Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Раздумки без одумки

Featured Replies

преди 4 минути, topkek написа:

И трите снимки са правени в индийската част на Хималайте - първата е от теснолинейката, която се движи там; втората и третата са правени в Шимла.

Много е яко

• Отговори 12,2k
  • Прегледи 365,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, haidukpikaso написа:

страхотни снимки :)

ти будист ли си

:rolleyes:

Благодаря! Тепърва има да сортирам снимки от Хималайте - от по-високите части.
И не, не съм будист. Не ми допада идеята за желанието на будистите. 
Относно духовете - по-скоро бих станал некромансър, отколкото будист, за да мога да разговарям с умрелите. Със сигурност може да се научат доста интересни неща от тях!

Редактирано от topkek (преглед на промените)

преди 1 час, topkek написа:

Тъй като съм нов, казах нещо за себе си. Показах тоест.

Моите искрени почитания за снимките! За мен са изкуство.

преди 3 минути, мо_хи_ни написа:

Моите искрени почитания за снимките! За мен са изкуство.

Радвам се, че ти харесват. Стремя се да са изкуство, а не щрак тук - щрак там.
То фотографията е изкуство за мързеливи художници, ако питаш мен. :D

преди 26 минути, jhoro написа:

Не  - изобщо не вярвам.

Всички духове, с които съм се срещал до момента, много лъжат. Затова не им вярвам.

мчи такъв ти късмета бе Жорка - попадал си на лъжливи духове

:lol6:

14117883_10206977304738709_6840577977936565711_n.jpg?oh=ae3964b5b3ebb4100b16723c461294ad&oe=584F536A
14102861_10206977305578730_1379967724570927001_o.jpg
14066308_10206977306458752_2862994503381

Найс, найс :ohmy:

преди 26 минути, topkek написа:

Благодаря! Тепърва има да сортирам снимки от Хималайте - от по-високите части.
Относно духовете - по-скоро бих станал некромансър, отколкото будист, за да мога да разговарям с умрелите. Със сигурност може да се научат доста интересни неща от тях!

много много интересни неща - обаче нали знаеш че не им дават да казват

:hush:

То и на мен много неща не ми дават да правя, но аз пак ги правя. Бунтари и анархисти винаги ще има - а сред мъртвите те са най-много. Punk's not dead

преди 28 минути, topkek написа:

Тепърва има да сортирам снимки от Хималайте - от по-високите части.

Какво те доведе в тези части на света? Алпинизъм?

очарована съм от представянето ти 

Жоре. Къде си ? Никакъв те няма тези дни ...

Ей тъй кат ме натъжиш...

преди 2 минути, мо_хи_ни написа:

Какво те доведе в тези части на света? Алпинизъм?

Ами не точно. Бях в Индия за седем месеца на специализация един вид и последният щат, който посетих, беше Химачал Прадеш - сиреч Хималайте. На алпинизъм не се наех, тъй като бях с гадже, което не можеше да се справи с такива начинания. Като цяло... по-добре да бях тръгнал сам, а не с гадже. хаха! Но все пак Хималайте са страхотно място, дори и да не се хванеш да ходиш на поход. 

преди 35 минути, topkek написа:

И кой те учи на тия работи ? Самоук ли си ?

преди 4 минути, Лин написа:

очарована съм от представянето ти 

Ей тъй кат ме натъжиш...

Тук съм, тук съм - недей тъгува. Малко по рядко влизам, щото имам ангажименти, ама като вляза - чета всичко.

преди 4 минути, Лин написа:

Прави добро някъде. Добрите хора често са доста заети.

преди 1 минута, Julius Decimus написа:

И кой те учи на тия работи ? Самоук ли си ?

Не точно самоук - уча индийска филология в СУ. Но тъй като съм може би най-ужасният ученик на тоя свят, може да се каже, че съм и самоук.

току-що, jhoro написа:

Тук съм, тук съм - недей тъгува. Малко по рядко влизам, щото имам ангажименти, ама като вляза - чета всичко.

а така

да знам

че се притесних вече 

:* 

преди 1 минута, мо_хи_ни написа:

Прави добро някъде. Добрите хора често са доста заети.

А лошите?

преди 5 минути, topkek написа:

Не точно самоук - уча индийска филология в СУ. Но тъй като съм може би най-ужасният ученик на тоя свят, може да се каже, че съм и самоук.

Индийска филология? Конституцията на Индия не предоставя статут само на един официален индийски език?

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Официалният език в Индия всъщност е Английски. И Хинди - но той е изкуствен език, създаден от англичаните преди разделянето на Индия и Пакистан - хинди за Индия, урду за Пакистан - за да има ясно разделение между двете в посока хиндуисти/мюсюлмани, тъй като хиндито се пише на деванагари (писмеността, на която се пиша санскрит), а урдуто се пише на арабица (мееега големият дерт!)

преди 5 минути, Лин написа:

А лошите?

пишат постинги :P

току-що, topkek написа:

Официалният език в Индия всъщност е Английски. И Хинди - но той е изкуствен език, създаден от англичаните преди разделянето на Индия и Пакистан - хинди за Индия, урду за Пакистан - за да има ясно разделение между двете в посока хиндуисти/мюсюлмани, тъй като хиндито се пише на деванагари (писмеността, на която се пиша санскрит), а урдуто се пише на арабица (мееега големият дерт!)

По конституция в Индия има 23 официални езика. Хинди и английски не са ли официални езици само във връзка с държавната администрация?

Колко от езиците в такъв случай се изучават в специалността "индийска филология"?

преди 1 минута, мо_хи_ни написа:

По конституция в Индия има 23 официални езика. Хинди и английски не са ли официални езици само във връзка с държавната администрация?

Колко от езиците в такъв случай се изучават в специалността "индийска филология"?

Прав си. Хинди и английски са официални само само в държавната администрация - въпреки че всичко там е на английски. Относно другите езици - всеки щат с неговия си език. Има някои даже, които изобщо не си приличат един с друг. 
А в индийската филология се изучават хинди, санскрит и урду. Дори ми предстои изпит по урду - та разцъквам GTA V по тоя повод. 

току-що, topkek написа:

Прав си. Хинди и английски са официални само само в държавната администрация - въпреки че всичко там е на английски. Относно другите езици - всеки щат с неговия си език. Има някои даже, които изобщо не си приличат един с друг. 
А в индийската филология се изучават хинди, санскрит и урду. Дори ми предстои изпит по урду - та разцъквам GTA V по тоя повод. 

Успех ти желая! Това съвсем не са лесни езици!

П.П. социалният ми пол е женски, ама аз не държа на тез неща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.