Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет доставчик

Featured Replies

преди 36 минути, * СТЕФАН * написа:

Сега вече не зная как точно стоят нещата, но едно време понеже сме правили на 3 града само наемахме готова линия от БТК .Говоря до 2005 година.

Еми аз имам предвид малко след това 2006-7-8 година. Изградена оптика - над 15 км ... Само че - не ти дават да копаеш където искаш - ползваш шахтите и трасето (тръбите) където има на БТК. После - по схемата. Мога да ти кажа и място, имена ... 

Алоъъъм къде се отплеснахте? Да правите разлика между сателитен и безжичен интернет? Не били компютри ами компоти . .  . А питащият, дето уж питал за приятел никакъв го няма.

преди 8 минути, Филипов написа:

Алоъъъм къде се отплеснахте? Да правите разлика между сателитен и безжичен интернет? Не били компютри ами компоти . .  . А питащият, дето уж питал за приятел никакъв го няма.

Аз говоря за САТЕЛИТЕН интернет. Директно от спътник! Питащият е написал, че за него се интересуват.

Снимка004.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 19 часа, Филипов написа:

Няма да стане тая работа. И да пере пари, има по-малко главоболни начини. Гарантирам ти че поне 2 години ще е на минус.

Разстояние между абонатите?

Това за жична мрежа.Нали разбираш че ако за всеки абонат трябва поне 100 метра кабел + свич. А ако е оптика? А ако удари мълния и всичко поизгори? Мине някой и скъса жиците? А ако трябва да прави подземна мрежа?

За безжичка - колко и какви крайни устройства? Абонатите ще ги купуват ли? Една безжична точка колко абоната и в какъв радиус ще обслужва? Как ще идва нета до нея и как ще се захранва?

Кой кадърен админ ще се хване за малко пари? Екип, техници. поддръжка?

Кабелна телевизия има ли в селото?

Мисля че имало кабелна телевизия.

Съжалявам за отсъствието,но бях на работа.

Този приятел е прегледал темата която съм пуснал прочел е за какво става на въпрос,и за сега според коментарите които са написани се е отказал,щял да инвестира парите в нещо друго.Извинявам се за отсъствието отново.

Инвестицията ще се избие, особено в такива малки села, когато операторите не са много, даже в повечето случаи е само един. Ще е на печалба само, ако направи всичко бавно, внимателно и старателно. Трябва да е търпелив и подготвен за загуби в първите месеци. Ако мисли да качи три кабела и два рутера по някой електрически стълб и да стане "интернет доставчик" няма да стане.

преди 12 часа, * СТЕФАН * написа:

Аз говоря за САТЕЛИТЕН интернет. Директно от спътник! Питащият е написал, че за него се интересуват.

Ами не позна

преди 23 часа, SearchOfSunrise написа:

предоставя безжичен интернет в дадено село

Сателитния интернет е скъп и не става. Може би само за резервен ако падне оптика. И пак е по-добре да мине с релейка - може и 40-50- км да прехвърли в зависимост от терена. Защо ли - чисто физичеки е с голям ping и не става за гейминг. А и основният трафик е bg пиъринг и няма защо да минава през сателита. Оптики има навсякъде.

Сметката би излязла ако самият той разбира и си администрира сървъра и евентуално да търчи с братовчеда по повреди и ограмотяване на потребителите. При това жена му да е касиерка и обслужва телефона за повреди.

Ужким не съм малък град и знам какви кални номера прави по-големият доставчик за да съсипе бизнеса и конкуренцията на по-малкия. И то за няколкостотин абоната.

Та неслучайно попитах за кабелна. Да не се окаже изведнъж че примерно близалките са ги изкупили и са вкарали оферта за 10 лв интернет и кабелна. Което е много странно как става след като слагат на абоната модем за 85 лв и рутер за към 30.. Как ще има и адекватно обслужване, реакжия на повреди и съответно съдържание. Да си мислят държавните органи как се продава на под себестойност. И кредитиращите ги банки. А с подобни "промоции" се съсипват всички останали.

Поне добре че се е замислил. Като има село, да инвестира в манджа. Хората може и да нямат пари за нищо. но трябва да ядат.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Познал, непознал, даже и снимка съм ти качил, какво иска да прави!!!! Аз чета от първия до последния пост. А ти?

преди 17 часа, jhoro написа:

Еми аз имам предвид малко след това 2006-7-8 година. Изградена оптика - над 15 км ... Само че - не ти дават да копаеш където искаш - ползваш шахтите и трасето (тръбите) където има на БТК. После - по схемата. Мога да ти кажа и място, имена ... 

Нормално да не ти дават да копаеш където искаш. И да, ползваш тръбите и шахтите, вече с надзор, СОТ и договор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.