Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Напускане на ПТП

Featured Replies

Здравейте,

Преди 2 седмици спуках гума при удар в бордюр (при дрифт), загубих контрол върху колата, отнесох един пътен знак и се озовах в полето (извън града). Беше рано сутрин, нямаше никакви участници на пътя, а личния ми телефон беше вкъщи. Върнах се пеша до селото, където бях прекарал нощта, помолих да ми поръчат такси, прибрах се вкъщи и подадох сигнал на 112, и се обадих на застрахователите си.

Цял ден не получих обаждане от КАТ, но следобяд разбрах, че са звънели на семейството ми, което ми се стори странно, тъй като очевидно 112 имат номера ми, нали все пак пуснах сигнал!?

Веднага отидох в КАТ, където ме чакаше акт за:

1. Несъобразена скорост;

2. Напускане от ПТП и неподаване на сигнал на 112;

Разписах двата акта, тъй като реално не знаех какво повече мога да направя. Пътния полицай беше приятелски настроен и ме посъветва да звънна на 112 пред него, тъй като те правили справка и такъв сигнал не бил подаван (явно от 112 на КАТ). Звъннах и за късмета беше същият служител от сутринта. Той потвърди на полицая, но тъй като акта вече бил разписан ме посъветва да пусна писмено възражение - така и направих.

Общо взето - пълен резил, адвоката ми чак започна да се смее, когато му разказах. Аз бях в е*ати шока от тази ситуация, а сега ме обвиняват, че не съм подал сигнал и едва ли не съм бягал от ПТП-то. Какво трябваше да правя в 6ч. сутринта, бях по тениска, единия прозорец строшен, и в същото време съм в паника, заради колата - исках да съобщя на застрахователите.

Та, м*йната му на всичко, жив и здрав съм, и глобите ще си платя (за ПТП-то и за знака), но ми е притеснено - за колко време могат да ми вземат книжката? На места чета между 1 и 6 месеца. Адвоката ми каза да не се притеснявам, защото сме щели да обжалваме решението в съда, но не знам, с тея съдилища сигурно пак ще отиде от 1 до 6 месеца.

• Автор
преди 17 минути, Емил Костов написа:

Проблема е , че си подписал. 

По принцип ги питах, казаха ми, че няма никакво значение, затова бил този 3 дневен срок за пускане на възражение. Щели дори да ми пратят отговор на възражението (отново писмено), но все още го чакам.

Току що, minimateco написа:

По принцип ги питах, казаха ми, че няма никакво значение, затова бил този 3 дневен срок за пускане на възражение. Щели дори да ми пратят отговор на възражението (отново писмено), но все още го чакам.

Е как така да няма значение. Подписваш се, че си виновен. Естествено, че има и то голямо значение. Друг път да си питаш адвоката преди да правиш такива неща. Не, че сега няма да може да докажеш, че си прав, но ще има едно въртене и ходене по мъките. Ако не беше подписал можеше даже да съдиш и полицая, защото те кара да подписваш невярна информация.

преди 35 минути, Емил Костов написа:

Ако не беше подписал можеше даже да съдиш и полицая, защото те кара да подписваш невярна информация.

Той и сега може. Все пак е накаран от служителя да подпише невярното съдържание на акта.

Ако не беше подписан, върви доказвай, че го е карал да подписва не вярното съдържание.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Аз на възражението дори написах, че не искам да внасям вина на полицая, тъй като друг му каза, че не съм подавал сигнал. А и реално може и наистина сигнал да не е постъпвал в КАТ - просто 112 да не са им съобщили. Станало е някакво разминаване, просто се надявам да разберат, че относно това нямам вина. А това за 1 до 6 месеца вярно ли е? Има ли го изрично написано в закона?

Е браво на теб! Хем си подписал невярното съдържание, хем прощаваш и на полицая дето те е излъгал. Сега ще си понесеш наказанието. Не ми се сърди, нищо лично естествено, но това е хлапашка грешка.

Преди 2 седмици спуках гума при удар в бордюр (при дрифт), загубих контрол върху колата, отнесох един пътен знак и се озовах в полето (извън града). Беше рано сутрин, нямаше никакви участници на пътя

Да не казвам колко нарушения си направил само в това малко изречение , Дрифт на път , не на писта ? Дори да е нямало други участници в движението на пътното платно нямаш право да се държиш все едно си на писта.С малко си се разминал бих казал аз.

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Е браво на теб! Хем си подписал невярното съдържание, хем прощаваш и на полицая дето те е излъгал. Сега ще си понесеш наказанието. Не ми се сърди, нищо лично естествено, но това е хлапашка грешка.

А, ще ги съдя, въобще не ми е проблем, просто не искам да се стига дотам, при положение, че имах единствено добри намерения.

Току що, Azhen написа:

Преди 2 седмици спуках гума при удар в бордюр (при дрифт), загубих контрол върху колата, отнесох един пътен знак и се озовах в полето (извън града). Беше рано сутрин, нямаше никакви участници на пътя

Да не казвам колко нарушения си направил само в това малко изречение , Дрифт на път , не на писта ? Дори да е нямало други участници в движението на пътното платно нямаш право да се държиш все едно си на писта.С малко си се разминал бих казал аз.

Да, с малко се разминах, както казах - жив и здрав съм. Иначе съм наясно със ситуацията път/писта, но все пак благодаря за обобщението.

Малко ти е. Аман от олигофрени по шосетата. Следващия път вместо знак да случиш нещо нечупливо. Примерно бетонна стена. Трябваше ли да увредиш и друг участник в движението (не дай боже летално) за да се сетиш какво са те учили в шофьорския курс?

преди 8 минути, Филипов написа:

Малко ти е. Аман от олигофрени по шосетата. Следващия път вместо знак да случиш нещо нечупливо. Примерно бетонна стена. Трябваше ли да увредиш и друг участник в движението (не дай боже летално) за да се сетиш какво са те учили в шофьорския курс?

Такива типове 2 пътя щяха да ме блъснат на пешеходна пътека .... правят дрифтове в града ... още по лошото е че имаше патрулка точно на 200 метра от случката и онея ни лук яли ни лук мирисали дори сирените не си пуснаха... 

• Автор

Никога не съм правил дрифтове в града, да не говорим близо до бетонни стени.. ама както и да е, не ми се влиза в спорове честно казано.

Много глупава постъпка. Ако беше си тръгнал с колата, нямаше сега да плащаш глоби. За кумова срама можеше надвечер да отидеш и да оправиш пътният знак.

преди 21 минути, minimateco написа:

Никога не съм правил дрифтове в града, да не говорим близо до бетонни стени.. ама както и да е, не ми се влиза в спорове честно казано.

Не се ядосвай на колегите. Нормално е да реагират така. Важното е ти от тук нататък да разбереш, че колите не се управляват както показват на филма "Бързи и яростни" и съответно ако нещо не ти е ясно или те притеснява да питаш преди това. Иначе сам виждаш какво става. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.