Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет връзката в приложения!

Featured Replies

преди 22 минути, jhoro написа:

Харесах ти поста заради първата му част, но и пеленачетата знаят, че
"Писането само с главни букви (CAPITAL LETTERS) е ВИКАНЕ."

Виж

И също да напомня

Познато ли ти е?

Ами понякога на човек му идва в повече когато попадне на поредното недомисляне .

Попадах вече на дузина и повече случай на хора  на които познанията им клонят към "-1" , но са решили да следват указания дадени тук във форума , и резултата при всичките беше - ремонти и плащане . Споменавам само последния :

По указания беше разглобен лаптоп Lenovo G50  , то разглобяване е силно казано ( по скоро потрошен ) , от указания пича беше решил че ще слага медни подложки върху чиповете , нито знае какъв размер , нито нищо , съответно указанията са спазени , взел по- тънки , лепил пластмасите , събрал лаптопа някак си , целия беше като мятан по пода , и го стартирал , съответно 10 изключвания  и след това само .....пискане и до там. Този лаптоп се оказа при мен на операционната , Купуване на здрави капаци , смяна на процесор и охлаждане ( старото изкривено ), а процесора надран от пластината при опитите да се притиска охлаждането по-плътно от които опити и охлаждането изкривено и усукано .

Следването на указанията ( дадени като възможност и с добри намерения )  , струваха на човека като оставиш нервите точно 130 лв , като за работа не съм му взел стотинка дори .

А "викането " за мен си е чисто фонетико-гласово действие , и да се казва на писане та ако ще да е с 5 см букви  'викане " ,си е чиста с извинение изгъзица .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

току що, PC doctor написа:

Ами понякога на човек му идва в повече когато попадне на поредното недомисляне. Попадах вече на дузина и повече случай на хора който познанията им клонят към "-1" , но са решили да следват указания дадени тук във форума , и резултата при всичките беше - ремонти и плащане.

Точно затова, в една тема наскоро, казах на питащия - предвид нивото на самооценка, няма да давам други съвети освен - "Отиди в сервиз."

току що, PC doctor написа:

А "викането " за мен си е чисто фонетико-гласово действие , и да се казва на писане та ако ще да е с 5 см букви  'викане " ,си е чиста с извинение изгъзица.

Изгъзица или не - така е прието. А също - и записано в "Правила на форума" с които си се съгласил. Или и ти

Цитат

- Стига бе! Идея си нямах! Не може да бъде! Стига бе! Ако ми бяха казали, нямаше да повярвам! Не може да бъде!
- Какво четеш?
- Правилата на форума, в който вече трета година пиша!

:) Изобщо това ме интересува точно толкова колкото че на негър в америка вече му викат афроамериканец . 

Знаеш ли по какво си приличат горното и наричането на писане с думата " викане " ?

И при двете общото е че такива животни няма .

Това дали са правила на форума , дали са правила на космическия пират Бай Хой , дали са указания от ЦРУ и НАСА , точно не ме интересува изобщо .

С изгъзици не се знаимавам , та ако ще утре да приемат закон че писане и викане са едно и също нещо .

Викам и то яко сега по детето че не ще да пише думички  ,и ставам да му напиша с главни букви на листа да пише , че да не ни слушат съседите .

:D

Ще му кажа че все едно така му викам , че така са казали едни чичковци , и че е едно и също нещо , даже вече до магазина като го прати ,майка му , ще му пишем бележки .

Хубав ден ти желая !

Колеги, моля да охладите малко страстите. Проблема на питащия е отстранен. Иначе отдавна съм съгласен мнението на PC Doctor. Клиента е длъжен да знае как се използва дадена услуга и да има елементарни познания. Това в 80% вече не е така.

преди 1 час, PC doctor написа:

Ще му кажа че все едно така му викам , че така са казали едни чичковци , и че е едно и също нещо , даже вече до магазина като го прати ,майка му , ще му пишем бележки .

Хубав ден ти желая !

Лошото е, че по Българските закони собственото ти дете може да те вкара у кривия път, като се ожалва в закрила на детето. А ти върви после да обясняваш, че си имал добри помисли.

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Това в 80% вече не е така.

С увеличаване на навлизането на IT в дома и живота на хората, все повече ще се сблъскваме с масова неосведоменост. И понеже масово хората (и не само българите) са любопитни животни, започват да ръчкат.

Резултатите обикновено са ясни -> сервизиране.

Огромна вина имат и каналите за видео споделяне. Да де, и кучето гледало касапина как вади пУрДжоли, но касапин не станало.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 47 минути, ExaFlop написа:

Лошото е, че по Българските закони собственото ти дете може да те вкара у кривия път, като се ожалва в закрила на детето. А ти върви после да обясняваш, че си имал добри помисли.

С увеличаване на навлизането на IT в дома и живота на хората, все повече ще се сблъскваме с масова неосведоменост. И понеже масово хората (и не само българите) са любопитни животни, започват да ръчкат.

Резултатите обикновено са ясни -> сервизиране.

Огромна вина имат и каналите за видео споделяне. Да де, и кучето гледало касапина как вади пУрДжоли, но касапин не станало.

Това не е оправдание. Както човек знае за какво се използват ножа и вилицата така ще трябва  да се научи и за какво служи компютъра и как да се грижи елементарно за него. Не е трудно.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Много хора възприема компютъра като телевизора - натискам копчето и трябва да мога да го ползвам.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Много хора възприема компютъра като телевизора - натискам копчето и трябва да мога да го ползвам.

И съответно си патят и ще си патят от това.

преди 45 минути, ExaFlop написа:

Само ... не е лошо. Неприятно е, изненадващо е (за потърпевшия), но е нормално. Законите затова са закони  - или се променят, или се спазват.

Колкото до другото - всеки си има глава и правото да си я чупи, както намари за добре.

преди 1 час, ExaFlop написа:

А още повече хора приемат монитора като компютър. И се чудят каква ли е тая кутия отстрани на "компютъра".

преди 1 час, mir4a написа:

А още повече хора приемат монитора като компютър. И се чудят каква ли е тая кутия отстрани на "компютъра".

Ако преди са работили само на ... Макинтош.

преди 7 часа, PC doctor написа:

Разбира се че си прав и е така , но мисля че немисленето за питащия ( за неговите знания и възможности ) ако днес са били изразени просто като в твоя случай с един непремерен въпрос ( макар и с доби намерения ) , утре друг непомислил за знанията на поредния питащ ще укаже някакви неща и ако питащия реши да ги прави а знанията му са нулеви какво става тогава ? За мен и теб е писане , дали сме указанията , а на оня пич дето чете и решава че ще прави нещата без да знае какво и що , за него от писане става проблем който може да му струва освен нерви и ядове ,даже и не малко пари .

Надявам се че си ме разбрал !

Ко , Ко , Ко..... не знам какво означава освен "викането " на кокошката . Развикал може да се е някой в бара снощи на който още гласа му е в ушите ти .

Както се казава от използващите "Ko "- Вече съм облякан , ше варя да зиема Илена и послие ко доиди !!!!!

Доста хубав ред на мисли... Но то винаги си е писане... Докато проблема му не сме го имали самите ние лично, или някаква подобна ситуация, едва ли ще осъзнаем колко е важно и ще се съобразяваме доста какво пишем и съветваме... Но все пак това е форум, та ако не успеем да решим проблема, се опитваме да нанесем най-малко щети или поне да обогатим малко темата с полезна информация... Нещо такова се опитах да направя аз...

преди 4 часа, Емил Костов написа:

И съответно си патят и ще си патят от това.

преди 4 часа, ExaFlop написа:

преди 4 часа, ExaFlop написа:

И после са им виновни производителите, търговците,...

Хората няма как да могат да научат всяко едно нещо... Някои хора с времето усъвършенстват едни частни от тялото и мозъка си, докато другите остават на по-заден план... Именно от там идват така наречените "професии" и "роли в обществото"... Вярно е, че широкоскроените хора, ще се опитат да разберат поне част от нещата, които използват, интересуват ги или искат да знаят и разбират... Но не всички са такива...

преди 30 минути, Blue Ray написа:

Доста хубав ред на мисли... Но то винаги си е писане... Докато проблема му не сме го имали самите ние лично, или някаква подобна ситуация, едва ли ще осъзнаем колко е важно и ще се съобразяваме доста какво пишем и съветваме... Но все пак това е форум, та ако не успеем да решим проблема, се опитваме да нанесем най-малко щети или поне да обогатим малко темата с полезна информация... Нещо такова се опитах да направя аз...

Хората няма как да могат да научат всяко едно нещо... Някои хора с времето усъвършенстват едни частни от тялото и мозъка си, докато другите остават на по-заден план... Именно от там идват така наречените "професии" и "роли в обществото"... Вярно е, че широкоскроените хора, ще се опитат да разберат поне част от нещата, които използват, интересуват ги или искат да знаят и разбират... Но не всички са такива...

В грешка си. Целта е не да научават нещо тежко, трудно и т.н, а да се научат на култура. Както българина знае на кой да си закара колата при проблем, така ще се научи да си закара и компютъра на който трябва. Ако не иска да ходи при майстори за банални неща може да се образова. Това не е престъпление, не е трудно, а информация има вече в неограничени количества

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Продължавам да не съм съгласен... Някои ще отидат на сервиз, други ще се опитат да научат (успешно или не), а пък трети ще питат във форум като този. Независимо дали става за автомобилна техника, или каквато и да е друга, хората вече все по-малко търсят помощ от квалифицирани платени лица, като избират варианта да попитам някъде в интернет, където не е сигурно какви ще им отговарят, но нали е безплатно... Но и в този подход няма лошо... Поне ще научат нещо ново, макар и по трудния начин.

Което ми напомни да цитирам един подпис...

"Най-добрият учител в живота е опитът. Взима скъпо, но обяснява разбираемо!"

Та така... Те хората искат или не, не могат да научат и разберат всичко, поради тази причина се обръщат към лица, за които се смята, че уж вече са го направили... Пък на какво попадат не се знае, но ако не им се реши проблема, поне ще научат ново... Като се отиде в сервиз, пак няма гаранция какво точно ще се случи...

преди 3 минути, Blue Ray написа:

Продължавам да не съм съгласен... Някои ще отидат на сервиз, други ще се опитат да научат (успешно или не), а пък трети ще питат във форум като този. Независимо дали става за автомобилна техника, или каквато и да е друга, хората вече все по-малко търсят помощ от квалифицирани платени лица, като избират варианта да попитам някъде в интернет, където не е сигурно какви ще им отговарят, но нали е безплатно... Но и в този подход няма лошо... Поне ще научат нещо ново, макар и по трудния начин.

Което ми напомни да цитирам един подпис...

"Най-добрият учител в живота е опитът. Взима скъпо, но обяснява разбираемо!"

Та така... Те хората искат или не, не могат да научат и разберат всичко, поради тази причина се обръщат към лица, за които се смята, че уж вече са го направили... Пък на какво попадат не се знае, но ако не им се реши проблема, поне ще научат ново... Като се отиде в сервиз, пак няма гаранция какво точно ще се случи...

То за това умните хора търсят експерт в областта в която им трябва помощ. Да, помощта на експерт струва по-скъпо. Но пак да повторя нещо, което май последните дни пиша за кой ли път: Не съм толкова богат за да купувам евтини неща

преди 15 часа, jhoro написа:

Ако преди са работили само на ... Макинтош.

Че аз имах такъв случай. Само компютъра ли да донеса, ли и оная кутия до него. Познай колко време ми трябваше да вдяна за коя кутия ми говореше жената. После се сетих за какво става дума и и казах да донесе само кутията.:D

Малко извън темата

PC doctor

Колко взимаш за стандартна профилактика на лаптоп имам предвид почистване от прах , смяна на термопаста ако иска клиента и преинсталация .

Не мисля, че тук е мястото... Най-добре ще е да го питаш на лично съобщение... То зависи и от степента на замърсяването, както и модела на лаптопа (поне при повечето е така, но специално някои може и да имат фиксирана цена, за определен тип услуги, но силно се съмнявам). Освен това, в конкретен случай може да прави изключения... За това е най-добре да си го питаш в някоя лична дискусия...

Сигурно ще е в зависимост от модела на лаптопа. Някои се достигат с развиване на 5 винта, някои трябва да се разкостят до дъно, за да се обслужат.

То не само от това зависи де. Зависи и до къде и колко е мръсно... Някои почти не се отварят от прах, направо цели "одеяла" събрали, докато други си го правят просто профилактично.

преди 1 час, adersa написа:

Малко извън темата

PC doctor

Колко взимаш за стандартна профилактика на лаптоп имам предвид почистване от прах , смяна на термопаста ако иска клиента и преинсталация

Понякога стига и "ти ще почерпиш", но следва другата опасност - оня, дето черпил и накрая рекъл - "Горски, другия път направо пиши акта."

на ‎18‎.‎7‎.‎2016‎ г. в 15:19, jhoro написа:

Понякога стига и "ти ще почерпиш", но следва другата опасност - оня, дето черпил и накрая рекъл - "Горски, другия път направо пиши акта."

На такива - по-добре направо в МОЛа и нов костюм.

Ние си дрънкаме, обаче ...

на 18.07.2016 г. в 5:00, Blue Ray написа:

Като се отиде в сервиз, пак няма гаранция какво точно ще се случи...

Така е, затова е измислено едно нещо - казва се "Застраховка Професионална отговорност".

Ако аз извършвам и продавам някаква услуга и поради ... нещо си, причиня щета на клиент - застраховката ми покрива тази щета. Така аз не фалирам, а клиента е обезщетен.

За съжаление - застрахователната култура в България е доста ниска. Подобни застраховки има само там, където са задължителни по закон.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.