Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за GTX 780

Featured Replies

Здравейте , имам Asus GTX 780 OC и дънна платка ga-z68a-d3-b3 , на която наскоро обнових биоса до uefi , но картата ми не го поддържа. Въпроса ми е има ли ъпдейт на нейния биос , който поддържа uefi , благодаря

Редактирано от Азбяхискра (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

С риск да бъда порицан мога да кажа само БАХТИ МУХЛЯСАЛИЯ ФОРУМ !!!!!!!

Ама пък и кво ми пука като тук се развиват само теми на някакви абсолютно неграмотни в областта на компютрите хорица ...

преди 7 часа, Азбяхискра написа:

Asus GTX 780 OC

Това е видео карта и не знае какво е биос на дъното. Операционната система чрез драйвер управлява видео картата. потърси драйвер за твоята карта спрямо вида на ос или напиши в какво се състои въпроса?

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 2 часа, nikolela написа:

Това е видео карта и не знае какво е биос на дъното. Операционната система чрез драйвер управлява видео картата. потърси драйвер за твоята карта спрямо вида на ос или напиши в какво се състои въпроса?

Много добре знам какво съм написал мой човек просто съм на светлинни години пред теб ... седнал да ми обяснява какво е драйвър пф ...

Ако някой е вникнал в темата дъното няма изход за монитор затова ми е важно търсих в нета , но незнам какво да напиша явно поне тема , ако може да ми се посочи ...

преди 2 часа, Азбяхискра написа:

Ако някой е вникнал в темата дъното няма изход за монитор

Извинявай, че съм търпелив и на 100 години след теб, но това не ми прилича на usb

8717283J.png

Започни с четене на ръководството на дъното и разбери за какво служи това и как да го използваш.

8717275c.png

И не пиши за в бъдеще, че има видеокарта, която не работи с дъно на което има bios UEFI.

Това не знам дали ще ти оправи кашата.

http://pcworld.bg/21677_kratko_rakovodstvo_za_aktualizirane_i_zashtita_na_biosa&ref=also

преди 6 минути, nikolela написа:

Извинявай, че съм търпелив и на 100 години след теб, но това не ми прилича на usb

8717283J.png

Започни с четене на ръководството на дъното и разбери за какво служи това и как да го използваш.

8717275c.png

И не пиши за в бъдеще, че има видеокарта, която не работи с дъно на което има bios UEFI.

Не е vga това нз какво е немога да вляза в биос в момента ...

преди 7 минути, Азбяхискра написа:

Не е vga това нз какво е немога да вляза в биос в момента ...

Знам, че не можеш. Това е VGA и DVI. А биоса не е за дъното ти, та дори и да вземеш адаптер и да свържеш монитора там, пак няма да влезеш в биоса.

Интересна тема. Автора е технически неграмотен гуру, а помощника се опитва да подобри рекорда на Стефка, но по глупост. 

BIOS (Basic Input and Output System) records hardware parameters of the system in the CMOS on the motherboard. Its major functions include conducting the Power-On Self-Test (POST) during system startup, saving system parameters and loading operating system, etc. BIOS includes a BIOS Setup program that  allows    the    user    to    modify    basic    system    configuration    settings    or    to    activate    certain    system    features.        When    the power is turned off, the battery on the motherboard supplies the necessary power to the CMOS to keep the    configuration    values    in    the    CMOS.
To access the BIOS Setup program, press the <Delete> key during the POST when the power is turned on. To see more advanced BIOS Setup menu options, you can press <Ctrl> + <F1> in the main menu of the BIOS Setup program.
To upgrade the BIOS, use either the GIGABYTE Q-Flash or @BIOS utility. • Q-Flash allows the user to quickly and easily upgrade or back up BIOS without entering the operating system. •  @BIOS is a Windows-based utility that searches and downloads the latest version of BIOS from the Internet and updates the BIOS. For instructions on using the Q-Flash and @BIOS utilities, refer to Chapter 4, "BIOS Update Utilities."
Chapter 2 BIOS Setup
•    Because    BIOS    flashing    is    potentially    risky,    if    you    do    not    encounter    problems    using    the    current    version    of    BIOS,    it    is    recommended    that    you    not    flash    the    BIOS.    To    flash    the    BIOS,    do    it    with    caution.    Inadequate    BIOS    flashing    may    result    in    system    malfunction.    • BIOS will emit a beep code during the POST. Refer to Chapter 5, "Troubleshooting," for the beep codes description. • It is recommended that you not alter the default settings (unless you need to) to prevent system instability or other unexpected results. Inadequately altering the settings may result in system's failure to boot. If this occurs, try to clear the CMOS values and reset the board to default values. (Refer to the "Load Optimized Defaults" section in this chapter or introductions of the battery/ clearing CMOS jumper in Chapter 1 for how to clear the CMOS values.)

Бърз превод на същото през преводачка.

BIOS (Basic Input и Output System) записва хардуерни параметри на системата в ООП на дънната платка. Неговите основни функции включват провеждане на Power-On Self-Test (POST) по време на стартиране на системата, спестяване на системни параметри и зареждане на операционната система и т.н. BIOS включва програма за настройка на BIOS, която позволява на потребителя да променя основните настройки за конфигурация на системата или да се активира определена система Характеристика. Когато устройството е изключено, батерията на дънната платка доставя необходимата мощност на CMOS да запази стойностите на конфигурационните в CMOS.
За да получите достъп до програмата BIOS Setup, натиснете бутона <Изтриване> по време на пост, когато захранването е включено. За да видите по-разширени опции на менюто на BIOS Setup, можете да натиснете <Ctrl> + <F1> в главното меню на програмата BIOS настройка.
За обновяването на BIOS, използвайте или GIGABYTE Q-Flash или @BIOS полезност. • Q-Flash позволява на потребителя бързо и лесно да обновите или резервно копие на BIOS, без да влизат в операционната система. • @BIOS е Windows-базирана програма, която търси и изтегля най-новата версия на BIOS от интернет и актуализира BIOS. За инструкции относно използването на комунални услуги Q-Flash и @BIOS, вижте Глава 4, "BIOS Update Utilities."
Глава 2 BIOS Setup
• Тъй като BIOS мигане е потенциално рискова, ако не възникнат проблеми с помощта на текущата версия на BIOS, се препоръчва да не ти мига на BIOS. За да мига на BIOS, направете го с повишено внимание. Неадекватно BIOS мигане може да доведе до повреда в системата. • BIOS ще издаде код сигнал по време на POST. Отнесете се към Глава 5, "Отстраняване на проблеми", за описанието на кодове на звукови сигнали. • Препоръчително е, че не можете да променя настройките по подразбиране (освен ако не е необходимо) да се предотврати нестабилност на системата или други неочаквани резултати. Неправилно промяна на настройките може да доведе до повреда в системата, за да зареди. Ако това се случи, опитайте да изчистите стойностите CMOS и нулиране на борда на стойности по подразбиране. (Справка в раздела "Load Optimized Defaults" в тази глава или въвеждане на батерията / клирингови CMOS жилетки в Глава 1, за това как да изчистите стойностите CMOS.)

Вади батерията на дъното и търси някакви smos джъмпери за да го нулираш. може и да продължиш да си четеш упътването, пък дано се справиш с неприятния проблем.

преди 4 часа, Азбяхискра написа:

С риск да бъда порицан мога да кажа само БАХТИ МУХЛЯСАЛИЯ ФОРУМ !!!!!!!

Ама пък и кво ми пука като тук се развиват само теми на някакви абсолютно неграмотни в областта на компютрите хорица ...

Аре у лево . . . . .

Нямам спомени да си платил нещо на някого  за да имаш претенции. Никой не ти е длъжен с нищо.

Не ми се чете цялото упътване по рековъри на биос. Вариант има с вадене на батерията ако са въведени стойности извън правилните параметри и не пали. Друг вариант е рестарт и F9

преди 52 минути, nikolela написа:

Биоса си работи с друга карта проблема е в моята ...

преди 33 минути, XECUTIONER написа:

Интересна тема. Автора е технически неграмотен гуру, а помощника се опитва да подобри рекорда на Стефка, но по глупост. 

Мн съм си грамотен и ако от нвидиа имаше официален ъпдейт с поддръжка на uefi или от асус нз за другите 780ки нямаше да водим този разговор

https://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?model=GTX+780&memSize=3072&page=2

Не ...

преди 1 час, nikolela написа:

Стига с този биос на картата. Опитай да си върнеш оригиналния биос. Чети тук.

http://www.computers.bg/trikove_za_vyzstanovqvane_na_sistemniq_bios.html

Абе ти тъп ли си ... във всеки официален сайт на производител на дънни платки има версии на биоса хората пускат ъпдейти примерно както моята платка е стар модел , но от гигабайт са си направили труда да пуснат uefi , но с картата явно нещата не стоят така ... най ми е лесно да върна стария нали аз съм го надградил до uefi даже е по-сложно от това просто да сложиш по-нова версия на тоя дървения понеже uefi-то е по-голям като обем и имаше нещо допълнително да се прави забравих какво точно , че мина време от тогава , но не ставаше директно през q-flash ли кво беше там ... като нямаш решение на проблемчето стига си писал глупости мн ясно , че като няма ъпдейт на биоса на картата да поддържа uefi-то ще се принудя да върна този на дъното ...

преди 1 час, Азбяхискра написа:

че като няма ъпдейт на биоса на картата да поддържа uefi-то

Обясниха ти многократно, че биос има само дънната платка, всичко останало се управлява/настройва от драйвери/фърмуер

преди 42 минути, hayduk22 написа:

Обясниха ти многократно, че биос има само дънната платка, всичко останало се управлява/настройва от драйвери/фърмуер

gpuz_oc.gif

Това на петия ред от горе на долу сигурно е версията на биоса на дъното , Вие за ati i nvflash да сте чували случайно .......

преди 1 час, Азбяхискра написа:

Това на петия ред от горе на долу сигурно е версията на биоса на дъното , Вие за ati i nvflash да сте чували случайно .......

А във твоя биос или в сайта, който беше дал с много биоси за карти, де пише за кой биос на дъното е предвиден - AMI, UEFI,  bios?

Тези неща не помня от кога ми стоят на HDD ама скоро ми се наложи да си припомням, че съвсем забравих как ставаше флашването. http://prikachi.com/images.php?images/927/8717927D.png

Що не напишеш как точно флашна биоса на дъното, коя версия  си сложил и какво се случва с компютъра като го включиш? Може и някой все пак да пренебрегне острото ти писане и да ти помогне.

преди 10 минути, nikolela написа:

А във твоя биос или в сайта, който беше дал с много биоси за карти, де пише за кой биос на дъното е предвиден - AMI, UEFI,  bios?

Тези неща не помня от кога ми стоят на HDD ама скоро ми се наложи да си припомням, че съвсем забравих как ставаше флашването. http://prikachi.com/images.php?images/927/8717927D.png

Що не напишеш как точно флашна биоса на дъното, коя версия  си сложил и какво се случва с компютъра като го включиш? Може и някой все пак да пренебрегне острото ти писане и да ти помогне.

Ако си направиш труда да отвориш сайта на гигабайт и намериш модела на дъното ще видиш , че има само една версия uefi - последната ... сега съм на работа и пиша от телефона ...

Ето:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3863#bios

Всичко е 6 и работи с карта , която поддържа uefi проблематиката в моя случай е , че за gtx 780 няма кой да пусне ъпдейт на биоса с поддръжка на uefi или ако има аз немога да го намеря в необятното интернет пространство ...

преди 3 часа, Азбяхискра написа:

Всичко е 6 и работи с карта , която поддържа uefi проблематиката в моя случай е , че за gtx 780 няма кой да пусне ъпдейт на биоса с поддръжка на uefi или ако има аз немога да го намеря в необятното интернет пространство ...

Máquina de pruebas:
Intel Core i7-3770K @stock
Kingston Predator 2x4GB 2133 MHz
NVIDIA GTX 780 @stock
GIGABYTE Z77X-UP7

Пише го в описанието под клипа в тубата. Клипа е качен 2013г. Познай дъното с какъв биос е - UEFI и как през 2013г картата си работи с биоса на въпросното дъно?

При обновяването на биоса до UEFI , някой имат проблеми с PCI слота.

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=7410.240

Ако не спазиш тези стъпки написани в сайта на Gigabyte

1. UEFI BIOS
    (When updating from legacy to UEFI, use only the utility attached to your BIOS file)

(Note) Some GIGABYTE utilities are not supported under UEFI BIOS architecture. Please remove Smart6, Dynamic Energy Saver, Smart TPM, and Touch BIOS utilities before updating the BIOS.

Се налага да се върнеш към предходния биос и да опиташ отново, но този път да спазиш условието. И все пак, не си написал какво и има на картата, та те кара да мислиш, че не поддържа биоса на дъното. Явно нещо не работи, а аз очаквам да разбера какво не е на ред, написано в две изречения. Имам и други въпроси. Каква е операционната система и на картата има ли друго свързано, освен монитора и ако да остави само монитора към картата.

преди 2 минути, nikolela написа:

Máquina de pruebas:
Intel Core i7-3770K @stock
Kingston Predator 2x4GB 2133 MHz
NVIDIA GTX 780 @stock
GIGABYTE Z77X-UP7

Пише го в описанието под клипа в тубата. Клипа е качен 2013г. Познай дъното с какъв биос е - UEFI

При обновяването на биоса до UEFI , някой имат проблеми с PCI слота.

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=7410.240

Ако не спазиш тези стъпки написани в сайта на Gigabyte

1. UEFI BIOS
    (When updating from legacy to UEFI, use only the utility attached to your BIOS file)

(Note) Some GIGABYTE utilities are not supported under UEFI BIOS architecture. Please remove Smart6, Dynamic Energy Saver, Smart TPM, and Touch BIOS utilities before updating the BIOS.

Се налага да се върнеш към предходния биос и да опиташ отново, но този път да спазиш условието. И все пак, не си написал какво и има на картата, та те кара да мислиш, че не поддържа биоса на дъното. Явно нещо не работи, а аз очаквам да разбера какво не е на ред, написано в две изречения. Имам и други въпроси. Каква е операционната система и на картата има ли друго свързано, освен монитора и ако да остави само монитора към картата.

Какво да е това другото , в интерес на истината ще мога да я пробвам на b85 killer и ако там не тръгне ще я мисля ...

За мен проблема е картата не мисля да връщам нищо и без това се продават 

Аз съм с GTX 770 и дъно GA-Z170X-Gaming 7-EU и всичко си бачка на 6. Интересно ми е, каква ще е тая GTX 780, която ще се "опъва" на UEFI? Според мен нещо се е омазало при флашването. Гигабайт имат дуал биос - върни стария и опитай пак.

преди 21 минути, Agentpat™ написа:

Аз съм с GTX 770 и дъно GA-Z170X-Gaming 7-EU и всичко си бачка на 6. Интересно ми е, каква ще е тая GTX 780, която ще се "опъва" на UEFI? Според мен нещо се е омазало при флашването. Гигабайт имат дуал биос - върни стария и опитай пак.

https://www.techpowerup.com/vgabios/140877/asus-gtx780-3072-130620.html

На тая 770ка за какво й е скайлейк мале мале омазало се било с др карта що вс работи , някой адекватен няма ли да пише ...

преди 9 минути, Азбяхискра написа:

https://www.techpowerup.com/vgabios/140877/asus-gtx780-3072-130620.html

На тая 770ка за какво й е скайлейк мале мале , някой адекватен няма ли да пише ...

Омазало се било с др карта що вс работи

Ти не ми давай наклон кое за какво ми е, защото аз не съм търпелив като колегата nikolela и бърже, бърже ще те пратя на...

Сливи ли имаше в устата да кажеш, че с друга карта всичко е наред? Не стига, че търси помощ, ами и нагъл!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.