Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Харддиска не работи както трябва

Featured Replies

преди 29 минути, peppone1 написа:

Точно на време, за простащината почивка няма. Но все пак благодаря за проявеният интерес към темата, жалко само че няма полза за никого. Всеки си пази знанията за себе си, а както както беше девизът на един съфорумник „Ако и двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще си останем с една ябълка, но ако  двамата разменим своите знания, всеки ще научи по нещо.”

Иначе повечето хора въобще не ги е грижа какво става отвъд вратата на домът им, всеки е виждал на какво приличат тези сгради—със счупени прозорци, без осветление, без асансьор, а домът им като палат. Това ми стига за да преценя какви хора живеят вътре, даже един от живущите като видя че работя, искаше да му оправя лампата пред неговата врата и се разсърди когато го оставих да си я поправя сам, щото видях че разбира и отидох да свърша задачите за които бях повикан. Но вината беше моя че не взех пари за допълнителната подмяна на фасунките, а те не правят разлика между смяна на фасунка и ремонт на инсталацията а чакат някой социален работник да дойде да ги оправи.

Че то ако те няма град Пловдив ще загине бре момче! Никой , не е казано че ти е длъжен да ти дава съвети. Тук се пише на добра воля и се отговаря на човек,който разбира от приказки. Когато се правиш на тарикат и всезнайко, хората ти отвръщат със същото. Това значи, да се насочиш към някоя друга свера.

• Отговори 78
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 10.08.2016 г. в 22:27, peppone1 написа:

Ако имаш късмет ще се свалят след 3 денонощия нон стоп търсене. Без тези ъпдейти не могат да се инсталират повечето програми и видеоплеъри, Net Framework 4 не може да се инсталира, когато се изтегли от поддръжката на Майкрософт,

Айде бе! На пет компа в къщи и три служебни е инсталиран и то без никакми ъпдейти. Чист SP1

Само се питам докато си пия кафето и чета поредния пост на "колегата" , какво ли би било тоя пич да има някой ад себе си и да вземат да го сложат на някой отговорен пост , от където трябва да носи отговорност за хора , техника , пари и т.н. !!!!!!!!!

Тук nikssi e цитирал пост на автора  от 10.08. :

"Ако имаш късмет ще се свалят след 3 денонощия нон стоп търсене. Без тези ъпдейти не могат да се инсталират повечето програми и видеоплеъри, Net Framework 4 не може да се инсталира, когато се изтегли от поддръжката на Майкрософт "

Мисля че повечето хора са втрещени от поредната направо уникална изпцепка . 

Ако продължи да пише съм убеден че ще се излеят нови и още по-големи бисери. Аз лично не разбрах какво работи , компютърен техник ли е , електротехник по ел инсталации ли , или какво точно , или е инженер по всичко .

Гледайте какво прави нашето момче , направо кърти и то яко .

Колегата simtech пита къде някой е купувал термоподложки за чиповете на  лаптопи на по евтино , и нашия "инженер " веднага е изстрелял поредния уникален бисер :

преди 11 часа, peppone1 написа:

За какво точно ще ги използваш тези подложки и задължително ли ти трябват самозалепващи? Ако ти трябватам където се притискат, например към металното шаси на лаптоп и др. места без нужда от залепване, можеш да използваш обикновени силиконови подложки за транзистори, на няколко пласта в зависимост от нужната дебелина, има и по-дебели такива подложки във всеки магазин за електронни компоненти. Те са с най-добра топлопроводимост, друг вариант е да използваш термолепило за по-драво и постоянно захващане. Иначе при самозалепващите, самото акрилно лепило силно намалява топлопроводимостта и охлаждането не ще е толкова добро.

Така като чете човек този пост и се чуди тоя човек изобщо знае ли къде се слагат тия подложки , по какви метални шасита в лаптоп е гледал такива неща , за какви лепила за постоянно захващане говори и т.н. . Човека си мисли за някакви неща който изобщо са толкова далече от това за което пита човека че повече няма на къде . Той изобщо не е виждал подложка която слагат производителите вместо термопаста при някой лаптопи , иначе не би писал тия простотии откровени . Е няма край при нашия пич. :D 

Провери си логовете. ТАМ ИМА МНОГО информация.

Програмите не винаги успяват да намерят всички повредени сектори... Проблема може да е със главата, като причината може да е удар ( понякога и лек е достатъчен ) по време на активност. Тогава се получава проблем, дори и да няма лоши сектори може да не чете правилно данните в следствие на записаната грешка. Шума не идва от претоварване на харда. И ако има такъв може да е точно от главата или от моторчето. В който и да е от случаите, работата е на зле. Тъй като казваш че понякога не намира ОС и дава често грешки. мен ме навежда мисълта че може да е главата. ако беше контролната платка, вероятно само щеше да се включва, да върти, да се чува едно прицъкване или скрибуцане все едно чете, но нямаше да работи изобщо.

преди 12 минути, callpchelp написа:

Провери си логовете. ТАМ ИМА МНОГО информация.

Програмите не винаги успяват да намерят всички повредени сектори... Проблема може да е със главата, като причината може да е удар ( понякога и лек е достатъчен ) по време на активност. Тогава се получава проблем, дори и да няма лоши сектори може да не чете правилно данните в следствие на записаната грешка. Шума не идва от претоварване на харда. И ако има такъв може да е точно от главата или от моторчето. В който и да е от случаите, работата е на зле. Тъй като казваш че понякога не намира ОС и дава често грешки. мен ме навежда мисълта че може да е главата. ако беше контролната платка, вероятно само щеше да се включва, да върти, да се чува едно прицъкване или скрибуцане все едно чете, но нямаше да работи изобщо.

Доста добре си описал нещата . Поздравления .

Само ще добавя малко в разрез ,но не като опониране , че и ти какво и никои не знае какво точно е правил автора на темата , и може проблема да е къде ли не . При повреда в механиката на хард , проблемите не се проявяват спорадично , а са си постоянни , няма как при 5 старта да работи , а при 6-я да се появи проблема в механиката . Повредена глава или моторче на диска  са си постоянни повреди и се чува и звуковата индикация изразена в странните звуци който издава харда при такива повреди още при стартирането и ако веднъж  стартира като хората  , то други 10 пъти няма да може , защото при някой от стартовете и първичния ток подаден към харда понякога макар и много рядко намества главата , но няма начин да "оправи " дефект с моторчето . Лошите сектори ако са на лице ще имаме и зависване на системата , в забиване на всичко и т.н.. Ако има повреда по МBR , проблеми със стартирането ще са постоянни . Упоменал си за грешни записи , това звучи логично , но при формат на диска или изпълнение на команда chkdsk /r тези грешки са поправими и не са болки за умиране . Но пак казвам , не знаем какво е правено в действителност , какво и как е инсталирано и проверено .

Поздрави !

преди 1 час, PC doctor написа:

Доста добре си описал нещата . Поздравления .

Само ще добавя малко в разрез ,но не като опониране , че и ти какво и никои не знае какво точно е правил автора на темата , и може проблема да е къде ли не . При повреда в механиката на хард , проблемите не се проявяват спорадично , а са си постоянни , няма как при 5 старта да работи , а при 6-я да се появи проблема в механиката . Повредена глава или моторче на диска  са си постоянни повреди и се чува и звуковата индикация изразена в странните звуци който издава харда при такива повреди още при стартирането и ако веднъж  стартира като хората  , то други 10 пъти няма да може , защото при някой от стартовете и първичния ток подаден към харда понякога макар и много рядко намества главата , но няма начин да "оправи " дефект с моторчето . Лошите сектори ако са на лице ще имаме и зависване на системата , в забиване на всичко и т.н.. Ако има повреда по МBR , проблеми със стартирането ще са постоянни . Упоменал си за грешни записи , това звучи логично , но при формат на диска или изпълнение на команда chkdsk /r тези грешки са поправими и не са болки за умиране . Но пак казвам , не знаем какво е правено в действителност , какво и как е инсталирано и проверено .

Поздрави !

Разбира се така е. Но масово забелязвам същите симптоми при проблем с главата. Не е задължително да се оправи след формат. Зависи къде е. Аз самия преди време имах проблем с дефектирала глава...  Бяха ми го продали за нов, а се оказа ползван, много зле горкия и те така. Нищо не помагаше, ама нищо. Започнаха да се появяват лоши сектори, започна да шуми много, след време и се чуваше като стържене един звук и накрая заби тотално. И симптомите в началото бяха същите. Та накрая само се включваше, прицъкваше. отворих го и просто се отчаях, ядосах се и реших да не се ядосвам и мъча повече, взех една тесла и адиос :D:D:D  . Да може да опита с chkdsk. Не знам да ходи както казах там където го е купил и да се оправя с тях.

Аз му пуснах Check Disk няколко пъти, но след като се рестартира не показа никакъв резултат. Диска не е издавал стържещ звук, а само едно засилване и забавяне, точно когато Уиндоуса беше блокирал. А техниците в сервиза не могат да ми го заменят без да установят някакъв дефект. Така че много време ще загубя, както и клиента в чакане на седмици тестове и накрая да ми го върнат обратно, вече разбит от тестове и форматирания.

Имам друг диск за който писах в темата за нулевите дялове и блокирването на биоса, които се появиха от многократно преинсталиране и след изтриването на диска, той се оправи, но понякога и на него не може да открие ОС. Но пък този диск го изтривах 3 пъти преди всяка преинсталация, така че и тази причина я изключвам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 часа, peppone1 написа:

Аз му пуснах Check Disk няколко пъти, но след като се рестартира не показа никакъв резултат. Диска не е издавал стържещ звук, а само едно засилване и забавяне, точно когато Уиндоуса беше блокирал. А техниците в сервиза не могат да ми го заменят без да установят някакъв дефект. Така че много време ще загубя, както и клиента в чакане на седмици тестове и накрая да ми го върнат обратно, вече разбит от тестове и форматирания.

Имам друг диск за който писах в темата за нулевите дялове и блокирването на биоса, които се появиха от многократно преинсталиране и след изтриването на диска, той се оправи, но понякога и на него не може да открие ОС. Но пък този диск го изтривах 3 пъти преди всяка преинсталация, така че и тази причина я изключвам.

Мале, мале. Ти сам ще си го опържиш да знаеш. Ако искаш продължавай да си играеш, но не вярвам да решиш проблема. Нещо някъде бъркаш, така ми се струва. тези нулеви дялове, не би трябвало да ги има. Сигурен съм че някъде бъркаш.

Аз затова не искам да го нося в сервиза докато го скапят от тестове и форматирания. Засега диска работи добре, но ако отново ми върнат компютъра, аз ще им върна парите и ще им сложа старият поправен диск, а този харддиск ще го си сложа на друг компютър и след време ще се покаже ако има дефект и тогава бих се възползвал от гаранцията.

Нулевите дялове бяха на други харддисове и се появиха след многократна преинсталация, които след изтриването им се оправиха и вече 2 години карам с един такъв харддиск и проблеми не съм имам.

1.Биос да е блокирал от инсталации на ОС аз лично чувам за 1-ви път .Правил съм на ден по 7-8  инсталации на един и същи диск  за ден , на една и съща система  , поради модификация на ОС и така близо седмица и биос забил или нулеви дялове по диска не са се случили .

2. В началото на темата се говореше за някакво тресене от диска и т.н .

3.Какво означава блокирал биос ? Забил , няма функция или какво ? Как се справи с блокиралия биос . С ресет може би ?

4. Един въпрос - на тази система която я бориш толкова много време , биос ти пипа ли го нещо , флаш , нещо , каквото и да е ?

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

на 24.07.2016 г. в 12:56, peppone1 написа:

Здравейте, харддиска е чисто нов и в началото работеше добре, но след няколко дни започна да се чува странно бучене, което ту се засилва, ту спира, а Уиндоуса постоянно забива, а процесора отчита че се товари на 100% без да е пуснато нищо, освен Google Chrome. Доста често при включване на компютъра не може да открие ОС и след като почине се оправя. Дънната платка е горе-долу нова и със стария харддиск не е  имало такъв проблем, захранването също е почистено и са подменени кондензаторите с нови, както и процесора е почистен и му е сменена пастата. Възможно ли е този харддиск да не е съвместим с тази дънна платка или може да е нещо от Уиндоуса, тъй като човекът беше свалил някаква тежка игра, но не я бил инсталрал? Тестовете отчетоха че всичко е наред.

Дънна платка: G41C-GS

Външна видеокарта: Gigabyte GV-N630-1GI

Харддиск: Toshiba DT01ACA050

Памет: 4GB / DDR2

Процесор: Intel Pentium Dual CPU E2220 2.40GHz 2.39GHz

ОС: Windows 7 Ultimate 64-Bit

8847933o.jpg8847935d.jpg8847938f.jpg8847934N.jpg

Аз бях си купил хард диск на тошиба не знам то вече въпрос на бройка правеше мизерий сложих windows-a почна да се товари на 100 % диска имаше и проблеми със копирането на файлове забиваше един такъв веднага го върнах и парите и толкова 

преди 1 минута, The-Walk!nG-Dead написа:

Аз бях си купил хард диск на тошиба не знам то вече въпрос на бройка правеше мизерий сложих windows-a почна да се товари на 100 % диска имаше и проблеми със копирането на файлове забиваше един такъв веднага го върнах и парите и толкова 

Значи не е бил нов или е бил дефектен. Аз масово засичам да се продават за нови старидискове бъкани с повредени клетки и куп проблеми. Щом изкочи жълтия прозорец за Writhe Delayed ..значи работата е за коша...

току-що, callpchelp написа:

Значи не е бил нов или е бил дефектен. Аз масово засичам да се продават за нови старидискове бъкани с повредени клетки и куп проблеми. Щом изкочи жълтия прозорец за Writhe Delayed ..значи работата е за коша...

Най вероятно дефектен така си го обеснявам важното е че се отървах от него :)

Моят беше запечатан и с дата на производство Януари 2016, но как мога да ги засека тези жълти сектори, а в режим на запис не съм го тествал, тъй като трябва да се изтрие?

преди 1 минута, peppone1 написа:

Моят беше запечатан и с дата на производство Януари 2016, но как мога да ги засека тези жълти сектори, а в режим на запис не съм го тествал, тъй като трябва да се изтрие?

Моя също беше запечатан от емаг слагам windows-a и после мизерий на другия ден го върнах .....

преди 4 минути, peppone1 написа:

Това лесно се фълшифицира. Преди 6 години си купих ''нов'' хард диск 120 Гб за един лаптоп, който имаше инсталиран Windows 7 със програми и т.н. ...Останалото е излишно да коментирам.

Виж назад отговорите, има една картинка. Теглиш програма HD Tune Pro там има и за запис тест и за проверка на повредени сектори. Оссен това ти показва състоянието на харда.

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

Аз нали още в началото показах тестовете с тази програма, само дето не съм го тествал на запис?

преди 4 часа, PC doctor написа:

1.Биос да е блокирал от инсталации на ОС аз лично чувам за 1-ви път .Правил съм на ден по 7-8  инсталации на един и същи диск  за ден , на една и съща система  , поради модификация на ОС и така близо седмица и биос забил или нулеви дялове по диска не са се случили .

3.Какво означава блокирал биос ? Забил , няма функция или какво ? Как се справи с блокиралия биос . С ресет може би ?

4. Един въпрос - на тази система която я бориш толкова много време , биос ти пипа ли го нещо , флаш , нещо , каквото и да е ?

Е, трябвало е да направиш 1001 инсталации, докато разбереш какво са нулевите дялове и защо биоса блокирва и бутоните на клавиатурата се разбъркват, когато диска се повреди. Както и по-старата тема за недовършената инсталация поради липсата на драйвери видеоакартата и т.н. Или просто това са били всичките 7-8 инсталации през живота ти.

Знаех си аз че опита ни е несравним, но чак пък толкова?

преди 7 минути, peppone1 написа:

Аз нали още в началото показах тестовете с тази програма, само дето не съм го тествал на запис?

Олеее... Аз съм за бой. Извинявай, вече заспивам и не гледам на кой пиша изобщо... Пробвай тест на запис, ако ти се занимава. А иначе тя програмата ти е показала че нямаш лоши сектори и че харда е в  добро състояние. съобразносъс данните за Spin Up Time и другото с големите цифри съм ти дал отговор така или иначе :)

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

преди 14 часа, peppone1 написа:

Е, трябвало е да направиш 1001 инсталации, докато разбереш какво са нулевите дялове и защо биоса блокирва и бутоните на клавиатурата се разбъркват, когато диска се повреди. Както и по-старата тема за недовършената инсталация поради липсата на драйвери видеоакартата и т.н. Или просто това са били всичките 7-8 инсталации през живота ти.

Човек ти изобщо не четеш какво ти се пише , нито разбираш доброто желание за помощ . Затвърждаваш мнението че си уникална дървена глава . Написал съм че за една седмица на един и същи диск на една и съща система са направени близо 60 инсталации и такава глупост като като тази която си написал че от инсталации се получил " забил биос " няма .

А инсталации съм направил може би над 5000 , само за последните 3 дена съм направил над 10 .

Ще ти кажа следното :

Аз или ти сме зле с инсталациите ? Аз или ти не може да оправим един компютър вече 20 дена? Аз или ти имаме проблем с някакъв хард диск и опищяхме света с него ? Аз или ти пляскаме само някакви смешки от тестове който 20 дена не ти решават проблемите ? Аз или ти ни е страх да платим някакви пари и да оправим нещата ? Аз или ти ни е страх да идем при някой който ни кани да оправи нещата без пари . Мен или теб ни е страх да си признаем че сме назад с нещата ? Всичкото това си ти пич, не аз . Аз всеки ден правя по 3,4,5 компютъра , давам си ги на хората максимум на другия или по другия ден (зависи от ремонта ) , давам им ги работещи на стрели добре направени , обслужени от до , инсталирани .

Четем ти тука бисерите тука с един колега и на него много му се иска да си пред него , и понеже ми донесе едно дъно за лаптоп , думите му са :

"Тоя смешльо ако е тука ще му сложа кратуната на клавиатурата на лаптоп и ще затворя капака с отскок ,белким нещо научи ...."

Разбираш ли какво си ти ?????Едва ли , такива като теб никога не разбират собственото си ограничено познание и липсата на възможност да се учат поради дървен корпус на мозъка .

Аз никога няма да съм достатъчно вещ в нещата , никога няма да стигна нивото на някой колеги тук във форума който познавам лично и знам какво могат , но ти винаги ще си останеш на нивото което показва обикновения ниско -капацитивен любител който се е помислил за нещо повече . Ти ако трябваше да си храниш семейството с това което можеш в областта , то значи че щяха да гладуват  със сигурност .

Все тръгвам към теб въпреки всичко с доброто , питах те дали си правил нещо по биоса , но ти продължаваш с безсмислиците , снимките от тестове на харда и дърварските изпълнения .

Какво да ти каже човек , то колега до мен го каза преди 5 мин .

Хмм това съм го пропуснал, явно е било редактирано:

Цитат

Човече, ако изобщо разбираше нямаше да си във форума и да задаваш въпроси типични за обикновен потребител, който търси отговори преди да иде на сервиз.

НЕ ТИ ПРИЛЯГА да даваш мнения и да определяш специалисти като незнаещи, при положение че ти изобщо хал хабер си нямаш за какво става въпрос. Хората тук имат години и години опит!!! Това че си преинсталирал 50 компютъра, нито те прави IT специалист, нито те прави знаещ, нито те прави какъвто и да е било... ..... Дори аз не се имам за всезнаещ с опита си от 15 години в сферата. Има един куп неща които все още научавам. Небих изобщо се осмелил да кажа че съм над нечие ниво дори и да имам развит бизнес. Един човек може да докаже себе си не като бъде отворко и плямпа много, а като показва... Това е олипса на уважение и възпитание!!! Изложи се. Аз се махам от тая тема... Ужас''Т''

Към екипа на форума !

Просто затворете тази тема , видно е за всеки че няма как да се помогне на автора и , защото той сам не желае това , по един или друг начин . Писа се , дадоха му се съвети , лично го поканих да се видим и да решим проблема му без да му струва пари . Повече от това какво да се направи за човек който казва че  хард диска му тресял кутията  но иначе няма проблеми , бил нов но не смеел да го върне ,вземал дискове с интерфейс различаващ се от този на дъното , говори как от инсталации на ОС се скапва биос и още  купища нелепости и то не само в тази тема . Очаквам че тези дни ще се появи нещо от сорта на " Да ви ...... в майсторите и знаещите , оправих си нещата и без вас " , а всеки ще се досеща че това изобщо няма да е така .

С молба! Както отправяте забележки за това че понякога избухва някой от нас в това число и аз и пиша думи който не би трябвало , така направете забележка и на това момче да спре да дава акъли за щяло и нещяло , защото едва ли има грамотен в нещата човек който да не разбира че знанията му са доста ограничени и повърхностни . Нали затова има екип който е от хора вътре в материята и би трябвало да слага малко спирачка на такива "помагачи ", които в края на нещата не могат да си решават собствените елементарни проблеми по близо месец , не приемайки никакви съвети и мнения .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Без да те защитавам теб или когото и да било от техничарите и сервизните работници,които пишат и помагат тук,моето мнение е абсолютно категорично,че това момче и да има мерак,няма необходимата квалификация ,необходимата практика за технически ремонти на радио телевизионна и компютърна електроника. Имам навика да следя всички постове в техническите раздели,защото са ми приоритет и за времето откакто се е регистрирал тук има купчина негови теми с въпроси, които  с раз решава един 15-17 годишен младеж. Друго,което прави сериозно впечатление е че е твърде самонадеян и  едва ли някой освен него би се справил с такива технически проблеми. Понякога е и твърде арогантен с отговорите си,без да се замисля, че хората жертвали от времето си и опита си заслужават неговото уважение.В по стара негова тема има изказване от самият него, че ако той не е "майстора" в Пловдив градът е загинал. Предавам поста съкратено. Мога да се постарая и да го намеря,но не си заслужава губенето на време. Аз се възмущавам от такива хора, че именно те и подобни на него трябва да вземат някакво участие в процеса на даване адекватни съвети. Случаят е пред всички Вас. Инересното е че не е сам, а са няколко човека които вземат твърде често участие със съветите си. Интересното е и това,че дори и модератор да има в този момент, той не е толкова подготвен,( да не казвам хич)за да вземе страна и да се изяснят проблемите. Стига се до разправа и обиди, за които във всички случай помагащите могат да си изкарат даже и някакво наказание. Навремето Кокомил Людмил колегата ( забравих му ника,който замина за Германия)  отлично се справяха с такива проблеми,но може би вече нямат такова време за посещение на форума,макар и глобални модератори.Аз също замолвам за намесата на модератор.Един пример за всички - Филипов от Плевен - човек  със практика около 40 години му е правил сериозни забележки,аз също,но дано не звуча и аз лошо - главата му е твърде куха на това" техниче." Софийския колега го зная,зная и възможностите му, споделяли сме много често проблеми по телефона и скайп и се учудвам че вчерашен КЕЛЕШ, без сериозен опит, поучава чичковците,които с това си изкарват прехраната. Младото поколение е много самонадеяно и можещо,но само на думи( разбира се, че не всички са под общ знаменател) Моля модератора,който е приел този подфорум по сърце, да си свърши подобаващо работата.

на 15.08.2016 г. в 21:34, * СТЕФАН * написа:

Без да те защитавам теб или когото и да било от техничарите и сервизните работници,които пишат и помагат тук,моето мнение е абсолютно категорично,че това момче и да има мерак,няма необходимата квалификация ,необходимата практика за технически ремонти на радио телевизионна и компютърна електроника. Имам навика да следя всички постове в техническите раздели,защото са ми приоритет и за времето откакто се е регистрирал тук има купчина негови теми с въпроси, които  с раз решава един 15-17 годишен младеж. Друго,което прави сериозно впечатление е че е твърде самонадеян и  едва ли някой освен него би се справил с такива технически проблеми. Понякога е и твърде арогантен с отговорите си,без да се замисля, че хората жертвали от времето си и опита си заслужават неговото уважение.В по стара негова тема има изказване от самият него, че ако той не е "майстора" в Пловдив градът е загинал. Предавам поста съкратено. Мога да се постарая и да го намеря,но не си заслужава губенето на време. Аз се възмущавам от такива хора, че именно те и подобни на него трябва да вземат някакво участие в процеса на даване адекватни съвети. Случаят е пред всички Вас. Инересното е че не е сам, а са няколко човека които вземат твърде често участие със съветите си. Интересното е и това,че дори и модератор да има в този момент, той не е толкова подготвен,( да не казвам хич)за да вземе страна и да се изяснят проблемите. Стига се до разправа и обиди, за които във всички случай помагащите могат да си изкарат даже и някакво наказание. Навремето Кокомил Людмил колегата ( забравих му ника,който замина за Германия)  отлично се справяха с такива проблеми,но може би вече нямат такова време за посещение на форума,макар и глобални модератори.Аз също замолвам за намесата на модератор.Един пример за всички - Филипов от Плевен - човек  със практика около 40 години му е правил сериозни забележки,аз също,но дано не звуча и аз лошо - главата му е твърде куха на това" техниче." Софийския колега го зная,зная и възможностите му, споделяли сме много често проблеми по телефона и скайп и се учудвам че вчерашен КЕЛЕШ, без сериозен опит, поучава чичковците,които с това си изкарват прехраната. Младото поколение е много самонадеяно и можещо,но само на думи( разбира се, че не всички са под общ знаменател) Моля модератора,който е приел този подфорум по сърце, да си свърши подобаващо работата.

Кой си ти че ще ми оценяш труда? Келеш ще викаш на сина си, нито ме познаваш, нито имам някаква работа с теб. Уважения не дължа на никой и недей ми слага думи в устата като „Че то ако те няма теб, град Пловдив е загинал”. Дадох пример не с качествата на моя труд, а заради Ганьовщината и мнозина от форума биха се припознали с нея. Обидни думи не съм отпращал към никой, което не мога да кажа за "заслужилите уважение колеги", бълващи обиди като "Келеш, смешльо, техниче , тоя и т.н.", аз знам че модераторите си затварят очите, но рано или късно окото им ще мигне. Малко ли е че вие двамата-тримата ми осрахте темата с вашите фукания и покани, а как ли пък не се отзовах на поканата, поне на живо да се оплюем, а търсите сега модератори да ви избършат задниците? Аман от опитни специалисти.

Въпросите ми към чуждия опит не са били заключения, а просто въпроси с въпросителен знак "?" накрая. И всеки път повтарям че знанията ми са бегли в софтуеърната сфера, дори прави впечатление елементарните въпроси, които понякога задавам и както казах опита ми е в различна сфера, несравним с този на компютърните инженери, а и нямам амбиции да се уча в тази област. Най-малко имам желание да се надпреварвам с някой, а точно от такива майстори като тебе съм си изпатил, които не знаят каква е честотата на пулсациите в домашната ел. мрежа, що е то индукция и т.н., заради които техници бях изключен от предишни форуми. И кои са тези мои теми, ако намериш една моя тема в техническите раздели, сигурно ще е само тя?

А с моя скромен софтуеърен опит от не повече 30- тина инсталации, не можах да повярвам че друг колега с 5000-дни преинсталации с праволинеен опит, никога не виждал нулеви дялове и блокирал биос, а това не може поне мъничко да не ме възгордее и да изглежда като че аз да съм го изпреварил по знания. Ако в този форум продължава да се съди за знанията според стажа и дългата практика или от други зубрачи, то аз не бих искал да общувам с такива хора. И най-малко от тях бих научил нещо, стискайки със зъби големите си знания, докато не ги отнесат в гроба, а то  ще дойде от младите.

И кажете на онзи от вашата банда, че хич няма да му се смея на изгърмялото му лаптопско дъно!

А той града си е загинал и без мен, както и София и цялата държава.

Виж какво уважаеми авторе на темата , забелязвам и аз и всички тук , че на фона на всичките ти отрицателни неща имаш и отвратителния навик да натъкмяваш казаното от някой по начин по който си мислиш че нещо те прави по можещ, знаещ , разумен и кадърен . Последния пример е :

Написал съм ти че не съм виждал биос да блокира от инсталации на ОС , но ти как си го натъкмил ? Написал си че не съм виждал блокирал биос !!!!!

Разбираш ли колко си уникален в ...безпомощната си тъпня ?????????

Ти никога няма да дължиш уважение на никой защото си тръгнал по -пътя на пълното не слушане , не четене , на твърдоглавие . Ти винаги ще дъжиш уважение само към родителите си че са те създали , но за съжаление не са възпитали у теб елементарни неща , който рано или късно ще ти донесат много по-големи проблеми от един повреден компютър . Бъди сигурен в това .

За теб винаги всички които знаят и могат повече от теб ще са банда зли хора , които те ръфат и се заяждат с теб . А иначе аз от тази банда няколко пъти исках да ти помогна .... Както и да е . Разбери едно най -сетне , след като 20 дена не можеш да се справиш с проблем който дори не знаеш какъв е , а всеки грамотен в материята за няколко часа ще е установил и отстранил , изобщо не си помисляй че лично аз ще те оставя точно ти да даваш където и каквито съвети по неща свързани с нещата от този форум .Пак ще ти го кажа - научи се да четеш  , научи се да слушаш , научи се да ...се учиш , откажи се от навиците да си твърдоглав и да си биеш главата в стената - няма да бутнеш стената , ще си строшиш главата , а не да се правиш в момента  на нещо което изобщо не си , а именно на знаещ , можеш , кадърен .

Към екипа - айде намесвайте се и спрете това хлапе или поне му направете забележка че за всички са ясни знанията му , опита му и всичко , да спре да се изживява като нещо което изобщо не е . Прочетете какво пише по рани теми и какви "съвети " дава . Това не подлежи на нищо ли ? Или просто всеки който миналата неделя се научил- недоучил как се прави инсталация и вече раздава съвети ? Това ли трябва да се чете по темите тук , как някакъв си "техник" със знанията на 10-класник "съветва " ??????Това не създава ли впечатление на олекване на сериозността и на форума и на екипа ?????

• 1 месец по-късно...
на 14.08.2016 г. в 20:01, PC doctor написа:

Блокиралият биос се оправи чрез изтриване на диска, а в другият случай след смяната на непоправимият вече харддиск.

Щом в този форум се съди за достоверността според количеството, а не по качеството, реших да добавя цитат и от друг потребител със същият проблем, па дано сега си отвориш дървената глава и нещо влезе в нея:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/unallocated-spaces-of-0-mb-x-2-crashed-my-hard/7f3d5382-f2b9-4453-bdda-d9faa556e60b?auth=1

А иначе тези дни човека отново ми върна компютъра, а аз му върнах парите и му сложих старият хардиск. Няма смисъл да го разигравам с още една седмица по мъкнене по сервизи и накрая да ми кажат че диска е здрав. А този харддиск го сложих на нов компютър, който засега работи добре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.