Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за програма за запис на екрана под Linux Mint 17.3 XFCE ? - Simple Screen Recorder, Kazam Screencaster, OBS Studio, други ... впречатления, предимства, недостатъци, препоръки ?

Featured Replies

Здравейте !

Пуснах същата тема около обяд в раздела "Искаме програми", но досега няма никакъв отговор.
Предполагам, че по-скоро тук и е мястото реално, затова предлагам на администраторите да заличат другата тема.
Също така, моля да поправите в заглавието думата "впРечатления" !

Моля да споделите какъвто и да е опит, впечатления, препоръки, линкове относно програми за запис на екрана под Линукс Минт 17.3 XFCE

Досега видях клипчета за тези три програми от заглавието на темата и все на същата ОС :
Simple Screen Recorder, Kazam Screencaster, OBS Studio

Аз също ще прегледам, ще прочета и изпробвам каквото дал Гугъл.

Естествено, важното е да е поносима за моя лаптоп от подписа ми.

Работата, за която ми трябва, е, да направя запис на виртуална разходка из един 3D архитектурен проект на уличка с няколко сгради, 
запис на видеоразговор в Скайп,
евентуално, на процеса на рисуване на някой проект,
разходка из виртуална галерия с мои картини 
и други подобни.

Предварително благодаря !

Редактирано от Недко (преглед на промените)

• Автор
преди 13 минути, RudeBoy написа:

Явно не само аз съм си изключил показването на подписи, и нямам понятие за какъв лаптоп става дума ... :D 

Toshiba Satellite L40 14 F, Intel Pentium Dual CPU T 2310 @ 1,46 GHz, HDD 120 GB, RAM 2 GB,
Windows XP Pro Get Genuine Kit, SP3 + Linux Mint 17.3 XFCE

Ползвал съм recordmydesktop и не съм имал проблеми с нея. 

Изрових едно клипче от профила си в You Tube : https://www.youtube.com/watch?v=QCjvgsryMgM

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, cybercop написа:

Ползвал съм recordmydesktop и не съм имал проблеми с нея. 

Благодаря !

Веднага попитах Гугъл и прочетох инфото от сайта и виждам особени изходни формати.
Идват ми наум въпросите :
1. Как качваме клип в YouTube, Фейсбук, VBox7 и др. ? С предварително конвертиране ?
2. Как неподготвени потрбители гледат клип от този рекордер ? (Конвертирам в някой от масовите формати и тогава изпращам или ... ?)

преди 8 минути, Недко написа:

Благодаря !

Веднага попитах Гугъл и прочетох инфото от сайта и виждам особени изходни формати.
Идват ми наум въпросите :
1. Как качваме клип в YouTube, Фейсбук, VBox7 и др. ? С предварително конвертиране ?
2. Как неподготвени потрбители гледат клип от този рекордер ? (Конвертирам в някой от масовите формати и тогава изпращам или ... ?)

Не пипаш нищо по форматите. Записваш клипа и с формата по подразбиране го качваш в You Tube (бутончето до това за уведомленията).

http://s19.postimg.org/3xgpk5bsj/you_tube.png

Всеки, получил връзката ще може да го гледа.

Клиповете ти се пазят в раздел "Моят канал", който се вижда в лявата лента.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, cybercop написа:

Не пипаш нищо по форматите. Записваш клипа и с формата по подразбиране го качваш в You Tube 

http://s19.postimg.org/3xgpk5bsj/you_tube.png

Всеки с връзката ще може да го гледа.

Благодаря !
А изпращал ли си такъв клип на Уиндоус-машина със заклет Уиндоус потребител ?
Плеърите под Уиндоус четат ли ги ?

току що, Недко написа:

Благодаря !
А изпращал ли си такъв клип на Уиндоус-машина със заклет Уиндоус потребител ?

Ако погледнеш първият ми пост, ще видиш, че съм ти пуснал връзка за един мой стар клип. Можеш да си намериш заклет Windows потребител и да го помолиш да го отвори.

Току-що пробвах първата програма от заглавието на темата. Ами - никакви проблеми, свърши си работата. Интерфейсът е културен, записа си файла в .mp4, нормално се възпроизведе с VLC Player. 

Обаче - моят процесор е това:

large.2.jpg.f79d5bfd7a097ce25515947c5ac8

А твоят - това:

large.1.jpg.a48e9136e865ed15b1b084c6293a

Не знам дали ще го понесе.

• Автор
преди 19 минути, cybercop написа:

Не пипаш нищо по форматите. Записваш клипа и с формата по подразбиране го качваш в You Tube 

Всеки с връзката ще може да го гледа.

То и аз мога да го погледна през Уиндоус на моя лаптоп.

Не за качени в сайт клипове питам. Там се предполага, че машините им и софтуерът са подготвени за всичко, конвертиране, плеър в браузъра и пр.
Питам за директно изпратен клип, онлайн (примерно по Скайп), или на носител, пряко на Уиндоус компютър.

Не знам. Трябва да ги попиташ, какви формати поддържат плеърите им и да запишеш клипа в такъв формат. 

преди 1 час, Недко написа:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Досега видях клипчета за тези три програми от заглавието на темата и все на същата ОС :
Simple Screen Recorder, Kazam Screencaster, OBS Studio

Vokoscreen?

Дали няма да трябва хранилището за ffmpeg?

Студиото не тръгва на моя комп. Казам го обновяваха често (преди, когато съм го пробвал) и един път работеше, друг не. Симпъла работеше чудесно и го приравнявам към Вокото. Gtk-recordmydesktop също става.

• Автор
преди 14 минути, бат'начо написа:

Vokoscreen?

Дали няма да трябва хранилището за ffmpeg?

Студиото не тръгва на моя комп. Казам го обновяваха често (преди, когато съм го пробвал) и един път работеше, друг не. Симпъла работеше чудесно и го приравнявам към Вокото. Gtk-recordmydesktop също става.

Благодаря !

Тъкмо чета бележката на автора на Simple Screen Recorder. Нещо от типа на : "Изпробвах много, но никоя не ми хареса напълно и си написах моя ... и си я напълних с функции ... така, че стана порядъчно мощна ... но все пак проста на външен вид" ))
http://www.maartenbaert.be/simplescreenrecorder/

Печели с рекламното си послание и с твоята препоръка,
а също и на 1-2 руски и един американски автори на видеоуроци.

За скайп си имаше някакъв рекордер, дето беше само за това. Но и с Вока съм правил, трябва разрешение през Скайп, независимо с кое записваш и излизаше в последната настройка на разрешените програми дето имат достъп до него (ако не бъркам).

• Автор
преди 2 минути, бат'начо написа:

За скайп си имаше някакъв рекордер, дето беше само за това. Но и с Вока съм правил, трябва разрешение през Скайп, независимо с кое записваш и излизаше в последната настройка на разрешените програми дето имат достъп до него (ако не бъркам).

Как да го потърся ?
В Гугъл като screen recorder for Skype ?

Тук дали го има ?
https://www.google.bg/search?q=screen+recorder+for+Skype&oq=screen recorder+for Skype&aqs=chrome..69i57&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Недко процесора ти изключително слаб  и ако  го напънеш да снимаш екрана и да правиш нещо ще  му стопиш лагерите.

• Автор
преди 1 час, бат'начо написа:

Благодаря !

Някакво мнение за някой от изброените от самия Скайп рекордери ?
https://support.skype.com/en/faq/FA12395/how-can-i-record-my-skype-calls

Най-подходящият за моя Windows XP ? (да имам един и там не се знае кога в коя ОС ще съм)

• Автор
преди 14 минути, AlkatrazBG написа:

Недко процесора ти изключително слаб  и ако  го напънеш да снимаш екрана и да правиш нещо ще  му стопиш лагерите.

Ти пък. 
Нищо по-страшно от "beginning dump of physical memory", кррррррррррррррррр, блокиране на мишка и гасене от ел.бутона като обикновен електроуред.

Благодаря ! Ще го имам пред вид ))

Тези програми прихващат и  прекодират в реално време ставащото на екрана. Това е се едно  да  си метнеш 50 кила цимент на  гърба и да тичаш от първия до петия етаж. Моя процесор   удря 100%  веднага щом  пусна да записвам.

преди 8 минути, Недко написа:

Някакво мнение за някой от изброените от самия Скайп рекордери ?
Най-подходящият за моя Windows XP ? (да имам един и там не се знае кога в коя ОС ще съм)

Сега разбрах каква била тая Памела. Питай във Уйн-форума.

преди 1 минута, AlkatrazBG написа:

Тези програми прихващат и  прекодират в реално време ставащото на екрана. Това е се едно  да  си метнеш 50 кила цимент на  гърба и да тичаш от първия до петия етаж. Моя процесор   удря 100%  веднага щом  пусна да записвам.

И с recordmydesktop ли така (без gtk-то)? Прекодирането при него става "след".

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Пробвал съм всякакви  начини и е едно и също  с толеранс 10%

• Автор
преди 14 часа, бат'начо написа:

Евентуално в първия пост тука (за запис с високо качество) някой ден (живот и здраве) ще ти е по-лесно и по-ненатоварващо. :)

Благодаря !
Все ме буташ в тъмното, дето само едни бели букви светят ... даже заглавието не съм сигурен дали схванах.

Започнах да забелязвам разни графични придобивки, които ми предлагат бутончета и твърде не ми се напряга с конзолата ))
Я, последните дни що работа свърших с разните му Мениджъри - "инсталирай", "премахни" - щрак - щрак ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.