Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за автоматиката в ту софия

Featured Replies

Бих помолил за мнение за техническия университет.  Тази година завърших 12 клас СПГЕ "Джон Атанасов "  и се насочих към техническия университет със специалност автоматика. Искам да знам дали много се учи за нея (тоест ще имам ли време и за работа,  но и за други неща ) , по колко човека ще има в групата,  имали момичета ( може по - малко от половината, но поне ДА НЕ Е Е 1 МОМИЧЕ НА 50 МОМЧЕТА ), как са преподавателите , изпитите взимат ли се лесно (поне с 3) , интересно ли е и бих ли имал възможност да уча и друго , паралелно с автоматиката . 

Каква специалност разбираш под "автопматика"? По мое време имаше 2 вида - електро, което засягаше елекктротехническата / електронната част и механичната - примерно автоматизиране на конвейр. Естествено в различни факултети и съвсем различни предмети за учене.

Ха ха ха.Лесно ли се взимат изпитите, може ли да уча второ висше, може ли и да работя,има ли свободни момичета? Толкова много екстри само в мечтите, драги. Поздрави

• Автор

Те са  5 катедри във факултета,  но знам че ги избираме чак след втората година. А за момичета ,искам само да знам , дали има , защото съм чувал ,че има доста , но други са ми казвали , че е като в даскало  (тоест 300 кочове и две грозотии).

Ти ще живееш в Студентски град, а там момичета да търсиш...
Според мен е много добре, да сте 300 кочове и малко по-сериозно да протичат лекциите и упражненията от колкото да има 100 жени и да се чудиш от къде да вземеш тапи да си сложиш в ушите и как да се концентрираш. Във ВУЗ-а се ходи да научиш нещо, а в свободното си време в ст. град гони колкото си искаш девойки.
Второ Висше винаги може да запишеш, дали ще се справиш си зависи от теб, не от нас - няма как да ти кажем

• Автор

А по - време на самите лекции как е. Супер много ли има за учене (Тоест много ли е натоварващо ) или пак има много учене, но  имаш време и за работа, и свободно време. А преподавателите как са, добре ли преподават и биха ли ти помогнали ако нещо не разбираш. А ако в училище не си бил много добър по физика и електроника и не са ти били интересни , означава ли ,че и в университета хем няма да се справям, хем ще ми е безинтересно. И най -важното, дали ще успея да си намера работа лесно (по тази специалност ) тук в България , след като завърша. 

Редактирано от nodrama5885 (преглед на промените)

Чета ти десетките въпроси и си мисля, че търсиш "линията на най-малкото съпротивление", така нищо не става - навремето аз така я търсих и дойде момента в който ми излезе през носа това, но няма да поучавам - всеки сам трябва да направи своите грешки ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Завършил съм тази специалност в ТУ-София, твърдя от личен опит че натоварването е голямо, но пък съм се и забавлявал много, т.е оставало е време и за друго. Държи се много на присъствието, но пък вече може и да се е променило това правило :)

Ето ти учебен план. Гледам, че е яко математика и физика първите години(като във всяка техническа специалност). Ако не са ти интересни ще е голяма мъка, но криво ляво се минава. Тук има учебни разписания - можеш да видиш колко време ще ти остава горе долу. Според мен ще е доста трудно да съчетаеш редовно обучение с работа, но все пак не е невъзможно ако нямаш избор.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

• Автор
на Thursday, June 23, 2016 в 17:05, RJ45 написа:

Ето ти учебен план. Гледам, че е яко математика и физика първите години(като във всяка техническа специалност). Ако не са ти интересни ще е голяма мъка, но криво ляво се минава. Тук има учебни разписания - можеш да видиш колко време ще ти остава горе долу. Според мен ще е доста трудно да съчетаеш редовно обучение с работа, но все пак не е невъзможно ако нямаш избор.

Имам въпроси по учебния план. Какво представлява основи на инженерното проектиране , какъв чужд  език учим , и какво представлява физкултурата в университета.  А преподавателите , възможно ли е да  дават нещо като консултации или  може да научим от тях само по време на лекциите , колко време е една лекция и има ли различни програми или курсове ,за  по специалността и/или за нещо друго, освен самите лекции. 

Не съм от ТУ, така че не мога да ти дам точна информация. Вероятно като се записваш ще избираш между няколко чужди езика. Ако няма достатъчно студенти за езика, който си избрал е възможно да те запишат за друг. Всеки преподавател има консултации. Лекциите продължават около 2 часа, като има и почивки през това време. Виж тук например в сряда имат почти цял ден лекции (долу вляво на квадратите 'л' означава лекция, а 'лб' предполагам е някакво лабораторно упражнение). Допълнителни курсове не знам дали има, но нищо не пречи да влизаш в лекциите на други специалности.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.