Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация, предназначена за игри - 1000лв.

Featured Replies

Добър вечер,

бих желал да ми препоръчате конфигурация, предназначена за игри и най-вече за GTA V с бюджет 1000лв - няма проблем да стигне и 1100.

в бюджета не влиза периферия, а само компютъра. 

По принцип съм фен на Intel и NVIDIA, но за тази цена не знам кое и как ще е по-добре, така че оставам на вас тази работа. 

може да препоръчвате конфигурации от Никем, защото имам най-голямо доверие към него, а и съм чул доста положителни мнения за въпросния сайт.

Машината няма да се овърклоква.

Не ми е до какви настройки и графики ще я карам играта, а работата е да не лагва и като цяло да е стабилно. Отделно ще го ползвам за филми, разбира се, но най-вече желая да играя игри на него. По принцип за тази работа използвам Xbox One, но събрах пари и бих желал да съм и от двете раси  - console & pc gamer.

За монитор имам един въпрос - тааа.. значи имам един LG 24* LED TV и предполагам няма проблем да го ползвам, но за конзолата ползвам на Samsung Smart TV 40* и предполагам ще лагва ако използвам машината на него? 

Последно - нямам никакви части от старият компютър. Относно тишината не знам, но ако е възможно да не е един от най-шумните, но не ми е проблем леко да шуми.

Благодаря за вниманието. Радвам се да чуя предложения, ако е възможно нещо да се направи в този бюджет. 

п.с - към екипът на форума: не си спомням данните на предишния ми акаунт и си създадох нов тук. Ако е възможно да изтрият стария и да оставят този. Благодаря предварително и се извинявам за недоразумението.

Редактирано от Стенли Терзиев (преглед на промените)

Не очаквай кой знае какъв резултат за този бюджет. LG-то не е геймърски монитор но става щом няма друго какво.

1

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
DeepCool Case TESSERACT BF USB 3.0 1 50.05 лв. 50.05 лв.
ASROCK H110M-HDS LGA1151 1 106.72 лв. 106.72 лв.
GB N960OC-4GD 1 420.67 лв. 420.67 лв.
be quiet SYSTEM POWER 7 300W BN140 1 72.61 лв. 72.61 лв.
i5-6400 2.7GHz 6MB LGA1151 BOX 1 370.47 лв. 370.47 лв.
8G DDR4 2133 ADATA 1 56.43 лв. 56.43 лв.
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 1 96.78 лв. 96.78 лв.
Междинна стойност: 1 173.73 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 14.61 лв.

Обща стойност: 1 159.11 лв. с ДДС

Над бюджета съм, но ако можеш да си го позволиш е добър вариант.

Ако не ще се наложи с по евтиния процесор.

2

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
ASROCK H110M-HDS LGA1151 1 106.72 лв. 106.72 лв.
be quiet SYSTEM POWER 7 300W BN140 1 72.61 лв. 72.61 лв.
I3-6300 3.8GHz 4MB LGA1151 BOX 1 305.86 лв. 305.86 лв.
Междинна стойност: 1 109.12 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 20.73 лв.
Обща стойност: 1 088.39 лв. с ДДС
ASROCK H110M-HDV LGA1151 1 114.45 лв. 114.45 лв.
I3-6100 3.7GHX/3MB/LGA1151/BOX 1 238.54 лв. 238.54 лв.
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 1 82.95 лв. 82.95 лв.
Междинна стойност: 1 059.87 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 19.54 лв.
Обща стойност: 1 040.33 лв. с ДДС

• Автор

@goodly. Става въпрос за твоята конфигурация. Първата с по-скъпия процесор. Хареса ми и бих избрал нея, но ми препоръчаха да заместя картата с  GTX 750 Ti 2GB, тъй като щяла да вади по-добри резултати. Не разбирам много, но това вярно ли е или не? В смисъл искам най-доброто за този бюджет. Максимум 1200лв и нито стотинка повече мога да отделя вече.

преди 12 минути, Стенли Терзиев написа:

@goodly. Става въпрос за твоята конфигурация. Първата с по-скъпия процесор. Хареса ми и бих избрал нея, но ми препоръчаха да заместя картата с  GTX 750 Ti 2GB, тъй като щяла да вади по-добри резултати. Не разбирам много, но това вярно ли е или не? В смисъл искам най-доброто за този бюджет. Максимум 1200лв и нито стотинка повече мога да отделя вече.

Не е вярно. Поне 50% е по-бавна и то клокнатите варианти. 

Иначе за да се намалят парите, може да се мине и с GTX950, която пак е по-бърза от GTX750Ti и пак доста. Задължително вземи 2 плочки РАМ, за да работят в двуканален режим, че на тия процесори им трябва. Може и на по-късен етап, за да не се режи видеокарта.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Току що, Стенли Терзиев написа:

Благодаря. Става дума за същата конфигурация на @goodly в по-късен етап ако си купя gtx 970 ще мога ли да я сложа без да сменям друго? 

Мисли за монитор с тия телевизори файда няма да си купуваш хубава видео карта..

• Автор

Ще се взема и монитор, да, но не влиза в бюджета, но все пак да попитам мнение за него и дали като цяло става - 

Монитор AOC G2460VQ6 - 24"

Гледах да е с 1ms, а цената не е много висока.

На минимум GTA V ще лагва ли с конфигурацията?

Чакайте малко кви монитори кви 5лв. Нека сега си вземе конфигурацията а на по късен етап когато има възможност ще си вземе и монитор. Но нека знае че монитора с който ще кара за сега, не е подходящ за игри!

Монитор AOC няма да е твоя избор. Първо събери конфигурацията. И щом можеш да надхвърлиш максималния бюджет, вземи 2х4 кит двуканална памет 2X4G DDR4 2133 KINGSTON HYPEX аз ти предложих 1 канал заради ограничения бюджет. И до колкото разбирам искаш да купуваш видео на по късен етап, което значи че ще останеш с вградено видео ?

• Автор

не, няма да карам с вградено видео, а с gtx 960, но в по-късен етап пак ще разполагам с пари и ще имам възможност да направя кажи-речи ъпгрейд на машината. Веднага след като закупя конфигурацията ще закупя и монитор.

ОБАЧЕ имам едно питане - 300вата достатъчно ли е захранването за тази конфигурация - не е ли по-добре малко повече?

be quiet SYSTEM POWER 7 300W BN140 е с bronze сертификат и ефективност 87%, (по данни на производителя) , ако ще правиш upgrade след време,  по добре сложи от сега нещо по-мощно за да не сменяш и захранване в последствие.

Да ще е добре да му изберем малко по добро захранване след като ще прави ъп на видеото. Иначе сегашното е предвидено за 960 което е предостатъчно. Всъщност той вече си е избрал захранване.

Ако ъпгрейда на видео е в рамките на изчакване за 1 месец, защо ще си хвърляш парите на вятъра, ами не вземеш че да караш малко с вградено видео? Или нямаш търпение ?

Беше ми пратил конфигурация на лс с една скъпа кутия до 1318лв. от която файда няма, и мога да кажа че избора ти за кутия не е много сполучлив за такъв бюджет.

Със захранването си се справил, избрал си добро със сребърен сертификат.

Ако искаш да си гъзар кутия с прозорец и да ти шумят вентилаторите и да не ти пука, има по добър вариант. Аз бих си взел затворена кутия но ти решавай.

Тази кутия е добра за бюджета DeepCool Case ATX - DUKASE - USB3.0 има си прозорец и можеш да гледаш как се въртят перките.

Захранването което си избрал, и той е добро и е достатъчно be quiet SYSTEM POWER B8 550W 80 Plus

И смени рамта с 2 плочки по 4ГБ, защото са двуканални. Представи си го тъка. Ако 1 човек трябва да свърши работа на две места и го прави за 1 час, то двама ще я свършат за по кратко време.

2X4G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Двуканалните уж ги сложих в количката, но без да искам съм използвал стария линк. Сега ще оправя цялата бъркотия и ще прикача нов линк към Никем.

Може ли мнение как ще подкарва игрите с тази конфигурация, тъй като не съм много наясно? Лично аз затворена не искам и държа много да е прозрачна в някаква степен. Ефект има да сложа допълнително перките, нали? Все пак идва лято и..За кутията прекалих, но искам да попитам..

взимам тази кутия, която ти ми предложи.

http://nikem-bg.net/cart/56206p1r54209p1r48235p1r56301p1r55543p1r56331p1r56731p1r2242p1rf.html
тъй като нвидиа картите искат поне 400в захранване по принцип - така четох реших да взема евтина кутия, да взема малко по-добър процесор, както и 600ватово захранване. Последно как е и има ли нещо за махане/добавяне?

Не ти е нужно 600W захранване, но щом ще мяташ 10 лева на пътя някой да ги земе, кажи от къде да мина? Разликата е 2А и 100W които не са ти нужни щом ще ползваш видео на nVidia.

Недей гледа какво се пише в изискванията за видео карта в което пише че еди коя си карта иска примерно 500W може и с 350W да я караш стига захранването да е със сертификат и да има поне 27А на +12V.

До колкото охлаждането за кутията което е отпред си направил добър избор, много тих вентилатор за размера си.

Но това със закупуването след време друго видео, си остава набутване за мен.

Иначе всичко друго в количката е ок!

http://nikem-bg.net/cart/54209p1r48235p1r2242p1r52202p1r55867p1r2088p1r55010p1rf.html

По-евтино с 128 лв.

http://nikem-bg.net/cart/54209p1r48235p1r2242p1r52202p2r55867p1r2088p1r55010p1rf.html

По-евтино с 73 лв. и с двойно повече рам.

http://nikem-bg.net/cart/54209p1r2242p1r52202p1r55867p1r2088p1r55010p1r55513p1rf.html

+ 20 лв. с голямо SSD за основен.

http://nikem-bg.net/cart/54209p1r2242p1r52202p1r55867p1r2088p1r55010p1r48235p1r56314p1rf.html 

+ 20 лв. с нормално 256GB SSD за системен и 1TB HDD за склад

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Добра сглобка, захранването е достатъчно, но човека държи на кутия с прозорец само това е проблема.

Към автора не темата: погледни цените на 970 http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX970-JETSTREAM-VER2/ http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GTX-970-GV-N970XTREME-4GD-/

Първата е най евтината а другата най скъпата в никем. Просто информативно.

• Автор

Реших да не се правя на инат. Взех кутията, която ми препоръчахте.

Имам възможност да си позволя gtx 970..

http://nikem-bg.net/cart/56206p1r48235p1r56301p1r55543p1r2242p1r56729p1r54043p1r55010p1rf.html

ще има ли голяма разлика ако съм с 970 вместо с 960? 

Разлика че ще има е ясно но въпроса е каква разлика очакваш. До 20fps отгоре с 970 ако тези тестове са верни разбира се.

Изчакай все пак за по точно обяснение от хора които са тествали разни компоненти

• Автор

Искам още веднъж да ти благодаря за съдействието. Ако взема 970, то аз ще цъкам на LED tv, защото махам парите за монитор, но предполагам няма да е чак такъв проблем за начало. Най-важно е как ще работят игрите. А горе-долу процесорът бива ли си го като цяло?

а коя да избера на gtx 970 - PALIT или ASUS версията, тъй като са на еднакви цени?

За тези пари(1550) ще ти продам моя, с по-добри компоненти и 22м гаранция + 23'' Full HD монитор (всичко от подписа + 2-ро захранване Cooler Master GX 650W Bronze)

Извинявам се ако съм нарухил някое от правилата на форума с този отговор!

B0booo ти пък от де са взе ?

Тва да не ти е OLX-а да заблуждаваш хората. Пробутваш му конфигурация със стара платформа 1150 и карта GTX970 за да си купиш това което му предлагам аз. Ходи си в OLX и чакай някой да клъвне.

Тук не лъжем хората и не ги набутваме като теб. И тук не падаме от марс между другото.

Тъка стенли.. PALIT е по добра!

В следващия месец към края ще идва нова карта на nVidia 1070 и 1080, ако изчакаш 1 месец и караш с вграденото видео може да удариш кьоравото щото цените ще паднат предполагам заради новата карта.

Помисли си пак и хем ще събереш парички и ще имаш по-голям шанс за качество, може да се докопаш и до GTX 980.

Иначе процесора ти е добър всичко е ток и жица.

1/Значи предварително се извиних ако съм нарушил някое от правилата на форума (ако не си видял)

2/ Я сподели с какво го заблуждавам или го лъжа че нещо не се сещам?

Кажи кой компонент е по добър , убеди ме !

Ти процент от покупките от никен ли вземаш, или какво?

Редактирано от B0booo (преглед на промените)

• Автор

Ами аз конфигурацията ще я взимам след около месец и се надявам цените още да паднат - още по-добре. Иначе 550 вата оставям захранването - надявам се да е достатъчно.
а г/д с тази конфигурация колко време ще мога да играя последните игри и кога ще се наложи отново ъпдейт?

А относно ОС - проблем ли да е сложа WIN 7 64 bit Pro? Просто вкъщи ползваме 8.1 и 10, а аз нито капка не съм доволен като цяло. Любим си ми е бил и винаги ще бъде седмицата. Дали след известно време ще спрат да поддържат игрите седмицата, както стана преди време с XP?

даже гледах Mafia 3 - очакваните изисквания и минавам препоръчителните, уж.. а дано да е за добро :D

а за дъното да видим ли нещо с Гигабайт или да го оставя така?

преди 13 минути, goodly написа:

Пробутваш му конфигурация със стара платформа 1150 и карта GTX970 за да си купиш това което му предлагам аз.

хаха да си продам машината за да си купя това което му предлагаш на него. Искренно се надявам в афекта си да си допуснал някаква грешка в изразяването.Дай малко по сериозно , Моля!

По-слаб процесор , възможно най-нисак клас дъно с най-орязания chipset при това asrock(тц тц тц),захранването .....no comment, be quied ,доказано захранване , производител гигант(надявам се хващаш иронията) не бих го сложил и на калкулатор.Кутия - колосалните 44,26лв, microATX, Mini-ITX много добър избор , страхотен въздухообмен , нещо като футуристична микровълнова фурна(отново ирония).

HDD vs SSD +аналогичен хард , и тук невиждам с какво бих предпочел твоя вещ избор.Сходни видео карти , но ако някога си докосвал кутия на MSI GTX 970 Gaming ще знаеш че гаранцията покрива Overclock.

Извиниме но "твоята" конфигурация в 70% е пари на вятъра.

Без лоши чувства!

По принцип не е толкова лошо предложението ти, но аз не бих се набутал на стара платформа. А разлика в двете кари MSI и PLAIT не е толкова забележима.

В началото не обърнах голямо внимание на подписа ти и за това тъка реагирах. Като за стара платформа компонентите ти са много добри и предлагаш доста неща. 

Но тук сме се метнали на 1151 и нещата стоят малко по различно като например производителността като цяло е по добра.

Също съм му предложил да изчака за видео карта и да кара малко с вградена, но не всеки има търпение цял месец да чака. Решението все пак е негово но той не може да знае кое е по добро защото ако знаеше нямаше да пита.

Процент от покупките от никем не взимам, просто това е най изгодния онлайн магазин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.