Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искате ли германци?

Featured Replies

преди 10 минути, jhoro написа:

К'во знаят - Yes даже не е на германски (немски де).

Абе аз казвам циганката какво казва. Някак си ме обзе чувство на гордост като на няколко пъти не се наричаха цигани, а българи. Евала. В казармата през 1991 бях попаднал с двама циганина в един санаториум. Единия биеше другия, който всички го обвиняваха в симулация и какво ли не. Само че той си беше човек. Тоя, дето го биеха и то не българи, а друг циганин. Аз бях единствения българин, дето го защитавах. Понякога не е важен цвета на кожата. Нищо че съм националист. Точно това е да си националист - да виждаш кое е родно ( българско) и да държиш на него. И ако един циганин се чувства българин, аз нямам причина да го ненавиждам! Напротив, ще му стисна ръката, щото познавам цигани, които са много повече хора от българите. Парадокса е, че точно тогава имаше избори и аз гласувах за Иван Георгиев, лидера на БНРП. После националистите били виновни. За какво са виновни? За продажничеството на интернационалистите ли? Дето забягват по Германия и Англия и дето искат да бият министър председателя ни едва ли не. Сякаш той трябва да им осигури всичко, а не те самите да се потрудят. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Отговори 66
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Току що, Beyond_Wisdom написа:

Къде ги намери тез роми? У Русе ли?

Не, на другия край на България, в Пазарджишко. Казах в "казармата" и "санаториум". Тук няма санаториум. Ако питам теб, сигурно би казал, че има климаториум и нямаше да си далече от истината. Тия дни попаднах в газовата камера на феодалите. Нямаш си представа какво е. 

Току що, Кико написа:

Тия дни попаднах в газовата камера на феодалите. Нямаш си представа какво е. 

Това не го разбрах?

Току що, Beyond_Wisdom написа:

Това не го разбрах?

Ами на капиталиста-феодал не му пука за здравето на хората. Това е, както искаш го разбирай. Оня ден си мислех, как са се чувствали тия в газовите камери, защото аз бях в такава 8 часа. Накрая си хванах багажа преди да свърши работния ден, теглих им една майна и адио. Поставих им условия и им казах какво ще направя следващия път, ако има вероятност да се повтори същото. 

преди 3 минути, jhoro написа:

Не преувеличавай - най-дълтата дума на немски в момента е "Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitänswitwe" и означава "вдовица на капитан от дунавското параходно сдружение"

Щом казваш.Немски език ми е чужд и не го чувам всеки ден и тоя не знае немски език  Henning Wehn и на него му е чужд езика ,каква е тая дума ,където каза  уж най-дългата бе вдовица на капитан от дунавското параходно сдружение

http://www.bbc.co.uk/languages/german/comedy/long_words.shtml

И тия от Уики и те преувеличават .Ццц

https://en.wikipedia.org/wiki/Rinderkennzeichnungs-_und_Rindfleischetikettierungs%C3%BCberwachungsaufgaben%C3%BCbertragungsgesetz

Rinderkennzeichnungs- und Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 9 минути, acnekt написа:

И тия от Уики и те преувеличават .Ццц

https://en.wikipedia.org/wiki/Rinderkennzeichnungs-_und_Rindfleischetikettierungs%C3%BCberwachungsaufgaben%C3%BCbertragungsgesetz

Rinderkennzeichnungs- undRindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz 

Това е стара информация - този закон е отменен (пише си го и в Уикито - repealed in 2013.[1])

Имаше един стар виц:

Германия, 2020 г. Двама полицаи, спират кола и искат документите на шофьора.

Единия вика на другия: "Хасан, ела да видиш тоя какво странно име има - Мюлер."

Навремето може и да е звучало като виц, ама до 2020г може и да стане реалност.

на 2/6/2016 at 3:44, Anne написа:

Какво прочетох днес в една тема, просто не е истина!:ohmy:  Германка споделила пред наша сънародничка, че тя и нейният народ се надявали, че, ако положението в Германия станело страшно, българите и въобще източноевропейците сме щели да им помагаме и дори да ги приемем.:cant believe::ohmy:  Щели да търсят спасение у нас.

Вие искате ли ги? Аз - не! Тия не стига, че за втори път сринаха Европа, ами и нагло забравят как на два пъти завлякоха нашата страна към дъното! И уж не били като своите роднини - нацистите, само дето си защитават канцлерката със зъби и нокти и и вярват безрезервно.

Наглост безподобна! Завличат една държава два пъти, а искат после помощ, разбиране и съчувствие! Направо съм възмутена! как може да са толкова нагли?

Някой да направи един колаж  от типа "открийте 10 - те разлики". Някой трябва да им каже на тия този път сами да се оправят, както и да им навре истината в лицата! Защо да не съм аз? Все някой трябва да им каже как гадно лъжат! Кучешката им вярност ги издава. жалко само, че не мога да правя колажи............

Ако тия дойдат у нас, ще почнат лицемерно и високомерно да ни поучават на тема улици, тротоари, паркове,  музика, култура......... а за храната ни хич и не искам да знам как ще я изкоментират. Пък защо сме обичали закъсненията и ги намираме за нормални, пък защо нашата бира не била бира, защо футболът ни е трагичен...........

Извинявам се искрено, но написаното тук е много далеч от истината. Искам първо да подчертая, че не защитавам немците за военните им престъпления и "сриването на Европа", както го описахте Вие. Но ако имахте и най-малката представа от историята, щяхте да знаете, защо сме и в двете световни войни на тяхна страна и защо всъщност тези световни войни са се възпламенили. И още нещо: спрете да сте толкова крайна, има си причини България да е синонимът на "дупка" в Европейския съюз и манталитетът ни е една от причините - не искам да повярвам, че има зрели хора, които разсъждават като Вас.

преди 15 минути, Sydie написа:

не искам да повярвам, че има зрели хора, които разсъждават като Вас.

Ето тука се крие, тайната на загадката ;)

Аз обаче, чух от много достоверен източник, че имало създаден цял коварен план. Начи, ся Меркелката, сбира всякви турци и араби и цигани, руснаци и всякоя такая сволоч, с която да напълни Германия. А германците, ще се преселят на чисто в наща държавичка и ще я преправят по германски теретип. Има и шпиони, които следят настроенията и всичко се докладва на Гестапо. Правят се досиета и като стане 4 или 5 райх/загубих им бройката вече на тия райхове/ , ще се въздаде възмездие. Та, внимавайте много, какво пишете и как се изразявате, че нали знаете, какво ще ви се случи?

преди 16 минути, Препикану мушкату написа:

Ето тука се крие, тайната на загадката ;)

Аз обаче, чух от много достоверен източник, че имало създаден цял коварен план. Начи, ся Меркелката, сбира всякви турци и араби и цигани, руснаци и всякоя такая сволоч, с която да напълни Германия. А германците, ще се преселят на чисто в наща държавичка и ще я преправят по германски теретип. Има и шпиони, които следят настроенията и всичко се докладва на Гестапо. Правят се досиета и като стане 4 или 5 райх/загубих им бройката вече на тия райхове/ , ще се въздаде възмездие. Та, внимавайте много, какво пишете и как се изразявате, че нали знаете, какво ще ви се случи?

Ooo, да, четох аз разни неща за това. И тези, които сме работили в Германия и сме се представили добре ще се класираме на разни добри места и ще ни смятат за почти немци.

П.П. Ти ако знаеш в моето досие какви добри думи има за мен....

Току що, capnemo написа:

Ooo, да, четох аз разни неща за това. И тези, които сме работили в Германия и сме се представили добре ще се класираме на разни добри места и ще ни смятат за почти немци.

П.П. Ти ако знаеш в моето досие какви добри думи има за мен....

Че нали аз ти го писах ;)

преди 44 минути, Препикану мушкату написа:

Че нали аз ти го писах ;)

Ти, си един от веригата, но знаеш ли за теб кой пише

преди 11 часа, jhoro написа:

Това е стара информация - този закон е отменен (пише си го и в Уикито - repealed in 2013.[1])

Това абсолютно изключва да има такава дума в немския език ли?Ето ти нещо ,което го има в речника и закона не е отменен.

Bundesausbildungsförderungsgesetz 

Aufstiegsfortbildungsförderungsgesetz

Arbeiterunfallversicherungsgesetz

Krankenversicherungsgesetz

Steuervergünstigungsabbaugesetz

Mehrwertsteuergesetz

Ето и други думи ,които аз си ги измислих и не съществуват в немския език.

Umweltschutzmaßnahmen

Waschbeckenunterschrank

Unfallversicherungsbeiträge

einhundertneunundneunzigtausendneunhundertneunundneunzig

Въобще в немския език няма дълги думи.Аз нарочно го казах и си го измислих.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 1 минута, balki65 написа:

Ти, си един от веригата, но знаеш ли за теб кой пише

Зная само, че не се водя на отчет в психодиспансера.

Иначе кой, какво пише за мен, не ме интересува много, защото като дойдат германците, ще си живея живота, па ако ще и да съм колаборационист.

преди 4 часа, ined написа:

Имаше един стар виц:

Германия, 2020 г. Двама полицаи, спират кола и искат документите на шофьора.

Единия вика на другия: "Хасан, ела да видиш тоя какво странно име има - Мюлер."

Навремето може и да е звучало като виц, ама до 2020г може и да стане реалност.

Ето ти един по-нов:

Цитат

2020 година.
Речта на германския канцлер на Нова година за първи път ще бъде излъчена с арабски субтитри. 
2030 година. 
Речта на германския канцлер на Нова година ще бъде излъчена на арабски език с немски субтитри. 
2040 година. 
Немските субтитри ще бъдат премахнати.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.