказание, а и проблема не е в него. Проблема е , че съдебната ни система куца. Не може рецидивист или мафиот, или престъпник да е с няколко присъди или висящи дела и да е на свобода.

Другото са само празни приказки. Законите в България не се изпълняват.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Дали е възможно да се върне смъртното наказание при положение, че България е член на ЕС?

В някои щати на САЩ, смъртното наказание е факт! След като САЩ са ни за пример, а и са доказана демократимчна страна опазваща правата на човека, то защо там да може пък тук у нас не!??? Аз съм ЗА

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Аз съм против. Убийството на един не връща друг.

Много е грешно да се вслушвате в мнението на близки за убити. Те винаги ще са за най-тежкото наказание. Дори в съда не трябва да се допускат афектирани родители и роднини.

преди 6 минути, Black Power написа:

В някои щати на САЩ, смъртното наказание е факт! След като САЩ са ни за пример, а и са доказана демократимчна страна опазваща правата на човека, то защо там да може пък тук у нас не!??? Аз съм ЗА

Там не се стига до смъртно наказание. Просто за най-дребни произшествия наказанията са доста сурови. 

Аз съм против смъртното наказание, защото:

1. За такива изроди, които го ''заслужават'' това ще е най-лекото-да ги отървеш от жалкия им животец! По-добре доживотна присъда без право на обжалване.

2.Не мога да си представя тези (пряко, или косвено), които изпълняват това смъртно наказание що за хора трябва да са и какъв живот живеят с тази си ''професия''...

Ами...това е накратко-може да се пише доста, но това са основните ми доводи.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Най-лесно би могло е да отнемеш нечий живот, но дали това е мярка за наказание!?

• Автор
преди 3 минути, ice_lion__01 написа:

Много е грешно да се вслушвате в мнението на близки за убити. Те винаги ще са за най-тежкото наказание. Дори в съда не трябва да се допускат афектирани родители и роднини.

Напротив, на делата трябва да присъстват задължително близките на жертвата, както и повече външни хора.

Това, което става в момента в България е страшно!

Всеки може да стане жертва.

преди 2 минути, ice_lion__01 написа:

Аз съм против. Убийството на един не връща друг.

Баща ми, светла му памет, беше убит. Годината е 1988-ма и тогава смъртното наказание беше в сила. Но убийците му така или иначе останаха ненаказани, даже и в затвора не лежаха. Сега след толкова години пак не бих поискала това. Но поне можеше децата им да отраснат без бащите си едно 20 години, както аз. Уви. Направих каквото можах, татко, съжалявам.

Въпреки всичко съм ЗА - защото има изчадия, които не заслужават да ги хрантутим години наред, не заслужават да дишат.

преди 10 минути, Мойра написа:

Напротив, на делата трябва да присъстват задължително близките на жертвата, както и повече външни хора.....

Първо нашите разследващи да се научат как да разкриват престъпления както трябва пък тогава да се обсъждат наказания.

Не мисля, че афектирани близки имат място в съдебната зала. С какво допринасят за решението на съда?

• Автор
преди 22 минути, Емил Костов написа:

Там не се стига до смъртно наказание. Просто за най-дребни произшествия наказанията са доста сурови. 

Макар и рядко, но се стига, а законите в САЩ наистина се спазват стриктно.

Тук в България при тази система не трябва да се разрешава смъртното наказание. Представете си, че бъде обвинен невинен човек или бъдат скалъпени доказателства срещу невинен човек? Тогава какво правим. Лично видях как се скалъпват доказателства и как може невинен човек да пострада. Потърпевшата беше моята майка. 

• Автор

Първо нашите разследващи да се научат как да разкриват престъпления както трябва пък тогава да се обсъждат наказания.

Не мисля, че афектирани близки имат място в съдебната зала. С какво допринасят за решението на съда?

Да, като че ли у нас криминалистите не са на необходимото ниво, освен това сред тях има и доста корумпирани.

Никой не може да отнеме правото на близките да присъстват в съдебната зала.

Да убиваш законно, е доста любима баница за некои псевдополитици.  Убийството на убиеца, не възкресява убития!

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Тук в България при тази система не трябва да се разрешава смъртното наказание. Представете си, че бъде обвинен невинен човек или бъдат скалъпени доказателства срещу невинен човек? Тогава какво правим. Лично видях как се скалъпват доказателства и как може невинен човек да пострада. Потърпевшата беше моята майка. 

Емо,мисля, че тук става дума не за скалъпени,а за доказани престъпления.За убиец ,с доказани престъпления и присъди,пуснат на свобода(тук опираме до правосъдието ни,"и има ли почва у нас") извършил поредното убийство...За такива, и от такива,няма спасение...Следващата жертва може да сме ти и аз...На мен много ми се иска и тези ,които са го пуснали,да си понесат вината...а не само да се крият зад "юридически тълкувания на закона"...

преди 28 минути, Мойра написа:

Дали е възможно да се върне смъртното наказание при положение, че България е член на ЕС?

Не, противоречи на европейското законодателство.

http://eeas.europa.eu/human_rights/adp/index_en.htm

Аз винаги съм бил против. Най-малкото заради вероятността от грешка. Основно, щото няма солидни доказателства за ползата му за предпазване.

Просто е. Тук никой не иска справедливост. Искат мъст. Тоест, този който посочат с пръст за виновен и трябва да умре. Там разследване, закони, .... съм ги.

преди 2 минути, Мойра написа:

Макар и рядко, но се стига, а законите в САЩ наистина се спазват стриктно.

Извинявай ама ще пиша директно каквото си помислих като прочетох това: а) Била си ти там, та знаеш... б) САЩ са колкото село Лещен и престъпността/законите навсякъде са еднакви.

За твоя информация, преди 4-5 години като бях в Далас, даваха статистика за престъпленията имаше район в центъра, забележи район, в който ставаха над 1800 "violent crimes" (престъпления с употреба на насилие) годишно. Колегите директно си ми казаха да не се мотам по тъмно навън. А това, това е щата, дето се хвалят, че не се обаждат на 911, щото всеки е въоръжен. И има смъртно наказание. Толкова по отношение на спазването на законите. Е в Сан Диего примерно е съвсем друга бира.

То май и в Путинландия веке не изпълняват смъртни присъди,то в Европа искат да премахнат доживотния затвор вие за смъртно наказание ми говорите :)

Току що, NIKISHARK написа:

Емо,мисля, че тук става дума не за скалъпени,а за доказани престъпления.За убиец ,с доказани престъпления и присъди,пуснат на свобода(тук опираме до правосъдието ни,"и има ли почва у нас") извършил поредното убийство...За такива, и от такива,няма спасение...Следващата жертва може да сме ти и аз...На мен много ми се иска и тези ,които са го пуснали,да си понесат вината...а не само да се крият зад "юридически тълкувания на закона"...

О има спасение. Ако зависеше от мен го осъждам на 1 месец затвор в правилния затвор и при "точните" затворници. Това му е предостатъчно. А и за такива хора смъртта е избавление. Строг доживотен затвор е къде по-тежко наказание.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

О има спасение. Ако зависеше от мен го осъждам на 1 месец затвор в правилния затвор и при "точните" затворници. Това му е предостатъчно. А и за такива хора смъртта е избавление. Строг доживотен затвор е къде по-тежко наказание.

Предполагам,че знаеш,но все пак-Ако в затвор влизаш като престъпник,излизаш като звяр...Виж,за доживотния,без право на помилване,съм съгласен...лошото е,че аз и ти,и цялата държава ги хрантути...при това с повече отделени средства,от колкото се плащат на майка с дете...И избавлението,не е за престъпника..а за останалите...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 2 минути, NIKISHARK написа:

Предполагам,че знаеш,но все пак-Ако в затвор влизаш като престъпник,излизаш като звяр...Виж,за доживотния,без право на помилване,съм съгласен...лошото е,че аз и ти,и цялата държава ги хрантути...при това с повече отделени средства,от колкото се плащат на майка с дете...

Ето стигнахме до основния проблем и той не е ДА/НЕ за смъртното наказание!!!

А и сегашните затвори не са както едно време. За повече затворници там, те са като квартири.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 43 минути, Емил Костов написа:

Стига се ,стига се! Тежките престъпници дори често биват ликвидирани, та за това не достигат до електрическия стол!

преди 43 минути, skalata_73 написа:

Аз съм против смъртното наказание, защото:

1. За такива изроди, които го ''заслужават'' това ще е най-лекото-да ги отървеш от жалкия им животец! По-добре доживотна присъда без право на обжалване.

2.Не мога да си представя тези (пряко, или косвено), които изпълняват това смъртно наказание що за хора трябва да са и какъв живот живеят с тази си ''професия''...

Ами...това е накратко-може да се пише доста, но това са основните ми доводи.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Най-лесно би могло е да отнемеш нечий живот, но дали това е мярка за наказание!?

Що професионален килър - професия ли е! Стига глупости! И друго пр. избивам семейството си и като дойдат да ме арестуват кукуригам като петел 30 часа - луд съм , а и кръвното, аритмията, анемията, епилепсията!  Престъпник за пример съм и след 1 година съм на свобода и продължавам!

Току що, Black Power написа:

Стига се ,стига се! Тежките престъпници дори често биват ликвидирани, та за това не достигат до електрическия стол!

Що професионален килър - професия ли е! Стига глупости! И друго пр. избивам семейството си и като дойдат да ме арестуват кукуригам като петел 30 часа - луд съм , а и кръвното, аритмията, анемията, епилепсията!  Престъпник за пример съм и след 1 година съм на свобода и продължавам!

Стига се колега, но много рядко. Само за притежание на наркотици присъдите са по 10-20 години. 

Като си говорим за проблеми, независимо какво е наказанието, за да се стигне до него се минава от тук:

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/7708193E-072F-4516-A520-CDBFA56E4039/0/STAT_2014_V.xls

48% вероятност изобщо да не те хванат ако убиеш човек, така го виждам аз.

Най  са ми странни ,новини от сорта:"Рецидивист,със 7 присъди(забележи-действащи)извърши ново престъпление..."....Аз имам усещането,че ако в затвора се вкарваха прокурори,съдии и пр. сган,която не си върши работата,и позволява на подобни..."хора"да са на свобода..този проблем нямаше да го има..Престъпник,който е извършил наказуемо от закона деяние,след освобождаване,да лежи с този който го е освободил....Как се пуска,доказан убиец на свобода,при това след ,или по време на присъда!?

преди 12 минути, flare написа:

Като си говорим за проблеми, независимо какво е наказанието, за да се стигне до него се минава от тук:

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/7708193E-072F-4516-A520-CDBFA56E4039/0/STAT_2014_V.xls

48% вероятност изобщо да не те хванат ако убиеш човек, така го виждам аз.

Могат да те хванат, но просто умишлено не се прави. Целта е да има Анархия и тя се стимулира с различни начини и методи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.