Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за съвети при избор на колони (и усилвател?)

Featured Replies

Потърсете тогава стерео ресийвър с optical (Вход). Доста трудно се намират такива.

И при тях са добавени доста екстри (онлайн стрийминг, блутут и т.н.). Но, до колко ще звучат добре..., може нещо да е спестено.

Например: YAMAHA R-N500  не намерих никъде нов (разбрах че търсите ново) по БГ магазините.

Както и това би свършили работа: Yamaha R-N301BL (но също не го намирам по BG магазините).

Но, пак ще трябва да "по разместите"" (независимо дали ще вземате усилвател или ресийвър) за да сложите до телевизора (ако е възможно). За да може да диша.

Другият вариант е да си вземете стандартен стерео усилвател (било то нов или втора ръка), и да добавите USB DAC, (пример VARNA 2 MINI 2016)  за да може да го свържете към телевизора с optical.

Не съм ползвал такъв и не знам как ще се справи Dac-a (дали ще има звук) ако пуснете DTS (музика или филм) на телевизора или Dolby Тrue HD, като гледате филм например.

Ако има по запознати нека да кажат.

Разгледай тука http://audiozavar.com/ , ако си харесаш нещо покажи за коментар. Без да се прослуша на място няма как да се добие впечатление. За сега се въздържам да посоча конкретен усилвател или ресивър. От там съм купил 2 усилвателя които са в перфектно здраве и външен вид като от магазина. Правил съм им само профилактика на потенциометри и превключватели с контактен спрей и всичко е О.К.

• Автор

Съжалявам, гледах докато ме заболя главата, но не се ориентирам и не ми харесват идеите за втора употреба - неща от 90-те години със старите касетки, ретро модели явно за ценители и други с неясно за мен предназначение и въобще не вдявам кое какво се прави и може да ми свърши някаква работа.

Благодаря, но никак не ми помагате с идеите да търся втора употреба. Темата започнах с изричното уточнение че имам скромни очаквания - просто нещо по-добро от говорителите на ТВ-то, да търся под вола теле с нещо старо но всъщност по-качествено от новите не е за мен. Толкова ли е лошо да искам да си купя нещо НОВО?  При положение, че все пак не гледам тъндър и подобните хитови модели от технобакалиите, все ще е на добро като за мен ниво, даже много добро.

Благодаря.

Не знам какви касетки си видял при усилвателите и ресивърите !?! А тези от 90-те години са си много нови, погледни качеството на 70-те и 80-те. Това е техника за ценители на добрия звук, а като имаш излишни пари може и да си купиш всяка куца дрънкалка.

Не те задължавам да си купуваш 2-ра употреба само изказвам скромно мнение.

Няма лошо да си купиш нещо ново за 600-700 лв., но то няма да свири дори и наполовина като нещо 2-ра ръка за 200- 300 лв., гарантирам за това. При усилвателите няма ново/старо, има такива дето свирят какво трябва и такива дето са боклук. Всичките нови технологии дакове, безжични връзки и т.н. са преди усилвателя, на него му трябва само качествен сигнал и добри колони. Най-голямата екстра за един усилвател трябва да бъде дистанционно с едно копче за усилване и намаляване. 

Ще дам още едно последно предложение (което е доста за двуканален ресийвър) и дали влиза в бюджета е друг въпрос. Но, не намирам нищо по евтино с optical  (ако това е идеята за свързване директно към TV)

YAMAHA R-N602 BLACK

Макар и да не одобрявам да се пазарува от там, гледам ТМ имат сега промоция на 18 % отстъпка на продуктите. Но цените в сайта дали са намалени или правят отстъпка от цената...

harman/kardon HK 3770/230  -

Не съм фен на HK, но друго не намирам.

Съвета ми, е на pecooo, ако може да отиде задължително и да преслуша/вижда (на живо) избраните компоненти

Редакция: Onkyo A-9050 2x75W Stereo - но пак си е доста за стерео ресийвър и няма  толкова екстри но все пак им optical.

Иначе ако вземете външен Dac и се спрете на стандартен стерео усилвател без излишни екстри,  дават че това са най добре звучащи усилватели за 2015 и този е най добрият под £200 :

Onkyo A-9010 2x44W Stereo

За малко повече пари по мощният му брат:

Onkyo A-9030 2x65W Stereo

Успех!

Редактирано от oic (преглед на промените)

преди 13 часа, oic написа:

Ще дам още едно последно предложение (което е доста за двуканален ресийвър) и дали влиза в бюджета е друг въпрос. Но, не намирам нищо по евтино с optical  (ако това е идеята за свързване директно към TV)

YAMAHA R-N602 BLACK

Макар и да не одобрявам да се пазарува от там, гледам ТМ имат сега промоция на 18 % отстъпка на продуктите. Но цените в сайта дали са намалени или правят отстъпка от цената...

harman/kardon HK 3770/230  -

Не съм фен на HK, но друго не намирам.

Съвета ми, е на pecooo, ако може да отиде задължително и да преслуша/вижда (на живо) избраните компоненти

Редакция: Onkyo A-9050 2x75W Stereo - но пак си е доста за стерео ресийвър и няма  толкова екстри но все пак им optical.

Иначе ако вземете външен Dac и се спрете на стандартен стерео усилвател без излишни екстри,  дават че това са най добре звучащи усилватели за 2015 и този е най добрият под £200 :

Onkyo A-9010 2x44W Stereo

За малко повече пари по мощният му брат:

Onkyo A-9030 2x65W Stereo

Успех!

В крайна сметка към какво се ориентира - активни колони или стъпало и колони.

Защото със предложните от мен колони и BMC-2 Monitor Controller

без проблем можеш да имаш всичко  което те интересува като входове.

Аз предлагам ако ще се закупува букшелф следният избор - Dynaudio - Focus 110 A

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

• Автор

В крайна сметка си оставам ориентиран към ресивър + 2ка пасивни, само дето голяма драма стана с тоя ресивър, разбрах че са много против колегите за 5 и повече канален, но опитите да се предложи стерео ресивър до нищо конкретно не водят... @oic не знам колко време си е загубил да рови из нета, неудобно ми е да питам, и все за някакви стерео решения с повече въпросителни от колкото отговори, да търся отделен DAC например ми е практически невъзможно, аз даже не съм сигурен какво е това :) @AGD си разбира от техниката и сигурно в тоя сайт за втора употреба всичко му е ясно, на мене ми е като на китайски...

То дори и факта КАК ще разположа колоните на секцията където има място, вместо на стойки на подбрана позиция май обезсмисля факта да се търси по добро решение от евтин нов какъвто и да е ресивър.

@КОЛЯ Нещо не им виждам цените в balkanaudio сайта колега? Че не е маловажно и това.

преди 44 минути, pecooo написа:

В крайна сметка си оставам ориентиран към ресивър + 2ка пасивни, само дето голяма драма стана с тоя ресивър, разбрах че са много против колегите за 5 и повече канален, но опитите да се предложи стерео ресивър до нищо конкретно не водят... @oic не знам колко време си е загубил да рови из нета, неудобно ми е да питам, и все за някакви стерео решения с повече въпросителни от колкото отговори, да търся отделен DAC например ми е практически невъзможно, аз даже не съм сигурен какво е това :) @AGD си разбира от техниката и сигурно в тоя сайт за втора употреба всичко му е ясно, на мене ми е като на китайски...

То дори и факта КАК ще разположа колоните на секцията където има място, вместо на стойки на подбрана позиция май обезсмисля факта да се търси по добро решение от евтин нов какъвто и да е ресивър.

@КОЛЯ Нещо не им виждам цените в balkanaudio сайта колега? Че не е маловажно и това.

Разгледай каталога. Предполагам там има цени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.