Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Харддиска не работи както трябва

Featured Replies

Изтегли си това: Hiren's Boot DVD 15.2 Restored Edition 1.1 (January 2013). Запиши го на DVD и зареди от него. Във DVD-то има достатъчно  тестващи програми за каквото пожелаеш. По този начин ще отпаднат всички съмнения за вируси, кофти драйвери и всякакви такива.

Успех!

• Отговори 78
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 13 минути, Muadib написа:

Изтегли си това: Hiren's Boot DVD 15.2 Restored Edition 1.1 (January 2013). Запиши го на DVD и зареди от него. Във DVD-то има достатъчно  тестващи програми за каквото пожелаеш. По този начин ще отпаднат всички съмнения за вируси, кофти драйвери и всякакви такива.

Успех!

1.Абсолютно безсмислен съвет към човек който има минимум познания в областта . Нищо такова няма да му помогне , препоръчаш да използва програми с който  съм убеден по писането му че в повечето случай  не знае как да работи , а това може да доведе до още по голяма каша .

2. Hirens изобщо не му е предназначението за тест на драйвери и вируси .

Няма начин с писане и съвети за използване за програми и инструменти за напреднали, да се помогне на човек който задава въпроси от сорта на " този диск дали е съвместим ..... " и куп такива издаващи ниско ниво на познания .

Поздрави и лека вечер !

преди 8 часа, PC doctor написа:

Ще може ли да посочиш къде съм написал, че трябва да тества за вируси?! Ако автора на темата неможе да използва Hiren's Boot DVD 15.2 ще е най-добре да си занесе компютъра на сервиз. Гледам, че си дал доста съвети които не се дават на дилетант?!

преди 10 часа, PC doctor написа:

Ако не знаеш , понякога метода на изключване на възможните дефекти е много по-добър начин от всякакви софтуерни тестове .

Съмняваш се в хард - пробваш с друг

Съмнения в рам -пробваш с друг/и модули

Съмения за видео - пробваш с вградено или друга видео карта

Съмняваш се в дъно - преглеждаш на първо време за видими дефекти по кондензатори или други елементи .

Съмняваш се в Уиндоус - инсталираш с друго копие направено на друг диск или флашка .

на 31.07.2016 г. в 13:29, peppone1 написа:

На програмата HWMonitor се вижда че CPUTIN температурата достига максимум 100 градуса, но като пипна радиатора на процесора, той съвсем не е загрял толкова, най-много да са 40-50 градуса. Не знам колко са точни тези програми и дали наистина показват моментните температури.

Не ползвам тая програма за мониторинг. CPUTIN  може да е грешна стойност. Провери с програмата HWiNFO, това за мен е най-добрата и точна програма с най-много възможности за мониторинг на всякакви температури и датчици изобщо. Това, че като пипнеш радиатора на процесора е студен, може да означава, че той не контактува добре с процесора. При това положение процесора ще загрява и няма да се охлажда, а радиаторът естествено ще е студен. Но пък това не е гаранция, че има проблем с охлаждането, защото в зависимост от охладителя, то той пак може да е студен заради доброто разнасяне на топлината. Що се отнася до черните екрани, аз скоро имах подобни проблеми. Оказа се наистина кабел на хард диск. По неясна причина не правеше добър контакт, макар че минаваше всички тестове HDD. Докато един ден не ми изчезнаха дяловете, като ту се появяваха, ту изчезваха. Както и да е, смених кабела и нещата заспаха. Може би минаха 3-4 месеца от тогава и няма проблеми с тоя хард диск. Може проблемът да не е бил в самия кабел, а в SATA порта или знам ли, но променяйки някак си нещата, всичко заспа. Относно бучащи хард дискове..имам един такъв, който по едно време почна така да ме нерви, но днес като прочетох темата ти и се заслушах в моя компютър, вече няма никакви шумове. А харда откровено си вибрираше като го докосна с ръка. И то вибрира като линейка - ту се усилва, ту намалява. Тия вибрации се предават на шасито и става мамата си трака. Всичко тихо, само тоя дразнещ шум.  Та провери и тия неща дето казах - температура на CPU  с HWiNFO.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 13 часа, PC doctor написа:

1.Абсолютно безсмислен съвет към човек който има минимум познания в областта . Нищо такова няма да му помогне , препоръчаш да използва програми с който  съм убеден по писането му че в повечето случай  не знае как да работи , а това може да доведе до още по голяма каша .

Няма начин с писане и съвети за използване за програми и инструменти за напреднали, да се помогне на човек който задава въпроси от сорта на " този диск дали е съвместим ..... " и куп такива издаващи ниско ниво на познания .

Поздрави и лека вечер !

Много знаеш бре! А сега кажи този диск съвместим ли е аджба или не? По какво Sata 3 кабела се различава от обикновения Sata 2 кабел? Много всезнайковци, пък 3 дена никой не смее да се покаже. Няколко пъти попитах с коя програма да тествам диска, никакъв отговор, сякаш аз съм първия който се сблъсква с този проблем. Къде беше и при предния случай с 0-левите дялове на диска? След като си пазиш знанията само за себе си, недей се пъчи колко много са били те, защото до тук аз едно не видях, а иначе зубрачи колкото щеш. Аман от дървени теоритици.

преди 3 часа, Кико написа:

Не ползвам тая програма за мониторинг. CPUTIN  може да е грешна стойност. Провери с програмата HWiNFO, това за мен е най-добрата и точна програма с най-много възможности за мониторинг на всякакви температури и датчици изобщо. Това, че като пипнеш радиатора на процесора е студен, може да означава, че той не контактува добре с процесора. При това положение процесора ще загрява и няма да се охлажда, а радиаторът естествено ще е студен. Но пък това не е гаранция, че има проблем с охлаждането, защото в зависимост от охладителя, то той пак може да е студен заради доброто разнасяне на топлината. Що се отнася до черните екрани, аз скоро имах подобни проблеми. Оказа се наистина кабел на хард диск. По неясна причина не правеше добър контакт, макар че минаваше всички тестове HDD. Докато един ден не ми изчезнаха дяловете, като ту се появяваха, ту изчезваха. Както и да е, смених кабела и нещата заспаха. Може би минаха 3-4 месеца от тогава и няма проблеми с тоя хард диск. Може проблемът да не е бил в самия кабел, а в SATA порта или знам ли, но променяйки някак си нещата, всичко заспа. Относно бучащи хард дискове..имам един такъв, който по едно време почна така да ме нерви, но днес като прочетох темата ти и се заслушах в моя компютър, вече няма никакви шумове. А харда откровено си вибрираше като го докосна с ръка. И то вибрира като линейка - ту се усилва, ту намалява. Тия вибрации се предават на шасито и става мамата си трака. Всичко тихо, само тоя дразнещ шум.  Та провери и тия неща дето казах - температура на CPU  с HWiNFO.

На процесора съм му сменял пастата скоро, макар че и на другия компютър, който изгасваше когато работи Nero, радатора беше идеално чист и пастата все още прясна, но след подмяната й с нова, предполагав със същата паста, защото и тя беше сива и само от това комютъра е оправи, без никакво друго почистване. Понякога може да попадне някоя власинка ако се чисти с памук или по-едра праинка, която да влоши контакта.

Мислех да меня кабела на диска със Sata 3, но интерефейса на дъното е Sata 2, така че и това няма да помогне., но щом проблема го прав при затворена кутия, явно при повишаване на температурата се изменят параметрите му и ако той не е съвместим със стария интерфейс е логично да не се държи коректно. Подобен проблем имам и с дънна платка за Sata 1,  която засича диска след второто рестартиране на компютъра. Ако диска е дефктен, тези дефекти неизбежно ще се покажат в процеса на работа. Сега го преинсталирах наново и сините екрани изчезнаха, очевидно когато направи грешка, тези бъгове се записват в ОС и оттам тя вече с поврежда.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

peppone1

Дървен теоретик изобщо не си позволявай да наричаш някой който е разглобил , отворил , ремонтирал и инсталирал няколко хиляди системи . Това първо .

Знания имам спрямо твоите в разлика като обем в относителност по-голяма от колкото е голямата ти дървена глава спрямо яйце -запъртък .

1.Да ти кажа по какво се различава кабел Сата 2 от Сата 2 e леко срамен въпрос за теб самия .

2. Съвет към човек който е ясно че не знае изобщо какво прави не давам, защото в незнанието си комбинирано с нежелание да чете стига до комични ситуации , както в твоя случай ( имаме диск сата 3 , дъното ни е с сата 2 и почваме да питаме дали са съвместими )

3. Ти изобщо не знаеш какво и кога трябва да грее или да не грее- ако радиатора на охлаждането не грее това означава че няма топлообмен между процесора и охладителя . Не зная как на ръка мериш 30,  40, 50 градуса . За това има софтуер , а като се съмняваш има термо сонди и т.н.

4. Мисля ако си разумен човек можеше да прочетеш внимателно предния ми пост преди последния , там съм описал какво да правиш и то не " зубрачески " а повече от практично .

Ще ти напиша като на бавнозагряващ отново нещата , и дано този път главата ти поомекне и спреш с безсмислените неща което не ти носят никаква полза .

Повече практичност в твоя случай не може да има . Ти си мислиш че като си свалил на 1-2 системи охлаждането и си мазал с паста и вече си ок с нещата , но в последствие питаш за  нещо което изначало не е за  машината като интерфейс . Това според теб дали има логиката да мислиш за себе си че нещо можеш и знаеш ? Пиша ти нещата , или ги правиш, разбираш какво е нужно , спираш с дървените изцепки , разсъждения и изпълнения или не виждам кой тук изобщо ще ти помогне след като машината си е пред теб и никой не знае в  действителност ти какви неща правиш изобщо .Това е поста ми от вчера , но ти продължаваш с лутането което можеше да спреш за има няма 30 мин ако беше си дал труда да помислиш над писаното от мен . 

"Ако не знаеш , понякога метода на изключване на възможните дефекти е много по-добър начин от всякакви софтуерни тестове .

Съмняваш се в дъно - преглеждаш на първо време за видими дефекти по кондензатори или други елементи .

Съмняваш се в Уиндоус - инсталираш с друго копие направено на друг диск или флашка .

Съмняваш се в температури - мерене с няколко различни програми или уред с термо сонда .

И т.н и т.н . ..... "

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Каквото повикало, такова се обадило! Не знаеш още с колко думи мога да наричам някой, докато не излизи от границата на добрия тон. Очевидно освен компютри, друга електроника не си и пипал. И ако твоя опит се състои с подмяна на хардуер с "тука има, тука нема", аз предпочитам да си направя тестовете с програмите предвидени за целта, а не да разглобявам 3 компютъра за да поправя един. И представи си че накрая причината се окаже некачествен кабел, който по една причина на другия диск контактува по-добре и там работи. И тъй като не отговори на въпроса за кабела, нека ти кажа, Sata 3 кабела, обикновено е по-къс и с по-дебели проводници, екранирани помежду си с цел намаляване на загубите, а разлика в интерфейса няма, както си мислят повечето хора.

А моите съвети към другите са да не правят точно това:

Може би си си сменял много кондензатори, а може би не, но видими дефекти по тях няма, освен когато тотално не са се сдухали. 

А такова нещо като компютърен техник няма или както сам се наричаш доктор, но по-ти отива касапин, щото хардуеъра не подлежи на ремонт. И аз така си занесох повредения ми лаптоп, на един доста напреднал теоретически тийнейджър и беше изучил всички компоненти и марки и ми вика за диагностиката на лаптопа ще струва 10 лв., а накрая ми го върна без дори и да е направил тази диагностика, освен да е сменил памет и процесор друго не може да се работи по него. Ако ти препрограмирваш повредени биоси и др., което все пак позволява ремонт, тогава бих си донесъл компютъра при теб.

А с тези компютърни сервизи много се спекулира, щото да си играеш да сглобяваш мозайка от разпиляни компоненти, това не се води ремонт. Повечето компютърни сервизи затвориха тъкмо поради тази причина - изхвърлянето на маса компоненти, които не се поправят и ще става все така занапред, докато не останат само софтуеърни инженери и програмисти.

Нямам намерение да се надпреварвам с теб, защото опита ни е в различни сфери. И не се дръж като по-голям батко, а да не се окажеш и непълнолетен. Това не ми е забавно и ако си решил да си мериш онова, прави го с някой друг.

След като няма какво да помогнеш по темата не се доказвай тук, а си направи такава образователна тема.

преди 43 минути, peppone1 написа:

Каквото повикало, такова се обадило! Не знаеш още с колко думи мога да наричам някой, докато не излизи от границата на добрия тон. Очевидно освен компютри, друга електроника не си и пипал. И ако твоя опит се състои с подмяна на хардуер с "тука има, тука нема", аз предпочитам да си направя тестовете предвидени за целта, а не

Ти нямаш знанията за каквито и да са тестове освен тези който могат да правят и 15 годишни деца на компютрите си . От всичките ти тестове какъв е резултата - по малък от 0 . Опитите тука има тука нема бяха предназначени за теб , но явно не си разбрал това както и нищо друго . Това дали можеш да наричаш някой с каквото и искаш и по безброй начини нито те прави по умен , нито по-знаещ , нито по интелигентен , нито каквото и да било положително . Според теб да "пипаш " компютри означава че другата електроника е тъмна материя ли ? Ти си поредната дървена глава на която някой и навира елементарни неща в очите защото отлично е преценил знанията ти като елементарни и се мъчи да помогне по начин достъпен за теб , ти се правиш на нещо което не си , защото в противен случай никога не би писал 2 дена откровени нелепици , не би търсил помощ а нещо което ако системата ти е пред мен ще е работеща без проблеми и инсталирана за 2 часа , не би се мотал 2 дена с един компютър който всеки знаещ и можещ би оправил за същото време .

Понеже си много отворен , и изобщо ме кефи дървенията ти , ти правя облог , че ако донесеш компютъра си сега при мен , след 20 мин ще знам какво му е , след още 20 ще е отремонтиран , и след още час ще си тръгнеш с работеща система . Ако си толкова тарикат какъвто го даваш , но като балон в тръне който с дни се мъчи с елементаризми , приготви си една стотица  и ако ти го направя и инсталирам след 2 часа , прибирам ти я , бия ти един шут и си заминаваш , ако не успея ти получаваш 5 пъти по тая стотица и публично признание че не ставам за нищо . Няма да те каня по кафета и мафета , каня те у дома , да ти се смее и жена ми и детето докато летиш по стълбите надолу с ремонтиран и работещ компютър , но с изтръпнал задник и платил си за ината и не мисленето .

П.П Когато имаш знанията да поддържаш компютърната система за управление на самолет , каквото правя аз освен работата в моя си сервиз , тогава ще получиш разрешение да казваш на такива като мен здравей . На борда няма електроника, има само малко кабели , 2-3 копчета , и толкова . Там се работи на принципа "тука има тука нема " , всичко се свежда до това по 3 дена да си играя с това да меря една верига и да гадая още седмица защо бордния компютър не чете сензора за обледяване . Всичко там е на теория , всичко е дървена философия и много , ама много малко знания и практика . Просто съм се научил да свалям охлажданета , да търкам с пръст термо пасти и до тук .

Ако и това не го разбираш , за теб има други места в който да ти помогнат , и то не с нещата в материята с компютърните системи .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Охооо, на кавги празни писания и гадания го ударихте! В някой сервиз да са диагностицирали проблема срещу скромната сума от 10лв. или това равняващо се на кутия цигари и 2 бири!

на 5.08.2016 г. в 9:53, Кико написа:

Сещам се че преди години имаше подобен проблем със стария харддиск, но след почистването на слотовете му с гума за триене и смазване със спрей WD40, оттогава не е имал проблеми, но може пък този кабел на новия диск да не контактува добре. Сега го смених с нов и ще видим дали прави проблеми, все пак ако харддиска беше несъвместим тези проблеми нямаше да се появяват когато си поискат, а и новите дискове нямат такъв джъмпер за сваляне на скоростта до 3GB/s, което говори че би трябвало да са съвместими, но все пак малко ли видеокарти има които се бъгват, поставени на друга дънна платка? Може пък причината да се крие в най-простото нещо, спреят да е изсъхнал и връзката да се е влошила.

Темата е пусната на 24.07 , 10 дни и повече някой се занимава с абсолютна глупост в нежеланието си като не може и не знае , да си плати и да му се реши проблема . Доколкото чета , системата не е на този който е пуснал темата а на съвсем друг човек , който чакал да си го вземе. Това му се казва "пишман майстор " . Почвам да си мисля че пича с темата лично е купил диска за тази система с паричките на оня човек и сега се чуди какво да прави и се мотае 10 дни . Това мина всякакви времеви граници и всяко нормално диагностициране на една система до степен на пълна обърквация , а тя идва когато капацитета знания и опит са силно ограничени . Темата е напълно безполезна , не показала никакво решение поради неизвестността на истинския проблем , както и невъзможността на автора да каже и обясни почти нищо извън постоянните приказки как харда му тресял кутията и други такива куп нелепици . Темата спокойно може да векува отворена , но мисля че е напълно безполезна .

П.П. Поканих автора на тази тема да оправим системата , отговор така и не получих . Като никой от писалите по нея не получи точен отговор каво прави автора по тоя компютър и какво се случва и както каза колегата Вълчо стана гадаене и празни приказки .

Е, щом ще гадаете, как да очаквам че ще ми оправите компютъра? Компютъра е при мен толкова време, щото вече за втори път чакам да се свалят ъпдейтите, което отнема 3 денонощия и това действие е предприето с изричното съгласие на клиента. Аз също си бях занесъл гаранционен харддиск на поправка и трябваше да чакам около една седмица, само за да го изтрият. Затова не искам да повтарям същата грешка в обикаляне по сервизи, в чакане и плащане. 

А пък и темата не се казваше "Търся компютърен техник", нали?

на 8.08.2016 г. в 22:25, peppone1 написа:

Е, щом ще гадаете, как да очаквам че ще ми оправите компютъра? Компютъра е при мен толкова време, щото вече за втори път чакам да се свалят ъпдейтите, което отнема 3 денонощия и това действие е предприето с изричното съгласие на клиента. Аз също си бях занесъл гаранционен харддиск на поправка и трябваше да чакам около една седмица, само за да го изтрият. Затова не искам да повтарям същата грешка в обикаляне по сервизи, в чакане и плащане. 

А пък и темата не се казваше "Търся компютърен техник", нали?

Така е , прав си , не търсиш компютърен техник, защото сам се опитваш да се правиш на такъв , а такъв ли си ???? Искаш да станеш техник със съвети към теб от форум ли ?  Имаш и клиент ???? Клиент ????

Тук преди дни един като теб искаше да става програмист и да си пише игри сам , но да му се дадат указания и линкове .

Ако се правиш на техник с тези познания ,някой "клиент " може и да не издържи 10 -15 дена да го размотаваш и просто ще стане точно " пишман майстор "

Какви ъпдети сваляш , какви три дена бе човек се свалят ?????? Ъпдейти за система на совалка ли сваляш ?????? За какво са ти  изобщо , каква е целта ти , какво мислиш че ще решиш с тях .

Послушай съвет пич, занеси компютъра на истински техник да го оправи за няколко часа , плати си за това , дай си на човека компютъра и се учи за напред на собствените си машини не на чужди , защото някой път ще си платиш скъпо та скъпо а и бой може да ядеш . Казвам ти тези неща с най-добри намерения . Поканих те да направим компютъра на човека , виждам че си блокирал и изобщо не знаеш как да излезеш от положение . Нищо няма да ти струва . Просто еднократно ще ти помогна не с писаници , а заедно с теб да оправим това с което си се сблъскал . Ако желаеш пиши ми на лична , ще ти дам и тел и всичко и стига се мъчи и излага .

Поздрави !

Тоя ще е от някои от тия пишмян квартални майстори дето се мислят за най-добрите патил съм си от такива . Даже последния мислих да пусна жалба дето ме излъга за хард диска и за стария ми рутер .

Къв фърмуер кви 5 лева, купуваш си едно ссд или един сайгате баракуда и се наслаждаваш, напълно безшумен е никога няма да чуеш нито звук от него.
Ама то от такива като тебе хората хранят семейства айде със здраве :)

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Не ми се иска да ругаем някой че питал нещо и се интересувал за нещо , това само по себе си е уважително и похвално . Когато обаче питащия не иска да се учи което е явно , не разбира че съвети му се дават съобразно показаните от самия него знания, не знае елементарното правило че когато няма точно и ясно видима или установена чрез тестове  причина за даден дефект на системата , най-сигурния и бръз метод е този на последователно изключване на една по една възможните причини по начин описан от мен в по предните ми постове , че това да имаш "клиенти " означава отговорност към чуждите неща , че поемането на ангажимент трябва да е съобразено с възможностите , че губенето на време е най-лошото нещо. 

Тази тема със сигурност е точно като онази с пича с "правенето" на игри . Тези теми трябва да се запазят за архива с възпитателен ефект за прекалените ентусиасти , а тук имаме такъв който даже има и "клиенти "

Ако пича пише и се видим , със сигурност компютъра ще е оправен , но ще ми е супер интересно каква е причината тази система никой да не може да разбере какво толкова и има и какви са тия манипулации който и се правят от 15 дена насам та не тръгва .

Лека и спокойна вечер !

преди 2 часа, adersa написа:

Тоя ще е от някои от тия пишмян квартални майстори дето се мислят за най-добрите патил съм си от такива . Даже последния мислих да пусна жалба дето ме излъга за хард диска и за стария ми рутер .

Теб не те засяга "тоя" от кои квартални майстори е. А ония дето те е излъгал се оправяй с него, а не да слагаш  всички под общ знаменател.

преди 2 часа, PC doctor написа:

Така е , прав си , не търсиш компютърен техник, защото сам се опитваш да се правиш на такъв , а такъв ли си ???? Искаш да станеш техник със съвети към теб от форум ли ?  Имаш и клиент ???? Клиент ????

Тук преди дни един като теб искаше да става програмист и да си пише игри сам , но да му се дадат указания и линкове .

Ако се правиш на техник с тези познания ,някой "клиент " може и да не издържи 10 -15 дена да го размотаваш и просто ще стане точно " пишман майстор "

Какви ъпдети сваляш , какви три дена бе човек се свалят ?????? Ъпдейти за система на совалка ли сваляш ?????? За какво са ти  изобщо , каква е целта ти , какво мислиш че ще решиш с тях .

Послушай съвет пич, занеси компютъра на истински техник да го оправи за няколко часа , плати си за това , дай си на човека компютъра и се учи за напред на собствените си машини не на чужди , защото някой път ще си платиш скъпо та скъпо а и бой може да ядеш . Казвам ти тези неща с най-добри намерения . Поканих те да направим компютъра на човека , виждам че си блокирал и изобщо не знаеш как да излезеш от положение . Нищо няма да ти струва . Просто еднократно ще ти помогна не с писаници , а заедно с теб да оправим това с което си се сблъскал . Ако желаеш пиши ми на лична , ще ти дам и тел и всичко и стига се мъчи и излага .

Поздрави !

Ако не знаеш след като излезе Windows 10, ъпдейтите на седмицата се развалиха. Ако имаш късмет ще се свалят след 3 денонощия нон стоп търсене. Без тези ъпдейти не могат да се инсталират повечето програми и видеоплеъри, Net Framework 4 не може да се инсталира, когато се изтегли от поддръжката на Майкрософт, освен това заема и повече място на харда, IExplorer също става грамаден, затова е по-добре те да се инсталират от ъпдейтите. Затова държах компютъра на човека толкова време при мен, но търпението му се изчерпа и му го върнах необновен. После се свързах с него и му обясних как да инсталира ъпдейтите, тъй като при толкова дълго търсене Уиндоуса дава грешка и показва че още търси, а всъщност ъпдейтите са вече са се свалили. За да разберем кога са се изтеглили трябва преиодично да проверяваме в Старт менюто на бутона Shut down ще се покаже една удивителна, но не трябва да изключваме компютъра, защото ще тръгнат да се инсталират на парчета и гадния ъпдейт за Windows 10. За да не става това, трябва да се рестартира компютъра и тогава ъпдейтите ще се покажат където трябва. Ако към края на инсталацията някой ъпдейт забие, не трябва да се прекратява инсталацията, а да се изключи компютъра и те ще продължат да се инсталират в режим на изключване. Днес се чух с човека и те още не са се свалили, но той беше изключил компютъра през нощта.

Сега разбра ли как и защо се инсталират ъпдейти? А както виждаш съвети вече аз започнах да давам. Познания за очевидно дефектни неща човек не трябва да има, още по-малко да прави тестове със сложни програми, а когато машината работи добре и програмата ще работи добре, нали така? Най-добрия диагностик си е самият компютър. Когато нещо периодически дава бъгове на чисто инсталирана ОС, причината се търси в самия хардуеър.

Човече , изобщо си некадърен и то много , извинявай че ти го казвам . Направил съм поне няколко хиляди инсталации и ъпдейт на машина която аз съм инсталирал по никой повод не съм слагал , и винаги системите са работили на стрели и без каквито и да са проблеми .Никога и по никой повод липсата на ъпдейти не е било причина за сривове , повреди и лоша работа на една система инсталирана с Windows , без значение дали е XP , Vista, 7,8 или 10 .

Вече разбирам че ти дори не знаеш какво се прави и при инсталация на ОС , която си свалил от някой торент и си активирал с активатор или друг инструмент . Изобщо вече не мисля че си направил коректна инсталация на ОС ,драйвери и т.н.

Мисля че проблема не е в нищо друго , а в самия теб .

Давах ти съвет , каних те да оправим нещата ти , от теб само твърдоглави реакции, а с всеки твой пост се разбира все повече и повече че наистина много далече от нещата . Стигна до там че и съвети да даваш . Да се смее ли човек , да реве ли ......

Нито ред повече няма да ти напиша , оправяй се както можеш . Желая ти успех наистина . Приятна вечер

"Нито ред повече няма да ти напиша , оправяй се както можеш . Желая ти успех наистина . Приятна вечер"

Това е най хубавото,което си му отговорил. Аз не бих му казал и толкова! Човек,който пише че тегли ъпдейти за Windovs по 3-4 дена, е направо за доктора!

peppone1

Имах предвид теб че си от тези квартални майстори с сервизен гараж който лъже хората и накрая взима дебела пара с несвършена до край работа !

преди 1 час, adersa написа:

peppone1

Имах предвид теб че си от тези квартални майстори с сервизен гараж който лъже хората и накрая взима дебела пара с несвършена до край работа !

А пък аз имах предвид теб, че не е твоя работа да съдиш хората, кой какво правил, без да си имал работа с тях. А ти мислиш че големите и гаранционни сервизи не могат да лъжат ли? Пълни с лобознателни и млади студентчета, току що завършили, разполагайки се в наготово оборудваната им работилница и с голям кеф да се учат върху хорските вещи и всяка тяхна грешка да се поема от колективната безотговорност срещу предоставянето на клиента на билет от 10% отстъпка за ремонта, поради нанесената от колектива щета. И после се оплаквай на арменският поп.

И мен са ме лъгали в големи търговски вериги, я поради грешка на системата и видиш ли че за 5-6лв. рекламация не бивало да се прави, щото продавача решил че този кабел ще ми свърши работа и не бил виновен той че програмата им е объркана. В такъв момент всичките колеги вдигат ръце от безсилие и най-вече се подкрепят помежду си. И на други места за по 1-2 лв. с обещание другия път дами свършат двойно работа, щото на касата много бавно се оправяла тази сметка, а по-лесно щеше да си бръкне от неговия джоб да ми възстанови парите, нали?

Какво разбираш под свършена докрай работа? Един уважаващ себе си техник никога няма да свърши работата докрай, поради следната причина, а ще каже на клиента следното: Сменил съм това и онова, презапоил и други работи и ти давам 3 месеца гаранция. Ако искаш докрай свършена работа с едногодишна гаранция, плащай тройно.

Ако разбираш какво искам да кажа с един прост пример: Извикали майстора да смени счупената керемида на покрива на къщата и след 1 седмица се счупила друга керемида без да видят коя, щото капело от същата страна и после поискали от майстора да им да им върне парите.

Примера е грубо сравнение, а електронната техника е доста деликатна и в повечето случаи много стари уреди, просто е безсмислено да се поправят, тъй като всичко им е за смяна. И това умните клиенти го знаят, а другите все някой им крив и ги е излъгал.

А тоя майстор дето те излъгал за харддиса, поне върна ли ти стария?

преди 2 часа, PC doctor написа:

Нито ред повече няма да ти напиша , оправяй се както можеш . Желая ти успех наистина . Приятна вечер

Че ти какво написа досега, само тинтири-минтири? Ще се намери кой да пише, простаци има много, а простащината никога не закъснява.

И какво е сменил с по стари части  купени от олха и да ти си от тези дето винаги винят харда за неправилна работа на системата 100 пъти ти беше написано че причината не е от ХАРДА .

Какво съм написал ли ? Ми написал съм че си неподготвен , незнаещ , некадърен , не разчиташ правилно съвети който са ти дадени , нямаш елементарния такт да се усетиш колко се излагаш , и че единствения който пише тинтири -минтири тук - това си ти .

Нали те поканих да ти направя компютъра , написах ли ти че няма да ти взема и лев за това ? Поканих те и ти написах . Тинтири - минтири може да пишеш ти и всеки друг който си иска , не и аз , ясно ли ти е ????? Ако не ти е вземи си малко дървената глава под мишница и се осъзнай че освен некадърен си и целия едно тинтири - минтири . Кво се криеш , що не искаш да се оправи системата която и на папата стана ясно че си негоден да поправиш ? Що не дойде хем да я направим , хем да научиш нещо ???? Щото си от тези който никога с тази дърварщина няма да се научат . Ако някой друг ти предложи безплатни знания , и да ти помогне истински , безплатно и веднага каквото направих аз ,  особено на теб с тая надупчена лейка вместо глава е толкова вероятно колкото баба ти да е писала Windows .

Темата ти със сигурност ще отиде в раздел " дървени глави и некадърници "

Недай си боже да стане по зле да тръгнат да го съдят за измама взел пари и накрая нищо не направил само дето клиентът е останал без лаптоп седмици .

Точно на време, за простащината почивка няма. Но все пак благодаря за проявеният интерес към темата, жалко само че няма полза за никого. Всеки си пази знанията за себе си, а както както беше девизът на един съфорумник „Ако и двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще си останем с една ябълка, но ако  двамата разменим своите знания, всеки ще научи по нещо.”

Иначе повечето хора въобще не ги е грижа какво става отвъд вратата на домът им, всеки е виждал на какво приличат тези сгради—със счупени прозорци, без осветление, без асансьор, а домът им като палат. Това ми стига за да преценя какви хора живеят вътре, даже един от живущите като видя че работя, искаше да му оправя лампата пред неговата врата и се разсърди когато го оставих да си я поправя сам, щото видях че разбира и отидох да свърша задачите за които бях повикан. Но вината беше моя че не взех пари за допълнителната подмяна на фасунките, а те не правят разлика между смяна на фасунка и ремонт на инсталацията а чакат някой социален работник да дойде да ги оправи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.