Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво може да се ползва стар сървър?

Featured Replies

На един приятел му подариха един "пенсиониран" ibm x235 и сега се чудим какво можем да правим с него.

2x Xeon 2.8 533fsb

Няма AGP, няма PCi-e.

Чакам да пусне тест с HD Tune да видя дали става за бекъп, ама освен за това май няма за какво друго да става...

За стари неща или за електронен скрап.

Той и за NAS може да се ползва ама сиг е със стар интерфейс за дискове, значи тясно място.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, Ivelin _ написа:

Както казваше ... един човек - "Куче - касичка, къща - касичка ... - старомодно ... сървър - касичка"

Ако това е модела на сървъра буквално може да го дадете за скрап. Направо се чудя как може да се задават подобни въпроси. Нищо лично към постващия, но при положение, че се вижда в момента софтуера какви изисквания има не виждам смисъл от подобни питанки.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Ако това е модела на сървъра буквално може да го дадете за скрап. Направо се чудя как може да се задават подобни въпроси. Нищо лично към постващия, но при положение, че се вижда в момента софтуера какви изисквания има не виждам смисъл от подобни питанки.

Еми, да. Това е модела.

То е ясно че няма да го ползваме като нормален сървър. Може би като за бекъп на снимки(мисля да си купя ново дъно и процесор, и да не стане гаф при инсталацията и да заминат снимките, мисля да ги метна за малко на ibm-a) . 

Ще стои и ще прашлясва като Daewoo-то ми( pentium 1, 8mb ram, 95) и след години ще го продадем като антика :D

преди 12 часа, killchain написа:

Може да се направи и на рутер, но с тези два процесора си е изхвърляне отвсякъде...

Сокет 604, в уикипедия пише че има някои хубави процесори, ама точно тоя сървър поддържа само 533mhz fsb.

Никакъв бекъп не може да направиш. Освен това сам каза думата - пенсиониран. Да не говорим, че частите за тази машина са скъпи и едва се намират втора употреба. Безмислено наливане на пари и съответно не виждам как може да се доверите на нещо, което е работило и са му изтискани възможностите.

преди 48 минути, Емил Костов написа:

Никакъв бекъп не може да направиш...

Може би Емо - бекъп на документи, ама хартиени.

Отваря кутията, маха карантиите и го ползва за шкафче. Начииии - едно таквоз ще си стои на бюрото и никой (крадец или друг) няма да се сети да погледне вътре. Значи - става и за "сейф".

преди 6 минути, jhoro написа:

Може би Емо - бекъп на документи, ама хартиени.

Отваря кутията, маха карантиите и го ползва за шкафче. Начииии - едно таквоз ще си стои на бюрото и никой (крадец или друг) няма да се сети да погледне вътре. Значи - става и за "сейф".

Няма да ти разбере шегата. Крайно време е да се разбере че машини по-стари от 5-6 години вече за нищо не стават. Даже и за антика. 

Може би 10 години щото на 5 е Санди а то става за каквото се сетиш. 

Истината е че някой 8-9 годишен Атлон също върши работа за всичко без игри.

Шегата си е шега, но ако се тестват компонентите - все нещо би могло да се ползва.

Има някаква кутия, гледам захранването на е лошо - 660 W, ...

преди 37 минути, Roujin Z написа:

Може би 10 години щото на 5 е Санди а то става за каквото се сетиш. 

Истината е че някой 8-9 годишен Атлон също върши работа за всичко без игри.

Може и така да е,но не се знае такива машини как са поддържани, как са работели и съответно правени ли са и ремонти и т.н. Личен опит. Нещо минало ли е 5-6 години бягам от него. Не го и ремонтирам.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, Ivelin _ написа:

Сокет 604, в уикипедия пише че има някои хубави процесори, ама точно тоя сървър поддържа само 533mhz fsb.

Мисълта ми е, че дори един Celeron би се справил с такава задача, а компютърът е с две бройки Xeon...

преди 3 часа, killchain написа:

Мисълта ми е, че дори един Celeron би се справил с такава задача, а компютърът е с две бройки Xeon...

Подобни разсъждения са Ок само за нови (неработили) машини - за тази е добре първо едно обстойно тестване, пък после ... според зависи.

PS. Това ми напомня за ...

Цитат

- Докторе, боли ме левият крак...
- Това е от възрастта.
- Десният е на същата възраст, но не ме боли.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

Добре, youtube как би вървял?(по-добре ли от Р4 540J с вградената на 915 чипсета).

• Автор
на 14.03.2016 г. at 19:02, Емил Костов написа:

Елементарно, няма да върви

Чак пък да не върви?

То на пентиумите в училище върви(ТУЕС знаеш ли го?) дето са четворки на по 2.6(най-слабите),  2.8 (също зле, почти няма разлика) или 3.0 с MX440 agp x8, FX5200 и вградена на 865G/GL чипсет съответно. С по един gb ram(блокирах един като copy-paste-нах няколко пъти около 100 символа в code blocks). 

Та на тия боклуци тубата върви на 480р без особено забавяне. А на гореспоменатия 540J ако е нормалното 720р също си е ОК.

Та на двупроцесорен сървър да не върви ме съмнява. Както и да е, на моя приятел не му се занимава, пък и нещо е правил проблеми, та го оставяме малко, ще видим ако намерим повече рам, някоя pci видеокарта и по-добри процесори на приемлива цена(макс 50лв за всичко)

Аз имам една дърта бангия 2005 на сокет А със 1 гб рам,за нет и филмчета е добре :)

на 15.03.2016 г. at 20:26, Ivelin _ написа:

Чак пък да не върви?

То на пентиумите в училище върви(ТУЕС знаеш ли го?) дето са четворки на по 2.6(най-слабите),  2.8 (също зле, почти няма разлика) или 3.0 с MX440 agp x8, FX5200 и вградена на 865G/GL чипсет съответно. С по един gb ram(блокирах един като copy-paste-нах няколко пъти около 100 символа в code blocks). 

Та на тия боклуци тубата върви на 480р без особено забавяне. А на гореспоменатия 540J ако е нормалното 720р също си е ОК.

Та на двупроцесорен сървър да не върви ме съмнява. Както и да е, на моя приятел не му се занимава, пък и нещо е правил проблеми, та го оставяме малко, ще видим ако намерим повече рам, някоя pci видеокарта и по-добри процесори на приемлива цена(макс 50лв за всичко)

Е прави си каквото знаеш. Тези сметки дето ги смяташ отдавна не са верни на практика. Парите са твои сам си решаваш къде да ги харчиш. Само ми е интересно как с 50 лв макс ще накараш тази машина да работи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.