Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 - проблем с wi-fi връзката

Featured Replies

Здравейте,

Имам страшно дразнещ проблем след като започнах да използвам 10ката. Проявява се в това че лаптопът ми не иска да се свърже с домашната wi-fi мрежа (единствено с нея), излиза can't connect to this network и до там, интересното е че от време на време, само когато той си реши се свързва но нета е много слаб и постоянно губи сигнал. Пробвах различни различни фиксове от това да си рестартирам руутера до всевъзможни драйвъри и нищо не помага. Ако имате някакви предложения ще съм много благодарен! 

Марка и модел на лаптопа. Марка и модел на рутера и съответно ти ли си настройвал безжичната връзка или от доставчика.

Забрани/разреши мрежовата карта.

Ако не помогне от диспечера на устройства деинсталирай драйвъра, без да слагаш отметка за изтриване на файловете.

И рестартирай.

Точният модел на лаптопа ако споменете ще е добре.

Иначе, инсталирали ли сте всички необходими драйвери за въпросният лаптоп.(вкл. и тези за безжичният адаптер)

Други устройства свързват ли се (безжично), успешно със рутера?

• Автор

Lenovo G580 и tplink tl-wr740n v4 

Номера от device manager-а го правих вече - не става 
Инсталирани са драйвърите за LAN картата и безжичния адаптер(от самия Windows), пробвах с Driver Pack Solutions като инсталира уж най-новите съвместими драйвъри. А за връзката с руутера други устройства нямат проблеми.

Редактирано от Mihail Marginski (преглед на промените)

Ако си с интелски безжичен адаптер, работата е много зле. Търси възможно най-стария драйвър за устройството. Двойката TP-Link/Intel е критична. 

• Автор

Рутера и лаптопа си се разбираха супер преди, без никакви проблеми. 

Пуснах  MsInfo32.exe  но никаде не пише кой е производителя на адаптера. 
Някакви други идеи? 

И другото много интересно и необяснимо(поне за мен) нещо е че когато евентуално се свържа с мрежата(което става само като лаптопа е обърнат с дъното към рутера и то не всеки път) Chrome-a постоянно забива, което го няма когато съм през Ethernet кабела. 

Taka, вижте сега, имах този проблем скоро.

Пробвах какво ли не, всичко възможно.

Разреших го само така.

Влязох си в рутера и смених канала.

И се оправи. Само с 10 не ми харесва рутера на кой канал е.

Ще цитирам собственият си пост от преди няколко часа или почти ден ако не се лъжа:

"Какво правите ако не иска Windows 10 да се свърже с домашната ви безжична мрежа?

Губи ви мрежата в периметъра или просто ви казва че не може да се свърже към мрежата. Към други мрежи няма проблем.

Но поведението на мрежовата карта не е нормално.

При изписване на съобщение за неуспешна връзка виждам как за секунда адаптера се изключва и се пуска.

Atheros AR956x

Пипнах си настройките на рутера и потръгнаха нещата.

QuickMemo+_2016-04-25-23-06-39.png

Забелязвам че в Windows 10 има проблем с администраторските права при стартиране на програми. Например стартирам уторента, свалям си торент и веднага ми изписва че не може да се запише торента в пътя който съм посочил тоест дира, директорията, трябва да затворя уторента, да ида в папката на уторента, да посоча да се рънне с админски права. След като се отвори да си заредя торента ръчно. Като намеря торент файла и отворя.

Тогава тръгва да се сваля и няма проблем със записа ....на торентите в указаният дир. "

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, Tanner Foost Foust написа:

Забелязвам че в Windows 10 има проблем с администраторските права при стартиране на програми. Например стартирам уторента, свалям си торент и веднага ми изписва че не може да се запише торента в пътя който съм посочил тоест дира, директорията, трябва да затворя уторента, да ида в папката на уторента, да посоча да се рънне с админски права. След като се отвори да си заредя торента ръчно. Като намеря торент файла и отворя.

Тогава тръгва да се сваля и няма проблем със записа ....на торентите в указаният дир. "

Провери си правата върху диска, на който искаш да се сваля.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Провери си правата върху диска, на който искаш да се сваля.

Хрумна ми но не съм пробвал. Най вероятно това ще е. Видях че всичко е направено по подразбиране да отива в C:\ .
Възможно е под дефалт само за C:\ да имам права.

• Автор

Благодаря за предложението, ще го пробвам! Но така или иначе реших да заменя стария tp-link с този D-link: http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-d-link-wireless-n-300-cloud-router-s-4-portov-10-100-switch-dir-605l/pd/DMPNGMBBM

Аз си мисля че проблемът е в рутера.
Няма да изпадам в подробности, просто при задълбочен анализ на фактите в моята ситуация стигнах до този извод.

Понякога моят рутер не иска да дава интернет достъп на андроид устройство, а  в същото време лаптопът със 7 или с 10  имат достъп, и обратно по някога се случва андроид устройствата да имат достъп а 10 или 7 да нямат.

Моят рутер е вивакомски и е на доста сериозна възраст :D

1212.jpg

преди 3 часа, Tanner Foost Foust написа:

Taka, вижте сега, имах този проблем скоро.

Пробвах какво ли не, всичко възможно.

Разреших го само така.

Влязох си в рутера и смених канала.

И се оправи. Само с 10 не ми харесва рутера на кой канал е.

Ще цитирам собственият си пост от преди няколко часа или почти ден ако не се лъжа:

"Какво правите ако не иска Windows 10 да се свърже с домашната ви безжична мрежа?

Губи ви мрежата в периметъра или просто ви казва че не може да се свърже към мрежата. Към други мрежи няма проблем.

Но поведението на мрежовата карта не е нормално.

При изписване на съобщение за неуспешна връзка виждам как за секунда адаптера се изключва и се пуска.

Atheros AR956x

Пипнах си настройките на рутера и потръгнаха нещата.

QuickMemo+_2016-04-25-23-06-39.png

Ам чакай малко сега като гледам настройките ти ако са тези де си задал G , задай го на N и тествай и проввери как е антената да не би някой да я преместил без да иска аз имам същия рутер от 4 години и никога не съм ъпдейтвал firmware както си е настроен от първия ден си стои така скоростта не ми е падала както и сигнала не ми се губи като се има предвид рутера е след 1 дебела стена в апартамента :)

През тези години имаше само стандарти b и g,
n още не съществуваше.
Рутърът няма n.
Toва е ADSL модем и рутер 2 в 1.

Просто смених канала и зададох ръчни скорости на предаване на данни по безжична мрежа както и един стандарт.
По подразбиране си бяха автоматични и микс от b/g.

Ти си един от щастливите потребители на Виваком.
Аз съм от нещастните.
Няма да говоря колко е отвратителен интернета който ми доставят, варира между никакъв нет до 1 2 и максимум 8 мегабита.
Оптичен нет се инатят и не ми пускат а кутията е на 10 метра под прозореца.

Аз сам си трабълшутвам бавният нет.

При необходимост ползвам чужди мрежи .

А бащата всеки път успяват да го зарибят да подпише за още  две години.
И използват онзи гаден номер, след изтичане на договора да ти вдигнат таксата двойно тройно.
Веднъж бях на интервю за работа при тях, как ми се похвалиха че имат 4 милиона абоната :D

А тества ли нивото на сигнала на рутъра по каналите. Къде е най-силно излъчването. Също ако наоколо има и други излъчващи точки виж къде е най-слаб техният сигнал.

От андроид - WiFi analyzer

От Win - inssider или WifiChannelMonitorX64 (изисква инсталиран драйвър на Microsoft Network Monitor)

WiFi analyzer
insider

Ползвам ги от 2014-та.

преди 39 минути, Tanner Foost Foust написа:

имат 4 милиона абоната

с над 30% мъртви души.

преди 1 час, ExaFlop написа:

Ще зададе N  ако има - не видя ли, че рутерът е стар?!!

Еми тука по горе прочетох , че става въпрос 740N tp link

Да, но си цитирал мен и си дал отговор на мен а не на юзъра с тплинка :D

• Автор

Ами да, продължава със същия проблем. Ще тествам с 7-ца и ако продължава значи е руутера. 

Смени пак канала ;)

Аз за втори път сменям.

Mihail Marginski, избягвай двойката Intel/TP-Link и няма да има проблем

Аз съм с Атерос и ZTE.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.