Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на сайт за смарт устройства

Featured Replies

Здравейте!

Имам един въпрос.Преди около няколко месеца създадох сайт от типа онлайн магазин.Използвах PHP/MySQL и съответно HTML и CSS.Един колега твърди,че за да направя вече съществуващия сайт достъпен(подходящ формат за по-малко пиксели) за един смартфон напрм. трябва само да създам нов CSS файл.Нищо не трябвало да пипам по функциолността и PHP файловете.Просто искам да попитам занимаващите с това до каква степен това е правилно.

Няма нужда от нов CSS файл. В самия CSS файл, който използваш в момента трябва да въведеш правила в зависимост от големината на устройството (разделителната способност ), какви елементи от сайта да се показват и кои не.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
на 25.02.2016 г. at 12:44, Емил Костов написа:

Няма нищо трудно, просто трябва да знаеш CSS3 и Bootstrap и Jquerry

HTML-ът ми се стори лесен, тези CSS-и джави  и така нататъка ми се сториха извънземни...

• 2 седмици по-късно...

Ако те мързи да пишеш или не можеш да сложиш няколко брейкпойнта в CSS-а, слагай Bootstrap и всичко ще се оправи, но ще си остане "магия" за теб.

преди 7 часа, pix3l написа:

Ако те мързи да пишеш или не можеш да сложиш няколко брейкпойнта в CSS-а, слагай Bootstrap и всичко ще се оправи, но ще си остане "магия" за теб.

Без CSS няма как да разбереш bootstrap. Та затова сяда и започва да чете, да се рови и да пита.

на 3/22/2016 at 0:05, Емил Костов написа:

Без CSS няма как да разбереш bootstrap. Та затова сяда и започва да чете, да се рови и да пита.

По-скоро с bootstrap няма как да разбереш CSS. Синтаксиса на CSS се учи за ден или два, но като го научиш, няма да станеш експерт. Нали?

Все едно, да се научиш да ползваш Symfony2 и да твърдиш, че си научил PHP.

Bootstrap e разновидност на CSS. Тоест представлява CSS с класове, които имат специфични имена. Задължително учиш CSS, Boostrap не винаги е приложим и не е задължителен.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Bootstrap e разновидност на CSS. Тоест представлява CSS с класове, които имат специфични имена. Задължително учиш CSS, Boostrap не винаги е приложим и не е задължителен.

Не, bootstrap е framework (както е Symfony2 (или 3) за PHP), улесняващ много от задачите с CSS. Тоест, написан е на CSS и не прави нищо повече от това, което прави CSS. Тоест, ако знаеш CSS и как да си служиш с него - bootstrap не ти трябва (освен, ако не те мързи да пишеш или не го изискват от теб).

Edit: Като казвам "знаеш" имам предвид, че трябва да знаеш как да си служиш с CSS. Естествено, че няма как да стане, без да знаеш синтаксиса... :D

Редактирано от pix3l (преглед на промените)

преди 8 минути, pix3l написа:

Не, bootstrap е framework (както е Symfony2 (или 3) за PHP), улесняващ много от задачите с CSS. Тоест, написан е на CSS и не прави нищо повече от това, което прави CSS. Тоест, ако знаеш CSS и как да си служиш с него - bootstrap не ти трябва (освен, ако не те мързи да пишеш или не го изискват от теб).

Edit: Като казвам "знаеш" имам предвид, че трябва да знаеш как да си служиш с CSS. Естествено, че няма как да стане, без да знаеш синтаксиса... :D

Прави си, не споря.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Готов съм със сайта за Десктоп компютри.Някой може ли да ми даде насоки или някакви уроци(английски,руски,български,немски)  откъде да започна.

Попаднах на това:http://www.slideshare.net/zomigi/building-responsive-layouts-15508821

Но не ми стана много ясно как ще успея да използвам тези правила.Да кажем в един div блок имам към 10тина обекта,на които съм дефинирал ид-та и класове и съм въвел съответните стилови промени в style.css.Сега на всеки един обект ли трябва да извършвам промяната,за да стане мобилен.

Редактирано от Локо Дайс (преглед на промените)

преди 16 часа, Локо Дайс написа:

Готов съм със сайта за Десктоп компютри.Някой може ли да ми даде насоки или някакви уроци(английски,руски,български,немски)  откъде да започна.

Попаднах на това:http://www.slideshare.net/zomigi/building-responsive-layouts-15508821

Но не ми стана много ясно как ще успея да използвам тези правила.Да кажем в един div блок имам към 10тина обекта,на които съм дефинирал ид-та и класове и съм въвел съответните стилови промени в style.css.Сега на всеки един обект ли трябва да извършвам промяната,за да стане мобилен.

Какви точно уроци искаш, че не ми стана ясно

Запознай се с bootstrap. Ще ти помогне да си направиш сайта Responsive да работи и за мобилни устройства.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.