Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Човешки витамини за куче

Featured Replies

Здравейте. Добре ли е да се дава на кучето витамини , които са за хора ? ( Центрум, Допелхерц )

Такива витамини дори за хората са вредни заради големите дози какво остава за едно куче

• Автор

Ами едни хора казват да му се дават човешки витамини , понеже били добри.. Други хора казват не давайте.. Какъв страничен ефект може да има ?

Ами опитайте и ще видите дали има странични ефекти, не си превете експерименти с животинчето. 

преди 41 минути, zdraveiteee написа:

Здравейте. Добре ли е да се дава на кучето витамини , които са за хора ? ( Центрум, Допелхерц )

Не е хубава идея.Нямате ли си ветеринарен лекар.Ще ви обясни каква е разликата .Разликата е в съставките , като подсладители ,скорбяла ,нишесте и други.На моето съм му давал за диабета Фавио , но след като съм се консултирал с лекаря.Всъщност за какво му даваш витамини и на каква възраст е кучето.

Ако питаш мен недей си трови животинчето..Има си витамини специални за кучета има си витамини предписани и за човек..И тия човешките витамини аз избягвам да ги пия тъй като знам колко действат е па на кучето си да дам съмнява ме да стане.Кучетата не са космати хора-котките не са малки кучета. Изискванията им са съвсем различни. Само един пример-витамин С не е витамин за кучетата и котките. Нататък сами си правете изводите дали и как да давате медикаментите.

Витамините са си витамини били за човек или животно! Разликата е в дозата и чистотата! В тези за хора се влагат и помощни съставки, които не са полезни за някои животни! 

Ако все пак ако желаете да експериментирате, то съобразявайте дозата с килограмите на животното! Предозирането дори и на витамини не е желателно! И е вярно, че животинските потребности от витамини са различни от човешките!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Кучето е 34 кг на 4 години..

Понеже преди бях питал кучкари , и всички казаха че давали човешки витамини за кучетата си...

преди 3 минути, zdraveiteee написа:

Понеже преди бях питал кучкари , и всички казаха че давали човешки витамини за кучетата си...

Е, лесно! Знаеш дневната доза за възрастен т.е. окол 70кг. човек и разделяш пропорционално т.е. излиза половината от дневната доза за човек разпределена по приеми!

преди 10 часа, zdraveiteee написа:

Значи може , и няма да има странични ефекти..

Може, но използваш в по - чист състав т.е. пр. само витамин С или В, а не от тези комбинираните! Идеята е да са по - малко помощните вещества!

Ми, точно тези имах предвид, като неподходящи защото съдържат още минерали, соли и Бог зане какви вещества, които не винаги са полезни за животното! Голяма е дозата на нишесте, оцветители, ароматизатори, стабилизагори! 

Все пак няма да се "утрови" при положение ,че не предозирате! Предозирането дори на витамини е вредно и за човека, а за животните още по, защото техния метаболизъм е по - различен!  Както казах няма да убиете любимеца, но ако отказва по някаква причина да приема, то не го насилвайте! Защитният му механизъм явно подсказва - това не е за мен, не е за ядене

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

на 23.07.2016 г. в 17:20, zdraveiteee написа:

Питай ветеринарният лекар , не кучкари.Както каза Кумчо , предозирането е вредно.Има добри евтини витамини на Голаш фарма.Аз съм много доволен от тях.Като сте взели да гледате куче , бъдете по отговорни .Има лекари има ветеринарни аптеки.Не може да му даваш каквото ви скимне.На куче риба и на котка хляб не се дават.Като има нужда от витамини , осведомете се .Има плодове и зеленчуци което кучето може да консумира.Не знам каква е породата ,но ми се виждат 34 килограма  ,множко .Тези килограми тежат на ставите.

• 3 месеца по-късно...
на 23.07.2016 г. в 11:36, zdraveiteee написа:

Даването на комплекс, включващ от 24/26 витамина/минерала е във всички случаи ненужно, кьорава работа. Оптималните пропорции между тях за хора, кучета, и котки са просто различни. Предозирането може да бъде свързано най-често с вит. A, D, калций, фосфор, и йод. При обсъжданите човешки Центрум и Допелхерц тези са в действително умерени количества.

Ето кратко ръководство от сериозен научен колектив за потребностите от всички жизненоважни вещества на 1000 ккал/дневно (колкото е за средноедро, средноподвижно куче), като потребноститевъв вашия случаи може грубо да бъдат удвоени: http://dels.nas.edu/resources/static-assets/banr/miscellaneous/dog_nutrition_final_fix.pdf

Дефицитите зависят от конкретната диета. Различните марки гранули "европейски тип" (с много растителни съставки и необогатена с желязо и водноразтворими витамини) сякаш осигуряват недостатъчно магнезий, желязо, фолиева киселина и B12. Това се оправя лесно с добавянето на 150-200 гр месо пет пъти седмично и толкова черен дроб два пъти седмично.

Храненето с прясна храна, включваща месо, кости и ТЕЛЕШКИ (!) черен дроб, лесно може да се окаже бедна на цинк, селен, йод, вит. D и E. Дневната доза вит. E се набавя  с 2 супени лъжици слънчогледово олио. Ако месото е различно от свинско, което е богато на вит. D, СЕДМИЧНАТА (!) доза от този витамин може да бъде набавяна лесно с една кутийка дроб от треска (в руските Магазини Березка има няколко вида). Йодът може да бъде набавян ежедневно с една щипка изсушени водорасли ("комбу", "келп" и др). Селенът и цинкът останаха да бъдат набавяни с по една човешка таблета дневно, напр. Селенова мая (100 мкг селен, Walmark или GNC); и Цинков пиколинат (22 мг цинк, Solgar).

Редактирано от animalprograms (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.