Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Имам страшно дразнещ проблем след като започнах да използвам 10ката. Проявява се в това че лаптопът ми не иска да се свърже с домашната wi-fi мрежа (единствено с нея), излиза can't connect to this network и до там, интересното е че от време на време, само когато той си реши се свързва но нета е много слаб и постоянно губи сигнал. Пробвах различни различни фиксове от това да си рестартирам руутера до всевъзможни драйвъри и нищо не помага. Ако имате някакви предложения ще съм много благодарен! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Марка и модел на лаптопа. Марка и модел на рутера и съответно ти ли си настройвал безжичната връзка или от доставчика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Забрани/разреши мрежовата карта.

Ако не помогне от диспечера на устройства деинсталирай драйвъра, без да слагаш отметка за изтриване на файловете.

И рестартирай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точният модел на лаптопа ако споменете ще е добре.

Иначе, инсталирали ли сте всички необходими драйвери за въпросният лаптоп.(вкл. и тези за безжичният адаптер)

Други устройства свързват ли се (безжично), успешно със рутера?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Lenovo G580 и tplink tl-wr740n v4 

Номера от device manager-а го правих вече - не става 
Инсталирани са драйвърите за LAN картата и безжичния адаптер(от самия Windows), пробвах с Driver Pack Solutions като инсталира уж най-новите съвместими драйвъри. А за връзката с руутера други устройства нямат проблеми.

Редактирано от Mihail Marginski (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако си с интелски безжичен адаптер, работата е много зле. Търси възможно най-стария драйвър за устройството. Двойката TP-Link/Intel е критична. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рутера и лаптопа си се разбираха супер преди, без никакви проблеми. 

Пуснах  MsInfo32.exe  но никаде не пише кой е производителя на адаптера. 
Някакви други идеи? 

И другото много интересно и необяснимо(поне за мен) нещо е че когато евентуално се свържа с мрежата(което става само като лаптопа е обърнат с дъното към рутера и то не всеки път) Chrome-a постоянно забива, което го няма когато съм през Ethernet кабела. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Taka, вижте сега, имах този проблем скоро.

Пробвах какво ли не, всичко възможно.

Разреших го само така.

Влязох си в рутера и смених канала.

И се оправи. Само с 10 не ми харесва рутера на кой канал е.

Ще цитирам собственият си пост от преди няколко часа или почти ден ако не се лъжа:

"Какво правите ако не иска Windows 10 да се свърже с домашната ви безжична мрежа?

Губи ви мрежата в периметъра или просто ви казва че не може да се свърже към мрежата. Към други мрежи няма проблем.

Но поведението на мрежовата карта не е нормално.

При изписване на съобщение за неуспешна връзка виждам как за секунда адаптера се изключва и се пуска.

Atheros AR956x

 

Пипнах си настройките на рутера и потръгнаха нещата.

 

QuickMemo+_2016-04-25-23-06-39.png

 

Забелязвам че в Windows 10 има проблем с администраторските права при стартиране на програми. Например стартирам уторента, свалям си торент и веднага ми изписва че не може да се запише торента в пътя който съм посочил тоест дира, директорията, трябва да затворя уторента, да ида в папката на уторента, да посоча да се рънне с админски права. След като се отвори да си заредя торента ръчно. Като намеря торент файла и отворя.

Тогава тръгва да се сваля и няма проблем със записа ....на торентите в указаният дир. "

 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, Tanner Foost Foust написа:

Забелязвам че в Windows 10 има проблем с администраторските права при стартиране на програми. Например стартирам уторента, свалям си торент и веднага ми изписва че не може да се запише торента в пътя който съм посочил тоест дира, директорията, трябва да затворя уторента, да ида в папката на уторента, да посоча да се рънне с админски права. След като се отвори да си заредя торента ръчно. Като намеря торент файла и отворя.

Тогава тръгва да се сваля и няма проблем със записа ....на торентите в указаният дир. "

 

Провери си правата върху диска, на който искаш да се сваля.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 7 минути, ExaFlop написа:

Провери си правата върху диска, на който искаш да се сваля.

Хрумна ми но не съм пробвал. Най вероятно това ще е. Видях че всичко е направено по подразбиране да отива в C:\ .
Възможно е под дефалт само за C:\ да имам права.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за предложението, ще го пробвам! Но така или иначе реших да заменя стария tp-link с този D-link: http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-d-link-wireless-n-300-cloud-router-s-4-portov-10-100-switch-dir-605l/pd/DMPNGMBBM

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Аз си мисля че проблемът е в рутера.
Няма да изпадам в подробности, просто при задълбочен анализ на фактите в моята ситуация стигнах до този извод.

Понякога моят рутер не иска да дава интернет достъп на андроид устройство, а  в същото време лаптопът със 7 или с 10  имат достъп, и обратно по някога се случва андроид устройствата да имат достъп а 10 или 7 да нямат.

Моят рутер е вивакомски и е на доста сериозна възраст :D

1212.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Tanner Foost Foust написа:

Taka, вижте сега, имах този проблем скоро.

Пробвах какво ли не, всичко възможно.

Разреших го само така.

Влязох си в рутера и смених канала.

И се оправи. Само с 10 не ми харесва рутера на кой канал е.

Ще цитирам собственият си пост от преди няколко часа или почти ден ако не се лъжа:

"Какво правите ако не иска Windows 10 да се свърже с домашната ви безжична мрежа?

Губи ви мрежата в периметъра или просто ви казва че не може да се свърже към мрежата. Към други мрежи няма проблем.

Но поведението на мрежовата карта не е нормално.

При изписване на съобщение за неуспешна връзка виждам как за секунда адаптера се изключва и се пуска.

Atheros AR956x

 

Пипнах си настройките на рутера и потръгнаха нещата.

 

QuickMemo+_2016-04-25-23-06-39.png

 

 

 

Ам чакай малко сега като гледам настройките ти ако са тези де си задал G , задай го на N и тествай и проввери как е антената да не би някой да я преместил без да иска аз имам същия рутер от 4 години и никога не съм ъпдейтвал firmware както си е настроен от първия ден си стои така скоростта не ми е падала както и сигнала не ми се губи като се има предвид рутера е след 1 дебела стена в апартамента :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще зададе N  ако има - не видя ли, че рутерът е стар?!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

През тези години имаше само стандарти b и g,
n още не съществуваше.
Рутърът няма n.
Toва е ADSL модем и рутер 2 в 1.

Просто смених канала и зададох ръчни скорости на предаване на данни по безжична мрежа както и един стандарт.
По подразбиране си бяха автоматични и микс от b/g.

Ти си един от щастливите потребители на Виваком.
Аз съм от нещастните.
Няма да говоря колко е отвратителен интернета който ми доставят, варира между никакъв нет до 1 2 и максимум 8 мегабита.
Оптичен нет се инатят и не ми пускат а кутията е на 10 метра под прозореца.

Аз сам си трабълшутвам бавният нет.

При необходимост ползвам чужди мрежи .

А бащата всеки път успяват да го зарибят да подпише за още  две години.
И използват онзи гаден номер, след изтичане на договора да ти вдигнат таксата двойно тройно.
Веднъж бях на интервю за работа при тях, как ми се похвалиха че имат 4 милиона абоната :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А тества ли нивото на сигнала на рутъра по каналите. Къде е най-силно излъчването. Също ако наоколо има и други излъчващи точки виж къде е най-слаб техният сигнал.

От андроид - WiFi analyzer

От Win - inssider или WifiChannelMonitorX64 (изисква инсталиран драйвър на Microsoft Network Monitor)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 39 минути, Tanner Foost Foust написа:

имат 4 милиона абоната

с над 30% мъртви души.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, ExaFlop написа:

Ще зададе N  ако има - не видя ли, че рутерът е стар?!!

Еми тука по горе прочетох , че става въпрос 740N tp link

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Да, но си цитирал мен и си дал отговор на мен а не на юзъра с тплинка :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Промених настройките и сега е на 8ми канал и работи добре. 

Благодаря за съветите!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами да, продължава със същия проблем. Ще тествам с 7-ца и ако продължава значи е руутера. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Смени пак канала ;)

Аз за втори път сменям.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Mihail Marginski, избягвай двойката Intel/TP-Link и няма да има проблем

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Anton Markov
      Здравейте колеги,
      От скоро имам проблем с моята локална мрежа. Имам два последователно свързани рутера и един суич. Връзката междъ тях е следната:
      света -> (switch) TP-LINK TF-S 1005D -> (1st router ip: 192.168.1.1) ZTE ZXHN H118N (има няколко устройства свързани към това устройство) -> (2nd router ip: 192.168.185.1) Linksys WRT54GL (моите устройства като: моб телефон, компютър и лаптоп) 
      Проблема е от около 1 седмица и по някаква причина между 1ви и 2ри рутер отвреме-навреме няма връзка. Дори като е включен кабела идващ от първият рутер към лаптопа или компютъра, пак няма интернет. Но докато съм свързан към WI-FI на първият рутер изведнъж по някое време от нищото идва и спира интернета на вторият. Вторият ми е много важен и не знам как бих работил без него. Надявам се някой да може да ми помогне с намирането на проблема.
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



    • от andrianivanov
      Да се похваля От време на време чета в KALDATA за намаления на Windows и Office но днес си закупих Windows 10 Home за 3.45 €
      И с това ако ми кажете че не съм изтрепъл рибата Очаквам от Вас промоция от 0.01 цент
    • от User15
      Здравейте имам проблем с каране на колата на бензин. На празен ход си работи нормално, когато тръгна да превключвам забива. Когато колата загрее започва да забива по малко, a на газ си е добре. Някой има ли идея какъв може да е проблема? Колата е NIssan Terrano 2.4.
    • от cybercop
      От доста години съществува един алтернативен на Network Manager графичен инструмент за управление на мрежовите връзки наречен wicd (wicd-gtk).
      Наскоро се наложи да го ползвам след проблем с Network Manager (network-manager-gnome).
      Оказа се, че стандартните имена на интерфейсите - wlan0 (wlan1) и eth0 (eth1), които задавах в миналото, вече не са актуални. 
      За да не се лутате, първо си вижте имената на мрежовите интерфейси с командата :
      sudo iwlist scan
      https://i.postimg.cc/9ffWK59M/networks.png
      Или със "sudo ifconfig"
      Имената могат да бъдат всякакви, гледайте с коя буква започват - "е" или "w".
      След това, отворете настройките на wicd и попълнете коректно имената.
      https://i.postimg.cc/Wzcc2Qd0/wicd.png
      Това е цялата гимнастика. 
      Нещо изключително елементарно, но може да ти причини големи ядове с тези безумни имена, който се ползват в момента за интерфейсите.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.