Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Проблема е следния след лошо време реших да си изключа компютъра и да си махна всички кабели от него, кабели от тонколони, монитор и т.н. След като отмина бурята реших да го включа и проблемите започнаха. При стартиране след минаване на лентата на Windows ми  излиза син екран и след секунда се рестартира. След това ми изписва това

1. Start windows normally

2. Safe Mode

3. Last known good configuration (your most recent settings that worked)

и при избиране на и трите ми излиза син екран и се рестартира.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, bassTest написа:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

Проблема е следния след лошо време реших да си изключа компютъра и да си махна всички кабели от него, кабели от тонколони, монитор и т.н. След като отмина бурята реших да го включа и проблемите започнаха. При стартиране след минаване на лентата на Windows ми  излиза син екран и след секунда се рестартира. След това ми изписва това

1. Start windows normally

2. Safe Mode

3. Last known good configuration (your most recent settings that worked)

и при избиране на и трите ми излиза син екран и се рестартира.

Можеш ли да заснемеш синият екран и да ни го покажеш!

Опитай със изключена периферия дали няма да зареди! Само монитора да остане!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това с периферията не стана, а как да снимам екрана, защото много бързо минава?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абее хора защо толкова много се вживявате да не падат светкавици в вас , че махаш всички кабели наред ? аз комп на 10 години и лаптоп на 3 години при буря обичам да си съркам в нета и никога нищо не ми е горяло е леко примигва тока но рамките на нормалното . Всичко е тооок и жица какви са тези филми кабели тръгнал да маха е сега може и харда да се е скапал /

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

adersa,  спри да пишеш офтопици. Не помагаш!!!

За тем знаем, че всичко при теб е върхът!

bassTest, пробвай при стартиране да натиснеш F8 и да избереш със стрелките и да натиснеш Enter:

f8_on_boot_disable_automatic_restart_on_

Като се появи синия екран, препиши реда след STOP  и ако има информация за файлове, предизвикали проблема(редовете означени с ***:
Reactos_bsod2.png

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи стана и направо направих една снимка на проблема ето линк:http://www.img-share.eu/main/image_view/Snimka0345A5JUEiv.jpg.htm

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На друг компютър изтегляш Hiren's Boot CD и разархивираш.. Записваш исо файла на CD или с помощта на Rufus записваш на флашка съдържанието на iso фйла. На твоя компютър зареждаш от CD  или от USB. Стартираш mini Windows XP. Стартираш command prompt  и в него написваш

chkdsk c: /f /r

където c: трябва да е буквата на диска, където е Windows инсталацията.

Като завърши проверката, рестартираш и зареждаш по нормалния начин.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не разбрах само как да стартирам този мини Windows xp , a това  command prompt като меню ли се появява или трябва да натисна  някое  копче също  и  c : f или  r да напиша или и двете . Копчето за рестарт ми е развалено и имам само за изключване.Може ли да стане само със изключване.

Редактирано от bassTest (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като зареди небюто на Hirens, със стрелките се разходи и намери Mini Windows XP, натисни Enter. Като зареди до десктоп, щракни на иконата на компа и виж делът (дискът с Windows) с каква буква е. На десктопа ще видиш иконка на Command Prompt - щракни на нея да се стартира. Напиши сега

chkdsk N: /f /r

и натисни Enter. Тук буква N:  е буквата на Windows  дела.

Като свърши проверката - рестартирай.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря че обясняваш човек . А като  записвам програмата трябва да я направа  на боот сд или директно я записвам на диска .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, bassTest написа:

Благодаря че обясняваш човек . А като  записвам програмата трябва да я направа  на боот сд или директно я записвам на диска .

Запиши я като образ, като boot CD

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, Богатир написа:

Запиши я като образ, като boot CD

Добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж клипа, и в като зареди MiniXP, в Command prompt въведи командата, която ти написа ExaFlop - като преди това си погледнал в My Computer под каква буква ти е дела с Windows -  и натисни Enter. Като завърши проверката, рестартирай и пробвай да заредиш в нормален режим.

 

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, Богатир написа:

преди това си погледнал в My Computer под каква буква ти е дял С

под каква буква ти е делът, съдържащ Windows папката.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, ExaFlop написа:

под каква буква ти е делът, съдържащ Windows папката.

Да, не го обясних правилно :) Дано ме е разбрал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Под каква буква е буквата С? :) joke. не се заяждам - пояснявам.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих вси4ко зареди мини уиндоуса и то4но преди да се вклю4и показва отново син екран със същата грешка

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това вече прилича на умрял диск. Изключваш от контакта компютъра и натискаш бутона за включване за 5 секунди. Пробвай, ако имаш достъп до вътрешността на машината да разкачиш и отново да свържеш кабела за данни и кабела за захранване на диска.

Включи и виж има ли промяна

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

проблем всичко което е написано го пробвах и пак същото син екран и рестарт след това.

Май си е за нов хард диск.

Благодаря за помоща.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я изключи кабела за данни на твърдия диск и пусни mini WinXP  да видиш ще тръгне ли. Ако да - дискът определено е за смяна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами ходих на сервиз като им казах за проблема,даже не ми отвориха компа вика че този син екран значи нов хард диск

Сега имам друго питане имам 1 стар комп искам да му взема харда пак не знам как.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сваляш капака, разкачаш кабелите, свързани към диска, развиваш крепежните му винтове или ако е на щипки - освобождаваш щипките и изтегляш от гнездото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Използвам тази тема,понеже се касае за проблем с windows xp professional.Аз съм използвал тази ОС съвсем малко,а последните 7-8 години въобще и хич не ми е позната.Та помоли ме една позната да погледна служебния й компютър,понеже има проблеми с работата на него с браузъри и т.н.Викам ок,ще сканирам с някоя и друга програма или инструмент и ще видя дали мога да пооправя това-онова.Да,ама-не,аз токова нещо не бях виждал досега:ohmy:Първо-антивирусна няма сложена,браузърите пълни с всякакви "животинчета" и т.н.Викам си сега ще сложа някоя антивирусна,ще сканирам с нея и още няколко други инструмента и ще поочистим нещата,но хоп-друга изненада.Когато опитам да отида на страница на която и да е антивирусна или напиша в google нещо свързано с антивирусни програми или подобни инструменти и дам ентер,браузъра се затваря и дотам..............Иначе си работи браузъра,отваря всякакви страници и всичко,което не е свързано с антивирусен софт.Пробвах от други сайтове с подобен софт,даже от тук пробвах да изтегля нещо и си отваря сайта и като напиша аваст или авира или друга подобна програма и след ентер и ми затваря браузъра.Пробвах и от други саитове-същата работа,отваря сайта,дава ми да отворя или да изтегля други програми,несвързани с антивируси,но пробвам ли да отворя и да изтегля някоя антивирусна или даже инструмент,не програма и ми затваря браузъра.Опитах и с онлайн скенер,същата работа,като кликна на някой линк с подобен скенер и ми затваря браузъра.Такова нещо не бях виждал.......:shock11:.От контролния панел като натисна на secure options,не го отваря или отвори за малко прозореца и го затвори,пък и като не познавам тази ОС и всичко ми изглежда допотопно и непознато............та не знам какво да правя.Успях да изтегля adwcleaner,но като опитам да го стартирам и не реагира.ОС е  xp professional service pack 2,та ако имате някакви идеи как мога направя нещо,ще съм ви благодарен

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Слави, направо си е за антивирусния отдел:

жертвай една флашка и на друг комп свали FRST и пробвай да сканираш в безопасен режим на XP. (F8)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ок, ще пробвам на флашка да сложа някои неща и да видим дали ще ми даде да ги стартирам..........Аз нямам достъп до въпросния комп,просто пробвах да помогна на позната и то на служебния компютър,така че няма как да пускам тема и да върша нужните работи..........бях решил за половин-един час да видя кво мога да направя,но нещата се оказаха по-сложни.........иначе ми е ясно,че е за антивирусния отдел и отделна тема,но няма как да стане,като се съобразявам и ми е ограничен достъпа до въпросния компютър.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от did90
      Здравейте, 
      Преди около месец си закупих горепосочения телевизор, свъзах го с wifi без проблем, преди 2 седмици някъде обаче при опит да стартирам Smart функциите, телевизорът не реагира изобщо, при което реших да го преинсталирам - да го върна към заводски настройки. От тогава изобщо не може да открие нито 1 безжична мрежа, а наоколо има поне 10, моят рутер е буквално на сантиметри и не го намира, а с останалите устройства няма проблеми. Пробвах WPS свързване и чрез бутона на рутера и онлайн през настройките, изписва, че се е свързал, след което като се опитам да заредя нещо, пак няма.. Моля дайте съвет какво може да е, трябва ли да го нося в сервиз..?
    • от bumblebee
      Здравейте,
      от доста време наблюдавам едно странно "зависване" на компютъра ми. Да, старичък е, но засега ми върши работа. 
      Ще се опитам да опиша проблема - понякога става доста бавен, лагва страшно много, като не съм пуснал нещо, да товари доста системата, а просто browse и това е. Като пусна някой клип от туба и 
      сменя табчетата на броузъра (хром) и се чува едно пръщене (забиване) на звука и картината. Това става същото и когато играя понякога overwatch. Снощи и тая сутрин беше ужасно. Снощи дори и след рестарта беше същата работа, а тая сутрин още по зле - наблюжаваше се просто един страхотен "лаг" . След 2 рестарта нещата се оправиха и компютъра си работеше нормално. Когато си пусна да гледам някой филм и стане така се получава същото - забиване на звук и картина. Преди 3 седмици е преинсталиран с платен windows, но нещата явно .... 
      Пуснах няколко теста днеска - за ссд-тата и тн, но не показа нищо освен това. runtime error 200



    • от Marto_BG
      Здравейте отдавна не съм пускал тема, но ето че дойде времето. Надявам се е в правилния раздел, ако не е моля админ/модератор да я премести.
      Та значи днес реших да си сменя дъното (ASRock h81m vg4 R 2.0) с това (Gigabyte g1 sniper b5 Rev 1.0) Дъното съм го взел втора ръка естествено преди да платя го прегледах да няма нещо прецакано (надути кондензатори, прецакани пинове на сокета и такива) и нямаше нищо фрапиращо. Речено-сторено. Прехвърлих всичко от старата на новата дънна платка, но като искам да пусна компютъра не се включва . Никакъв сигнал към монитора нито към нищо.  Проверих главния захранващ кабел (24 пиновия) и този на процесора (8 пинов)
      На старото дъно беше с 4 Пина а на сегашното 8 пина. Има ли вероятност да е от това? Проверих дали не съм забравил да свържа кабелите от кутията (Power,reset switch и др), но не е от това. Ето характеристики на компютъра:
      MB: Gigabyte g1 sniper b5 LGA 1150
      CPU: I5 4460 3.2 GHz
      RAM: 8GB DDR3 1600 MHz
      GPU: Gigabyte Geforce Gtx 750 ti
      PSU: Raidmax RX 500XT 500W
      HDD: Toshiba 1 TB
      Надявам се че дадох достатъчно информация за проблема
       
    • от fresh_bones
      Добър ден . Преди два дена са натъках на един проблем с монитора . Появяват се някакви смущения в горната част на екрана на  монитора (само там никъде другаде) при гледане на клипове и филми . Видеокартата ми е Intel Celeron .
    • от svetoslav_milanov2
      Здравейте, не мога да си въведа паролата защо е на български, а български няма. Има само два пъти ENG. Ходих в два сервиза никои не може да ми каже какво да правя. 

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.