Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Браузър идилии

Featured Replies

На времето ползвах Avant Browser .Има си и портативна версия.

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

http://avantbrowser.com/

http://www.avantbrowser.com/download.aspx?uil=bg

• Отговори 102
  • Прегледи 14,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, callpchelp написа:

Занимавам се с компютри от дълги години. въпреки всичко изпитвам затруднение в намирането на свестен браузър. Не изобщо не ми хвалете Firefox и Chrome, ама изобщо.

Много си прав в наблюденията. И двата са биологична тор. Жалко, че няма качествено решение.

• Автор
преди 29 минути, NIKISHARK написа:

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Сега ще го проверя и него :)

преди 14 минути, Melmak ® написа:

Много си прав в наблюденията. И двата са биологична тор. Жалко, че няма качествено решение.

За жалост и ти си прав :)

Добре де, след като ще се използва стара машина с ограничен хардуерен ресурс трябва да се примириш с факта, че не можеш да си позволиш лукса да отваряш N-броя табове в него.Какъвто и браузър да инсталираш- заеманата оперативна памет зависи от съдържанието на отворените адреси.Колкото и да кешира със 1гб оперативна памет винаги ще ти е некомфортно при работа с няколко отворени таба.Иначе винаги можеш да премахнеш визуализацията на изображения, флашове и т.н. и да четеш само текст.

Относно твърденията ти, че на сравнително нова машина съвременните браузери не работят добре, мисля, че малко преувеличаваш.Да хрома при мен с три отворени таба си взема между 600мб и 1гб рам, но пък работи разкошно.Windows винаги си е бил лаком за рам, но пък имаш ли достатъчно си работи прекрасно.

На старата машина(Sempron 2800+, 1GB RAM, XP SP3) бях с Firefox близо десет години, но последните две-три версии станаха доста тежки и ползвах Pale Moon for Atom/WinXP като останах доволен от браузъра.

Редактирано от ncl (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Me4oPyx написа:

Добре де, след като ще се използва стара машина с ограничен хардуерен ресурс трябва да се примириш с факта, че не можеш да си позволиш лукса да отваряш N-броя табове в него.Какъвто и браузър да инсталираш- заеманата оперативна памет зависи от съдържанието на отворените адреси.Колкото и да кешира със 1гб оперативна памет винаги ще ти е некомфортно при работа с няколко отворени таба.Иначе винаги можеш да премахнеш визуализацията на изображения, флашове и т.н. и да четеш само текст.

Относно твърденията ти, че на сравнително нова машина съвременните браузери не работят добре, мисля, че малко преувеличаваш.Да хрома при мен с три отворени таба си взема между 600мб и 1гб рам, но пък работи разкошно.Windows винаги си е бил лаком за рам, но пък имаш ли достатъчно си работи прекрасно.

Естествено че не мога да отварям сто таба, идеята е да тествам и да видя разликата при еднакво натоварване, като както виждаш е видна. Трябва да може поне с 5 таба да се справя що годе нормално. представи си го така, искаш фейсбук, искаш да слушаш и музика в същото време и т.н. стар но с тези които тествах днес примерно бях доволен от резултата.

Не преувеличавам изобщо. всичко е базирано на факти и работа.

преди 2 часа, ncl написа:

На старата машина(Sempron 2800+, 1GB RAM, XP SP3) бях с Firefox близо десет години, но последните две-три версии станаха доста тежки и ползвах

for Atom/WinXP като останах доволен от браузъра.

Сега ще го тествам :)

Редакция:

Тествах го, заема с 5 страници, дори като пуснах клипче около 150 Мб рам. Има съвсем лек недостатък, малко позабива интерфейса, трябва да се изчака първоначалното стартиране. Може би не му достига графична памет. Но е хубав браузър определено. Много прилича на Firefox :)

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

Няма как фейсбук страницата да ти заеме под 200мб оперативна памет, освен ако не я орежеш от към плъгини и т.н.Сега временно ще стартираш фейсбук и ю-туб с малко заета оперативна памет, но с времето- скролване чатове и т.н. ще кешира в паметта и крайният резултат ще е един и същ, същото приложение е и в тубата независимо HTML5 или флаш плеър използваш.Но това е само за браузъра.

Отделно често стартирани програми или често отваряни файлове се кешират в оперативната памет като правят две копия- едно в харда и едно в оперативната памет.Целта е когато искаш да отвориш често отваряна програма или файл да не зарежда отново от диска а от паметта.Затова когато отваряш програма за първи път става бавно, но след като я затвориш тя се кешира в паметта и следващото и отваряне е мигновенно.

Аз също доста съм експериментирал с машина с малко рам памет, дори преди време бях правил дистро на windows7, което може да се инсталира на машини със по-малко от 512мб оперативна памет.Колкото и да се мъчиш машина с малко рам няма да ти работи гладко, единственият вариант е да спреш всякакво кеширане в рамта(за целта дори има готови програмки), но пък тогава всяко стартиране на приложение или файл става бавно.И за това има лек със поставянето на ССД, но пък в предвид цената му, е по-добре да се закупи повече памет.

• Автор
преди 9 минути, Me4oPyx написа:

Няма как фейсбук страницата да ти заеме под 200мб оперативна памет, освен ако не я орежеш от към плъгини и т.н.Сега временно ще стартираш фейсбук и ю-туб с малко заета оперативна памет, но с времето- скролване чатове и т.н. ще кешира в паметта и крайният резултат ще е един и същ, същото приложение е и в тубата независимо HTML5 или флаш плеър използваш.Но това е само за браузъра.

Отделно често стартирани програми или често отваряни файлове се кешират в оперативната памет като правят две копия- едно в харда и едно в оперативната памет.Целта е когато искаш да отвориш често отваряна програма или файл да не зарежда отново от диска а от паметта.Затова когато отваряш програма за първи път става бавно, но след като я затвориш тя се кешира в паметта и следващото и отваряне е мигновенно.

Аз също доста съм експериментирал с машина с малко рам памет, дори преди време бях правил дистро на windows7, което може да се инсталира на машини със по-малко от 512мб оперативна памет.Колкото и да се мъчиш машина с малко рам няма да ти работи гладко, единственият вариант е да спреш всякакво кеширане в рамта(за целта дори има готови програмки), но пък тогава всяко стартиране на приложение или файл става бавно.И за това има лек със поставянето на ССД, но пък в предвид цената му, е по-добре да се закупи повече памет.

За това през време правя Disc Cleanup.  Според мен кеширането товари. След като почистя харда от кеши т.н. Firefox стартира бързо, след 2-3 дена обаче освен браузъра, целия ми компютър започва да забива. Кеширането при писане тук примверно във форума, достига до 500 МБ, както и ако ровя 1 час във фейсбук примерно. Ако изгледам два клипа по 4 минутки във тубата същата работа и постоянно трябва да ресвам браузъра, което си е дразнещо. Опитвах със приложеняи за втоматично чистене на кеша, оказва се че повече товарят. За програми които не са браузъри съм съгласен, че кеша  върши работа. Ето за днес съм събрал 1 Гб кеш. А аз имам 2-3 Гб свободно място, понеже харда е малък. Повечето компютри които ще дарявам са съ същия проблем. Идеята е дори и частично да е решението, пак да даде положителен резултат. Естествено, няма как да очаквам магии. Преди време си бях взел компютър със 400 мегахерца интел процесор, и 64 рам и 4 видео. Така го бях изработил, че направо пееше бараката, позлвах го до преди 4-5 години може би не помня. Гледах си филмчета, клипчета, игрички цъках. Бях си подкарал Age of Empires 2, CS и още някакви простотии. ПС: това мнение на този браузър го писах 10 минути. На другите времето е по-малко хахаха :D:D:D

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

Както ти казах и по-горе, аз също си харесвам един много стар компютър със 512мб рам(токова му е максимума), но така и не успях да го приведа в нормален работен режим.Опътвал съм дузина браузери...програмки за оптимизиране на рам паметта и какво ли не.Трябва да се примирим със факта че сме в средата на 2016-та година и компютър за елементарни дейности са му необходими поне 2гб оперативна памет.Изключвам леки дитрибуции като Puppy Linux.

• Автор
преди 7 минути, Me4oPyx написа:

Както ти казах и по-горе, аз също си харесвам един много стар компютър със 512мб рам(токова му е максимума), но така и не успях да го приведа в нормален работен режим.Опътвал съм дузина браузери...програмки за оптимизиране на рам паметта и какво ли не.Трябва да се примирим със факта че сме в средата на 2016-та година и компютър за елементарни дейности са му необходими поне 2гб оперативна памет.Изключвам леки дитрибуции като Puppy Linux.

Това е така. Все пак целта ми е подарените машини да са що годе изпозлваеми :) За това и беше цялата тая тема :) Да намерим долу горе пдоходящо решение за да подкараме бараките. До сега никой не се е наел и съгласил да дари машина с  толкова рам, голям хард, добро видео и т.н. Колегата всъщо му даряват повечето стари машини и той ги дооправя, ъпгрвейдва до колкото може, ако някой е дарил части и така. ПС: Има ли начин да ме удостоиш със копие на дистрото за слаби машини с win 7 ?!

То беше много отдавна...копието съм го затрил, но темата ми стои още :)  https://windows7bulgaria.com/topic/2148-как-да-инсталираме-windows-7-на-комп-с-по-малко-от-512мб-рам/

• Автор
преди 8 минути, adersa написа:

Какво ви пречи да инсталирате Internet explorer 11 от 2 седмици съм много довелен на светлинни години по лекота е от мозилата .

Ахахахаха :D:D:D IE 11 на 7 ок, ама на Xp ''нема къ''. То че е лек, лек е спор няма, но ....

Сега понеже съм на път(карам камион) като се прибера в Бг мога да направя едно .iso да го олекотя допълнително и да го кача в замунда.Ще ти драсна на личен като съм готов- може би след 15 дена.

А и още нещо...ако някой стар лаптоп за дарение позволява добавяне на още рам пиши ми да купя и да я изпратя.

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Me4oPyx написа:

То беше много отдавна...копието съм го затрил, но темата ми стои още :)  https://windows7bulgaria.com/topic/2148-как-да-инсталираме-windows-7-на-комп-с-по-малко-от-512мб-рам/

Супер! :3

преди 20 минути, Me4oPyx написа:

Сега понеже съм на път(карам камион) като се прибера в Бг мога да направя едно .iso да го олекотя допълнително и да го кача в замунда.Ще ти драсна на личен като съм готов- може би след 15 дена.

А и още нещо...ако някой стар лаптоп за дарение позволява добавяне на още рам пиши ми да купя и да я изпратя.

добре, благодарско! :)))))))))))

• Автор
преди 4 часа, NIKISHARK написа:

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Тестах браузъра. Лайт версията е добра, има повече функции от IE, флаш работи добре. Но другата версия е много тежка. Но пък е три в едно, това е готино. Има много функции, хубаво е че може да се ползват и добавките на други браузъри.

тествах и Seamonkey - прилича на много стар firefox, но не езле. натоварва доста графически, иначе малко рам заема, бързо зарежда и се включва и т.н. Не лош браузър.

• Автор
преди 8 часа, ExaFlop написа:

Да това го знам, чудя се скоро да започна да тествам Win 10 на антики и стари GPS-и , да видя какво ще се случи :D

Уин 10 ще върви на стари машини стига процесора да има нужните инструкции да го подкара.И 8.1 е вариант.

Мммммм! Сетих се за една доста архаична версия на Maxthon! Вървеше прилично при около 500 - 700 RAM. Мисля, че все още е налична в "Залива" и става въпрос за конкретната Maxtxon 3.4.3.1200 beta. Пак ще повторя - конкратната версия и понеже е стара и ще тормози със съобщения за ъпдейти, то най лесно с CCleaner от опция "инструменти" и меню "стартиране" да бъде забранен ъпдейта!

• Автор
преди 2 минути, Кумчо вълчооо написа:

Мммммм! Сетих се за една доста архаична версия на Maxthon! Вървеше прилично при около 500 - 700 RAM. Мисля, че все още е налична в "Залива" и става въпрос за конкретната Maxtxon 3.4.3.1200 beta. Пак ще повторя - конкратната версия и понеже е стара и ще тормози със съобщения за ъпдейти, то най лесно с CCleaner от опция "инструменти" и меню "стартиране" да бъде забранен ъпдейта!

Аа не CCleaner не позлвам. Но мога да го блокирам през Firewall

преди 39 минути, Кумчо вълчооо написа:

Тя добре е налична,но доколкото знам "Залива" вече не е наличен или бъркам?Наскоро някъде виждах,че са му турили кепенците,но не знам,поне от 3 години не съм се и сещал за този сайт.

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

Наскоро някъде виждах,че са му турили кепенците

https://thepiratebay.cr/ 

ето, -  ама не точно ... :P

Е, Маймунда тогава или от друго място, но конкретната версия защото всичко друго / различно ще създава проблеми по една или друга причина и най - вече поради възраста си!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.