Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здрасти на всички форумци . 
компа ми не тръгва , не пали ! само лампичката премига , премига ... 

Моля, помогнете 

Смених захранване , цели 2 ( от работещи компютри и 300 и 500 вата ) 

не пали ! само премига лампичката ....

вадих , сменях рам памети , с и без ... 

вадих биос батерийката ... с и без ... не пали , само премига 

процесор сменях ... с и без - не пали , само премига 

изключих всички вентилатири ... същото 

харда смених , включих , изккювих ..... няма ! 

оставих само дънната платна и захранването - е няма ! 

само само само премига 

СЛУЧВАЛО ЛИ ВИ СЕ Е ТАКОВА ЧУДО - и ако да, то какво е решението ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То определено проблема си е в дънната платка. Човека е проверил всичко възможно. Само да се конкретизира, спикъра издава ли някакъв звук при стартиране? А при вентилаторите има ли съвсем бавно завъртане в началото, или само и единствено индикатора премигва? Може да се огледат кондензаторите на дъното, ако има проблемни могат да се сменят, но може и да се окаже глобален проблем в него, поради който това ще се повтаря още много пъти, независимо от кой електронен компонент, се издава звука.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, Blue Ray написа:

То определено проблема си е в дънната платка. Човека е проверил всичко възможно. Само да се конкретизира, спикъра издава ли някакъв звук при стартиране? А при вентилаторите има ли съвсем бавно завъртане в началото, или само и единствено индикатора премигва? Може да се огледат кондензаторите на дъното, ако има проблемни могат да се сменят, но може и да се окаже глобален проблем в него, поради който това ще се повтаря още много пъти, независимо от кой електронен компонент, се издава звука.

НЯМА нито един надут кондензатор - не е там проблрема 

перките не мърдар и милиметър - тоест , не е късо и защитата да се включва , и това не е 

chek sound - няма как да го има :D той е само когато всичко е ОК , няма НИКАКЪВ звук , нито три прави , нито три дълги , нито 5 , нито осем , нито къси , нищо , само 

САМО ЕДНА премигаща лампичка за старта . 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направо сменяй дъното. Може да се занимаваш с неговия ремонт, ако наистина нямаш възможност за закупуване на ново, но в крайна сметка този вариант излиза доста по-скъп, тъй като дори и проблема да се отстрани, не е гаранция, че не може да възникне. Хубавото е, че описваш подробно нещата, както и си опитал всичко възможно и сам вече имаш извод, който е доста близо до истината. Не си дал марка и модел на компонентите, но това не е ключово. Не е нужно да се познава напълно компонента, за да се достигне до въпросния извод.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери стартиращия бутон и кабелите му


  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това, че няма подути кондензатори, не значи че няма неработещи. Съгласен съм с Blue Ray, че дъното си е заминало. Щом не пали дори и с тестер не можеш да му направиш диагностика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Емил Костов написа:

Щом не пали дори и с тестер не можеш да му направиш диагностика.

Ми не е точно така, тестера може да даде някакво инфо.

преди 8 часа, dalaidido написа:

chek sound - няма как да го има :D той е само когато всичко е ОК

И това не е вярно звука дава сигнали при някои проблеми.

преди 9 часа, dalaidido написа:

Здрасти на всички форумци . .......................

Доста тестове сте направили но хаотично и се едно не сте ги правили.

Откачате всичко като оставите дъно захранване и процесор само(желателно е извън кутията).

Ако няма звуков код сменяте захранване с такова което е ясно че работи.

Ако няма ефект сменяте процесора и отново завъртате захранванията.

Ако след това няма резултат или ново дъно или ако някой се наеме да ремонтира това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не запали дъното тестера няма да може да ти изкара никаква грешка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Емо дефинирай "не пали дъното" ?

След като нещо светка и мига значи пали и се опитва да каже нещо с това мигане.Това, че вентилаторите не се въртят не означава, че дъното не пали.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хъмм предполагам става въпрос за светодиода на бутона за стартиране, на кутията, който светодиод няма как да сигнализира за грешки и подобни. По-скоро, светодиода се захранва за малко, след това рязко напрежението и тока падат за това примигва и изгасва. Тестове е правил най-разнообразни. Ако има проблем с дъното или рам паметта, все ще има някакви други признаци, за работа. Захранването е потенциално проблемно, но щом е тествал с друго, остава само дъното. Не знам какъв тестер се предлага да се използва, но няма да има никакъв смисъл подобно нещо да се използва на дъно, което не стартира. 

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 11.05.2016 г. at 5:45, Blue Ray написа:

То определено проблема си е в дънната платка. Човека е проверил всичко възможно. Само да се конкретизира, спикъра издава ли някакъв звук при стартиране? А при вентилаторите има ли съвсем бавно завъртане в началото, или само и единствено индикатора премигва? Може да се огледат кондензаторите на дъното, ако има проблемни могат да се сменят, но може и да се окаже глобален проблем в него, поради който това ще се повтаря още много пъти, независимо от кой електронен компонент, се издава звука.

НЯМА нито един надут кондензатор - не е там проблрема 

перките не мърдар и милиметър - тоест , не е късо и защитата да се включва , и това не е 

chek sound - няма как да го има :D той е само когато всичко е ОК , няма НИКАКЪВ звук , нито три прави , нито три дълги , нито 5 , нито осем , нито къси , нищо , само 

САМО ЕДНА премигаща лампичка за старта .  



Янкоооооооооооо :) Приятелче старо 
защо си ме премахнал от приятели в скайп ? 
Въртях всичко , 2 захранвания , рам , с рам , без рам , хард с и без , 
КАБЕЛИ !!! Почистване , издухване яко с 200 литра компресор 5 бара + тънка дюза чупи перки и кърти части , 
и процесор завъртях дори ... е няма 
Мига си лам-пичката и това е .
Няма леко помръдване на вентилаторите 
Няма и да се занимавам повече с него, купувам го на 70 лв дистрибуторска цена 
ДЕЛЛ, с Пентиум Коре 2 дуо 2х2,40 с 4 рам - лети на клипове 720p
Ама ...... 2009 производство 
последните година и половина плюс ............. работи нон-стоп в ресторант 
Ще видя за някое дъно евтиничко и това е . 


да ти го пратя в София да го закачиш на онези измислени китайски джунджурийки 
т.нар. ТЕСТЕРИ 
дето са ТЪРГОВСКИ ТРИК на КНДР - само и само да изкарат още някой долар 
от тъпите нас европейци 

Редактирано от dalaidido (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 37 минути, dalaidido написа:

перките не мърдар и милиметър, chek sound - няма,  САМО ЕДНА премигаща лампичка за старта .  

Преди да го пращаш някъде, я измери плоската батерийка и я смени ако волтажа е под 1.2 волта ... това от личен опит със АМ3 процесор .... и някой по-горе беше споменал за стартиращия бутон и кабелите му .... ако знаеш pinout-а на front panel-a махни кабелите и стартирай чрез окъсяване с отверка или друг подходящ за случая метален предмет

писал си оставих само дънната платна и захранването но за всеки случай да попитам: - а USB изходите и другата периферия също бяха разкачени нали ... че съм чувал дефектирали USB изходи на предния панел да правят подобни мизерии

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, dalaidido написа:

Приятелче старо 

Мииии........:)

От време на време правя прочистване на листата в скайпа, че ме заболява средния пръст от скролване :)

Това че съм те затрил от моя лист не означава че не можеш да драснеш като имаш нужда. 

А и тука се ше се намери кой да помогне.

 

По темата ....

Предположих, че става дума за някаква машина дет не си заслужава усилията ама за спорта да си дам мнението.

До тестерите. На тях си има и диоди които могат да покажат да речем цикличен рестарт, ако не се инициализира процесора се разбира по данните на дисплея. Въпроса е да разбираш какво ти говорят :)

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12.05.2016 г. at 10:47, pconline написа:

Мииии........:)

От време на време правя прочистване на листата в скайпа, че ме заболява средния пръст от скролване :)

Това че съм те затрил от моя лист не означава че не можеш да драснеш като имаш нужда. 

А и тука се ше се намери кой да помогне.

 

По темата ....

Предположих, че става дума за някаква машина дет не си заслужава усилията ама за спорта да си дам мнението.

До тестерите. На тях си има и диоди които могат да покажат да речем цикличен рестарт, ако не се инициализира процесора се разбира по данните на дисплея. Въпроса е да разбираш какво ти говорят :)

aха :) ок ... :)
ама и ФЕЙСБУК приятелите си ли прочтистваш, 

че и от там си ме премахнал ?!??!

Редактирано от dalaidido (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Редовно, но след седмица две е в изходна позиция. Ако е подредено значи нема работа :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от dadino
      Имам Lenovo A328. Проблемът е, че просто не иска да стартира. Днеска изгасна от нищото. Когато го включа, се показва надписа Lenovo и отдолу - powered by Android и просто застива. Пробвах да влизам в recovery, като го върнах до фабричните настройки и нямаше ефект. Преди да стане това, доста пъти се изключваше и ставаше по същия начин, но след няколко рестарта се оправяше (като вадя батерията), а сега просто си стои така.
    • от TheGreenEngineer
      Здравейте , сбълскъх се с най големия кошмар на всеки. Та катастрофата се случи вчера. След една неделна гейминг сесия от 6-8 часа компютъра изведнъж спря, от нищото. Стартирах го отново и всичко за роботи за 2-3 секунди и пак се изключи. След като погледнах през прозорчето, видях че нищо не свети (Дънната платка има rgb екстри за тях говоря). Инстиктивно изключих и включих копчето на захранването и забелязах как Start бутона на дънната платка присветка за известно време наподобяваща смущение. Отново процедурата с копчето и единственото нещо, което светна този път е червената лентата в стила, който я оставих и нищо друго. Опитах да стартирам ама нещо не се случва.

      Относно компютъра закупих и сглобих самостоятелно преди почти година. До вчерашния инцидент работеше нормално.
      CPU:Intel Core I7-6700K
      GPU: Asus Rog Strix GTX 1070 Gaming
      MB: Asus Maximus VIII HERO Z170
      RAM: A-Data XPZP Z1 16GB (2x8Gb) 2800Mhz
      COOLER: NZXT Kraken X31
      SSD: Samsung 850 Evo 250GB
      HDD: 1TB 7200rpm Seagate
      PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W
      CASE: FD Define S



      Въпросат ми е?
      Как мога да проверя кой е източника на проблема ?  Дали е дънна платка или захранване?  Разполагам само с един мултицет.
      //П.С Благодаря Ви !!!
       
    • от Атанас Тодоров
      Здравейте, 

      карам Опел Инсигния 2.0 CDTI 163 коня, 2009г. 

      При прибиране от Пловдив към София ми се случи следното на магистралата - воланът и педалът на газта започнаха осезаемо да вибрират, проверих да не е някоя мека гума, но не беше. Скоростта в този момент беше около 130-140 км/ч, след което намалих и върнах на 5-та предавка, където за минута проблемът изчезна, но отново се появи. Продължих да намалявам скоростта, но вибрациите продължиха, започна да се чува странно тракане/тропане в двигателя и след няколко минути движение със 100, стрелката на оборотите взе да играе и изведнъж падна на нула, а колата изгасна в движение. След случката не запали въобще. Отклоних я по инерция в аварийното и усетих, че за момент скоростният лост беше яко заял. След това, при опит за запалване, въобще не превърта, а само се чува леко тракване (случвало ми се е преди да чуя този звук на развален стартер, но на друга кола). Свети на контакт и жълтата лампа за двигателя (нетипично). Въпросното тракане се е случвало и преди, но само когато изключа от скорост на светофар например и то не толкова силно. Тогава го игнорирах, защото всички ме съветваха, че това е нормално за дизелов двигател. Колата е на 218 000 километра. 

      Тъй като от дотук консултираното, причините може да са много, има ли някой някаква по-конкретна идея на какво може да се дължи проблемът? До момента чух демпфер, маховик, съединител (странно е да не пали, ако е само това...), възможно е да е от горивен филтър, т.к. не е сменян доста време, както и свещи или дюзи. 

      Много бих бил благодарен за някои идеи за евентуална причина, за да мога да се насоча към по-специализиран сервиз (т.к. съм доста разочарован от Generous Auto). 

      Благодаря! Весели празници! 
    • от henry111
      Здравейте, 
      Имам компютър, който преживя токов удар и прекрати живот.
      Купих му ново дъно и сега имам сериозен проблем с който не успявам да се оправя.
      Пускам копчето, работи известно време (кратко) и изведнъж монитора става черен и зелената му лампичка става оранжева (точно както изглежда когато PC то е изключено) и повече не мръдва. Трябва да го изключа и след 2-3 проби на пускане/спиране успява да светне.
      Не мога дори уин да запиша както трябва. 7 ца изобщо не пожелава да зареди от диск (използвам юсб външно цд), ХП успяваше, но щом премина през прозореца в който се избира дял и следва формат, идва ред за рестартиране. Съответно след това заспива и всичко приключва. По някакъв начин инсталирах ХП след като след изключване/вкл продължаваше от уж момента на инсталирането, но определено не се качи както трябва. Уж качих всички драйвери, погледнах от систем/хардуер/дивайс мениджър - всичко си има. ЮСБ портовете почнаха уж да работят, но заспиването си остава.
      Отгоре на това в контрол панел са само 1/3 та от иконите, които ги има принципно и явно не е качен както трябва ХП. Реших да пробвам пак, но пак се случи същото заспиване и след първия път просто заби на едно ниво и не го преминава.
      Между другото, като вляза в биоса и на юсб портовете и етк пише, че не се разпознават.
      Какво дявол го взел се случва и как да го оправя?
      Частите са:
      ASUS M5A78L (използвам вградената видео карта)
      CPU Amd phenom ii hdt55tfbk6dgr

      SEASONIC SS-520GM2
      Hitachi 500 gb hdd
    • от ImagineMe
      Здравейте. Имам проблем с komputyra и той е sledniq:  Когато натисна старт бутона той се вклучва. (суялявам превейдам от гоогле понеже нямам български език). Вклучва се, ок, показва си ми че имам видео карта, рам, такива глупости. Обаче, идва моментa, в който Виндовс зарежда (логото и отдолу лентата) и зарежда си то донякъде обаче в един момент просто забива и се рестартира мамка му. Показва ми там "Start in safe mode" "Load your last known good configurations" и т.н. natiskah ги хиляди пъти обаче нищо не стана - пак си се рестартира. Вадиh рам памет, процесора обаче промени никакви. Някой да има идея от каво може да е? Извинявам се за грешките 
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.