Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Раздумки без одумки

Featured Replies

преди 3 минути, Collins написа:

Брех, тука нещо много незнайни изрази за мене.. Що е туй футболна супа? :D

те тва :P

supa-topcheta-klasicheska-sas-zastroika-

• Отговори 12,2k
  • Прегледи 364,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, haidukpikaso написа:

те тва :P

supa-topcheta-klasicheska-sas-zastroika-

Офф, още не мога се събудя нещо... Близко е до акъла иначе :D

преди 19 минути, Collins написа:

Офф, още не мога се събудя нещо... Близко е до акъла иначе :D

ти нъл имаше мисия уе, срещу коня мисия :D

Току що, haidukpikaso написа:

ти нъл имаше мисия уе, срещу коня мисия :D

Требе първо некой да ме запаси с уран и нитро глицерин ;) Което ме подсеща... преди години, една леличка, пред мен в аптеката... Попита фармацевта, дали имат нитро глицерин, защото са и били казали, че помага при главоболие... аз изпаднах в шок :D

преди 12 минути, Collins написа:

Требе първо некой да ме запаси с уран и нитро глицерин ;) Което ме подсеща... преди години, една леличка, пред мен в аптеката... Попита фармацевта, дали имат нитро глицерин, защото са и били казали, че помага при главоболие... аз изпаднах в шок :D

ще те запасим само кАжи де да ги намерим :emoji_objects-12:

преди 30 минути, Collins написа:

'ми сваля главата от раменете и болката я няма.

преди 19 минути, haidukpikaso написа:

ще те запасим само кАжи де да ги намерим :emoji_objects-12:

Е там некъде по старопланинско я копаха Жан, Клод, Ван и Дам :07:

преди 1 минута, ExaFlop написа:

'ми сваля главата от раменете и болката я няма.

И тва ми мина през главата... 

• Автор

Никога не съм допускала, че две блокчета натурален шоколад ще ми подействат толкова добре!:emoji_natur-08:

• Автор
преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Пробвай с 3 (три) блокчета

Страх ме е да не яхна метлата :D

преди 6 минути, Мойра написа:

Никога не съм допускала, че две блокчета натурален шоколад ще ми подействат толкова добре!:emoji_natur-08:

ан тъй браво, аз предпочитам натурален, млечния мноо шекер има еле тия на нестле са оляли напрау

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Пробвай с 3 (три) блокчета

и другите да са развалят ли а не не стаа

• Автор
преди 16 минути, haidukpikaso написа:

ан тъй браво, аз предпочитам натурален, млечния мноо шекер има еле тия на нестле са оляли напрау

Млечния напоследък наистина е прекалено сладък и парфюмиран, а съдържанието на какао сведено до минимум.

преди 1 час, Collins написа:

Навярно някой я е подвел, защото нитроглицеринът се използва най-вече срещу сърдечни болки.

Хмм.. Мойра, доколкото съм запознат аз... нитроглицерина е взривно вещество, нямам спомен да съм чел някъде за употребата му в медицината.

П.С.: Извинете моето невежество, сега прочетох за приложенията му...

Редактирано от Collins (преглед на промените)

преди 4 минути, Collins написа:

Хмм.. Мойра, доколкото съм запознат аз... нитроглицерина е взривно вещество, нямам спомен да съм чел някъде за употребата му в медицината.

научихми нещо ново, и аз не знаех че за сърце се ползвал

http://www.pharmacy-bg.com/farmaciya/pri-stenokardiya-pomaga-tabletka-nitroglicerin/

преди 30 минути, Мойра написа:

Млечния напоследък наистина е прекалено сладък и парфюмиран, а съдържанието на какао сведено до минимум.

мда, а какъв фин млечен имаше едно време ееехххх сега няма такъв и тва е

Дръжте си шоколадите.. аз ще си ям винското!

13062685_1156463117706944_175590630_o.jpg

• Автор

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

научихми нещо ново, и аз не знаех че за сърце се ползвал

http://www.pharmacy-bg.com/farmaciya/pri-stenokardiya-pomaga-tabletka-nitroglicerin/

Майка ми, бог да я прости, след химиотерапия получаваше болки в сърцето, затова знам.

преди 10 минути, Collins написа:

е то и аз не знаех па и не мож сичко да са знай на тоз свят а и харда ни не побира мноо

:D

преди 1 минута, Collins написа:

Дръжте си шоколадите.. аз ще си ям винското!

13062685_1156463117706944_175590630_o.jpg

ний и такоз ядем уе не само шикилади

• Автор
преди 11 минути, Collins написа:

Човек не може да знае всичко.

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

е то и аз не знаех па и не мож сичко да са знай на тоз свят а и харда ни не побира мноо

:D

На тая тема, сега зачетох една статия, за това колко гигабайта информация би могъл да съхранява човешкия мозък... 2.5 петабайта или около милион гигабайта...

Цитат

... neurons combine so that each one helps with many memories at a time, exponentially increasing the brain’s memory storage capacity to something closer to around 2.5 petabytes (or a million gigabytes). For comparison, if your brain worked like a digital video recorder in a television, 2.5 petabytes would be enough to hold three million hours of TV shows. You would have to leave the TV running continuously for more than 300 years to use up all that storage.

Току що, Collins написа:

На тая тема, сега зачетох една статия, за това колко гигабайта информация би могъл да съхранява човешкия мозък... 2.5 петабайта или около милион гигабайта...

малии обаче има и рецикле бин щото забравяме

демек кат са напълни харда и дън гръмни и бута у рецикле бина :D

• Автор
преди 1 минута, Collins написа:

ЛайК!

Може, но кому е нужно да се товари с ненужна информация?

Току що, Мойра написа:

ЛайК!

До колкото съм чел и гледал филми, човешкия мозък не приема всичката информация, която му се подава. Отсява ненужното от това, което смята за необходимо и важно за него. 

преди 1 минута, Мойра написа:

едно може би 80% от наученото в училище отишло у рецикле бина - на никой не му трябва у живота затуй

• Автор
преди 9 минути, Collins написа:

До колкото съм чел и гледал филми, човешкия мозък не приема всичката информация, която му се подава. Отсява ненужното от това, което смята за необходимо и важно за него. 

Така е, но ако запомниш нещо, което мислиш, че ти е /ще ти е нужно, в повечето случаи остава завинаги и понякога ни в клин ни в ръкав изплува от дълбините на мозъка и те кара да се чудиш, откъде го знаеш.:)

Даже има случаи, в които някоя книга толкова те е впечатлила, че е останала завинаги в паметта ти и когато се появи споменът, си мислиш, че това е спомен от предишен живот. :lol6:

Интересно нещо е мозъкът, но за жалост все още не е изследван напълно.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Да не заспахте уе? Реджо, стига си лайквал, а дай да си кажем две приказки :07:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.