Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 Проблем!!

Featured Replies

Здравейте! Опитвам се да инсталирам Windows 7 на стария ми компютър. Записах операционната система на флаш през rufus, сложих я на компютъра и отворих Boot Menu. Както виждате има 4 USB , но и 4-те не работят. Стартира си се от Хард Диска. Със същия флаш който използвам сега съм инсталирал на един лаптоп Windows, така че ме съмнява да е от флаша. Някой да има идеи?

12636883_1176754992354575_1007311649_o.t

Capture.thumb.JPG.2c2af14b11f92930c5dd31

Това, че в буут менюто виждаш четири типа usb-устройства не означава, че ги имаш и четирите. :nono: Просто се поддържат четирите типа, а ти си мушнал една флашка, която е от единия тип.

Отвори си админ панела на BIOS-а и оттам задай първо да е usb-то (ако се вижда). Ако не си сигурен - просто направи и покажи снимка на BIOS-а.

Възможно е флашката да не е станала както трябва, порта да е повреден ...

• Автор
преди 5 минути, jhoro написа:

Това, че в буут менюто виждаш четири типа usb-устройства не означава, че ги имаш и четирите. :nono: Просто се поддържат четирите типа, а ти си мушнал една флашка, която е от единия тип.

Отвори си админ панела на BIOS-а и оттам задай първо да е usb-то (ако се вижда). Ако не си сигурен - просто направи и покажи снимка на BIOS-а.

Възможно е флашката да не е станала както трябва, порта да е повреден ...

тук какво трябва да избера? http://imgur.com/k5Spjsi

• Автор
Току що, Емил Костов написа:

Дъното не може да разпознае флашка 32 гигабайта.

ахааа значи да пробвам с 8ГБ

• Автор
преди 4 минути, ExaFlop написа:

Пробвай USB-HDD

Пробвах го но не стана.

Я избери Hard disk и натисни + (или Enter) да се разгърне - там трябва да се появи.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, ExaFlop написа:

Я избери Hard disk и натисни + (или Enter) да се разгърне - там трябва да се появи.

появява се само хард диска

Тогава влез в BIOS и в Hard disk order избутай на 1. позиция флашката. Запази, рестартирай и вдигни boot order menu

Тази снимка

преди 16 минути, tRansLucet написа:

тук какво трябва да избера? http://imgur.com/k5Spjsi

не беше ли от BIOS-а?

Това е някакъв праисторически BIOS.

PS. май ще се връщаш на DVD варианта или алтернативи.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Тия стари дъна имат една опция hard disk priority там ако HDD е на първо място няма бутне никога от флашката.

Клавиатури ли чешем?

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Тогава влез в BIOS и в Hard disk order избутай на 1. позиция флашката. Запази, рестартирай и вдигни boot order menu

Старата ми бангия дето е 2005 година разпознава 8 гб флашка и бутва от нея,ама се прави гореописаната настройка

преди 5 минути, McLane написа:

Тия стари дъна имат една опция hard disk priority там ако HDD е на първо място няма бутне никога от флашката.

преди 1 минута, McLane написа:

Старата ми бангия дето е 2005 година разпознава 8 гб флашка и бутва от нея,ама се прави гореописаната настройка

Това го разбрахме, остава да кажеш - на този BIOS къде се прави настройката?

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Клавиатури ли чешем?

Тази настройка е в advanced bios features

Picture 422.jpg

Picture 423.jpg

• Автор

С 8 гигабайтовата флашка като цъкнах на Hard Disc в Boot менюто, тоя път се показа, цъкнах на нея и пак си стартира както обикновенно....

май ще отивам да купя диск. DVD трябва да е нали 

?

преди 3 минути, tRansLucet написа:

С 8 гигабайтовата флашка като цъкнах на Hard Disc в Boot менюто, тоя път се показа, цъкнах на нея и пак си стартира както обикновенно....

май ще отивам да купя диск. DVD трябва да е нали ?

Да. И го записвай на най-ниската възможна скорост.

Разрови се из bios menu не в boot menu..........и аз така преди време се чудех аджеба що има опция да ботва от флашка ама не иска .Ма като поразгледах хубаво опциите и си реших проблема :)

А сигурно ли е, че флашката е зареждаща(bootable)?

Тествай я под Windows или с xboot (иска Framework 4.0) или с MobaLiveCD

• Автор
преди 39 минути, McLane написа:

Разрови се из bios menu не в boot menu..........и аз така преди време се чудех аджеба що има опция да ботва от флашка ама не иска .Ма като поразгледах хубаво опциите и си реших проблема :)

пробвах всичко.. с флаш, с двд, влязох в bios advanced features, нагласих първо са се boot-ва CDROM и въпреки всичко всеки път ми дава това: http://imgur.com/4RS5hHN и което и да цъкна, уиндоуса си тръгва нормално..

преди 16 минути, ExaFlop написа:

А сигурно ли е, че флашката е зареждаща(bootable)?

Тествай я под Windows или с xboot (иска Framework 4.0) или с MobaLiveCD

пробвах и с диск но ми отваря същата страница: http://imgur.com/4RS5hHN

как мога да ви споделя видео?

Ама това е boolader  менюто на диск, не си задал да се зарежда системата от DVD или от USB HDD.

А по-горе двете програмли имат емулатори, с чиято помощ да провериш дали носителите (DVD/USB) ти са bootable. Изтегляш на десктопа и стартираш като администратор.

Дал съм ти снимки какво трябва да търсиш в bios  евентуално.Разбира се всеки bios  е различен и има различни опции,но ако я има тази опция и там не е настроено флашката да е с приоритет,няма бутне никога .Друг е въпроса дали е направена добре и какъв Уиндоус си качил на нея............в това уравнение неизвестните станаха много :).Аз принципно ползвам Руфус за правене на боот флашка и докато ползвах Уиндоус само MSDN версии :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.