Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Blizoo ?

Featured Replies

Здравейте искам да ви попитам близоо какъв Ip адрес използват за рутерите си статичен или динамичен и как им е интернета ?

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

Зле.

• Автор
Току що, niki292002 написа:

Зле.

Ееее... мерси... 

Доволен съм от blizoo преди години имах проблеми с тях но с едно телефонно обаждане спряха до днес днешен проблемите ;) До колкото за IP адреса е статичен (за рутер е различно)

При мен интернета е супер, но IP-то е динамично. Преди няколко години ми беше статично, обаче минаха на PPPoE връзка и от тогава ми е динамично. 

Зависи как се приема... При някои е статичен IP адреса, а при други динамичен. Като цяло при много клиенти имат доста проблеми. И в повечето случаи не могат да ги решат. Скоростите и много често не отговарят и на описаните (то не може никога да е точно толкова), както и upload скоростта като цяло също е ниска. Международната е още по-зле.

преди 19 минути, Daylight Dancer написа:

Само едно ще кажа - плащаме за 100 мегабива а такива се виждат само и единствено през крив макарон. 2-3MB/s и това е.

и аз съм на 100 мегабита .... само ще уточня, че измерването е през Wi-Fi ...

Untitled.png

преди 22 минути, jgj написа:

и аз съм на 100 мегабита .... само ще уточня, че измерването е през Wi-Fi ...

Untitled.png

А Upload-а гледаш ли ? Също, ще направиш ли тест към чужбина ?

преди 4 минути, niki292002 написа:

А Upload-а гледаш ли ? Също, ще направиш ли тест към чужбина ?

Upload-а е ясен ... Не съм голям фен на blizoo, не работя и за тях, но не можеш да кажеш на бялото черно ... ето и чужбина към Liverpool

това го постигнах, като виках няколко пъти техниците, които провериха и подмениха сплитери, суичове и т.н. ... това беше преди 2 години. сега не ми харесва телевизията им, но дано интеграцията с mtel да стане по-бързо ...

2.png

Аз съм на Близу вече 9-та година. Интернета им е добър. IP адрес им е динамичен. Вече ако искаш статичен трябва да се уговориш с тях.

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Аз съм на Близу вече 9-та година. Интернета им е добър. IP адрес им е динамичен. Вече ако искаш статичен трябва да се уговориш с тях.

На места е горе долу добре, но знам, че автора ще го използва за сървър. (за игри) При игрите му трябва и добър Upload.

Аз съм в Плевен. Ползвал съм им услугите на 3 адреса и нямам оплакване. На Docsis технологията съм в момента. Да, Upload скоростта ми е по-ниска. На 100 мегабита download имам 10 мегабита upload. В момента обаче се пускат оптики из целия Плевен, така че вероятно и това ще се промени.  Ако постващия е от Враца нека да разбере какви и колко доставчика могат да му осигурят интернет свързаност до адреса и вече да избира. може да ги постне тук и да чака други, които са от Враца да изкажат мнение.

Тази оптика с нищо няма да ти промени Upload скоростта. В случая ограничението не е от интерфейса/технологията, която използват за предоставяне на услугата, а до ограничение от системите им. На blizoo за по-голямата част от клиентите, upload скоростта е ниска и такава ще остане, независимо през какъв интерфейс приемат услугата.

преди 1 час, Blue Ray написа:

Тази оптика с нищо няма да ти промени Upload скоростта. В случая ограничението не е от интерфейса/технологията, която използват за предоставяне на услугата, а до ограничение от системите им. На blizoo за по-голямата част от клиентите, upload скоростта е ниска и такава ще остане, независимо през какъв интерфейс приемат услугата.

Може и така да е. Ще поживеем и ще видим. Лично мен така нещата ме устройват. Вероятно за stream, upload или sever Близу няма да е препоръчания ISP.

За нуждите на автора на темата, редно е да търси оператор със симетрични скорости, т.е. скоростта на сваляне, да е доста близка до скоростта на качване. Както и скорости, които отговарят на останалите му нужди. Много важна е и скоростта към международни сървъри. 

Я да прегледа първо тази тема http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/266512-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0 за първоначално ориентиране защото много неща не са му ясни.

• Автор

Добре а като е динамичен Ип означава ли, че всички портове са отворени и не трябва да се отварят или ?

Не. Освен това при всяко рестартиране на системата, или по определен от доставчика интервал, IP адреса ще се сменя. Много ми е интересно какъв сървър ще правиш с такъв IP адрес.

преди 11 часа, Devastation написа:

Добре а като е динамичен Ип означава ли, че всички портове са отворени и не трябва да се отварят или ?

Едното няма нищо общо с другото. Отварянето на портовете е настройка в самото устройство ( рутер, модем), а IP адреса за да е статичен е настройка в самия ти профил от ISP.

• Автор
преди 20 часа, Blue Ray написа:

Не. Освен това при всяко рестартиране на системата, или по определен от доставчика интервал, IP адреса ще се сменя. Много ми е интересно какъв сървър ще правиш с такъв IP адрес.

Има един сайт no-ip.org ще задам там сайта си като и имат една програмка всеки път рефрешва сайта с ип то така, че няма да има проблем и преди съм го пробвал.

Не разбра ли че няма да стане? Използваната технология от тия (DOCSIS), както и ADSL на БТК означават силно несиметричен канал по дефиниция. Иначе казано мижав upload. Който ти трябва ако ще правиш сървър. Дали е статично IP е отделен въпрос.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
преди 5 часа, Филипов написа:

Не разбра ли че няма да стане? Използваната технология от тия (DOCSIS), както и ADSL на БТК означават силно несиметричен канал по дефиниция. Иначе казано мижав upload. Който ти трябва ако ще правиш сървър. Дали е статично IP е отделен въпрос.

:no-no:

преди 3 часа, Devastation написа:

:no-no:

За да имаш хубав сървър, ти трябва и силен Upload. Защото, като играчите ти влизат в сървъра, те теглят, не ти.

П.П. Много силно се съмнявам в уменията ти изброени графа "Интереси".

Да не са изчезнали всички оператори в твоя град, че толкова държиш на тези Blizoo? Разбери, че интернет връзката им е подходяща само за сърфиране в интернет и изтегляне на файлове. Ако ще правиш сървър, сийдваш торент или друго занимание, което изисква добър upload, забрави за този доставчик. Както вече разбра, IP адресите са динамични. Проблеми при тях има в изобилие, на фона на всички останали минуси. Технологията е стара като цяло. Има и голяма загуба на пакети. Не ми се мисли, какво ще правиш, ако в бъдеще решиш да гледаш IP телевизия, да слушаш онлайн радио или да правиш нещо подобно с тези големи загуби. Просто доставчика не е добър. За елементарните нужди на домашния потребител - става. Но не и за повече. 

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.