Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при избор на нова ОС

Featured Replies

На месец. Но пък сегашните Windows-и са много по-ремонтируеми.

• Отговори 58
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
Току що, ExaFlop написа:

Но пък сегашните Windows-и са много по-ремонтируеми.

Кой ти го каза това?

Хе, не ставай нагъл! Бялата мечка от Сибирь.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Хе, не ставай нагъл! Бялата мечка от Сибирь.

Аз нагъл? Ще кажеш, че всеки ден не ги ремонтирам. Има едно нещо - т.нар Startup Repair - в 99% от случаите никаква работа не върши, ама все се бута да се пуска.
п.п Само не разбрах на тоя PentiumD как му качи WindowsXP+ да работи добре, че и съвети даваш за 8+ :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 часа, simtech написа:

Ще кажеш, че всеки ден не ги ремонтирам.

Явно толко си моеш. Лошо няма.

преди 3 часа, simtech написа:

п.п Само не разбрах на тоя PentiumD как му качи WindowsXP+ да работи добре, че и съвети даваш за 8+ :D

Който го може, го може. Нещо искаш да ти се отчитам ли?

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Явно толко си моеш. Лошо няма. Който го може, го може. Нещо искаш да ти се отчитам ли?

Не, не толкова си мога, просто съумяват с всевеликите си тъпизми да се омазват постоянно. Не си мисли, че като си научил 3 команди на повер шел, значи си станал jtag майстор или познаваш в дълбочна Windows. Защото аз примерно съм подкарвал мрежова инсталация с дискетка. Факт е, че прогресивно по-зле стават нещата. Ако на ниво ядро има положителни промени, на потребителски интерфейс единственото хубаво нещо, което направиха е UAC. Така и не можах да схвана защо ми е Command, PowerShell, че сега и интеграция на Linux команди чрез апликейшън лейър.
И не, не се сменят на 1-2 години OS. И не, като си имал проблем с ACPI на компютър, да беше го разрешил, а не аматьорски да действаш като удариш формат и сложиш другата боза. С цялото ми уважение, това не е начина.
п.п Дори новият eventvwr е много много бавен и се налага да използвам други изгледи и приложения - глпости.

преди 5 минути, simtech написа:

п.п Дори новият eventvwr е много много бавен и се налага да използвам други изгледи и приложения - глпости.

Колко бавен точно?

преди 4 минути, XECUTIONER написа:

Колко бавен точно?

Достатъчно бавно отваря логовете, за да ползвам по-старата версия, като си направя custom MMC. Това да отваря по 5-6 секунди един елементарен лог е лудост, още повече че навигацията е под всякаква критика. И нямаш възможност да чистиш логовете от интерфейса му на куп. Ето това много хора не го знаят, но...
I14598897001197831_1.jpg

преди 8 минути, simtech написа:

Достатъчно бавно отваря логовете, за да ползвам по-старата версия, като си направя custom MMC. Това да отваря по 5-6 секунди един елементарен лог е лудост, още повече че навигацията е под всякаква критика. И нямаш възможност да чистиш логовете от интерфейса му на куп. Ето това много хора не го знаят, но...
I14598897001197831_1.jpg

Хе-хе, Симтек, не се излагай. Много ми се спи да ти обяснявам какви глупости си написал. 

Лека нощ!

преди 1 минута, XECUTIONER написа:

Много ми се спи да ти обяснявам какви глупости си написал. 

:tongue2: Истина ти казвам. Хайде пробвай да изтриеш сичкото лог лесно от новият eventvwr. Освен това виж как ти зарежда тоя, който ти дадох(ако знаеш как да си го извадиш) сравнено с тоя, който е основният в W7 в момента.

преди 2 минути, simtech написа:

:tongue2: Истина ти казвам. Хайде пробвай да изтриеш сичкото лог лесно от новият eventvwr. Освен това виж как ти зарежда тоя, който ти дадох(ако знаеш как да си го извадиш) сравнено с тоя, който е основният в W7 в момента.

Нямаше ли външни инструменти за това?:P

Баси сложнотиите като можеш в PowerShell да изпълниш едно редче:

wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"}

и си готов - сичкото ивенти - в коша. Упс - затрито.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ще кажа 7 :D

Но тъй като автора има инсталиран 8.1, ще си променя позицията  към 8.1. След още няколко месеца 10 може да надмине 7,8 и 8.1.Стига разбирасе Микрософт да си свършат работата както си я свършиха със XP и 7.

Ахахаха Симтеч?

Да не би да копнееш и за windows 3? Windows 1?

преди 2 минути, ExaFlop написа:

3.11 for workgroup

Имам спомени в гимназията с това чудо на миналият век :D

Госпожата ми по информатика твърдеше че не мога да заредя в телефон операционна система Windows 3.1. Един дос емулатор и тадам, вървеше си под симбиана ми. Физиономията и бе безценна :D

• Автор

Благодаря на всички за помощта и отделеното време. На бързо сложих една нова 8.1 ентърпрайс ,от която си бях доволен и с тази ОС ще карам ,докато не стане пак някой гаф предполагам ха ха ха.

Лично за мен 7 -цата е по-лесно използваема дори от пълни лаици ,user frendly ако може да се нарече така :)

А който иска Classic Event Viewer

отваря cmd като админ и изпълнява:

regsvr32 els.dll

Сега стартира mmc натиска Ctrl+M, в ляво кликва на Classic Event Viewer и кликва бутон Add

Add-or-Remove-Snap-Ins.png.pagespeed.ce.

Вече ще изглежда така:
Classic-Event-Viewer-600x304.png.pagespe

преди 20 часа, ExaFlop написа:

Баси сложнотиите като можеш в PowerShell да изпълниш едно редче:

wevtutil el | Foreach-Object {wevtutil cl "$_"}

и си готов - сичкото ивенти - в коша. Упс - затрито.

Да те видим в Windows2000 от къде ще го извадиш тоя PowerShell. Това е най-върлото зло в Windows. Всеки Windows над 2000 не заслужава уважение. Това са бози. И това че се оливате с вашите истории с Windows 8, 10 и нанайси, не означава че всички ползваме такива  бози.

преди 20 часа, дръндю написа:

а ако искаш да триеш всичко просто кликаш десния бутон върху приложенията(aplication  и избираш изтриване

Не навсякъде важи това. Остава с пълна сила аргументът, че много бавно се работи с новият eventwvr.

преди 4 часа, ExaFlop написа:

А който иска Classic Event Viewer

Добре, че ми каза - аз не знаех.

Да те видим в Windows2000 от къде ще го извадиш тоя PowerShell. Това е най-върлото зло в Windows. Всеки Windows над 2000 не заслужава уважение. Това са бози. И това че се оливате с вашите истории с Windows 8, 10 и нанайси, не означава че всички ползваме такива  бози.

Ти още с парен автомобил и газена ламБа ли си?

Добре, че ми каза - аз не знаех.

Че кой те брои теб? Освен ако не се асоциираш с цялото калдейтско войнство...

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Ти още с парен автомобил и газена ламБа ли си?

Не, не съм с газена лампа, но колелото например е изобретение бая старо, което се използва и днес. А напредъкът не може да е самоцел и да се води по тенденция прищявка на некому. Никога не съм си давал зор ни най-малко да уча Powershell, след като имам COMMAND.

Току що, дръндю написа:

прощавай, че те питам, това чудо ...ъ-ъ-ъ... на какъв компютър работиш с него
щото за първи път ми се случва някой да казва, че работи бавно

Работя на него с Процесор- 8080, честота на процесора - 1 000 000 Hz, памет- 65к, флопи- 5,25",
А иначе - 3G DDR3, C2D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.