Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Страшна бъркотия Windows 10

Featured Replies

Здравейте , като си ъпгрейднах 10 ката не можах да отворя локален диск D: там са ми всичките неща . Пише че трябва да бъде форматиран . Реших да го форматирам като си мислих че може да се оправи но стига до 99 % и забива . След това видях че не е в NTFS а в RAW формат . Незнаех как да се оправя и затова реших да си инсталирам windows 7 oтново с който си бях инсталацията стана , но локален диск D: си е празен няма нищо на него и никаква памет не е заел . От вчера се мъча с 5 програми да го сканирам , но нищо . Снощи пуснах Power Data Recovery , O&O Disk Recovery , Ontrack Easy Recovery страшно бавно сканират и оставих цяла нощ компа .  Някакви идеи или да се простя с  информацията ми ..

Занеси компютъра на човек, който разбира, да види дали нещо може да се спаси ...

ПП. Мен ако ме заболи сърцето, не питам по форумите как да си направя троен байпас с джобно ножче :D . Отивам на лекар.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

TestDisk мен лично ме е спасявал от подобни кашички, може да се пробва. Най-добре да се пусне да възстановява нещата на отделен диск, после този дял, който сега се показва като RAW, да се форматира наново и да се копират нещата обратно на него.

Сега вече като си инсталирах седмицата си е в NTFS , но е празен .

Blondyy, с всяка глупост, която правиш оттук нататък, намаляваш шансовете си да възстановиш нещо! :angry:

Занеси компютъра на специалист, с пускане на теми по форумите няма да стане.

преди 36 минути, Blondyy написа:

Сега вече като си инсталирах седмицата си е в NTFS , но е празен .

Да, най-вероятно защото е успял да се форматира, просто после по някаква причина не е можел да се mount-не с десятката.

преди 36 минути, RudeBoy написа:

Blondyy, с всяка глупост, която правиш оттук нататък, намаляваш шансовете си да възстановиш нещо! :angry:

Занеси компютъра на специалист, с пускане на теми по форумите няма да стане.

Сега нямам възможност да го нося на сервиз поради финансови затруднения , затова попитах за някоя качествена програма която може поне част от нещата да ги възвърне аз не искам всичко .

При мен след ъпгрейд до десятка по неизвестни причини бе сменил локацията за сваляне от браузерите в дял "Д", дори си бе направил папка Downloads там.След като изтрих папката при опит за сваляне даваше ерор, наложи се да създам папка Downloads където и е мястото C:\Users\EliteBook\Downloads...После дойде ред на най-интересното- майкрософт едж няма в настройките да сменяш мястото за сваляне :) .Наложи се през регистрите да му променя локацията- HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\Main . След това създаваме new string value(с десен бутон на празното поле) , наименуваме го  Default Download Directory , двоен клик и задаване на новата директория за сваляне а именно както е при мен C:\Users\EliteBook\Downloads. Друг начин за промяна на едж-а няма .Дано съм бил полезен на някой. :)

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

преди 54 минути, adersa написа:

Пробвай с Recuva < http://recuva.bg.softonic.com/

помагала е на страшно много хора в форума .

Дал си линк към сайт с много лоша репутация(браузъра дори не ми го отваря),препоръчвам ти да го забравиш този сайт.:no-no:

Глупости!Softonic не е сайт с лоша репутация, проблема е в твоя "телевизор" :)

Никакъв проблем нямам,мога да го отворя,ако искам,но ме предупреждава ,че е рисков сайт,а и от опит го знам...........Иначе те на такива като теб разчитат,найвни(да не употребя друга дума)дето си мислят,че много знаят.

С риск да си навлеча гнева на тези, дето не обичат германски програми, бих ти препоръчал тази. Важно е да не си правил нови записи на същите клъстери, тогава положението е неспасяемо.

222.JPG

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

преди 32 минути, gerro_1 написа:

официален сайт с директен линк:
https://www.piriform.com/recuva

Така се прави-дава се линк на официалния сайт.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Той чиляко не мое направи инсталация без да си затрие дяловете вие го карате да възстановява инфо със Recuva :)

преди 2 часа, Me4oPyx написа:

Глупости!Softonic не е сайт с лоша репутация, проблема е в твоя "телевизор" :)

Да, ама не.
https://www.mywot.com/en/scorecard/softonic.com

Добавка за WOT оценка:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/wot-safe-browsing-tool/

https://chrome.google.com/webstore/detail/wot-web-of-trust-website/bhmmomiinigofkjcapegjjndpbikblnp

преди 3 минути, Иво Димов написа:

Той чиляко не мое направи инсталация без да си затрие дяловете вие го карате да възстановява инфо със Recuva :)

Никой не се е родил научен.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току що, ExaFlop написа:

Да отиде при РАДА БЕЛЯТА :)

Ако MFT и MFTMirr са повредени работата е тежка. Но пак има шанс за спасяван. Ако е правен пълен, а не бърз форма, в домашни условия възстановяване - забрави. За възстановяване мои фаворити са testdisk (photorec) и ZAR (Zero Assumption Recovery). Има и други добри програми - partition find and mount, повечето инструменти за работа с дялове имат такава функционалност - възстановяване на дялове.

преди 31 минути, ExaFlop написа:

Ако MFT и MFTMirr са повредени работата е тежка. Но пак има шанс за спасяван. Ако е правен пълен, а не бърз форма, в домашни условия възстановяване - забрави. За възстановяване мои фаворити са testdisk (photorec) и ZAR (Zero Assumption Recovery). Има и други добри програми - partition find and mount, повечето инструменти за работа с дялове имат такава функционалност - възстановяване на дялове.

То хубаво, ама авторката забрави да спомене, че след ъпгрейда към Win10, след първия рестарт дискът е дал грешка "Media failure", и е отказал да зареди. Това го четох в темата ѝ в друг форум. Така че въпросът не е до избор на подходяща програма, а може да е и хардуерен проблем.

Затова си пиша аз да го погледне някой, който разбира, ама - май само си губя времето ... :speak:

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

преди 18 минути, RudeBoy написа:

То хубаво, ама авторката забрави да спомене...

Е, на попа всичко се казвало, на доктора - всичко се показвало. А на нас - 'квот' доди. И после...

Аз затова си конфигурирам предварително буквите на дяловете (че са малко малко -16 броя) и никога не съм имал проблем. Не давам на Виндолза да своеволничи.

И при зареждане на десктоп за 1. път всичко си е на мястото му.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 5 часа, Me4oPyx написа:

...При мен след ъпгрейд до десятка по неизвестни причини бе сменил локацията за сваляне...

... и за това ти е виновен - кой? 10-ката, пък и 7, имат възможност за "лични" настройки на потребителската папка. Десен бутон на Downloads - Properties - Location - Move ... и я местиш, дори и някъде по вътрешната мрежа. За да я върнеш, Restore default, а не да я триеш чобанската. Така е за всяка друга "лична" папка - Music, Documents... etc. 

... иначе по темата - при формат, никакви Recuva и други тинтири-минтири не могат да ти помогнат. Поне не на потребителско ниво. Иначе решение има - три пъти мери, един - режи ;-) Правете си image архиви. Или най-малкото ползвай google drive, one drive или нещо подобно - безплатно е. Голям майтап - решил/а че с формат нещата ще станат "спи градът". Луда работа ;-)

Информацията ти е заминала. Направил си поне 5 операции върху този дял. Нищо не можеш да спасиш вече.

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Информацията ти е заминала. Направил си поне 5 операции върху този дял. Нищо не можеш да спасиш вече.

Какви операции ?

току що, Blondyy написа:

Какви операции ?

форматирам , инсталирам windows 7,  сканирам ,  Power Data Recovery , O&O Disk Recovery , Ontrack Easy Recovery  - това е достатъчно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.