Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разберем . че в сервиза ни лъжат

Featured Replies

Абе, виждал съм и работа на инсталатори - носят ми току-що инсталирана машина, която не може да тръгне - BSOD, BSOD, BSOD. И му взели 50 лева на човека...

Е, как да ги обичам и уважавам "специалистите" с претенции за тарифа.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 63
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 14 часа, adersa написа:

Както знаете в нашата малка държавица мошеници има болл в сервизите за коли но най- много според мене са компютържиите .Както знаете много от българите са комютърно неграмотни и оня само това чака да вземе  някой кинт и накрая и той нищо няма да направи типично е работата и в сервизите за коли . Мене миналата година ме излъгаха за хард диска бил за смяна  а аз си занесох лаптопа за почистване от вируси , смяна на термопаста и без преинсталация . Та разбрах аз , че ме лъже и друг път ме е лъгал занесох го при едно момче на центъра направи го за 2 дена и до ден днешен е тип топ работата . Има ли някакъв начин да пускаме жалби за конкретен сервиз от недоволно обслужване ?

Елементарно е как да се разбере. Сам си го написал в самия пост:"....... българите са компютърно неграмотни.....". Защо? Нима е толкоз трудно човек да се ограмоти малко? Постоянно има курсове за компютърна грамотност и т.н. В интернет е пълно с информация на български език. Този форум е просто един от примерите. Просто е. За да изчезнат мошениците и лъжците трябва да изчезнат глупаците и неграмотните. От там нататък само си говорим.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

То и аз искам да работя с по сложни програми да се науча на тях например като комодо или как да си направя цто да е с повече място . Смятайте какъв майстор е като не може да ми направи повече място за Ц да има за програми и за windows . Toй ми каза еми не става така си го направил а момчето от центъра ми направи 30 гб свободни в цто в момента имам 20 гб свободни ... Значи той взима само парите на хората и нищо не прави като в сервиза за коли ./

преди 1 минута, adersa написа:

То и аз искам да работя с по сложни програми да се науча на тях например като комодо или как да си направя цто да е с повече място . Смятайте какъв майстор е като не може да ми направи повече място за Ц да има за програми и за windows . Toй ми каза еми не става така си го направил а момчето от центъра ми направи 30 гб свободни в цто в момента имам 20 гб свободни ... Значи той взима само парите на хората и нищо не прави като в сервиза за коли ./

Нищо не ти пречи. Сядаш, търсиш информация и четеш. Като имаш въпроси винаги може да получиш отговори. Знаеш поговорката:" С питане до Цариград се стига". 

преди 3 часа, icekiller написа:

Абе така и така разисквате такива неща, някой може ли да ми предложи доверен сервиз в София за обикновена профилактика на лаптоп, почистване + смяна на термопаста, софтуерно не искам да се пипа по никакъв начин - ако ще си го "осирам" предпочитам да съм си аз :D

Ще ти го напиша на лични - не знам, доколко е удобно в темата.

преди 2 часа, Иво Димов написа:

Ти пак ли онанираш под постовете ми бре мизерник

Абе Остави го, щом го кефи - важното е мир и любоФ да има.

преди 19 минути, Емил Костов написа:

Знаеш поговорката:" С питане до Цариград се стига". 

Аз тази я знам, ама ти знаеш ли другата - "С питане, един ... на моя мъж ... жена му оправи."

преди 6 минути, jhoro написа:

Аз тази я знам, ама ти знаеш ли другата - "С питане, един ... на моя мъж ... жена му оправи."

С питане изгорЕ на мойта жена мъжо й - една булка го пита, пита и той не издържа...

преди 6 минути, ExaFlop написа:

С питане изгорЕ на мойта жена мъжо й - една булка го пита, пита и той не издържа...

Ами щот не е като мен. Мен и да ме питат, и да ме пипат - все тая.

преди 18 минути, jhoro написа:

Същата е. Човека е питал, искал е, интересувал се е и хоп накрая си е постигнал целта. ;)

Я малко ON TOPIC - демек, по темата.

Вие, щом тръгвате към сервиза с нагласата, че ще ви лъжат - по-добре направо не ходете. И пак добре, че е сервиз - било за компютър, кола или друга техника. Ами на доктор - пак ли с такава нагласа отивате?

Цитат

- Извинете, но съм ви извадил здравия зъб. Ще се наложи да извадя и болния.
- Нищо, нищо. Радвам се, че не сте очен лекар.

преди 3 часа, adersa написа:

Браво дано да е вярно това което си го написал . Аз тоя като почна да го питам нещо той вика еми ще четеш бе човек или като го занеса за преинсталация на ОС вика пак ли си омазал нещата ? бива ли такова чудовишно държание от негова страна незнам ...

И аз работя с клиенти но никога не съм се държал така  дори по 100 пъти на деня да идват ...

На мен това ми е хоби,но като ми се обади някой за подобно нещо ако се наложи ходя с моята кола да взема машината.......понякога хората са заети през деня.После я нося обратно,ако е настолна я почиствам от прахоляк ,сменям паста на процесора и т.н.Все такива допълнителни неща ,за които в сревиза взимат пари отделно.

преди 1 час, jhoro написа:

Аз го разбирам завалийката има странни наклонности и го сърби някъде ,ма не мога му помогна понеже съм отявлен хомофоб и хетеросексуален тип дърводелец :)

преди 4 минути, Иво Димов написа:

Аз го разбирам завалийката има странни наклонности и го сърби някъде ,ма не мога му помогна понеже съм отявлен хомофоб и хетеросексуален тип дърводелец :)

Цитат

- Ех, да беше почнал да го дялка това дърво на обратно татко Карло! Всичко можеше да е по-друг начин, и много по-добре, - тъжно си мислеше Малвина, гледайки дългия нос на Буратино.

Ей голУеми спамери сте! Няма ли някой да почисти форума?

А че си дърво се разбра :D , но ще спра да пиша че ще ти се претовари процесора! Все пак е от старото поколение и трябва да му се сменя пастата. Да си прегрявал наскоро :D

Направил си 2-3 компа и си вече голямата работа. Иначе трябва да имаш склад за пасти ми се струва. Не ми казвай че ходиш всеки ден да купуваш :P

Но спирам ... пиши на воля ;)

Преди години си докарвах по някой лев допълнително от поддръжка на компютри от 2-3 години отказвам и поддържам само няколко машини който все още имат гаранция.Та както и да е.

Миналия месец след брутален токов удар изрева половината вход, на мен ми гръмна хладилника(за втори път) и телевизор който тъкмо бях ремонтирал. На комшията два компютъра и 3-4 цифрови приемника на булсатком. Примоли се човека да погледна компютрите.

Отивам разглобявам и кво да видя те машини набор 2005 - 2006г. захранванията изгорели,(нося си хардуер за проба) вентилатори спекли от мръсотия, абе тъжна картина.На по читавия сложих мое захранване, но явно и по дъното има поражения щото един път пали после пет пъти не ще.

Викам комшо едно захранване що годе читаво ти е 40 кинта, ново с гаранция, няма смисъл да наливаш пари машините са стари и нищо не става от тях. Отварям сайта на ITR и гледам подобна на неговата конфигурация 35лв. за 50-60лв пък има 3-4 пъти по бърза. 

Жена му се намуси нацупи, размърмори се, нямала пари за нови щяла да ги носи в сервиз да и ги оправят нищо им нямало, хардиска и бил пълен с важни неща (цели 80GB)..... Та както и да е в сервиза им взеха едни 180-200лв чакаха две-три седмици............От любопитство погледнах какво са свършили, в техните кутии бяха бутнали "нов" хардуер на стойност не повече от 30лв. ама жената доволна от специалистите.

Та на такива хора и аз с радост бих им взел парите, те направо си плачат да бъдат излъгани.

Аз имах един компютър дето го продали за нов, но хората нали не разбират и му се радват.

Между другото в Технополис щяха да ме бият служителите. Мъчеха се да продадат едно канцеларско pc за гейминг станция и хората (eдна млада двойка) таман се нави, радостни че за Коледа ще имат подарък и аз цъфнах. Казах да си намерят комп спец и с него до дойдат. Те ме послушаха но на служителите не се хареса това. На изхода охраната ме привика да ме обискира специално. Бях си взел някакъв кабел и още нещо на стойност около 10лв  :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.