Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с видео карта след инсталиране на driver-и

Featured Replies

Така колеги,реших да изтрия driverite на видео картата(с ddu),която е амд hd 7950.И така след като ги изтрих, и инсталирах нови ,получих следния проблем-на екрана се показава надписа out of range 75hz/60hz.Пробвах с различен монитор и кабел и пак е същото.Картата си работише супер за изминалите 6 месеца.

Какво е ddu, какво наложи махането на старите и откъде взе новите драйвери?

След деинсталация не триене се рестартира.

В безопасен режим деинсталирай видео картата от диспечера на устройства и рестартай компютъра.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Работи с инсталирания универсален драйвър на Microsoft. Но той е много ограничен откъм функционалност.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Дай десен бутон на работния плот и цъкни на "резолюция..." Там виж зададено ли е 60Hz и нативната резолюция на монитора.

• Автор

Не ми дава да сменям резолюцията.И излиза някаква грешка,когато цъкна амд контрол панела.

Някаква вероятност карата да е изгоряла?Защото никога не ми е давала артефакти когато я тествах,а никога не е дигала 60-62 градуса.

Остави го АМД панела и действай през Windows както ти обясних.

Иначе очевидно имаш проблем с драйверите щом ти дават грешка.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Това е проблемът дори и като съм инстлирал драйверите,най-високата резолюция е 800x600,като в случея native резолюцията на монитора ми е 16x9 1920x1080.

Свали по стари драйвери..

Гледай да не са бета само.

Останалите драйвери сложени ли са коректно?

Чипсети? Скрийншот от диспечъра на девайси?

Монитора имал ли е драйвер? Макар че е абсурдно да не може без драйвер, знам ли. И щом  дисплей се казва програмата да не го е затрила.

И тази програма е за краен случай! Може и по брутално да действа.

Вероятни причини за проблема.

1. Повредена видеокарта - малко вероятно, но съм срещал подобен проблем. Картата работи на 800*600, а като и смениш резолюцията компютъра се гаси или монитора премигва и се връща пак в същото положение.

2. Проблемни драйвери - деинсталират се с помощта на CC Cleaner или друг подобен софтуер и се тества с по-стари или по-нови версии. Особено подобни проблеми могат да се получават при AutoUpdate на драйвери.

3. Омазана Windows ОС - връщаш системата с по-ранна дата преди да си правил изтриването на драйвера или правиш чисто нова преинсталация. Мисля, че в твоя случай това ще реши проблема. Освен това ако си правил някакви клокове на картата ги спри.

• Автор

Така преинсталирах компа,и този път успях да инсталирам драйвера на видео картата,но все още имам проблем-няма я моята резолюция а тя е 1920-1080.А максималната е 1600ж1200.А от амд панела като се опитам да променя настройките ми изписва-"you must disable framelock/genlock"

P.S тъкмо като писах,успях да управя проблема.

Редактирано от erik fartman (преглед на промените)

Може да напишеш как точно за следващия с такъв проблем.

А и един съвет от мен - избягвай програми като гореспоменатата. Бяха необходими преди време или може да са необходими за праисторическия драйвър на Нвидиа - при Кримсън му даваш само upgrade всеки път и не се занимавай с глупости. Нещата стават изключително чисто без пречещи остатъци,запазва само неща които ти трябват. Така най-много да си обозиш системата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.