Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разберем . че в сервиза ни лъжат

Featured Replies

Че да не им е по-лош стандарта на живот, я?

И май доста се разводни темата и то не в насоката в която трябваше?

• Отговори 63
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не им е лош, но не са станали и богаташи. А българина често си мисли, че като учи няма да работи и ще взима 2000лв, или като иде в америка или англия става богат - няма такова нещо.

преди 14 минути, jhoro написа:

Айде поне за неща, дето ни ги знаете - да не приказвате. Тук, всички машини по магазините са с инсталиран Уиндоус. И гаранция. Като свърши гаранцията - си купуват нов. Сервизи за компютри (извънгаранционни) има много малко.

Жоре, не знам дали по прнцип се имаш специалист по всичко или просто простотиЙ, но ето от тука съм ги взел ценичките. Айде да не ми казваш какви имало в Англия, понеже имам приятел, който работеше в кол център и който не можеше да накара мизерниците да дадат пари за нова розетка за стационара, като почнат едни скандали по телефона защо скапаният интернет не работил.. А цените съм ги взел от ето тоя сайт:
http://local.which.co.uk/advice/cost-price-information-computer-pc-repairs

преди 7 минути, jhoro написа:

Айде поне за неща, дето ни ги знаете - да не приказвате. Тук, всички машини по магазините са с инсталиран Уиндоус. И гаранция. Като свърши гаранцията - си купуват нов. Сервизи за компютри (извънгаранционни) има много малко.

Трябва да има и магазинчета в които ти сглобяват компютри, там си го плащаш Уиндоуса, ако го искаш де. 

А иначе по сервизите за ремонт на коли, лъжат колкото не ги е срам. И си измислят едни ненужни ремонти сами и ти правят оферти колко ще ти струва.
Имаше едно гадно копеле, механик някакъв дето приемаше каруците за ремонти. Тоя направо отваряше компютъра и почва, за тоя километраж е предвидено от производителя германец, че трябва да ти смениме разни работи и да си платиш като поп. Един път ми писаха на фактурата че съм отказал да ми правят проверка на фаровете и спирачките, преди да ходя на преглед. И за пръв път ме връщат че единия фар бие встрани. Еми помислих си че нарочно са го размърдали и отидох в друг сервиз да го настроят. 
Обаче един път като им казах че има и други сервизи, да видиш как било могло да не сменят и 4-те амортисьора, ами само два. Ама ги поръчаха от някаква куче марка, щото официалния доставчик ги продава 2 по 2 само.

преди 4 минути, _Uzunov_ написа:

Не им е лош, но не са станали и богаташи. А българина често си мисли, че като учи няма да работи и ще взима 2000лв, или като иде в америка или англия става богат - няма такова нещо.

Да, като съм учил, не искам да работя бъркач на бетон на строеж и смятам, че заслужавам повече от надника на чистачка. Щото съм се блъскал, късал съм си гъза и съм хвърлил сумати пари в такси и други разходи, за да уча и висше дори. И ми е писнало да се занимавам с мизерници, които не стига, че не дават пари, ами и че големи претенции имат.
А истината е, че за разлика от много други колеги се старая откъм качество да поддържам ниво.
За колите - има големи мизерници. Така вуйчо ми си даде колата на скрап - от велики майстори.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 минути, simtech написа:

Жоре, не знам дали по прнцип се имаш специалист по всичко или просто простотиЙ, но ето от тука съм ги взел ценичките. Айде да не ми казваш какви имало в Англия, понеже имам приятел, който работеше в кол център и който не можеше да накара мизерниците да дадат пари за нова розетка за стационара, като почнат едни скандали по телефона защо скапаният интернет не работил.. А цените съм ги взел от ето тоя сайт:
http://local.which.co.uk/advice/cost-price-information-computer-pc-repairs

Споко пич - не съм специалист по всичко, ама пък вие като започнете - ти знайш ли, той брат ми ми каза, пък на него балзъзата му, щото вуйчо ѝ чул нещо си за Лондон.

Първо - не ти оспорвам цените, а дали и колко се ползва извънгаранционен сервиз. Миналата година, в офиса на моя син правиха ъпгрейт - с нови машини. И му бяха подарили един десктоп уорк стейшън, щото бил стар.

Второ - не го знам тоя твой приятел в какъв call centre работи - на тия тук повечето кол центрове не са в ЮК. Можеш обаче за го попиташ за фирма Openreach - да ти обясни за какво става дума. Или да си провериш сам.

И третото - за човек, работещ за 100 - 150 паунда на ден (по-нормален такъв) 80 паунда не са никакъв проблем. Тия професии, дето Узунов ги споменава, започват да ти обръщат внимание ако им предложиш поне 25 паунда на час. Друг въпрос е, че нормален флат (апартамент) в нормален квартал в Лондон е 1200 - 1300 паунда на месец. И това е началото на разходите.

преди 1 час, simtech написа:

Да, като съм учил, не искам да работя бъркач на бетон на строеж и смятам, че заслужавам повече от надника на чистачка. Щото съм се блъскал, късал съм си гъза и съм хвърлил сумати пари в такси и други разходи, за да уча и висше дори.

Обаче никой не ти е длъжен с нищо. И българските мохабеди - "Ама те за таз' работа ми искат вишУ и опит, па аз ги немам" - не ти ги искат ТЕ, брат. Изисква ги самата работа. Как да те сложат примерно в банка на 1000лв заплата на висока позиция, като ти си нямаш и хал хабер от работата? Това, че си учил изобщо не означава, че някой е длъжен да те сложи на 2500лв заплата без да можеш да работиш.

Претенциите на българина са до небето, а желание за работа (от каквото и да е естество) - НИКАКВО!

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Трябва да има и магазинчета в които ти сглобяват компютри, там си го плащаш Уиндоуса, ако го искаш де. 

Кой ще се засили, да ходи по такива, при положение, че в който и да е голям магазин има лаптопи по 150 - 200 кинта?

Я ги погледни - това е само в Теско https://www.google.co.uk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Tesco+laptops&tbs=cat:328,vw:l,p_ord:p&tbm=shop

преди 19 минути, _Uzunov_ написа:

... аз съм вложил в този бизнес примерно 500 000лв, бих ли взел някой льо-льо, който е "учил", но няма стаж, няма опит на 2000лв заплата"??? Сигурен съм, че никой от вас няма да прични отва на фирмата си.  

Аз пък съм вложил 10,000 в образование. И не ми обяснявай за опита, почти 100% сигурен съм, че е много по-голям от твоя, както и на много други хора в бранша ми. Другото е, че съм сигурен, че си по-малък, така че ще ми говориш на "бате", ясен ли съм! Просто защото и браншът, както и самите клиенти е представен от мърши. И няма да се оправим, докато се пръкват всеки ден "пренстлатори", които осират техниката.
И запомни! Докато се плаща, колкото да не се умре от глад, то и ще се работи толкова, колкото да не се заспи.

преди 18 минути, jhoro написа:

Кой ще се засили, да ходи по такива, при положение, че в който и да е голям магазин има лаптопи по 150 - 200 кинта?

Я ги погледни - това е само в Теско https://www.google.co.uk/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Tesco+laptops&tbs=cat:328,vw:l,p_ord:p&tbm=shop

Това не е лаптоп. А някаква гавра с компютъростроенето. Нетбука ако го имаш за компютър за ежедневно ползване, доста са ти сбъркани представите. Чакам те да чертаеш CAD Или да пишеш документи с това нещо.

преди 18 минути, jhoro написа:

Второ - не го знам тоя твой приятел в какъв call centre работи - на тия тук повечето кол центрове не са в ЮК. Можеш обаче за го попиташ за фирма Openreach - да ти обясни за какво става дума. Или да си провериш сам.

В Лондон, където останаха само негри и талибани, предлагам да отидеш ти. Аз просто дадох примери. Точно, че Кол Центровете не са в ЮК. А ги аутсорсват в България. И тук се разправяме дори и с английските мизерници. Вземи в работодател.бг виж какво се случвало там.

Жив и здрав да си. Аз говоря по принцип и ако съм те обидил съжалявам :) . Просто ме дразнят хората, които се оплакват и на които не им се бачка.

преди 3 минути, _Uzunov_ написа:

Жив и здрав да си. Аз говоря по принцип и ако съм те обидил съжалявам . Просто ме дразнят хората, които се оплакват и на които не им се бачка.

По принцип, сигурно съм почнал да бачкам, ти още като си бил вероятно в началното училище. Просто съм се сблъсквал с такива идиоти, разправият с които не си струва каквото и да е било заплащане. И мизерници, които не им се дават пари, а само искат. И после обвиняват и вдигат скандали, че съм/сме били некадърници(когато аз или с мой колега комбина сме правили нещо).

Знам за какво ми говориш. И аз съм бил в твоите ситуации, знам какво е. Хората си мислят, че нещата стават за половин час, понеже се правели на компютър и видиш ли в 21 век всичко било все по-напреднало и трябвало да става по-бързо. Визирам нещата, които правя. При сервизи и работа с хардуер не знам как стоят нещата в дълбочина.

Редактирано от _Uzunov_ (преглед на промените)

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Живко 10000лв. къде ги даде на ВХТИ?

Не знам за какво ВХТИ говориш. Не троли.

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Мале как лъжеш! Ясно е защо не просперираш!

преди 7 часа, simtech написа:

И няма да се оправим, докато се пръкват всеки ден "пренстлатори", които осират техниката.

В Бг всеки десети предлага да инсталира. Ама след него кво става? Кво го интересува. На какви неща съм се нагледал - не е истина.

На повечето "инсталатори" гаранцията им е до първия завой или ако някой даде гаранция (о, чудо), обикновено решават проблема не с ремонт, а с чиста инсталация.

Минималното време за качествено инсталирана ОС и софтуер е от 8 до 48 часа. А само за насипване на "мат'р'ял" - 20-30 минути до час.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Аз за тва кът инсталирам ОС ,цената ми е 40 кинта ,който иска :) .До сега оплакали се няма .Обеснявам после 1 час нагледно ,как се работи,как се дефрагментира диска,как се чисти история и прочие процедури за безпроблемна работа.Как се сканира с МБАМ ,общо взето досега нямам върната машина след моя инсталация .

Абе така и така разисквате такива неща, някой може ли да ми предложи доверен сервиз в София за обикновена профилактика на лаптоп, почистване + смяна на термопаста, софтуерно не искам да се пипа по никакъв начин - ако ще си го "осирам" предпочитам да съм си аз :D

преди 1 час, Иво Димов написа:

Аз за тва кът инсталирам ОС ,цената ми е 40 кинта ,който иска :) .До сега оплакали се няма .Обеснявам после 1 час нагледно ,как се работи,как се дефрагментира диска,как се чисти история и прочие процедури за безпроблемна работа.Как се сканира с МБАМ ,общо взето досега нямам върната машина след моя инсталация .

Бре реклама!!! Забрави да си напишеш адреса, че да идваме с компютрите :P Че смеят ли да се оплачат при такъв дето " мирише на пот,барут и бензин" :D:D:D

Аз направо няма да се върна :)

преди 44 минути, icekiller написа:

Абе така и така разисквате такива неща, някой може ли да ми предложи доверен сервиз в София за обикновена профилактика на лаптоп, почистване + смяна на термопаста, софтуерно не искам да се пипа по никакъв начин - ако ще си го "осирам" предпочитам да съм си аз :D

То там сервизи бол :)  ,но ако лаптопа има сервизен капак можеш и сам да я свършиш таз работа

преди 2 минути, atridi написа:

Бре реклама!!! Забрави да си напишеш адреса, че да идваме с компютрите :P Че смеят ли да се оплачат при такъв дето " мирише на пот,барут и бензин" :D:D:D

Аз направо няма да се върна :)

Ти пак ли онанираш под постовете ми бре мизерник

преди 48 минути, icekiller написа:

Ако си го закъсал много отиди в JMT. Пращам хора там от време на време. Аз имах разногласия с ремонтната група и затова не ходя там, но досега не са се оплакали специално за лаптопи.

• Автор
преди 2 часа, Иво Димов написа:

Браво дано да е вярно това което си го написал . Аз тоя като почна да го питам нещо той вика еми ще четеш бе човек или като го занеса за преинсталация на ОС вика пак ли си омазал нещата ? бива ли такова чудовишно държание от негова страна незнам ...

И аз работя с клиенти но никога не съм се държал така  дори по 100 пъти на деня да идват ...

Редактирано от adersa (преглед на промените)

преди 40 минути, дръндю написа:

вероятно не си попадал на клиенти подобни на Рада белята ...ъ-ъ-ъ... ExaFlop знае за какво става въпрос

Жената просто иска да се учи! В което няма нищо лошо...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.