Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталиране на Windows 7

Featured Replies

• Автор
преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Аз не знам защо през UEFI опция на биоса не се вижда флашката.Аз съм на този вариант и като сложа флашка си се вижда,както и през legasy се вижда,ако съм го разрешил.Трябва да види дали е enable secure boot и да го изключи,че за уин 7 май няма да стане ако е включен.

Не мога да го променя на disable, сиво ми е и не мога да го сменям

• Отговори 61
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, TheSeer написа:

Работата отива към ъпдейт на биоса май...

Това как се прави :D

Това как се прави [emoji3]

Сваляш последния ъпдейт от сайта на ACER за твоя модел, след това потърси в гугъл как точно да го ъпдейтнеш. В момента пиша от телефона и ми е трудно да ти дам линк.

преди 5 минути, TheSeer написа:

Работата отива към ъпдейт на биоса май...

Малко ме съмнява - лаптопа е доста нов модел ... (ако не се лъжа - 2015 г)

• Автор

Може би забравих да спомена, че лаптопа е с Windows 8 и искам да сложа 7 , ако това е от значение 

Малко ме съмнява - лаптопа е доста нов модел ... (ако не се лъжа - 2015 г)

Може и да си прав, но съм виждал ъпдейт за биос излязъл 3 месеца след излизането на даден модел на пазара. Ако има ъпдейт и го направи ще са му активни и останалите функций в биоса, които сега неможе да манипулира. 4-5 пъти вече ми се е налагала тази интервенция за да подкарам 7-ца на нова машина.

Не знам,но новите модели лаптопи ги правят така,че не се разбират с уйн 7 нещо.Имаше доста подобни теми напоследък за проблеми при опит за инсталиране на уйн7 на нови лаптопи.

Не му давайте акъл да сменя БИОС!Той чиляко не мое флашка да си направи и да я накара да бутне.

И на него му трябва downgrade на bios .

преди 2 минути, McLane написа:

Не му давайте акъл да сменя БИОС!Той чиляко не мое флашка да си направи и да я накара да бутне.

Сори, ама ми е далечко ... да отида да бууутам, че да запали.

на 15.03.2016 г. at 1:29, Евгени Симеонов написа:

Ползвай rufus, както те посъветваха. Бързо, лесно и сигурно.

Rufus e около 2 пъти по-бавен от YUMI. Може да се вземе оттук – http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

Не забравяй да форматираш флашката към FAT32, с UltraISO или подобна програма провери дали копието на Уина (ISO файла) е стартиращо т.е. бутейбъл. Ако е, значи всичко е наред и трябва да видиш по-долния ми пост.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 54 минути, McLane написа:

И на него му трябва downgrade на bios .

Съгласен, ще омаже биос-а, после нова тема: компота не иска да пали...

преди 1 час, RandomGuy написа:

Може би забравих да спомена, че лаптопа е с Windows 8 и искам да сложа 7 , ако това е от значение 

Има значение. Някои по-нови лаптопи имат настройка в БИОС-а Windows 8 и трябва да се смени на Windows 7, USB 3.0 трябва да се спре пак там и да се разреши само USB 2.0. После след инсталацията отново разрешаваш USB 3 и му слагаш драйвери.

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Не съм пробвал но ако се извади твърдият диск от системата и се закачи за друга система и директно през другата система разбираща се със 7 се форматират дяловете и се инсталира 7, при връщането обратно  дали няма да се бутне и зареди Ос-а? И остава само да се сложат драйвери? Само с линукс ми се е налагало и ми се беше получило.

Или по лесният начин, да се задели в настоящата операционна  система свободен дял който да се организира и пригоди за бутваща инсталация.При необходимост през жива дистрибуция.  Помня че не успях да стартирам easybcd през жива дистрибуция. 

Ако на автора на темата не му се занимава да си  стои на 8.1.

Наистина много често се задават същите  въпроси.
Преди ми се е разминавало ако от USB инсталация не се вижда хард диска, през двд.

Мисля че трябва да се разгледат всички теми в които exaflop посочва целият си арсенал от начини за инсталация на операционна система.
Мисля че дал начин как да се качва ОС през жива дистрибуция на Windows. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Лаптопа няма да разпознае хард диск със MBR дялова система ако не е изключено UEFI и Secure boot!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 8 часа, Tanner Foost Foust написа:

Не съм пробвал но ако се извади твърдият диск от системата и се закачи за друга система

Добре работещ метод - изтрива се/форматира се каквото трябва. С помощта на WinNTSetup и iso файл или записан DVD диск се "насипва" инсталацията. Премества се дискът на машината му и се зарежда системата от него.

На печелившите честито.

Като гледам ще запонем трета страница с нищоправене.

Затова сме и на линия за стъпка по стъпка помощ.

преди 9 часа, Tanner Foost Foust написа:

Не съм пробвал но ако се извади твърдият диск от системата и се закачи за друга система и директно през другата система разбираща се със 7 се форматират дяловете и се инсталира 7, при връщането обратно  дали няма да се бутне и зареди Ос-а? И остава само да се сложат драйвери? Само с линукс ми се е налагало и ми се беше получило.

Или по лесният начин, да се задели в настоящата операционна  система свободен дял който да се организира и пригоди за бутваща инсталация.При необходимост през жива дистрибуция.  Помня че не успях да стартирам easybcd през жива дистрибуция. 

Ако на автора на темата не му се занимава да си  стои на 8.1.

Наистина много често се задават същите  въпроси.
Преди ми се е разминавало ако от USB инсталация не се вижда хард диска, през двд.

Мисля че трябва да се разгледат всички теми в които exaflop посочва целият си арсенал от начини за инсталация на операционна система.
Мисля че дал начин как да се качва ОС през жива дистрибуция на Windows. 

Даааа,и ако лаптопа е в гаранция все още(най-вероятно)кво става с нея?

Аз лично на гаранции доверие нямам и не ползвам. То да не ти се наложи дори по принцип.

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

Даааа,и ако лаптопа е в гаранция все още (най-вероятно) кво става с нея?

И какво става ?

В една друга тема написах, че не трябва да се нарушава целостта на лепенки "Премахването на тази лепенка ще доведе до отпадане на гаранцията". Досега не съм виждал лаптоп (или подобна техника) с такива на багерията, харддиска, паметта ... То ясно, че ако им го занесеш в насипно състояние - няма да ти уважат претенцииите. Но ако действаш внимателно - ако щеш го разглоби целия, гаранцията си остава.

преди 2 часа, Tanner Foost Foust написа:

Аз лично на гаранции доверие нямам и не ползвам. То да не ти се наложи дори по принцип.

Гаранцията се дава най-вече с рекламна цел. Просто фрмата, която дава по-голяма гаранция е "по-курназ" - може да си позволи след N години да ти ремонтира/подмени гаранционния продукт. Понеже с този (по-голяма гаранция) и други трикове е привлякла повече клиенти и съответно - повече пари.

преди 21 часа, mantis написа:

Липса на USB3 драйвери е една от възможните причини за това поведение. Ето и моето предложение за разрешаване на проблема. Малко е досадно, но трябва да се направи нова флашка която да съдържа нужните драйвъри.

https://resolve.co.uk/blog/article/win7usb3install

https://downloadcenter.intel.com/download/25476/Windows-7-USB-3-0-Creator-Utility

http://codeabitwiser.com/2014/03/how-to-install-windows-7-with-only-usb-3-0-ports/

Ще си позволя да се цитирам пак, но не видях RandomGuy да е пробвал това което му предложих. Досега ми се е налагало да инсталирам Windows 7 на 2-3 нови лаптопа, които нямат оптични устройства и само това ми е помагало.

• Автор
на 3/17/2016 at 13:15, mantis написа:

Ще си позволя да се цитирам пак, но не видях RandomGuy да е пробвал това което му предложих. Досега ми се е налагало да инсталирам Windows 7 на 2-3 нови лаптопа, които нямат оптични устройства и само това ми е помагало.

Благодаряяя станаа  с https://downloadcenter.intel.com/download/25476/Windows-7-USB-3-0-Creator-Utility. Пак благодаря много :)

Радвам се че помогнах.

А за всички останали които предлагаха на човека да си разглобява гаранционния лаптоп ще кажа само едно. Преди да давате такива съвети, направете проучване ако не сте запознати с материята.

Редактирано от mantis (преглед на промените)

Даа, проблемът е бил в USB-тата. Имам чувството че ако беше направена инсталацията по мрежа май щеше да се получи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А дали има втора машина или NAS? И дали ще може да се сбори с материята? Не мисля!

Изпод Hiren's  става за 20-ина минути (с бавен хардуер)

Редакция: И като мине през

http://windowsafg.no-ip.org/win7x86_x64.html

да си изгенерира един autounattend.xml, направо пуска инсталатора и заминава да пие кафе. И като се върне, ше е на десктоп.

пийс ъф кейк :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.