Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв лаптоп бихте взели? 25 гласували потребители

1. 1. Какъв лаптоп бихте взели?

• Нов от нисък клас наблъскан уж със сериозни параметри
      36%
    • Втора употреба от висок клас машина, но с по-малко гаранция
      64%
  2. 2. На кого се доверявате за съвет при покупката на лаптоп?

• На консултант в техно магазин
      2%
    • На приятели
      10%
    • На служителите в сервиза който ползвам когато се наложи
      10%
    • На реклами в медиите
      0%
      0
    • Възползвам се от промоции
      2%
    • Допитвам се до форуми
      54%
    • По-голям капацитет от мене няма за това не питам никого
      18%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Понеже стана голяма драма в темата, та да го направим на анкета.

Въздържайте се от коментари тука това е само анкета. 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Отговори 65
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Първата точка в анкетата ти, е тенденциозна и неправилно формулирана, което обезмисля самата анкета.

PConline какъв е смисъла от тази анкета. Знаят се плюсовете и минусите и при двата избора и е говорено много. Не виждам да има някаква драма. Всеки има глава на раменете и може да си преценява сам. Във форума има още много безмислени теми. Едната например е AMD срещу INTEL.

Не съм съгласен с точка 2.

Защо няма "не се съветвам", "Не се доверявам" или "Вземам сам решение"????

Мнозина вземат сами решени е и не се съветват с никого!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

току що, Кумчо вълчооо написа:

Защо няма "не се съветвам", "Не се доверявам" или "Вземам сам решение"???? Мнозина вземат сами решени е и не се съветват с никого!

Мда, логично. Аз не се съветвам с никого при избора си на техника.

Трябва да има точка "Бих те ли си взели лаптоп".Повечето от хората не знаят защо си купуват лаптоп.Най-фрапиращия отговор беше,защото като си свърша работа го сгъвам и го прибирам и не ми пречи.Работата се състои във висене във фейсбук и чат по скайп.

• Автор
преди 43 минути, momolord написа:

Първата точка в анкетата ти, е тенденциозна и неправилно формулирана, което обезмисля самата анкета.

Като не ти харесва имаш свободата да не гласуваш! Направи си друга анкета която да ти изнася.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

PConline какъв е смисъла от тази анкета.

Смисъла е, че темата която пуснах за да ограмоти малко ората и да видят за какви ла**а си дават парите беше разводнена за ден до 5 страници и над 100 поста и вече едва ли някой ще я изчете за да си направи собствени изводи а така с анкета ще има нагледна демонстрация на мнението на доста повече хора. 

ЗА ТОВА И ПОМОЛИХ ДА НЕ СЕ ПИШЕ А ТОВА ДА СИ ОСТАНЕ САМО АНКЕТА. Но на кой ли му дреме!

Емо като модератор ще те помоля да ограничиш/изтриеш постовете до колкото е възможно за да остане само анкетата. Нека цифрите говорят!

преди 11 минути, Кумчо вълчооо написа:

преди 9 минути, momolord написа:

Мда, логично

Добавих ви отговор за да си начешате егото.

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

бих повярвал повече на консултант в магазин отколкото на някой от сервиз

Има го като отговор та коментара е леко излишен!

преди 7 минути, The Piper написа:

Трябва да има точка "Бих те ли си взели лаптоп".

Това е тема на друг разговор. Тук идеята е друга. Мога да сложа много въпроси, но има лимит до 3.

Оправи си първия въпрос и тогава пледирай за невменяем.

Нищо такова не съм казал, че не ми харесва. Не мисля и да правя подобни анкети. Ако искаш виж мненията на колегите и ако може коригирай или добави повече опции.

Да, добавен е към точка 2 исканият въпрос! Малко подигравателно е поставен, но аз лично гласувах - над нещата съм!!!!

П.П. Гласувах, но към момента не виждам анкетата да е отразила гласа ми!!!! И в случая коментирам тук:

- Не се съветвам с никого когато купувам техника!

Смисълът на темата е, да се разрази спор, който да доведе до обиди. Особено с некоректно зададените въпроси. Не разбирам, желанието да се изтриват мненията на потребителите, а да се четат, единствено мненията на питащият и то в обществен форум. Ако желаете, да ограничавате различните от вашето мнение, пуснете анкетата във вашия сайт или блог.  Уверена съм, че имате хиляди последователи и нямате нужда, да използвате уважаван форум, като този, за да ви оценят.

• Автор
преди 16 часа, momolord написа:

Оправи си първия въпрос и тогава пледирай за невменяем.

Нещо на различни езици говорим. Аз все още пледирам че съм вменяем та тогава не трябва да променям нищо. Или може би има скрит смисъл и понеже съм тъп не го схващам!

преди 16 часа, Без умствен капацитет написа:

не е съвсем излишен,

Това е АНКЕТА и в нея има въпроси и чекбоксове за отговорите. Достатъчно беше да маркирате вашия отговор а не да пишете коментари!

преди 16 часа, Ma_ri написа:

Смисълът на темата е, да се разрази спор, който да доведе до обиди. Особено с некоректно зададените въпроси. Не разбирам, желанието да се изтриват мненията на потребителите, а да се четат, единствено мненията на питащият и то в обществен форум. Ако желаете, да ограничавате различните от вашето мнение, пуснете анкетата във вашия сайт или блог.  Уверена съм, че имате хиляди последователи и нямате нужда, да използвате уважаван форум, като този, за да ви оценят.

Уважаема да кажа и на вас. Това е АНКЕТА. Анкета е точно за да няма дискусии и безмислени спорове. За съжаление формата на форума не ми дава възможност да заключа за да не се пишат глупости и да се налага да се дават обяснения. Все още сме свободна до някъде държава и всеки който не е съгласен с въпросите има пълното право да не отговаря и също така да не се чувства длъжен да занимава останалите с неговите си душевни терзания. Това не са парламентарни избори и никой никого няма да глобява!

Ако прочетете 

преди 17 часа, pconline написа:

Понеже стана голяма драма в темата, та да го направим на анкета.

Въздържайте се от коментари тука това е само анкета. 

може и да разберете желанието ми да се заключи темата и да остане ЧИСТА АНКЕТА още когато я правих! Никъде не съм искал да се изтрият всички постове освен моите НАПРОТИВ под всички разбирам всички, включително и разясненията които ми се налага да пиша.

И не уважаема нямам нужда от оценяване, Човек се стреми да го оценяват когато има намерение в последствие да го монетизира. А ние тука в тоя форум се опитваме да си помагаме БЕЗВЪЗМЕЗДНО поне аз така си мисля.  

Темата не може да стане чиста анкета. Вината е в теб - формулирал си я непълно и тенденциозно.

Само тези две възможности ли има за избор на лаптоп?... Аз се сещам поне за още 3, които би трябвало да бъдат допълнени като отговори:

"Нов от среден и висок клас, като си преценявам реално значението на параметрите му, и го съобразявам с нуждите си";

"Никакъв, предпочитам десктоп машина за сериозна работа, или таблет за лесна преносимост";

"Макбук" :)

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Цитат

pconline 

хххххххххххххххххххх

То и анкетата нещо или се бъгва или се манипулира защото моят отговор така и не се зачита въпреки, че получавам "благодарност" за участието!

Не се прави така!

Дори и да заключиш, то няма пак да успееш да наложиш своето! Шарен свят и мнения разни!

преди 16 минути, pconline написа:

Уважаема да кажа и на вас. Това е АНКЕТА. Анкета е точно за да няма дискусии и безмислени спорове. За съжаление формата на форума не ми дава възможност да заключа за да не се пишат глупости и да се налага да се дават обяснения. Все още сме свободна до някъде държава и всеки който не е съгласен с въпросите има пълното право да не отговаря и също така да не се чувства длъжен да занимава останалите с неговите си душевни терзания. Това не са парламентарни избори и никой никого няма да глобява!

Ако прочетете 

може и да разберете желанието ми да се заключи темата и да остане ЧИСТА АНКЕТА още когато я правих! Никъде не съм искал да се изтрият всички постове освен моите НАПРОТИВ под всички разбирам всички, включително и разясненията които ми се налага да пиша.

И не уважаема нямам нужда от оценяване, Човек се стреми да го оценяват когато има намерение в последствие да го монетизира. А ние тука в тоя форум се опитваме да си помагаме БЕЗВЪЗМЕЗДНО поне аз така си мисля.  

Явно имате сериозни проблеми с общуването. Изучавала съм психология и можете да се доверите на преценката ми. Бих ви поставила по-пълна диагноза, но съм сигурна, че няма да ви се понрави и има голям риск, да я приемете, като обида. Бегло погледнах вашето съдържание и както очаквах, се оказа, че постоянно сте с някой в конфронтация, опитвате се с поучителен и нетърпящ възражение тон, да налагате вашите тези.

Ще опитам да ви обясня, на понятен за вас език, че когато няколко сервиза ви обяснят, че имате повреда в софтуера, то няма смисъл да товарите хардуера, а да преинсталирате.

Ако промените поведението си, ако замените безкрайните си монолози с конструктивен  диалог, в който обаче, да осмисляте тезите на опонента, няма начин, да не останете приятно изненадан. Уверена съм, че ще откриете и чисто човешкото в отношенията и ще имате успехи, както в личен, така и в професионален план.

P.S. Освен това, колко човека, трябва да ви обясняват, че въпросите са зададени тенденциозно. Анкетата е некоректна и подвеждаща, написана във византийски стил. Безвъзмездно или не, натрапвате вашето мнение.

Тя стана една ..........мазало ,щом и психоанализи се правят онлайн ................. :) .Брутализъм

• Автор

Така аиде за пореден път да кажа за не разбралите. Анкетата не е всеобхватна и не може да бъде такава поради ограниченията на форумната форма. 

Тази анкета е създадена единствено заради куп глупости изписани от некомпетентни хора в 

и понеже колкото и да им се обяснява те продължават да не възприемат становището на хора занимаващи се професионално с това. Та целта на точно и само тези въпроси да даде каква част от потребителите поддържат въпросната теза и каква не.  

Уважаема Ma_ri не е достатъчно само бегло да погледнете споровете в които съм участвал и ако се задълбочите в четенето, може и да установите че нещата които твърдя и защитавам съм абсолютно убеден във верността им защото са неща, който са минали през ръцете ми. Да имало е и грешки от моя страна и ако бяхте направили обстоен психологически анализ на творчеството ми, щяхте да установите, че когато сбъркам имам достойнството да си призная и да се извиня! Не защитавам становища прочетени в нета или чути на опашката за пенсии в пощата. Факт е, че има хора с който съм водил доста сериозни спорове, но са се убедили, че не говоря врели некипели и в последствие се допитват до мнението ми на лични.

След като "експерти" ПОТРЕБИТЕЛИ не вярват на мнението ми на човек занимаващ се от 15+ години с ремонт на ИТ техника вие очаквате от мен да се доверя на преценката ви само защото сте учили психология(колко 1-2 семестъра). Това явно е няква нова мода защото в последно време всеки 3 от 4 жени се изживяват като Фроид.

Това че нося обувки не ме прави експерт и не давам съвети кой какво да ползва и водя децата си на ортопед, по някога повече от един за да видя дали тезите се припокриват. 

Това, че карам кола не ми дава правото да коментирам, коя е качествена и коя не защото съм карал няколко и мнението ми няма как да е адекватно.

И накрая тия дето смятат да оспорват адекватността на анкетата да вземат да прочетат и другата тема ако издържат тия 100+ поста и след това да коментират.

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

или се манипулира защото моят отговор

Не се манипулира, поне аз не бих могъл да го направя.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Вашата, така наречена "анкета" е от рода на :

Обичате ли руси жени?

А - О, даааааа. Обожавам руси жени.

Б - Аз съм гей, затова не обичам руси жени.

Сложете чавка, на верния отговор и се въздържайте от коментари. Това е само една анкета.

Сега вече се нареждат нещата и отговора ми се пръкна! Всичко ще се кротне и ще кара по анкетата, но ако промениш точка 1 т.е. не е нужно наблягане а само "нови бюджетни машини" и на втория подвъпрос "нови маркови машини или такива втора ръка" Ако премахнеш от точка 2 последният "подигравателен" подвъпрос! Това мисля ще устрои всички! Ако не искаш (никого не задължавам), то и тая тема ще "Цъфне" защото анкетата / темата  предизвиква! И не е е нужно да си служим с квалификации защото  в този форум всеки е нещо!

Че кво и има на анкетата ?Има предостатъчно възможности за отговор .

Драги Авторе на темата. Самият факт, че се изказвате грубо за хора, които Не познавате,

говори достатъчно и за самата анкета. Тоест, тя е тенденциозна, манипулираща и неадекватна, като съдържание.

Това, че поправяте хардуер от не знам си колко години, не Ви дава право да наричате хората некомпетентни.

Показва единствено, безсилието Ви да се аргументирате.

преди 1 час, Иво Димов написа:

.Брутализъм

Брутализъм ще стане ако се направи психологически портрет на мнозина! Интересни резултати ще видим!

Да караме по темата! Понеже е изкривена анкетата, то коментирам тук:

- Бих закупил бюджетна машина със сходни или равни характеристики на нова маркова машина или втора ръка такава!

Няма как да вземеш бюджетна машина равна на нова ,виж по-слаба от такава втора ръка  :) .Прочети кво си написал бре

преди 1 час, momolord написа:

Драги Авторе на темата. Самият факт, че се изказвате грубо за хора, които Не познавате,

говори достатъчно и за самата анкета. Тоест, тя е тенденциозна, манипулираща и неадекватна, като съдържание.

Това, че поправяте хардуер от не знам си колко години, не Ви дава право да наричате хората некомпетентни.

Показва единствено, безсилието Ви да се аргументирате.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Сега вече се нареждат нещата и отговора ми се пръкна! Всичко ще се кротне и ще кара по анкетата, но ако промениш точка 1 т.е. не е нужно наблягане а само "нови бюджетни машини" и на втория подвъпрос "нови маркови машини или такива втора ръка" Ако премахнеш от точка 2 последният "подигравателен" подвъпрос! Това мисля ще устрои всички! Ако не искаш (никого не задължавам), то и тая тема ще "Цъфне" защото анкетата / темата  предизвиква! И не е е нужно да си служим с квалификации защото  в този форум всеки е нещо!

Точно това имах предвид. Предстои ми покупка на лаптоп и ми се наби в очите темата.Наивно си помислих, че в ITфорум, може да науча нещо ново, но уви...Както навсякъде в живота, така и тук, само едни форумни войни и тотална грандоманщина, естествено със скромно покритие.

Та по въпроса за лаптопа, предния ми, както и бъдещия, ще бъде бюджетен. Причините за това са много. Една от тях е, че ме устройва цената, друга е, че изискванията ми са скромни - сърфиране в интернет, клипчета, картинки, веднъж седмично пътувам 2 часа и половина с автобус и после също толкова обратно и си уплътнявам времето с филмче. Затова ми е нужен такъв, с добра батерия, лек и удобен. Секън хенд антиката, силно ме съмнява, че ще удовлетвори изискванията ми, най-малкото по отношение на килограмите и батерията.Но в анкетата не виждам този отговор, а пренебрежителен такъв. Не всички използваме компютрите, за да извеждаме совалки в орбита, или да управляваме ядрен синтез. Не виждам логика, да ми се натяква и да ми се размахва пръст, защото не искам да имам компютър, какъвто съм виждала само по чернобелите филми, който се събира в пететажна сграда.

И да. Момиче съм, с недовършен втори семестър по психология, изживяваща се като Фройд. Имам розов телефон, на цветчета, пластмасов...Но пък с добра камера, голям дисплей, четириядрен процесор и достатъчно памет. Ползвам го по предназначение, не чупя лешници и орехи с него, не забивам и гвоздеи. Доволна съм и след време, ще си купя още по-розов и с повече цветя.

На опашката, преди седмица, чух че са пуснали телевизори в Кауфланд- 32" за 260 лева, с три години гаранция, от неизвестната за мен марка Sunny. За  ужас на автора на анкетата, си го купих и то в последния момент, но добре че слушам по опашките, че иначе ако чета форуми, ще се наложи да купя стар материал телевизор, от ония по 120 килограма, ама пък много яки с лампи вътре и титаново покритие....Благодаря, доволна съм и на тази бюджетна придобивка, която купих с аванса от заплатата си и която три години ще си ползвам безпроблемно....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.