Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предпазители

Featured Replies

преди 4 минути, ice_lion__01 написа:

За второто дано не си прав, че и в апартаментните табла масово се слагат кой каквито има или каквито му пробутат на магазина.

А дано ... ама - надали  :wink12:

преди 7 часа, ice_lion__01 написа:

За второто дано не си прав, че и в апартаментните табла масово се слагат кой каквито има или каквито му пробутат на магазина.

Точно така! На който каквото му пробутати има в магазина и това не само за апартаментните табла! И за общите табла важи т.е. кавото имало в склада към момента! Понякога се правят интерпретации с цел осигуряване ел. енергия на абонатите на всяка цена, като идеята е в последствие да се корегира! Поради липса на време и факта, че интерпретацията не застрашава живота и здравето на абонатите, то нещата си остават така за постоянно!

Инак не разбрах смисъла на темата! Топлата вода ли ще се открива -  че тя е открита вече!!!! Системата е изградена и функционира а това къде какво и как е заземена ми се струва, че не е от значение! Търсим под вола теле при положение че всичко десетилетия работи перфектно и безавариино! И какво ако разберете къде е или не е заземено и това не ви се нрави - мрежата ли ще променяте? :) Изобщо общото табло е собственост на ЕРП-то и аз не виждам каква работа има един, абонат да рови в него! Защо това табло не е пломбирано и не е обезопасено т.е. затворено по начин непозволяващо своеволен достъп? Свободния достъп предполага и възможност за манипулации, иначе казано - кражба на ел. енергия! Кражбата на ток е наказуемо деяние! Наказуемо деяние е и ако поради факта ,че таблото е разпломбирано и доведено до състояние, че да не може да бъде безопасно затворено и поради това пострада човек!

• Автор

Темата е за знания и още разни неща, породени от любопитност, не за нещо повече. Не ми е минавало през ума да сменям нещо. Има доста неща, които не са ми изяснени и разбирам че на практика нещата са различни и се пораждат разни въпроси в мене, и много държа да си отговоря на тях.

Отвсякъде съм чувал, че неутралата/ в случея нулата/ се заземя в блока ! Къде - не знам. Чакам да ми отговорите. Дали в главното табло/за което говоря/, дали във външно табло ... което няма... 

Вместо да питам някой "познат", който разбира, да ми отговори, питам Вас, очаквайки Вие да го направите. Това е всичко. Пък и нали е форум, защо пък не се правят и такива теми ?

преди 17 минути, Black Power написа:

Системата е изградена и функционира а това къде какво и как е заземена ми се струва, че не е от значение!

За мен е от значение само да го знам и моделно да си представя нещата, и как функционира електроразпределителната уредба.

Щом за любопитство добре, но темата е толкова обширна, че.......! В интернет има чудесни материали, както за вида и устройството на предпазителите и тяхните характеристики, то така и видовете мрежи, заземители и заземявания  и изскванията спрямо тях!  Има материали и за мрежи и начин на пренос и пр!  Това ще да е най - подходящ начин за задоволяване на любопитсвото ви!

Не спомена в какъв блок живееш т.е стар или ново строителство! Само трипроводните линни имат заземяване изградено според проекта и стандарта т.е в чистия смисъл на думичката заземяване! Когато собственици на стари сгради решат да реконструират проводната си мрежа от двупроводна в трипроводна, то и изграждат подобни заземления окло сградата - не много по правилата, но ......!

• Автор

Блока е старо строителство, някъде 85-та година.

Добре де, щом като въздушните мрежи са заземени през два-три стълба, откъде накъде подземните няма да се заземяват в сградата ? Разстоянията са дълги, натоварването и потребителите не са по-малко.  Къде максимално близо е заземяването ? В нашия град на въздушните мрежи има земно на всеки стълб, а в селата до общината са ги реконструирали през два-три стълба. И то лично проверено.

преди 14 минути, Tanaz_we написа:

Добре де, щом като 

http://energia.elmedia.net/bg/2011-2/editorials/електрически-мрежи-за-електронно-оборудване_00191.html

Ето - това трябва да отговори на въпроса ти! Малко обърквощо, но чети! Обяснено е как, защо и къде се заземява! Видовете заземявания! Кое налага заземяването! защо се заземяват преносните мрежи и пр. Подобни материали има много!

П.П. Безопасноста понякога налага изграждането на мрежата да се извърши така, че да не представлява опасност  и пожароопасност за хората. т.е не е наложително всичко да е видимо и достъпно за всекиго!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти и на теб ! Тези не можах да ги намеря в нета ! Но са много ценни и в тях се покрива абсолютно всичко !

Редактирано от Tanaz_we (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.