Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PCI контролер с PCI-X слот, проблем! Модел: ID VIA VT6421

Featured Replies

• Автор

Най-сетне ми се изясни. Очевидно объркването е при мен. Отдавам го на разсеяност. А тези дни, ще си поръчам контролера. Пише, че е VIA, и, че се подържа от XP до 10-ка.

Благодаря за търпението и добрият тон на комуникация! ***

Дъното не го знам какво е. Става въпрос за Dell Optiplex 745 SFF с чипсет Q965.

А "целта на упражнението" е да имам възможност да използвам всичките си хардове, но не през USB. Също така исках да инсталирам на един от по-малките хардове някоя линукс базирана операционна и да си превключвам от Windows на Linux. Това е всичко. Някъде бях писал. Както и да е. Вярвам, че и занапред ще съумеем да се придържаме към ***.

Редактирано от Lautrec (преглед на промените)

Гледай за контролер PCI-E x1 SATA/USB 3.0  за да го уплътниш, ако няма да закачаш повече от два допълнителни SATA диска. Иначе има и 4xSATA III контролери. Притеснява ме само малкото място в кутията SFF

• Автор
на 7/6/2016 в 17:04, ExaFlop написа:

Гледай за контролер PCI-E x1 SATA/USB 3.0  за да го уплътниш, ако няма да закачаш повече от два допълнителни SATA диска. Иначе има и 4xSATA III контролери. Притеснява ме само малкото място в кутията SFF

Извинявам се за закъснението.

Хардовете са общо четири. 3 x SATA и 1 x IDE. Единият SATA  ще си остане в кутията, а другите ще включа към контролера, но извън кутията. Замислил съм поставка/кутия с охлаждане, а конекторите, ще свържа посредством платка която с общ конектор я включвам към конектор монтиран върху капака на кутията. В момента визуализирам идеята в SolidWorks, защото трябва едновременно да е красиво и евтино. А и не е единственото ми занимание. Ще се получи нещо като надстройка на съществуващата кутия. Надстройка звучи стряскащо, но ще изглежда добре. Преди да изчистя детайлите хардовете ще стоят свързани с кабели към контролера на масата както и допълнителното захранване. Дори обмислям да ползвам оригиналното захранване, само трябва да купя SATA POWER сплитер. У нас за такъв не са и чували. Би трябвало захранването да не ги усети четирите харда, защото е 275 W, а максималният товар за 5-те и 12-те волта е съответно 17А и 18А. Хардовете са както следва:

5V - 0,62A + 0,85A + 0,52A + 0,52A = 2,51A обща консумация

12V - 0,6A + 0,45A + 0,72A + 0,72A = 2,49A обща консумация

Тоест захранването ще издържи добавяйки аванс от по цели 3 ампера към общите.

Това е, но първо контролера.

• Автор

Е то самият контролер си има IDE конектор.

10pcs-lot-Wholesale-Free-Shipping-3-Ports-font-b-SATA-b-font-1-Port-font-b.jpg

Аз си мислех за това само, че сериозно съм раздвоен от къде да го купя. Като се сетя за гафа на JAR-а, ако това стане с например AliЕxpress, няма връщане. От европеиски сайт, освен ebay и amazon, другаде няма, а и там да го е страх човек да си похарчи парите, те пак са от Китай, но се надявам, че ги предлагат местни търговци и стоката си отговаря на рекламираното изображение. Но ще трябва да рискувам с някой сайт, нама как.

И с китайците общо взето няма проблеми.
Тоя контролер е само с 2 SATA порта.

Има IDE за два диска, ама SATA са наистина само два - джъперите са за превключване на сигнала между eSATA и единия SATA

• Автор

Така де четири диска: единият SATA(най-големият) на дъното, а IDE-то и другите два SATA на контролера. Общият капацитет е 2410 GB. Не мисля да купувам още хардове, а цялата въртележка освен заради парите е да си ползвам IDE-то, зашото си е наред. В сравнение с другите е по-бавен, но разликата не се чувства осезаемо, а освен това ще го ползвам само като хранилище. Чакам да ми подновят картата и поръчвам. Дано до 10-на дена всичко да е приключило и да сглобявам най-накрая.

В каква кутия ще ги слагаш дисковете? Като завършиш продукта, направи снимки - отвън и отвътре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.