Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на VCD. Инструкции.

Featured Replies

аз използвах напътствия от http://vcdhelper.hit.bg/ и получих същите ( AUDIO_TS и VIDEO_TS).При стартирането на фаил от VIDEO_TS с BSPlayer нямаше субтитри но с MV2 Player имаше. Така че пробвай с плеърите! :bye:

Редактирано от kal (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 144
  • Прегледи 98,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, Аз от доста време конвертирам филми и нямам особени проблеми,с изключение на един досаден проблем.Зна4и понякога когато вкарам филма във Virtual Dub и стартирам Frame Server-a,правя си *.vdr файла и като се пробвам да го отворя с TMPEG,той ми разпознава само видеото,но не и аудиото.Опитвам се да си safe-на wav-чето чрез Virtual Dub ,обаче ми дава "No audio decompressor could be found to decompress the source audio format". Има ли някой някаква иде

Здравейте!

Couldn't locate decompressor for format 'XVID' (unknown)

Virtual Dub requers a video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable.

Благодаря! Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Здрасти:wors: ами проблема ти се решава след като сложиш xvid kodeck :) това значи първото.

Второто значи че виртуал дъб търси подходящ кодекс и намира само Директ ...

шоу което обслужва само windows media player или които ти е водещият плаер.

Ако не работи след като поставиш xvid кодекс... кажи ще исмислим нещо:).Успех

А някой пробвал ли е (освен Mainconcept MPEG) програми като Super DVD Creator или WinAVI Convertor, за които естетсвено научаваме от Kaldata.com ?

SDVDC e доста, ама сериозно по-бърза, като на всичкото отгоре прави и деректно имидж или направо пече диска с SVCD филма. За съжаление много трудно(за мен невъзможно) е да се намери крак, от коза. А за WinAVI мога само да кажа, че филм 1ч55м го конвертира до 2х750МБ за....дръжте се да не паднете - 49 мин !!! Не съм засичал дали таймера е верен, но наистина беше "невероятно" бързо !!! Теста е направен на P4 2.8 512 DDR

Пробвайте ги и да обменим мнения !

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвал съм ги topper и хич не се държах щото знам за какво иде реч.Защо обаче не спомина и друг факт от които също трябва да се даржим:wors:) фаил AVI 860 mb който преди два дни направих (филм-SEVEN) във формат ДВД 47 мин. по чесовник и сега ти се драж да не паднеш-изходният фаил формат ДВД 1.11 ГБ или на ДВД диск 4.7 Гб може да сложиш 4 филма...

иначе с останалото обикновенно се получава повече от 2 Гб

Най/сигурно е да правиш АВИ в ДВД с AVSvideoconventro.Отнема 3 по някои пат и 4 часа с машина като тази която ти каза.Верно много време... но си струва да чакаш:) и като прегледаш папката video_ts ще разбереш какво имам предвид,иначе ави то мпег не съм пробвал струва ми се за към час маи става работата... УСПЕХ:)

• 2 седмици по-късно...

бре момчета кажете и на мен от каде да изтегля тоя конвертор навсякаде е триял а cucusoft много хвалят Моляви се хелп

бре момчета кажете и на мен от каде да изтегля тоя конвертор навсякаде е триял а cucusoft много хвалят Моляви се хелп

Кои конвентор искаш кажи име или да се срещнем on-line да се разберем

ми за мен нема значение само да мога да си ккомвертирам с субако искаш помогни ас сам [email protected]

<{POST_SNAPBACK}>

Харви трябва ти двд рипер ако искаш да направиш тоя номер да конвентираш DVD to AVI със събтитрите можеш да ползваш :

1.ImToodvd ripper

2.Platodvd ripper

3.x-dvd ripper

успех:) ако има още въпроси питай

Може ли , като вграждам субтитри да не разделям филм от 700МВ на 2 VCD с вградени суб.а той да си остане на 1 -от 700МВ ,но с вградени суб. DVD-то ми чете DivX но не изкарва винаги субтитрите,затова искам на съществуващия 1 диск те да са вградени и да го запиша пак в Avi формат Благодаря предварително

Може ли , като вграждам субтитри да не разделям филм от 700МВ на 2 VCD с вградени суб.а той да си остане на 1 -от 700МВ ,но с вградени суб.

DVD-то ми чете DivX но не изкарва винаги субтитрите,затова искам на съществуващия 1 диск те да са вградени и да го запиша пак в Avi формат

Благодаря предварително

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш разбира се за целта ти трябват VobSub 2.23 и кой да е virtualDub и забележи нищо повече...

един съвет от мене обарни субтитрите във формат CRT и ще трябва да ги чете двд-то,понеже единият формат е fps(freme por secund),a другият mps(meter por secund) Ще помоля отговорника на тоя форум да сложи линк за някои суб конвентор.Предлагам примерно time adjuster.... :wors: Успех....

• 2 седмици по-късно...

Забелязах,че има разлика в подредбата на SUB и SRT ,но само с преименуване от SUB в SRT не става .Можете ли да ми кажете как? Блогодаря

Здравейте :angry:

Нека и аз да добавя нещо: ако субтитрите са ви в SRT формат, няма нужда да ги конверирате към SUB и от там към SSA. Има си конвертор SRTtoSSA Публикувано изображение

PS. Много яки емотикони :) :bye:

---

Проблем!

Като избирам vdr файл в полето видео файл в TMPGEnc-2.524.63.181 п-мата забива.

Редактирано от NIKITA (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Не мога да разбера какво става!Работил съм и с VirtualDub,и сTMPGEncoder, и с MainConteption,а в последно време с WinAvi.Използвал съм FFDshow и VobSub.И винаги филмите ставаха!Но след последната прпеинсталация на Windows започнаха проблемите.Не се залепват субовете.Avitata и sub.са в една папка,имената им са еднакви, но не става.Опитах старата технология на Kal, но още когагто се опитам в SUB2SSA да напиша първи и втори ред, на български нищо не става, а остават йероглифите.Кодеците ми са K-lite,изпитани са. Гледам в темата почти не се влиза, но реших да опитам, може някой да помогне с нещо!

Еми и аз сега реших за пръв път да се пробвам да направя VCD за едно момиче от класа ми , но явно е по-трудно отколкото си мислех . Сега ще се опитам пак , но ми се иска да има и някакъв по-лесен начин . Дали ще се намери някой , който да ми помогне ?

Ако става въпрос за скорост, от WinAviVideoConverter по бърза за сега не съм срещал.Като прибавиш и простотата на работа, мисля , че това за сега е най -доброто!Опитайте и ще разберете за какво става въпрос.Разбира се в комбинация с ffdshow-20040709 /при мен се получава само с тая версия/, или с VobSub. Kal, малко нахално звучи ,но нещо по моя проблем?

• 1 месец по-късно...

Евала то и най-неграмотниа може да запише VCD с тези програмки! :):yanim:

• 4 седмици по-късно...

Доста филми съм направил но досега това не съм го срещал!!Зареждам видео файла и пускам да тръгне филма в Виртуал Дуб и ето на това!!! Error decompresing video frame 0: An unkown error occured (may be corrupt data ).(error code-100) Кво да направя някои сблъскал ли се е с такъв проблем>

Здравеите на всички искам да ви попитам нещо.При мен има един проблем. Проблема ми е такъв че когато пусна някои филм да се конвартира с VirtualDub (не всеки) например (xXx 2 и Home Alone 4) на някои сцени от филма субтитрите и звука се губят.А когато пусна на някои плеяр филма не конвертиран всичко е наред.Не мога да разбера защо става така.Някои може ли да ми помогне.Благодаря предварително.

като пуснеш филма на Virtualdub отиваш на Audio>full processing mode после пак Audio>Conpression>и го даваш да е на (no Conpression pcm) след това пак audio>interleaving и даваш ок,отиваш на File>save wav и го записваш някъде,а и забравих да кажа след като го направиш това трябва да добавиш и получения фаил Audio>Direct stream copy posle Audio>wav audio. След това би трябвало така да нямаш проблеми с звука,а ако искаш после аудиото да го правиш по добро вече тоя фаил които си го получил при компреса си го правиш

Направих всичко, но филми които са широк екран се получават разтеглени във вертикала като пъпеши - защо ??

Доста филми съм направил но досега това не съм го срещал!!Зареждам видео файла и пускам да тръгне филма в Виртуал Дуб и ето на това!!! Error decompresing video frame 0: An unkown error occured (may be corrupt data ).(error code-100) Кво да направя някои сблъскал ли се е с такъв проблем> НИКОЙ ЛИ НЕ СЕЕ СБЛЪСКАЛ С ТАКЪВ ПРОБЛЕМ

• 4 седмици по-късно...

та значи аз искам да попитам когато един филм е бил вече разделен как може да бъде събран? и как от DVD да направим на VCD?

Редактирано от CASPER_G (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.