Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свързването на интернет!

Featured Replies

https://www.atheros-drivers.com/download-driver-for-Atheros-chipset-with-id-15-and-WindowsXP-32bit.html

преди 5 минути, дръндю написа:

Tук наистина пише,че има този драйвър за ХР,но в официалния сайт,който дадох чудно защо не не го дават!

Системата с и има всички драйвъри, но не може да стартира/използва някои устройства.

• Автор
преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Има,ама с жълта удивителна,значи все едно няма.

В твоята система липсва друг важен драйвър,без който не може да функционира !Теглиш си го от тук Intel 28F320C3 Flash Update Device Driver V6.4 и инсталираш.

преди 46 минути, дръндю написа:

с driverPack  online, който ти бях качил тук, повтори това и рестартирай ...ъ-ъ-ъ... няма начин да няма начин, както е писал ExaFlop

ако ти покаже табела ...ъ-ъ-ъ... инсталирай въпреки това

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Системата с и има всички драйвъри, но не може да стартира/използва някои устройства.

Току що инсталирах windows 7 32 bit, Всичко е OK, със изсключение на wireles adapter, пак не го чете и пак трябва да свалям някакъв драйвър!

Свалих това от линка по горе (https://www.atheros-drivers.com/atheros-wireless-drivers.html) обаче тук тегля някакви 6-7 файла и не знам какво да ги правя?

Работата е че дори и в диск мениджмънт не ми излиза, как да го докарам?

Моля помогнете само да ми чете този wireles adapter wifi, само това е проблемът!

Редактирано от vilizarht (преглед на промените)

• Автор
преди 19 минути, дръндю написа:

не ги тегли, а виж какво съм писал в предния пост

защо ти препоръчвам това, ами защото този драйвер може да не е за твоят комп

Да, направих го пак със програмката. Появи се във Device managent, обаче има жълто върху иконата и не иска да го чете. Пак не работи, какво друго да направя за да го подкарам?

Windows XP е твърде омазан и не могат да се реинсталират драйвърите (wireless  и други).

Ти разбираш ли, че реинсталираш един, друг гръмва.

А след "питанката" на Other devices - кой се е скрил ?

преди 7 часа, Димитър 59 написа:

Драйвъра за безжичната карта ти е qualcomm atheros AR5006X wireless network adapter .Неприятното е че няма драйвър за ХР !Ако преинсталираш системата с уиндоус 7,можеш да го изтеглиш от този линк и инсталираш,за да имаш безжичен интернет.

А от http://www.driverscape.com/download/atheros-ar5006x-wireless-network-adapter - дали няма да стане?

• Автор

Направих всичко което казахте, пак има жълт въпросителен и не се появява?  Даже обнових драйвърите и пак същата работа! 

От линковете изстеглих всичко но без резултат.

Редактирано от vilizarht (преглед на промените)

преди 6 минути, дръндю написа:

има някаква , дори да е малка  вероятност,  да е дефектирала WIFI картата ...ъ-ъ-ъ... тя е на писиай слот и можеш да я измъкнеш, с цел замяна с нова

На стационарен компютър?

преди 2 часа, дръндю написа:

има някаква , дори да е малка  вероятност,  да е дефектирала WIFI картата ...ъ-ъ-ъ... тя е на писиай слот и можеш да я измъкнеш, с цел замяна с нова

:hush: Това три пъти го четох (буква по буква) докато схвана целия смисъл. :speak:Говориш за PCI-слот.  :cant believe:

преди 1 час, ExaFlop написа:

На стационарен компютър?

Това обаче още не съм го разбрал :ohmy: (сутрин ми е ... сънено)

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 20 часа, vilizarht написа:

Току що инсталирах windows 7 32 bit, Всичко е OK, със изсключение на wireles adapter, пак не го чете и пак трябва да свалям някакъв драйвър!

Свалих това от линка по горе (https://www.atheros-drivers.com/atheros-wireless-drivers.html) обаче тук тегля някакви 6-7 файла и не знам какво да ги правя? Моля помогнете само да ми чете този wireles adapter wifi, само това е проблемът!

Тези 6-7 файла са точния драйвър.Инсталират се единствено през диспечъра на устройства.От там,десен бутон върху устройството,маркираш актуализиране и избираш „прегледай моят компютър за софтуер.Насочваш към папката с тези 6-7 файла и готово.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Ще се повторя:

Драйвърите са инсталирани, но поради проблем(и) с ОС, системата не включва въпросните устройства.

Реинсталиране на драйвър не помага, Dial-a-fix  не помага, sfc не помага.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Какво точно имаш педвид с тоя линк? Че машината не е стациопнарен компютър; че има вграден безжичен адаптер?

Ако машината е настолна не би трябвало да има проблем с свързването на интернет от рутера . При мен е така след преинсталация нета веднага си тръгва без да барам нищо . Но там нета ми минава по кабел вързан за рутера .

преди 35 минути, дръндю написа:

имам предвид, че машината е стационарна и WIFI-то е на..

USB

Най-вероятно проблемът не е в адаптера, а в Windows или в машината.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, adersa написа:

Ако машината е настолна не би трябвало да има проблем с свързването на интернет от рутера . При мен е така след преинсталация нета веднага си тръгва без да барам нищо . Но там нета ми минава по кабел вързан за рутера .

Ти ползваш LAN Ethernet adapter.

преди 1 час, ExaFlop написа:
преди 1 час, дръндю написа:

имам предвид, че машината е стационарна и WIFI-то е

USB

Единия говори за      54m_Wireless_PCI_Modem_Wifi_Pci_Card.jpg, другия за        Mini-Ralink-PC-font-b-wifi-b-font-font-b

• Автор

Извинявам се че пиша сега!   Проблемът е решен, имаше проблем със кабела, смених го и всичко тръгна! 

Благодаря на всички които се опитахте да ми помогнете, живи и здрави, имам да ви черпя приятели.   :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.