Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съобщение: "Your computer needs to be cleaned"

Featured Replies

Когато се пробвам да вляза във facebook ми излиза това

Без име.png

Addition.txt FRST.txt

Ще погледна логовете довечера или утре, че много работа ми се е насъбрала след празниците!

Дано само проблема не е от настройки на самия акаунт във facebook, защото не ползвам услугите му и не съм запознат там.

Поздрави!

• Автор

Реших да пусна антивирусната и да проверя какъв ще е резултата,е проблема вече го няма.Но все пак ако ви се занимава и имате свободно време да проверим за още някакви "боклуци".

Такъв тип "malwares" не се ли получаваха когато даден browser се hook-не към beef script ? при отварянето на даден линк или някаква страница ?

• Автор

Ами не знам,наскоро ми се беше случило да ми изкачат и да ме препраща към непознати за мен интернет страници.Може нещо от тях да се е получило. 

на 5/25/2016 at 22:44, pringles написа:

Когато се пробвам да вляза във facebook ми излиза това

Без име.png

Addition.txt FRST.txt

Много често чрез съощения като това ,ти предлагат да ти пуснат едно тънко скенерче ,което намира един тон проблеми ,и след това ако искаш да ги изчистиш ,ти предлагат да си купиш въпросната програмка. Какъв по-добър начин да си продаваш боклуците от това да стресираш необразованите потребители ,и от страх да си купят боклука ;)

Здравейте,

Ако ще проверявам за остатъци ще ми трябват нови логове от FRST и логовете от почистените от антивирусната (антивирусните) обекти.

Поздрави!

• Автор

Как да получа логове от антивирусната,къде да ги открия ?

Не ползвам avast! и скоро не съм я ползвал, но трябва да са достъпни през интерфейса на програмата, може би през менюто SCAN => Scan history

Маркиран е друг бутон, но Scan History е до него.

scan_for_viruses_quarantine.png

• Автор

От старата проверка с avast с която отстрани проблема не успях да намеря лог файла,видях само това:

Без имееееее.png

Не знам дали ще ви е от полза....

Иначе направих нова проверка с avast и успях да изкарам някакъв текстов файл.

Avast.txt

Дано свърши работа.

Addition.txt FRST.txt

Интересно...ако това е бил лог файла, от сканирането, който е решил проблема...ми е направо чудно, защото обекта е само един досаден, но не чак толкова опасен adware в лицето на RelevantKnowledge. Честно казано аз не вярвам това да е решило проблема (по-скоро почистването на кеша на браузъра може би), както и съм убеден, че това не се е качило докато почиствахме предишния път (когато имаше модифицирани настройки за използването на лошо прокси). После ще погледна логовете, но не очаквам да са лоши с оглед на скорошното почистване и на резултатите от антивирусната.

Поздрави!

Логовете са чисти. Има дребни безобидни остатъци, които можем да премахнем. Защо KMPlayer е инсталиран в свободната папка на дял C:\? вместо в Program Files?

Можете да деинсталирате следните 2 програми:

KMPFaster - добавя adware в системата и премахването и няма да навреди на използването на пплеъра.

Skype Click to Call - ако не използвате набиране през браузърите можете да я разкарате като това няма да навреди на използването на Skype.

Изтеглете edit-text.giffixlist.txt и го запазете на десктопа.
Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Приложете и следния Fix от Microsoft => https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/2545227

Имате и лично съобщение, за нещо, което не желая да обсъждам публично. ;)

След това пишете как е положението!

Поздрави!

• Автор

След рестартирането от програмата FRST.exe съобщението във facebook отново се появи.   "Your computer needs to be cleaned"

Fixlog.txt

А стъпката със Fixa от Microsoft нещо не ми е ясна. :(

Кое не е ясно? Просто изтеглете и стартирайте следния файл => http://go.microsoft.com/?linkid=9775756

Иначе системата е чиста. Предупреждението е някаква глупост. Изчистете бисквитките на Chrome и трябва да изчезне.

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=bg

Преди тази стъпка е добре да запазите отметките, паролите и други важни настройки, които имате в Google Chrome, защото ще възстановим настройките му по подразбиране (все едно сме го преинсталирали);

Изтеглете ZOEK (by Smeenk) и да го запишете на вашия работен плот
Временно деактивирайте вашата антивирусна и антишпионска защита - инструкции при необходимост ще намерите тук

• Щракнете с десния бутон върху тази икона  51a612a8b27e2-Zoek.pngи изберете RunAsAdmin.jpg Run as Administrator, за да стартирате инструмента.
  • Изчакайте търпеливо, докато  се появи  главната конзола (може да отнеме минута или две).

52b6de58f1952-Zoek_Startpagina_5.0.0.0.P

• В главния прозорец, моля поставете в следния скрипт:
Цитат

createsrpoint;
IEDefaults;
FFDefaults;
CHRDefaults;
autoclean;

• Уверете се, че  опцията Scan All Users е маркирана.
  • Натиснете Run Script и изчакайте. Сканирането може да отнеме няколко минути.
  • Когато сканирането приключи, ще се отвори лог файл с име zoek-results.
  • Ако е необходимо рестартиране, той ще се отвори след това.
  • Копирайте съдържанието му в следващия си отговор.

Пишете след това дали проблема остава.

Поздрави!

Чисти логове...гледам, че и настройките на DNS-ите са читави...на Google и на доставчика ви. Все пак защо не пробвате да смените DNS-ите в настройките на рутера да са отново на Google:

Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] 46.40.72.18 46.40.72.17 192.168.1.1
Tcpip\..\Interfaces\{583C836F-3AFF-4589-AB8F-EC22C70FFA30}: [NameServer] 8.8.8.8,8.8.4.4
Tcpip\..\Interfaces\{583C836F-3AFF-4589-AB8F-EC22C70FFA30}: [DhcpNameServer] 46.40.72.18 46.40.72.17 192.168.1.1

Пример:

NUku0Xz.png

Можете да направите и резет на настройките на рутера и след това отново да зададете DNS-ите на Google.

Пуснете един CCleaner и почистете кеша от сърфирането.

Нека да изчистим и DNS кеша против DNS poisoning.

В Start Menu-то въведете CMD.exe => кликнете с десен бутон върху CMD.exe и изберете Run as administrator.

Въведете следните две команди една по една и след всяка натиснете Enter

ipconfig /flushdns

netsh winsock reset

Рестартирайте системата и вижте как е положението после.

Поздрави!

Изглежда трябва да изпълните изискванията от предупреждението за да може да мирясат от Facebook. Поне според статията на Eset:

Цитат

If you receive a notification from Facebook with instructions to scan your computer, you must complete the requested scan before you will be able to log in to your Facebook account. ESET Customer Care is not able to resolve issues involving your Facebook account.

http://support.eset.com/kb3626/?viewlocale=en_US

Сканирайте системата си с предложените от тях програми и след това вижте дали продължава да излиза. За мен системата е кристално чиста.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.