Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ за избор на тонколона с бас източник на музика телефон(никакъв опит в сферата на аудиотехниката)

Featured Replies

Бих искал да разбера горе долу колко пари ще ми струва уредба или колона(не зная какво точно) с която ще мога да си пускам музика от телефона. 

Варианти много ... Всяка система с аудио вход може да бъде свързана към телефона с подходящ кабел. Ако искаш обаче връзката да е безжична (с Bluetooth) или да има док станция - това ограничава нещата.

Все пак кажи марка и модел на телефона, и какъв бюджет си предвидил.

• Автор
току що, RudeBoy написа:

Варианти много ... Всяка система с аудио вход може да бъде свързана към телефона с подходящ кабел. Ако искаш обаче връзката да е безжична (с Bluetooth) или да има док станция - това ограничава нещата.

Все пак кажи марка и модел на телефона, и какъв бюджет си предвидил.

ами за бюджет нещо от типа на 500 лв и да се свързва с bluethooth

Пробвал съм да пускам сигнал от GSM-а към такова Sony CMT_SBT100 , доста приличен звук изкара. Но не гарантирам, че е възможно най-доброто, или пък най-удачното като качество/цена.

Изчакай и други мнения.

• Автор
преди 2 минути, RudeBoy написа:

Пробвал съм да пускам сигнал от GSM-а към такова Sony CMT_SBT100 , доста приличен звук изкара. Но не гарантирам, че е възможно най-доброто, или пък най-удачното като качество/цена.

Изчакай и други мнения.

Благодаря ти, мисля че забравих да спомена, че баса ще е от голямо значение, тъй като ще се слуша само метъл.

Не сте споменали дали търсите нещо преносимо с батерия, с което да пускате  музиката или Ви трябва за в къщи.

Ако е второто, и не Ви трябва плейване от дискове, радио или от USB, то тази система е за Вас:

Edifier R2730DB (има вграден блутут). Даже може да е свържете към телевизор, PC, и т.н.

Имайте предвид, че сигнала през блутут-а, може да значително по слаб, от колкото да се свърже директно с кабел телефона. Това се отнася и за други аудио системи с вграден блутут.

Ако искате искате много Bass (не че е малко за въпросната аудио система), а не качество се насочете към някой уредба с вграден блутут и много нереални ватове.

Редактирано от oic (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, oic написа:

Не сте споменали дали търсите нещо преносимо с батерия, с което да пускате  музиката или Ви трябва за в къщи.

Ако е второто, и не Ви трябва плейване от дискове, радио или от USB, то тази система е за Вас:

Edifier R2730DB (има вграден блутут). Даже може да е свържете към телевизор, PC, и т.н.

Имайте предвид, че сигнала през блутут-а, може да значително по слаб, от колкото се свърже директно с кабел телефона. това се отнася и за други аудио системи с вграден блутут.

Ако искате искате много Bass (не че е малко за въпросната аудио система), а не качество се насочете към някой уредба с вграден блутут и много нереални ватове.

Трябва ми за вкъщи или за партита(с кабел). Аз по принцип смятам да обходя големите магазини и да чуя на място как се представят различните системи, въпроса ми е какво наричате нереални ватове, и какво мислите за тази http://www.technopolis.bg/bg/Mini-audio/Audio-system-SONY-GTK-X1BT/p/173086

преди 39 минути, Вивалдо написа:

Трябва ми за вкъщи или за партита(с кабел). Аз по принцип смятам да обходя големите магазини и да чуя на място как се представят различните системи, въпроса ми е какво наричате нереални ватове, и какво мислите за тази http://www.technopolis.bg/bg/Mini-audio/Audio-system-SONY-GTK-X1BT/p/173086

Точно, тази система е пример за нереални ватове, едва ли е 500 W RMS.

Като чуете истински 500 W в затворено пространство (малка стая) може да се оглушее.

Ако Все пак се спрете на уредба от този тип, гледайте поне да е с две тонколони разделени, за да чувате стерео-то.

Но, като гледам повечето с блутут и много ватове са подобни.

Китайските нереални космически ватове (доказано)

преди 36 минути, Вивалдо написа:

Благодаря ти, мисля че забравих да спомена, че баса ще е от голямо значение, тъй като ще се слуша само метъл.

Да се включа и аз. Според мен недей да се хващаш за този критерий. Слушам метъл в големи количества (но и не само) и мисля, че басът далеч не е най-важното. Според мен далеч по-важно е да имаш достатъчно ясна и балансирана звукова картина и достатъчно детайли (тъй като това е шумен жанр и иначе нещата се губят). Други жанрове (примерно електрониката) страдат далеч повече от липсата на бас.

"Метъл" или пластмаса-все едно. Една уредба трябва да отговаря на определени условия, за да бъде обявена за добра. Според мен , на първо място е нейната честотна характеристика. Започвайки от 15 ХЦ до 18-20 КХЦ-тази линия трябва да може да се регулира +– 20 ДБ . Това ще ти даде възможност да подбираш звученето в зависимост от условията-помещение, какъв е записът и пр. Вече никой не прави основните тонколони с честоти под 100ХЦ. Причината е, че басите се разпространяват в цялото пространство и стереото за тях е ненужно. Слага се една специална басова тонколона ( Subwoofer) , обикновено в средата на помещението, като се настройва според другите условия. С нея имаш пълните възможности за добър звук. Като основен усилвател може да си купиш един ресивер 5.1 , в който да включиш всичките тонколони. Там има цифрова обработка на сигнала с много варианти. Аз най-харесвам ProLogic PL 2 -най-близо до реалността.

преди 6 часа, B3M2W0 написа:

"Метъл" или пластмаса-все едно. Една уредба трябва да отговаря на определени условия, за да бъде обявена за добра. Според мен , на първо място е нейната честотна характеристика. Започвайки от 15 ХЦ до 18-20 КХЦ-тази линия трябва да може да се регулира +– 20 ДБ . Това ще ти даде възможност да подбираш звученето в зависимост от условията-помещение, какъв е записът и пр. Вече никой не прави основните тонколони с честоти под 100ХЦ. Причината е, че басите се разпространяват в цялото пространство и стереото за тях е ненужно. Слага се една специална басова тонколона ( Subwoofer) , обикновено в средата на помещението, като се настройва според другите условия. С нея имаш пълните възможности за добър звук. Като основен усилвател може да си купиш един ресивер 5.1 , в който да включиш всичките тонколони. Там има цифрова обработка на сигнала с много варианти. Аз най-харесвам ProLogic PL 2 -най-близо до реалността.

Пълен смях!

Пълен смях е съдържанието на глави, които са склонни да харесват нещото ( не знам как да го нареча, защото това е най-вече шум) "Метъл".

Хайде да не ми се напъваш каква музика да слушам! Щото за звукотехниката въобще ти куцат познанията!

Както многократно съм писал, музиката е смесена за стандартно стерео 2.0 И всякакви измислици n.1 са създадени само за евтиния и като следствие се осакатява възприятието. Що китайците да се набутат с 2 големи баса и съответния акустичен обем, като може да минат с някакъв "суб" пърдялник? Да се сещаш колко обем трябва за 15-20 Hz ниски? И да ги надуеш с +20dB нагоре? Както и да изглеждат, всичките китайци по технобакалиите са над 100Hz ефективно. Говоря за честни с неравномерност до -3 -6 dB , а не -20.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.