Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Невероятни истории от Света гора. Духовната война.

Featured Replies

"Старецът използвал случая с младия будист, за да докаже колко голяма е заблудата на тия, които считат, че всички религии са еднакви, че всички вярват в един и същ Бог, и че тибетските монаси не се различават от православните."

Каратистът Йоргакис трошал камъни с голи ръце, но не успял да победи стареца Паисий.

НАШИЯТ КРЪСТ

Света гора с обитаващите я православни монаси – отшелници е извор на невероятни и поучителни истории. Истории за самоотвержени мъже, взели Кръстовете си и тръгнали по стъпките на Христос. Изключително запленяващ е животът на стареца Паисий Светогорец, описан в много книги.

http://voice-bg.com/nashiiat-krast/1602-neveroiatni_istorii_ot_sveta_gora.html

Странно - аз съм чел малко за този старец, но не съм попадал на подобни Холивудски екшъни. От къде ли е цитирана тази история - че не виждам да е посочен източник. А това как негативния герой от тибетския манастир изучил йога до съвършенство и имал черен колан по карате ...... сигурни ли сте, че е някакъв си Йоргакис, да не е Чък Норис. :Д

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Не видях въпрос към темата.

Аз подозирам, че е нещо като "Защо каратистът, който троши камъни с голи ръце и поглед не е успял да победи старецът ...?"

Бая народ не прави разлика между монаси и свещеници, църкви и манастири. За Валкирия това е нормално, евреите са слуги на дявола...

Мили мои деца... знаете ли че, китаристът на Ахат, който бе сърцето и душата на групата, създател на култови парчета като "Черната овца", "Брадвата", "Земя на слепци"... всъщност стана монах, навърха на славата си? Неведоми са пътищата божии...

Алъш вериша  върви усилено в Атон.Само за 50 евро и сте излекувани.Лечебен корен лекува рак .http://grigorsimov.blog.bg/politika/2016/07/30/lecheben-koren-atonsko-chudo-lekuva-rak-na-bylgarski.1467729 

Това не са християни , не са свети отци.И не са ни виновни другите религии след като ние не вярваме в Христос.Ражда се поколение на безбожници и търговци.

Нещо не си разбрала предназначението на веригите, в българския манастир. Даже съм се връзвал с тях, защото се смята, че имат лечебна сила.

Допускам, че и картинките в църквата пак толкова си ги разбрала...

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Хаха.... така ли ,значи отеца излъга ,когато ни разказваше историята за тези ,които са вързвани с вериги ....??? Или остава другия споменат вариант ..връзвали са лудите да ги  усмиряват .

Май ти се опитваш да послъгваш, или поне да преиначаваш думите на хората? Каква изненада! По онова време, не е имало лудници и усмирителни ризи, та бесноватите (агресивните луди), се е налагало да бъдат връзвани с тези вериги, докато премине яростта. Оттам се е пръкнал и мита за лечебните им свойства. Това с фекалиите и урината ще го подмина, защото със сигурност си е твоя измишльотина.

Я как ми разби поста, за да го обезмисли и даже придаде съвсем друг смисъл! Колко еврейско. Самия факт, че го направи е доказателство за нечистите ти намерения. Каква изненада!;)

Град Куклен не съществува, има село Куклен. Манастира се нарича Кузма и Дамян, а веригите се намират в църквата.

Цитат

Седели с дни потънали в собствените си изпражнения завързани като животни без вода и хляб. Спели върху студения каменен под. От глад полудявали и ядели сламата с която постилали  пода на манастирите през зимата.  Много интересен начин да изгонят бесовете от човек.

Това си е изцяло твоя измишльотина и абсолютна лъжа!

За твое сведение, ние християните прекрасно знаем, какво е мнението на евреите за нас- талмуда го има и на български. При все, че сме вашите спасители, вие ни смятате за най- големия си враг. Ние знаем... и помним!

п.п. Между другото, там има и една чешма, за чиято вода също се смята, че е лечебна.

Редактирано от язе (преглед на промените)

Пълно е с идиоти. Куклен- град... че и административен център.:D

Само да те светна ако не си забелязала, аз съм от Пловдив и доста добре познавам селата в околността. Та ако Куклен е град, то Брестовица примерно ще трябва да е държава.;)

http://bg.guide-bulgaria.com/SC/plovdiv/kuklen/kuklen

преди 10 минути, язе написа:

Пълно е с идиоти. Куклен- град... че и административен център.:D

Само да те светна ако не си забелязала, аз съм от Пловдив и доста добре познавам селата в околността. Та ако Куклен е град, то Брестовица примерно ще трябва да е държава.;)

http://bg.guide-bulgaria.com/SC/plovdiv/kuklen/kuklen

Виж какво пише на официалния сайт на ГРАО: http://www.grao.bg/tna/tab02.txt

---------------------------------------------------------------
|                         | Постоянен |  Настоящ  |Постоянен и|
|     Населено място      |   адрес   |   адрес   |наст.адрес |
|                         |    общо   |    общо   |в същото НМ|
---------------------------------------------------------------
|ГР.КУКЛЕН                |       7176|       6038|       5685|

Хм... днес изненадите, край нямат. Кога па стана град?:no-no:

Доста се отклонихме от темата обаче, за което вината понася единствено моето невежество, около статута на населеното място Куклен. За което моля аудиторията за... снизходителност. Имам оправдание. Живея в Пловдив вече 46 години и Куклен винаги си е бил село. Сега станал град... дообре. Издъних се, това е ясно.

Да се върнем на темата, за вярата... Валкирия, мога да те уверя, че за веригата понякога се чака с часове. Хора отчаяни от медицината, намират последния си изход във вярата.

Драга ми Валкирия, "връзването" с веригите е съвсем символично. Всъщност, сядаш на едно столче и ги намяташ върху раменете си. И седиш така няколко минути, защото желаещите са доста... Относно едва четящите се надписи и изподраната от нокти стена, ще подмина с усмивка- не е за сефте, да показваш богатата си фантазия в този форум. Всъщност, богата в кавички, защото въртиш сучеш и все на садо- мазо избива. :)

Въпросния манастир има много интересна архитектура и е гордост за монасите в него, както и за свещениците, че огромна част от "обновленията" му са били разрушени от природата и той се намира в почти автентичния си вид. Токова, за падналите от нокти мазилки. И ако не знаеш, почти няма църква, в която ще ти позволят да снимаш просто така...

• 7 месеца по-късно...

Деца, последно време е.

https://dobrotoliubie.com/2017/02/14/деца-последно-време-е/

Деца, последно време е. И както сте слушали, че иде антихрист, и сега са се появили вече много антихристи: от това и познаваме, че е последно време.

Те излязоха от нас, но не бяха наши; защото, ако бяха били наши, щяха да останат с нас; но те излязоха, за да стане явно, че не са всички наши. И вие имате помазание от Светаго и знаете всичко. Не ви писах, че не знаете истината, а че я знаете, както и че

никоя лъжа не иде от истината.

Кой е лъжец, ако не оня, който отрича, че Иисус е Христос? Той е антихрист, който отрича Отца и Сина. Всякой, който отрича Сина, няма и Отца; а който изповядва Сина, има и Отца. И тъй, каквото вие сте чули отначало, то и да пребъдва у вас; ако пребъде у вас което сте чули изпърво, и вие ще пребъдете в Сина и в Отца. И това е обещанието, което Сам ни обеща – вечният живот. Това ви писах поради ония, които ви прелъстяват. И помазанието, което вие получихте от Него, пребъдва у вас, и нямате нужда да ви учи някой; но понеже самото това помазание ви учи на всичко и е истинско и нелъжовно, то пребъдвайте в него, според както ви е научило. И тъй, чеда, пребъдвайте в Него, та, когато се яви, да имаме дръзновение и да се не посрамим от Него, кога дойде. Ако знаете, че Той е праведник, знайте и това, че всякой, който върши правда, е роден от Него.

Из първото съборно послание на св. ап. Йоан Богослов, 2 глава, 18-29 стих.

• 2 месеца по-късно...

Един американски турист видял празната килия на един светогорец и го попитал:
– Къде са ти мебелите?
– А твоите къде са?
– Моите? Аз само минавам оттук, турист съм.
– И аз също.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.