Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Торент сайтовете ?

Featured Replies

Това може да го напише някой, дето не се сблъсквал с този проблем. Нямаш представа колко неща се записват "там"-като смениш процесора или дъното, с твоя продуктов ключ ти излиза съобщение ,че е зает- да идеш пак до магазина... 

По темата ще кажа следното :

1. В САЩ извършват контрол над почти всяка споделена информация . Всеки който се интересува от това знае че дори закон приеха още преди 2 или 3 години мисля , с който задължават гиганти като Фейсбук и Майкрософт да дават информация за "нуждите" на Националната сигурност " колкото и да е размито това понятие що се отнася до САЩ .

2. На всеки по целия свят е ясно че когато човек си е купил едно нещо , изконно и законно право е да се разпорежда с него както намери за добре . Това се отнася и за стоки който са носители на авторски права , като се спазва закона да не се печели от този продукт директно без да се плати съответния лиценз, права или патент . В САЩ правото да дадеш на някой диск на AC/DC който си си купил на приятел да го слуша , по закона им за забраняване на споделянето на файлове е нарушение на закона . Дали си дал на човека диска да го слуша или си го копирал на компютъра и си го качил някъде от където да го свали ,по същество е едно и също нещо , и продукт от напредъка на технологиите да не се нужно да се срещат физически хората както някога за една касета да се ходи до другия край на града .

3.Никой в САЩ от големите компании който заливат света с продукти носители на авторски права - филмови , музикални и софтуерни компании , нито веднъж не излязоха с официално изявление в което да осъждат разпространението на продуктите им през тракери . Някой да е чул някоя филмова компания да е ревнала че в цял свят извън САЩ филмите и се свалят от тракери ? Няма такава и няма и да има , по простата причина че така се рекламират в огромен мащаб продутките и самата компания , а който си ходи на кино си ходи .

4. Някой европейски държави и нашата в това число ( барабар Петко с мъжете ) направи някакви опити за забрани и т.н . но и в съда няма как да се докаже че Иван качил филм в тракера X печели от това , или че мястото в което са концентирани торент файлове (тракерите ) печелят пряко от файловете качени от Иван . С това се изчерпва и всичко . В САЩ знаят че това нарушава доста закони за свободите на комуникация и обмен на информация и файлове в интернет но маската е .....националната сигурност .

5. В България мисля че помните Влади Въргала колко рева че фима му бил пуснат в торент тракер . И какво спряха го след 2 дена и в киното пак никои на отиде и Владко почна да реве по телевизиите че бил пък фалирал и какво ли не . На запад отдавна знаят че ако имаш качествена продукция ще я гледат и слушат хората и в кината и свалена от тракерите , защото ако в щатите едно кино не е проблем , то примерно у нас да идеш с децата и жена си да гледаш хубав филм на кино ти струва колкото ти е сметката за ток  за един месец - 60лева минимум , да не говорим за още по бедните страни .

6. Ако тракерите бъдат забранени , ще се появи нова форма за безплатно споделяне на филми , музика и какво ли не , в отговор на беднотията заляла света масово .

преди 37 минути, PC doctor написа:

По темата ще кажа следното : ...

1. Законите ги цитирах по-рано.
  2. Не знам (не съм чувал) това за диска - при купуване на оригинално CD/DVD не се записват данни на купувача. Така, че - доказването на собственост е ... кауза пердута.
    Освен това - самите Майкрософт (например) има официални указания, как да си направите диск - резервно копие на инсталационния, с цел възстановяване на ОС - Уиндоуса.
  3. Да - който си купува, си купува.
  4. Първо - "някой" е ед.число, "европейски държави" - мн.ч. Пише се "някои европейски държави". По същество - в България и в ЕС като цяло се направиха опити да прокарване на ACTA (и другите) - не стана. Колкото за доказването - не е толкова трудно.
  5. Да - едно ходене на кино е доста голяма инвестиция. Киносалоните били супер модерни и стрували ... майка си и баща си. Ама кой ги би по главите, да махат старото 2D кино ? В момента (в София) - само 3D и iMax.
  6. Да - ще има алтернативи. Но не само от сиромашия - и от "цигания".
    Не може човек, дето си купува iPhone за *** лева и лаптоп за **** лева да каже, че няма 5 лева за кино. То ... може, ама няма кой да му повярва.
преди 6 часа, B3M2W0 написа:

Това може да го напише някой, дето не се сблъсквал с този проблем. Нямаш представа колко неща се записват "там"-като смениш процесора или дъното, с твоя продуктов ключ ти излиза съобщение ,че е зает- да идеш пак до магазина... 

Аз с проблемита не се "сблъсквам" (не съм коч) - проблемите ги решавам.

И другото - когато има решение (някакво) не е проблем, а задача. Проблем е, когато няма решение.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 2 минути, jhoro написа:
  1. Законите ги цитирах по-рано.
  2. Не знам (не съм чувал) това за диска - при купуване на оригинално CD/DVD не се записват данни на купувача. Така, че - доказването на собственост е ... кауза пердута.
    Освен това - самите Майкрософт (например) има офизиално указания, как да си направите диск - резервно копие не инсталационния, с цел възстановяване на ОС - Уиндоуса.
  3. Да - който си купува, си купува.
  4. Първо - "някой" е ед.число, "европейски държави" - мн.ч. Пише се "някои европейски държави". По същество - в България и в ЕС като цяло се направиха опити да прокарване на ACTA (и другите) - не стана. Колкото за доказването - не е толкова трудно.
  5. Да - едно ходене на кино е доста голяма инвестиция. Киносалоните били супер модерни и стрували ... майка си и баща си. Ама кой ги би по главите да махат старото 2D кино ? В момента (в София) - само 3D и iMax.
  6. Да - ще има алтернативи. Но не само от сиромашия - и от "цигания".
    Не може човек, дето си купува iPhone за *** лева и лаптоп за **** лева да каже, че няма 5 лева за кино. То ... може, ама няма кой да му повярва.

Благодаря за "редакцията " , вярна е , както и че се пише "официално указания ...." а не "офизиално.... " , но това не е важно , грешки винаги ще има .

Не ми е ясно само едно , никой "голям " по света - компании, артисти , музиканти , програмисти и софтуерни гиганти не казват и дума за това че на ден се свалят по света ( една статистика четох не отдавна) по близо 40-60 000 000 файла обект на авторски права , но някои държави са решили че ще "защитават " авторските права без никой да е искал това и то в нарушение на основни закони на които уж почива демокрацията , защо е това . За мен отговора е един - ограничение за по-добра "наблюдаемост " и нека бедните в САЩ - негри , безработни , фалирали и т.н. колкото по-малко могат да имат достъп до някой неща , толкова по-добре , по-малко информация , толкова по-изостанал човек който лесно се манипулира , а същите тези хора които и там изобщо не могат да си помислят за кино и концерт са не малка част от обществото , но са също и пускачи на бюлетини , Всеки знае правилото - човек без информация , без културен достъп ,смазан от системи за контрол можеш да му казваш каквото си искаш и вероятността да ти повярва е огромна .

Лека вечер ти желая !

Да, накратко - не е проблем, че има начини за споделяне на информация (торент или друг) - проблемите идват от възможността в тези релийзи да има както не-оригинален (като функционалност) софтуер, така и разни направо вредни неща.

Макар лично мен - файл с разширение exe, или com, или ... - изобщо не ме притеснява.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.