Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, едно приятелче си търси конфигурацийка за 2100лв с монитор. Помоли ме за помощ и аз като един отзивчив приятел реших да направя нещо :D

http://nikem-bg.net/cart/52156p1r54144p1r56215p1r57034p1r55047p1r2172p1r47593p1r2201p1r56455p1rf.html

Не съм от най-опитините та ако има нещо да допълните или да смените казвайте и да му я пращам да я взима :D .

На мен ми изглежда добре, единствено може да се вземе по-добър охладител за процесора, понеже тоя дето си избрал е твърде рехав и ако човека реши да клокне процесора, ще има проблеми. Сигурно някой ще има забележки и към избраните компоненти, но да не издребняваме толкова. като баланс конфигурацията си е доста добре. Не видях обаче кутия. 

ПП: Относно монитора...не съм сигурен, че в Никем продават най-евтино. Може да се потърси на друго място, щото често на други места има монитори с доста по-ниски цени. Ето същия монитор на друго място:

https://edigital.bg/monitori/monitor-ips-led-lg-24mp58vq-p-p411990

Дори с доставката от десетина лева ще спестиш 40 лева, които може да вложи в по-добро охлаждане или нещо друго, например 2 TB HDD.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Забележки може да има към захранването и ССд-то, но не е нещо фатално. А лично мен тази ниска цена за монитора ме съмнява. Споменатата фирма ми е напълно непозната. Дано да е читава...

Гледай за по-евтиния MP68 които поддържа freesync - http://nikem-bg.net/computer-components/23-LG-23MP68VQ-P/description.html

пс. Приятелят ти няма да остане доволен от референтна карта нито от тоя охладител та ако искаш да се скарате като му ги препоръчаш...

Най-добре да се смени и SSD-то а и дъното и захранването. Общо-взето всичко без процесора. :)

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 51 минути, Roujin Z написа:

Гледай за по-евтиния MP68 които поддържа freesync - http://nikem-bg.net/computer-components/23-LG-23MP68VQ-P/description.html

пс. Приятелят ти няма да остане доволен от референтна карта нито от тоя охладител та ако искаш да се скарате като му ги препоръчаш...

Най-добре да се смени и SSD-то а и дъното и захранването. Общо-взето всичко без процесора. :)

Е, и HDD-то става, макар и вече стар модел с по-добра алтернатива.

преди 9 часа, ncl написа:

Забележки може да има към захранването и ССд-то, но не е нещо фатално. А лично мен тази ниска цена за монитора ме съмнява. Споменатата фирма ми е напълно непозната. Дано да е читава...

Просто отваря Pazaruvaj.bg  и сравнява цени на монитори.А дали е читава фирмата, какво значение има, след като ти изпратят монитора? какво, ще ти го пратят със счупен екран, ползван или какво? А на мен от емаг като ми пратиха хардуер с 3 различни серийни номера? На кутията един, на хардуера друг, на фактурата трети. И сега искам да им го дам за ремонт, но се чудя, кой ли сериен номер ще признае тая толкова известна фирма ;) Не е гаранция, че като купуваш от известна фирма, всичко ще е наред. 

И какви забележки към захранването? Компютър на НАСА ли ще прави? По-добре с такова SSD,  отколкото с никакво. И как ги разбирате тия неща с SSD  не знам. Тесове ли гледате, какво, имате един билюк от тях и гледате на боб кое става и кое не...

Наруто, какво и е на RX480  за 560 лева? Ти какво би му препоръчал с подобна бързина...може би GTX970  на Палит за 660? Айде стига. Ще му пробуташ по-скъпа карта за сметка на какво? На неклокърски процесор с евтино дъно?

Просто за тия пари се взима по-добро с повече гаранция и "по-добре с такова лайно, отколкото с никакво" не минава при мен. Не че въобще бих се набутал с 120GB SSD щото е именно набутване тоя размер.

Някъде да съм писал нещо за 480 освен препоръка да се вземе именно такава? Виж пак какво съм писал после ако искаш ще те цитирам какво и е не само на нея но въобще на референтните?

970 може да препоръчам единствено ако и свалят цената на 400 лв. Нещо ако си решил да я продаваш твоята си кажи но взимам процент?

преди 5 минути, Roujin Z написа:

Просто за тия пари се взима по-добро с повече гаранция и "по-добре с такова лайно, отколкото с никакво" не минава при мен. Не че въобще бих се набутал с 120GB SSD щото е именно набутване тоя размер.

Някъде да съм писал нещо за 480 освен препоръка да се вземе именно такава? Виж пак какво съм писал после ако искаш ще те цитирам какво и е не само на нея но въобще на референтните?

970 може да препоръчам единствено ако и свалят цената на 400 лв. Нещо ако си решил да я продаваш твоята си кажи но взимам процент?

Абе ти голям търговец се извъди ;) Имам обаче една GTX460 за продажба, след това следва GTX750Ti, но чак след като купя заместник на GTX970. Има да почакаш за процент.  АМи ти си казал, че приятеля му няма да остане доволен от референтната карта и охладителя, та ако иска да се скарат...Защо да не е доволен от карта за 560 лева, след като му се обясни, че трябва да се изръси още 100 лева за съвсем малко по-тиха? И не е толкова зле картата, особено ако играе с вертикална синхронизация. А картата го позволява при 1080 p. 

Ти си голям песимист. 100 лв. отгоре може да са разни "дакели" иначе едва ли нормалните ще са повече от 20 лв. отгоре. А и спокойствието няма цена. 

Всъщност в един момент които ще дойде бързо балона ще се пукне и тия "трабантчета" ще се окажат даже на по-висока цена та ще ревете много тия дето бързате.

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Ти си голям песимист. 100 лв. отгоре може да са разни "дакели" иначе едва ли нормалните ще са повече от 20 лв. отгоре. А и спокойствието няма цена. 

Аз говоря за сравнима GTX970, която е по-тиха и с нереферентен дизайн. RX480  по мои сметки ще се появят за 620 лева минимум в БГ...поне според цените в Европа. А какви ще са цените след като се наводни пазара, едва ли е важно точно днес. 

А, забравих да ти отговоря за SSD. И моето като е 256 GB  какво. Инсталирал съм точно 5 игри и днес имам едва 16 GB  свободни. Останалите 150 игри са инсталирани на SSHD  и дори на друг обикновен HDD, щото място така и така няма. 

А ако беше 120ГБ колко игри щеше да си инсталирал? А цената и скоростите сравняваш ли?  Трябва да мислиш три хода напред...

преди 17 минути, Roujin Z написа:

А ако беше 120ГБ колко игри щеше да си инсталирал? А цената и скоростите сравняваш ли?  Трябва да мислиш три хода напред...

Остави скоростите. 120 GB  са малко, но е по-добре от нищо. Виж, ако спести пари от монитора, може да ги вложи в 250GB SSD  и охладител. А три хода напред да мисля...аз мисля. Имай предвид, че не само трябва да се мисли, а и да се действа. А когато не се действа, няма смисъл от тия три хода напред. 

Ти пак не ме разбра. И аз като всеки си имам изисквания въпроса не е в тях а че за тия пари може и по-добре. 

Например именно 120ГБ SSD за тия пари но с 2 години повече гаранция и по-добри скорости както и HDD с 1 година повече гаранция.

По-евтина рам. Знам ти мнението за 2-каналния режим с което не съм съгласен но и с две плочки пак може да е малко по-евтино.

Охладителя е пълен абсурд за клок и просто не трябва въобще да се обсъжда. Монитор с freesync.

http://nikem-bg.net/cart/54144p1r55269p1r54182p1r56315p1r48235p1r56901p1r57034p1r56974p1r56658p1rf.html

И с 2 плочки - http://nikem-bg.net/cart/54144p1r55269p1r54182p1r56315p1r48235p1r56901p1r57034p1r56658p1r56947p2rf.html

Ето че можело за същите пари и по-добре а кутия няма защото и в неговия избор няма такава.

Ако се вземе 8ГБ рам което е достатъчно може да се събере и що-годе читава кутия в бюджета а за 30 лв. отгоре добра.

пс. Но повтарям да се действа е грешка! Трябва да се изчака за картата щото бързата работа... сляпата кучка... и т.н.

Това са много пари и тая видеокарта едва ли ще се сменя след месец-два за да и се търпят проблемите.

И да изчака за видеокарта, цената ще е висока. Нали от миналия месец чакаме за RX480? Е и какво? Лъгахме хората, че ще струва 450-500 лева и? Накрая човека дето чакаше, взе R9 380X. Извинявай, ама еб*л съм ти чакането! Да чака човек, ако е готов да се изръси пари, а не да се надява, че дядо Мраз е дошъл през юли. Отлично те разбирам какво казваш и какво имаш предвид. Уважавам мненията ти и смятам, че в 95% от случаите помагаш на хората с добри препоръки. Остави двуканалния режим. Факт, че двуканалния помага. И аз като теб мога да кажа, че е добре за тия пари да се търси максимума и той е с двуканален режим, а не с едноканален и 16 GB  RAM,  които са все на устата ти. Дори и най-простите тестове доказват това. А аз съм правил и не толкова прости тестове за да докажа, че е много, ама много по-добър двуканален режим за игри със Skylake. Ако ще това да са 5%, я сметни 5% в пар колко прави? Колко са 5 % на 2000 лева? Ами това са 100 лева, а 100 лева може да означават и по-добър охладител и по-добра видеокарта, която да се клоква. Но защо да ги даваме бадева, след като тия 5% се постигат с двукланален режим при много игри? А отговори на това. Значи искаш да му пробуташ компоненти за определена цена, които да му вдигнат производителността с 5%, а си против простия двуканален режим?А замисли се ти какво предлагаш. Много пъти съм ти харесвал постове и да кажем, 95 харесани поста от моя страна и 5 от твоя. Не съм против теб, ама не хапи ръка, която те храни. Щото не знаеш колко хора са ми говорили против теб, ама аз съм те защитавал. Просто правило. 

Конфигурацията, дето е избрал питащия, става. Аз направих забележка за цената на монитора и не толкова добрия охладител. Останалото е въпрос на избор. Нитоп захранването ще го подведе, нито видеокартта, нито SSD  ще е толкова важно за игри. Просто му трябва ССД  за инсталация на Winbdows,  а там и много по-малък размер стига.  Скорост...каквато и скорост да има, омацана ОС ще обезсмисли всичко! Обратното също е вярно - изрядно поддържана ОС и HDD  може да го доближи до SSD. 

преди 1 час, Кико написа:

Останалите 150 игри са инсталирани на SSHD  и дори на друг обикновен HDD, щото място така и така няма. 

Уха...е може да добавим , че не ти трябват всички инсталирани ;)

преди 3 минути, Julius Decimus написа:

Уха...е може да добавим , че не ти трябват всички инсталирани ;)

Заеби, само ъпдейта на Dirt Rally  днес бе 10 GB. Тегленето на една игра отнема дори часове, а за тия часове аз ще се откажа да играя. Труден е избора. Просто решавам да разцъкам някоя игра и го правя. След 5 минути е късно. Не съм като теб да играя само AC. И нея играя, но по твоята логика трябва да я изтрия, след като рядко се сещам за нея. 

Е че как :)

Много идеалистична ситуация при тебе. Няма кой от тия пичове да си слага 120 игри , камоли пък да ги държи :wink12:

• Автор

Уау.. доста сте писали... Ами леко съм склонен да се насоча към идеята на Кико, защото приятеля ми така да го кажа си пада по някои глезотийки като рам с радиаторчета и др. Референтния модел на RX 480 я има един др. приятел от няколко дни и той направо е очарован от нея :Д Затова и имам на идея да я предложа на Радо (така се казва, не знам защо ви го пиша :Д). Може би ще му пратя линка с моята конфигурация (с сменен охладител) и линка от монитора :) .

Ще ви пиша като разбера какво мисли :) 

П.П

Относно SSD не мисля че ще има нужда повече от 120 GB, а за кутия той имал някаква Raidmax Vortex :D .

http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel/Page-3#!/ccomment-page=2 

При игрите няма значение двуканалния режим, не знам колко е вярно но аз вярвам щото и без това не виждам начин да разбера!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.