Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 3000 лв за Revit MEP, Autоcad, филми, браузване, стари или елементарни игри

Featured Replies

• Автор

така е така е, не мога да вися по форумите денонощно,  

всъшност конфигурацията е за приетел и затова за срока на купуване не отговарям, но пък пиша от мое име за да е по лесно четаемо

и 10 архитектури нови да излязат вие ми предлагате ли предлагате i3, 

за компютър който ще му се изкарат парите за 2-3 месеца, се скъпите, а когато става въпрос за компютър за игри, който никога няма да се изплати, и е само разход, тогава и 5 000 лева да иска да набие някой, няма да ви стигнат 

и пак общо всето сте компетентни в компютрите за game, докато за работа не може да се разчита на вас, работя с аутокад още от преди да има counter strike, така че знам какво искам, нали сега се работи на i3 - еми бавничко е

всъщност още в първия пост се споменава  Ревит, не аутокад, а в последния се казва че трябва да се стартират 30 процеса наведнъж.

хайде сега свалете този файл http://dox.bg/files/dw?a=6a7bf50853  отворете го, селектирайте всичко и го explode, и ми кажете колко ядра се товарят, моля не ми обяснявайте как да чертая оптимално, 90% от файловете идват от други хора. Само веднъж в годината да ми трябва второ ядро искам да го има.

Цитат

конфигурацията е за приетел

Цитат

моля не ми обяснявайте как да чертая оптимално

Така де, нали конфигурацията не е за вас?

Работя точно същото та няма смисъл да ми пращате Аутокад файлове и с по-тежки съм работил и ви казвам, че е на Аутокад му е все тая дали е i3 или i7, разликата ще е минимална и не си заслужава парите. Също така Аутокад няма да се възползва от Куадро карта почти никак.

По-горе ви писах, че единствено за Ревит си заслужава. При това за тежки модели (какъвто би бил този на комплекса от dwg файла), защото къщички ще могат да се правят и на i3/i5. Тук вече ще има и някаква полза и от Куадро карта, че и от втори монитор вероятно.

Почна да се говори за Аутокад, защото е несериозно да се купува i7 за Аутокад и Ексел, пък били те и по 3-4 файла. А точно такъв беше примера, който дадохте по-назад.

I7-6700K /4G/8MB/BOX/LGA1151 1 718.27 лв. 718.27 лв.
2X8G DDR4 2666 KINGSTON HYPEX 1 146.08 лв. 146.08 лв.
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 1 95.16 лв. 95.16 лв.
Intel SSD 540s Series 240GB 2.5in SATA SSDSC2KW240H6X1 1 167.26 лв. 167.26 лв.
ASROCK Z170 PRO4 LGA1151 1 232.42 лв. 232.42 лв.
FD CORE 2300 ATX MID TWR BLACK 1 86.86 лв. 86.86 лв.
PSU FD 550W INTEGRA BLACK 1 125.36 лв. 125.36 лв.
Междинна стойност: 1 571.42 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 31.43 лв.
Обща стойност: 1 539.99 лв. с ДДС

Ето нещо, което е точно това, което искате. i7-ца на чувствително по-висока честота от i7 6700. 16гб  рам, твърд диск с 3 годин гаранция. Страхотно ССД (имам същото 120гб вариант и съм изключително доволен). Избраното дъно позволява в един момент процесора да се клокне. Кутията е на Fractal Design, те са едни от най-добрите на пазара. Може да си харесате и друга. Захранването е чудесно. Моят компютър е със същата марка. Навремето като го купувах исках Сийсоник, обаче го нямаха и след кратко проучване се спрях на това. Може разбира се да си вземето и Сийсоник. Бронзовият сертификат е плюс.

Може да ви се наложи да купите охладител. Thermalright Macho е добър избор, но има и други варианти като например някой от продуктите на Noctua. Аз си взех този, защото е по-евтин от Noctua и държи страхотни температури при рендеринг. На практика моят процесор (i7 4790k) не е минавал 45 градуса под тежък товар с този охладител.

Монитор са ви препоръчали вече страхотен Делл на първата страница на темата.

Според мен няма смисъл да се подлъгваш от новият сокет 1151, направо за тези пари аз бих се метнал на 2011. Все пак ти даваш парите и ти си преценяваш :) Ако все пак си решил 100% да си на Skylake вложи повече пари в дъно, за да можеш да овърклокнеш за напред i7-цата ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.