Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавен нет и проблем с ping

Featured Replies

От известно време имам проблем  с нета, става изключително бавен и зарежда страници в продължение на минути, освен това като пробвам ping към съответните сайтове ми изписва Request timed out и понякога имам проблем като пускам клипове от Ютюб и подобни, зарежда до едно положение и спира. Използвам рутер TL-WR740N, проверих настройките и всичко си е нормално, проверих и настройките на браузърите и при тях не открих проблеми, както и в свойствата на мрежата. Уж всичко е нормално, но проблема е факт. Някои сайтове пък не успявам да ги ping-a, но мога да влизам в тях!

Редактирано от nikeman (преглед на промените)

Като имаш проблем и с ping - обаждай се на достачика. Сигурно някой свич по трасето се е спекъл.

Има сайтове, които не отговарят на ping, например rutracker.

Tracert  до  някъде ще насочи и къде по трасето е проблема - в доставчика или в неговите доставчини. Първите хопове в неговата мрежа трябва да са до 1-2 ms. А може сввич да е "опечен" само в едната посока.

Свърза ли се с интернет доставчика си? Предполагам си тествал интернет връзката директно с LAN кабела от интернет доставчика към компютъра? Предварително трябва да е клониран MAC адреса или да са засечени два такива. Колко устройства има по принцип свързани едновременно към рутера? Какви приложения и какви данни обменят всяко едно от тях?

• Автор

Разучих нещата с пинга и в чуждите форуми и стигнах до заключението, че явно самите сайтове са забранили пингването им, защото се случва само с определени, но имам достъп до тях. Относно скоростта и tracert, качвам снимки. Това не е постоянно, например сега всичко е ок, но когато се случи забавянето или по скоро забиването, трябва да се дисконектна от безжичните връзки с рутера и после пак да се кънектна  и така имам добър нет за около 1-2 минути, след което пак забива. Относно устройствата, в момента има свързани само лаптопа и телефона, но обикновено сме 3-ма в стая и всеки има лаптоп и телефон(общежитие), знам че като има повече хора в общака и нета е нормално да е бавен, но този проблем е специфичен най-вече за мен!

2016-05-22_083148.jpg

2016-05-22_083206.jpg

Редактирано от nikeman (преглед на промените)

преди 22 минути, nikeman написа:

Разучих нещата с пинга и в чуждите форуми и стигнах до заключението, че явно самите сайтове са забранили пингването им, защото се случва само с определени, но имам достъп до тях. Относно скоростта и tracert, качвам снимки. Това не е постоянно, например сега всичко е ок, но когато се случи забавянето или по скоро забиването, трябва да се дисконектна от безжичните връзки с рутера и после пак да се кънектна  и така имам добър нет за около 1-2 минути, след което пак забива. Относно устройствата, в момента има свързани само лаптопа и телефона, но обикновено сме 3-ма в стая и всеки има лаптоп и телефон(общежитие), знам че като има повече хора в общака и нета е нормално да е бавен, но този проблем е специфичен най-вече за мен!

Ами трасерут ползва същия протокол като пинг и е очаквано да не можете да се свържете с определени хостове. И тези програми не показват винаги точно какво е положението с мрежовите ви връзки поради ред филтрирания, ограничения, различен протокол и т.н.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Мисля, че оправих проблема, наложи се да направя хард ресет на рутера и да го върна към фабричните настройки. От тогава нещата се оправиха, но не знам какъв точно беше проблема, явно настройките на рутера са се прецакали!

Колко човека са вързани към този рутер??? Ако са повече или има повече компютри виж на някой от тях да няма пуснат торент клиент. Ако не е настроен нормално да ти се отварят бавно страници.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.